i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 10:58, 30-05-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 56 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: 2007/03 - Nihilist - Boring Again
PostPosted: 02:15, 11-03-2007 
piper

Sziasztok!

jó rég nem csináltam semmit sajnos :( de most kaptam egy kis ihletet és megint szószerint összedobáltam egy kis menetelést! hangzáson még biztos hogy gyúrnom kell, mert nem finomítgattam csak nagyoltan, így abban mindenképp jóljönne egy két tipp. amúgy nagyon furcsa volt mert eleinte tudatosan akartam még építeni bele, de minden ötletnél úgyéreztem csak rontok a helyzeten, így maradt ilyen minimal, mint mindig.

szóval !

[url=ftp.torespont.hu/direct/temp/nihilist-boring_again128.mp3]>>letölt<<[/url]

jöhet az osztás!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:55, 11-03-2007 
souljah

osztok :D

nekem nagyon bejön, odavagyok a minimál zenékért
bár nagyon utálom ha hasonlítgatnak de nekem polar-os és ez sztem hízelgő :wink:
egyébként pöttyet erőtlen a dolog, némi kompresszálást elbírna még, meg a dobokat kéne törni, sztem jól hatna némi amen cucc ittott
ha a hangzáson gyúrsz jó kis arcbamászós minimál lesz ez!

respety kolléga 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:55, 11-03-2007 
piper

ezt a dob variálást próbálgattam, és valahogy nagyon nem sikerült jól :( tudom hogy kéne bele valami de valahogy ötletem sincs hogy mi. és céltalanul válogatni a breakeket nagyon fárasztó :( . szal amint megszületik az isteni szikra, hogy milyet is keressek azonnal meglépem

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:05, 11-03-2007 
csá nihilist!meghallgattam a zenédet,és sztem egész jó,amin változtathatnál az a pittyegő synti(3 bart megy,utána 1 szünet,ha jólhallom)sztem elég "gagyivá" teszi a zenédet,helyette sokkal jobban állna neki vmi hosszabb,méllyebb tecches kattogás,1ből jobban ütne :twisted: ja és a dobokon variálhatsz 1 picit,mert néhol elég monoton...amen viszont nem kell sztme fölösleges :roll:

remélem updateled mert az alapok jók

paece :!:

Post subject:
PostPosted: 23:09, 11-03-2007 
original nuttah

nekem a koncepció zavaros: itt egy kiállás ott egy kiállás itt-ott egy új téma - olyan kaotikus - és sok a "nagyon szinti" hang

mondjuk nekem is van egy ilyen '98as érzésem (olyan polaros) ugytünik ez itt lassan közhellyé válik :]

"céltalanul válogatni a breakeket nagyon fárasztó "

sztem niincs olyan producer aki végig 100as beledobással írja az éppen aktuális zenéjét - kurvasokat kell izzadni valóban hogy meglegyen az a hang ami kicsit is hasonlít ahhoz ami a fejedben van de máshogy nem lesz tuti az eredmény és ez egy ilyen hobbi :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:13, 11-03-2007 
piper

.mikra wrote:
nekem a koncepció zavaros: itt egy kiállás ott egy kiállás itt-ott egy új téma - olyan kaotikus - és sok a "nagyon szinti" hang

a prüntyögés kéremszépen egy 303-as minta, amiről nagyon nehezen tudtok lebeszélni :lol: amúgy eddig mindenkinek az volt a baja a zenéimmel hogy nem történik semmi. nah most történik ez se jó? :D:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:15, 11-03-2007 
souljah

valóban kicsit összevissza, vmi épitkezés jól jönne, a szokásos képlet mondjuk: felvezetés-kiállás-zuzás-kiállás-levezetés :D
az amen meg nem felesleges, hanem egy lehetőség :wink:
rá kell feküdni aztán jön a szikra

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:18, 11-03-2007 
nihilist wrote:
.mikra wrote:

a prüntyögés kéremszépen egy 303-as minta, amiről nagyon nehezen tudtok lebeszélni :lol: amúgy eddig mindenkinek az volt a baja a zenéimmel hogy nem történik semmi. nah most történik ez se jó? :D:D

épp ezaz hogy ez nagyon gyenge történet :lol: hidd el,sokkal ütősebb lenne,ha tekkes kattogások lennének benne(és nem 4/4,mert az... :lol: )+ 1 fasa kiállás :idea:

Post subject:
PostPosted: 23:20, 11-03-2007 
souljah

fless wrote:
nihilist wrote:
.mikra wrote:

épp ezaz hogy ez nagyon gyenge történet :lol: hidd el,sokkal ütősebb lenne,ha tekkes kattogások lennének benne(és nem 4/4,mert az... :lol: )+ 1 fasa kiállás :idea:

de nem akar ütni, minimált akar és szintis hangokat (pl röyksopp, náluk iszonyat működik) és itt is sztem, csak kéne még vmi szikra és ezt ő is tudja :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:20, 11-03-2007 
original nuttah

nemnem ne érts félre :)

az jó hogy sok a változás de ha ez egy hatalmas összevisszaság akkor elveszik a lényeg - vagy lehet hogy egyszerüen csak nem értem hogy miről akar szolni a zene

a 303at meg filterezd vagy reverb egy kicsit vagy tedd hátrébb kicsit ha annyira ragaszkodsz! :)

további jó munkát vele!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:21, 11-03-2007 
piper

ha az én építkezésemet szeretnétek hallani igazán akkor kifuttok a világból :lol:

nálam egy jól felépített trekk úgy néz ki, hogy elindul egy groove, és arra szépen lassan (nagyon lassan) rátekerek két három sávot. aztán elkezdem szétcsavarni, hogy jöhessen a kiállás, amit követ egy méghosszabb levezetés, ugyanezzel a néhány sávval. mindez kb 12 percben :lol:

de természetesen átgondolom a hozzászólásaitokat, és mindenképp alakítok még rajta

thx

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:26, 11-03-2007 
piper

spinant wrote:
de nem akar ütni, minimált akar

ott a pont!

én nem akarok táncteret robbantani, meg fejet leszakítani.

az én célom, hogy alapvetően egy laza kis menetelés legyen ami épphogy megmozgat, és legyen benne valami aprócska kis hang, vagy hangfoszlány ami elviszi az egészet valami sötétebb irányba. de ne a világégésig :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:26, 12-03-2007 
droid

ha tényleg ez a célod akkor szerintem elég jól megvalósítottad, ha ez tetszik erre feküdj rá

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:44, 12-03-2007 
impulsecreator.hu

'98-as vibe abszolut atjon, de en meg erzek nemi urban takeover vonalat is benne :fog:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:49, 12-03-2007 
piper

m wrote:
'98-as vibe abszolut atjon, de en meg erzek nemi urban takeover vonalat is benne :fog:

ők is akkoribban élték virágkorukat ;)

amúgy köszönöm szépen a kritikákat, a dob variálásban mindenképp megerősítettetek, de most egy kicsit hagyom, mert most a hétvégén nagyon tele lett a fejem/fülem vele és úgyérzem már nem tudnék megfelelően hozzáállni. szal időt kérek!
thx

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:53, 14-03-2007 
piper

összevisszaság?
hát szerintem meg kvva jól fel van építve.. van a fő bass téma ami körül az egész mozog, és nagyon passzol hozzá a menetelős dolog..olyan "nihilisthardmarchstep" jóság :wink:
hajrá még ilyeneket..nekem csak annyi problémám van, hogy a címe alapján egy punnyadós zenét vártam, de csak egy kukacoskodó kis pöcs vagyok azért említem meg
:lol: :lol:

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:49, 14-03-2007 
piper

sollabong wrote:
összevisszaság?
hát szerintem meg kvva jól fel van építve.. van a fő bass téma ami körül az egész mozog, és nagyon passzol hozzá a menetelős dolog..olyan "nihilisthardmarchstep" jóság :wink:
hajrá még ilyeneket..nekem csak annyi problémám van, hogy a címe alapján egy punnyadós zenét vártam, de csak egy kukacoskodó kis pöcs vagyok azért említem meg
:lol: :lol:

:lol:

azért nem egy pendula! de kösz a kritikát!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:44, 14-03-2007 
corebreak

Na zet én is leöltöttem:D De csak mer' a nihilist okosakat ír a Zenetech-es részbe...(sajna a sajáthaimra is alig van időm, így csak néha tok ide bepillantani...meg leginkább MSN-en kapok ilyen demo dolgokat...)

Szal. 98 megvan ja...csak nekem inkább 97...:D Szal kicsit Torq feelingje van...az amennel meg totál az lenne...mondjuk sztem nincs a világon olyan zene amibe ne lehetne amen breaket rakni...mindegy...szal a feeling jó.

A másik ami viszont nem...elkezd menni a basszus...és így villannak nekem a képek...ilyenek hogy...Reason...meg hogy Subtractor...sztem a bass tuti abból jön, legalábbis nagyon úgy szól...mér' nem NNXT-ből tolod ki a basslinet valami jó vaskos sample-val...

Ami gecijó, az a psycho-s string a közepében...na az fasza...ha az sample akkor fizetek érte...ha patch akkor is:D:D:D

De nagy fel amugy mer' jó lesz ez...csak el kell szarakodni vele...meg sztem kurvajó dolog a céltalan sample válogatás...mondjuk...kb 1x néztem át ugy a 80-as "samplvinkómat" hogy na akkor 0-ról végig...aztán mindig képben voltam mi hol van...miket merre...meg ugye a rendmániám...

Jó lesz bazz, az a lényeg...vegyél fel MSN-re!!! (léccilécci)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:46, 15-03-2007 
piper

a bass sample! nn19-ből

a string is sample majd átküldöm :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:14, 15-03-2007 
corebreak

Akkor benéztem...mert nagyon műanyag nekem...megbolondítanám valami nasty dist pluginnel...vagy áttolnám valami zsíros pedálon:D

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 56 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]