i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 14:42, 14-07-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 16 posts ] 
Author Message
 Post subject: 2006/12 Xenophobe Of NTX - Nem én kiáltok!
PostPosted: 13:32, 07-12-2006 
ujonc

Sziasztok!

http://xenophobe.neurotoxin.hu/Xenophob ... ialtok.MP3

Meg próbáltam gonoszra :evil: venni a dolgot.

Remélem sikerült!

Aztán csak nyugodtan kritizálni!!!

Üdv:

Xeno

L. Z.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:51, 07-12-2006 
original nuttah

Az elején mikor hallgattam már akartam írni a különböző dícsérő szavcakat azonban mikor továbbhallgattam találtam egy két nem tetszű dolgot.Alapjaiban nagyon klönlegesek a zenéid mivel verses megtűzdelésekkel operálsz. Azonban nekem ez már egy kicsit sok. Néha lehetne, hagyni, hogy a zene uralkodjon.
A másik, hogy ahol döbb dolog csatlakozik be ott eléggé eltünnek dolgok és összemosódnak. Például a mélyet helyenként nem érzem konkrétnak illetve a cinek is néha mintha egy masszakén szólnának. Viszont a zöveg az mindig érthető. Ez valszeg szerintem azért van, mert aránytalan ez a keverés egy kicsit nekem túl hangos a szöveg.
A szöveggel kapcsolatban még annyit, hogy folyamataosan játszhatnál vele a terek területén. Ahogy hallom most egy delay esetleg reverb és néha egy kis torzító ami dominál(asszem még talán helyenként flange is beavatkozott, de erre nem esküdnék).

Tehát a zenét jónak tartom csak a hangzása még nem az igazi az én fülemnek.

Egyébként grat az ismételt 'agymenésért'... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:04, 07-12-2006 
ujonc

Köszi ez a szövegel való teres játszadozás jó ötlet, kár hogy nem nekem jutott eszembe. A szöveg-zene hangerő arányok nah igen ez egy örök problémám, én kívülről tudom a szöveget :) tehát ha fele ilyen halk lenne akkor is érteném.

Ezért ilyenkor mindig mielőtt ide felrakom körbe küldöm pár havernek hogy értik e a szöveget, eredetileg hallkabb volt egy 2 dB-vel de volt aki nem értette így picit hangosabbra vettem.

De majd akkor korrigálok. Meg akkor a Subon is próbálok emelni egy
picit. Majd hétvégén ha lesz időm.

Köszi a kritikát. Hasznos!!! Segít a fáradt fülemnek. :)

L. Z.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:21, 07-12-2006 
original nuttah

en erdemben mint mufajhoz nemtudok nagyon hozzaszolni, viszont ami a zeneidben tettszik, hogy figyelsz a szovegre..... ez nagyon jo dolog
ebben peldaul az fogott meg, hogy "A fold duborog" utan egy hosszu bass jon be.... vegig fut rajtam a hideg....hat csak gratulalni tudok : )

MySpace

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:28, 07-12-2006 
ujonc

pact wrote:
en erdemben mint mufajhoz nemtudok nagyon hozzaszolni, viszont ami a zeneidben tettszik, hogy figyelsz a szovegre..... ez nagyon jo dolog
ebben peldaul az fogott meg, hogy "A fold duborog" utan egy hosszu bass jon be.... vegig fut rajtam a hideg....hat csak gratulalni tudok : )

Jaj de jó, hogy észre vetted azt a dropdownt :)

Féltem hogy kevesen hallják meg(és annál kevesebben kapcsolják össze a szöveggel ) mert nagyon mély frekvenciákon megy és nem biztos hogy minden hangfalon/ fülesen rendesen kijön.

Nagy hangerőn nagy hangfalon, tényleg "Dübörög" :evil:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:41, 07-12-2006 
original nuttah

a hómstudiomban jol szol : )

MySpace

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:00, 11-12-2006 
droid

Szájonbaszott mód agresszív az ütem!!! Congrat!!

A verses téma a szokásos színvonal, szeressük.

A sound viszont problémás, még a többi trackedhez viszonyítva is, nem csak a commercial szintet véve...

Sok a magas, mélyen még lehetne mit alakítani esetleg ráküldhetnél egy Waves Rbasst, vagy nemtommit, teltebb lenne, így elég cingár.

Az elején bekezdtél tiszta FM szintetizált stílusú hangokkal, azt hittem ilyen lesz végig. Szerintem nem találtad el igazán a sávok relatív hangerejét.

Pölö van 4:20 körül egy ilyen hardcore (mármint gabber) stílusú lead, azt tehetnéd dominánsabbá, a többi témát halkabbá, esetleg elkenhetnéd a mellékzörejeket, stereo enchance.

Xal jó potmétertekergetést, így sajnos olyan "Minden hangos ezért minden halk" érzésem van, mikor hallgatom.

De meg kell mondanom, ezzel együtt jobban szeretem a zenéid, mint a kiadott dnb trackek min. 70%-át. (IMHO Kezd fulladozni a stílus, mint ahogy minden, ahol előtérbe kerül a pénz...)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:58, 11-12-2006 
ujonc

Rottweiler wrote:
Szájonbaszott mód agresszív az ütem!!! Congrat!!

A verses téma a szokásos színvonal, szeressük.

A sound viszont problémás, még a többi trackedhez viszonyítva is, nem csak a commercial szintet véve...

Sok a magas, mélyen még lehetne mit alakítani esetleg ráküldhetnél egy Waves Rbasst, vagy nemtommit, teltebb lenne, így elég cingár.

Az elején bekezdtél tiszta FM szintetizált stílusú hangokkal, azt hittem ilyen lesz végig. Szerintem nem találtad el igazán a sávok relatív hangerejét.

Pölö van 4:20 körül egy ilyen hardcore (mármint gabber) stílusú lead, azt tehetnéd dominánsabbá, a többi témát halkabbá, esetleg elkenhetnéd a mellékzörejeket, stereo enchance.

Xal jó potmétertekergetést, így sajnos olyan "Minden hangos ezért minden halk" érzésem van, mikor hallgatom.

De meg kell mondanom, ezzel együtt jobban szeretem a zenéid, mint a kiadott dnb trackek min. 70%-át. (IMHO Kezd fulladozni a stílus, mint ahogy minden, ahol előtérbe kerül a pénz...)

Köszi szépen a tanácsokat, igyekszem gyúrni a soundon csak most el vagyok havazva, de nem felejtem őket. ;)

L. Z.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:36, 11-12-2006 
metalhead

Rottweiler wrote:
(IMHO Kezd fulladozni a stílus, mint ahogy minden, ahol előtérbe kerül a pénz...)

tenyleg? (=
már bots de én pont mostanában látok annyival több minosegi megjelenest mint amennyivel kevesebb selejtanyag van/volt a piacon egy-ket idoszakhoz viszonyitva. rossz helyen nezelodsz.

a zenere is reagálok nemsokára :o

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:59, 12-12-2006 
original nuttah

Szerintem is sok a friss és szépen megkomponált muzsika. Igaz sok közülük nem sokat változott, de minőségben szerintem rendben van a piac és asszem a mennyiségre se kell panaszkodni... :wink:
Sok a jó party(lásd például decemberi party lista.... :evil: ) ahol szerintem az emberek nem a falat támasztják és cigizgetnek és az sem mondható el, hogy egy 50 fős haveri társaság jár csak ilyen bulikra. Elég szépen nő a számuk. Spora alig lehetett bejutni (vagy Noisiára....vagy mindkettőre?....már nem is tudom... :D ).
Én még érzem benne a mozgást és a fejlődést és ugyhallom azért megtartotta a régi mivoltját és abból építkezett egy "jobbat". Nem úgy mint a legtöbb stílusnál ahol a kommerszesedés egyértelműen zenei hígulással és minőségtelen anygokkal jár. A lényeg, hogy ő sztár.... :)
Remélem ez nem változik rossz irányba..... :wink:

Ja..... és elnézést az offért... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:44, 12-12-2006 
ujonc

Update:

Ujrakevertem a zenét,(Halkabb szöveg több subb, azt hiszem tisztább hangzás. )
Link ugyanaz de azért ideírom:

Üdv:

Xeno

L. Z.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:33, 12-12-2006 
original nuttah

Xenophobe_ntx wrote:
Update:

Üdv:

Xeno

Így már kezd rendben lenni a dolog. Egy kicsitt még mosotnak érzem (habár a groove és a szöveg már rendben van) valahogy azt a bassline részt. Illetve egy kicsit fura. Nem tudom eldönteni, hogy ez most az újdonság erejével hat vagy pedig javítani kéne. Talán mintha a sub se döngne annyira mint amennyire kéne. Nagyon pici hiányzik ahoz, hogy ez tényleg egy elég komoly munka legyen.
Szerintem még egy kicsit finomhangold és utánna valahol sűrgösen adasd ki, hogy játszhassam....... :evil: :evil: :twisted:

Egyébként az előző változathoz képest határozottan sokkal jobb. A teljes groove rendben van és a szöveg is (hallom egy kicsit megszabtad... :D ). A bass az....hát......szerintem az még nem egésszen pass-os..... :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:59, 12-12-2006 
ujonc

Conclusion wrote:
Xenophobe_ntx wrote:
Update:

Üdv:

Xeno

Így már kezd rendben lenni a dolog. Egy kicsitt még mosotnak érzem (habár a groove és a szöveg már rendben van) valahogy azt a bassline részt. Illetve egy kicsit fura. Nem tudom eldönteni, hogy ez most az újdonság erejével hat vagy pedig javítani kéne. Talán mintha a sub se döngne annyira mint amennyire kéne. Nagyon pici hiányzik ahoz, hogy ez tényleg egy elég komoly munka legyen.
Szerintem még egy kicsit finomhangold és utánna valahol sűrgösen adasd ki, hogy játszhassam....... :evil: :evil: :twisted:

Egyébként az előző változathoz képest határozottan sokkal jobb. A teljes groove rendben van és a szöveg is (hallom egy kicsit megszabtad... :D ). A bass az....hát......szerintem az még nem egésszen pass-os..... :roll:

Hmm, a bass, hát ugye van egy magas tartományos szarrá torzított unisonos fűrészfog, ugye ez zúzbe a kiállás után ennek a sub tartalma elég kevés.
Illetve amiből a subb jön, az egy sinus ami ugyan azt játsza mint a
unisono.
Na most már nem merem hangosabbra venni a sinust mert akkor nagyon kiüt a zenéből.

Ami még talán a baj vele, hogy elég mélyen mozog a tehát amikor a legalsó hangon van a bass akkor 40 hz körül van peakje, persze vannak felharmonikusai(Rbass , meg egy waveshaper csinál neki), de ugye ha valami nem tolja ki a 40 hz-t akkor nem annyira érezni, de ha feltranszponálom egy oktávval akkor meg már a bass magas hangjai nagyon magasan lesznek. :(

Ötlet, javalat? :)

L. Z.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:22, 13-12-2006 
metalhead

én két dolgot cserélnék az pedig a kick és a pergő

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:10, 18-12-2006 
original nuttah

Xenophobe_ntx wrote:
Conclusion wrote:
Xenophobe_ntx wrote:
Update:

Üdv:

Xeno

Hmm, a bass, hát ugye van egy magas tartományos szarrá torzított unisonos fűrészfog, ugye ez zúzbe a kiállás után ennek a sub tartalma elég kevés.
Illetve amiből a subb jön, az egy sinus ami ugyan azt játsza mint a
unisono.
Na most már nem merem hangosabbra venni a sinust mert akkor nagyon kiüt a zenéből.

Ami még talán a baj vele, hogy elég mélyen mozog a tehát amikor a legalsó hangon van a bass akkor 40 hz körül van peakje, persze vannak felharmonikusai(Rbass , meg egy waveshaper csinál neki), de ugye ha valami nem tolja ki a 40 hz-t akkor nem annyira érezni, de ha feltranszponálom egy oktávval akkor meg már a bass magas hangjai nagyon magasan lesznek. :(

Ötlet, javalat? :)

Nekem olyan ötletem van, hogy eq... :D

Ha a mélyet feljebb rakod ugye megjelennek a magasabb felharmonikusok is. Azokat simán lehet egy szűrővel vagy eq-val igazgatni. Szerintem semmi mást nem kéne csinálnod csak minden sávot és hangot a megfelelő helyre eq-zni és kész is a track.
Nekem a dob az bejön és a pergőnél sem éreztem bajokat, de szerintem ez már csak ízlés kérdése.
Vszont a cinek még mindig nem elég konkrétak. Ezeknek is eq-t... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:01, 18-12-2006 
partiarc

nagyon bejövős a stílusod!
még még még ilyet!

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 16 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]