|
A fő probléma szerintem mégis az, hogy a nagy átlag nem szük látókörü, hanám látókörük olyan szinten nincs ezen a téren, hogy ismerik azt a nevet pl: hogy matrix, és valamijen dizsé, de ha a tightrope számát betesszük elé, biztos, nem jön rá, hogy mit is hall, pedig hát valljuk be, az utobbi fél évben részt vett a partikon, és egy kicsit is érdeklödik a zene után partin kívüli idöpontban, annak rémlik ez a szám. Namost ök alkotják a nagy átlagot (sajnos) és ök álltalában nem magugtol táncolnak, hanem abszolut gátlásos emberek, akiknek a bogyo minöségétöl függ a parti minösége is, teljesen mindegy hogy a dj mennyit hibázik, attol még lehet az az év partija (számukra). Mivel ettöl függnek, és csak ezzel tudják láncaikat levetni, ezért ök a zuzdára induénak be. Ők azok akik abszolut nem értik ezt a zenét, nem figyelnek arra hogy hogyan változik egy este alat, szinte mintha csak a dobot hallanák meg és arra örjöngnek, és hogy valami gonosz hang is előtör a dobból. Visziont érdekes, hogy ha meghallanak egy lightosabb számot arra rögtön felfigyelnek, mégpedig szerintem azért mert feltünik nekik, hogy nem üt annyira a dob a számban, és beindul az egyhejben lötyögös, válvonogatos szolid táncitánci, egy idö után feladják, és kimennek mondjuk cigizni egyet. Van azért egy két ember (köztük én is) aki marad, mert ök nem a dobra és a zuzdára táncolnak, hanem felismerik a különbözö stilusok hangzásvilágát, és attol indulnak be, hogy egy új szám, amit esetleg még nem is hallot akkora örömöt tud okozni, hogy kénytelen táncolni, mert SZERET táncolni, és szereti a zenét amit hall. Mivel mi nem a gátlásainkal foglalkozunk, hanem a zenére vagyunk rákattanva, eszünkbe nem jut kimenni. Nekem Mátrix F.O.J.-on nagyon tetszett, teljesen táncolható és bulizható zenéket játszott. Ezek még teljesen beleférnek, mert ennél vannak még sokkal altatóbb zenék (szerintem amit matrix rakott, az egyáltalán nem volt altató). Ebböl az is következik, hogy az LTJ bukem partin, a pecsában nagyon kevesen táncoltak, és figyeltem a kattogo fejü droidokat, akik nem találták a helyüket, össze vissza mászkáltak, és mégcsak a zenét sem hallgatták. Külföldön egy Logical Progression partin van kb 3000 ember, amiböl 2500 biztosan táncol, pedig egy ilyen partin matrix mixénél lightosabb zenék mennek. Ugyhogy szerintem ez az alapvetö probléma, amit mi nem tudunk megoldani, mi nem tudjuk nekik egyenként megmutogatni a számokat és megértetni velük a lényeget, esetleg arra tudnánk ösztönözni öket, hogy kezdjenek el maguktol érdeklödni, de ne úgy hogy vesznek két lemezjátszót és dizsék akarnak lenni. Szükség viszont van rájuk, mert hát ugye a biznisz..... lássuk be, nélkülük nem jutott volna ilyen szintüre a D&B, és a partizás Magyarországon. (kívéve bennünket, mert szerintem mi akkor is ugyan úgy érdeklödnénk a zene iránt)
Ámen:)
|