Nem ezt elvileg nem lehet pontosan megallapitani, de erre van egy modszerem ami kozelito erteket adhat. Ha mar hasznalsz Sound Forge-t, a zoomolasnal lathatod hogy a kick leutesek negyszogesedtek, tehat torzit vagy nevezzuk ugy clipel.
A tulvezerles merteket en reszben ful alapjan, reszben pedig segitsegul hivom a Waves C4 multiband compressort, (vst plugin) amin bypass-en ateresztem a hangot, es vegul a master outjan csokkentem a hangerot. Jelen esetben 3 db-el csokkentettem, es a ronda negyszogek a clipeknel eltuntek, ugyhogy ennyit saccoltam meg

Egyebkent ezt kovetoen selymesebben szolt, es ezt ne ugy ertsd hogy compresszaltam valamit is rajta, csak bypass-en atfutott a c4 algoritmusokon.
Probald ki amit mondtam (mind a negy savot bypass-re rakod) es meghallod a javulast
Egyebkent minden elismeresem hogy reason-bol sikerult ezt kihoznod, soha nem gondoltam volna

Gratula!
ps: a myspace-n levo cuccokat meg nem hallottam, de alt. alacsony minosegu angyagok vannak fent, avval en nem bibelodnek inkabb. ;)
ps2: a soundforge mp3 tomoritoje (fraunhofer) engem egyaltalan nem nyugozott le, ha lehet hasznalj lame codec-et, sok progi alapertelmezettkent ezt hasznalja, de ingyenesen beszerezheto commandline toolkent, vagy egyes frontendekkel. Tokeletesen kompatibilis az mp3 szabvannyal.