i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 10:56, 30-05-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 68 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: 2006/11 T-minus- Mordant life
PostPosted: 21:59, 12-11-2006 
ujonc

www.sendspace.com/file/6r9qu8

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:16, 13-11-2006 
piper

kellemes darab, bár a dobokon még gyúrnék, a stringek meg nagyon ismerősek valahonnan, de akárhogy gondolkozom nem jövök rá honnan!

jah a végén van egy pörgetés ami nagyon kilóg!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:31, 14-11-2006 
ujonc

Kössz, a kommentet, majd pofzgatok rajta, meg a végén azt a kis prögetőt átalakítom, mert én sem voltam benne biztos, hogy fasza lesz.
Ja, meg a drum and bass refills pack-et használom a reasonben sokat, és ha ez neked is megvan akkor lehet innen ismerős a string.
Amúgy maga a dallam ismerős, vagy a hang amiből összehoztam a dallamot?Ha majd esetleg eszedbe jut , hogy honnan ismerős légyszi írd má' le mert kíváncsi vagyok mire hasonlít a zeném, bár azon voltam, hogy egyedi legyen. :(
Köszi!

Jabba

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:40, 14-11-2006 
piper

a dallam is meg a minta is. de ezek szerint nem loop. csak egyszerűen ismerős

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:09, 14-11-2006 
ujonc

Loop? :) utálom a loop-okat én saját hangmintákkal dolgozom, és szeretek szintizni,meg a dob is egy- egy dobütésekből épül fel, stb..De szerintem ez a normális.Csak úgy lehetsz Te a saját zenéd, ha azt nem mások fejéből kipattant dolgokból hozod össze, hanem minden ötlet benned születik.De persze az se olyen gáz, ha valaki ritkán(lustaságból) kis segítséget vesz igénybe.Szerintem a lényeg hogy hirtelen jön valami amit nem tok mi, de utána azt vettem észre, hogy csomót haladtam a zenével, és már látom is előre a következő lépéseket, amik kis idővel kiforrnak.De ez nálam még nincs teljes mértékben, mert még csak olyan kezdő vagyok. szerintem, sok időre van szűkség, de annak örülök, hogy utálom a loop-okat, igy teljesen magaménak tudhatom a szerzeményemet lellkiismeretfurdalás nélkül.
:)
Üdv!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:13, 14-11-2006 
mindscape

:ah: :banghead:

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:35, 14-11-2006 
son of nitrous

szegeny scum lelkebe tapostal. neki minden hangja lopott :fog:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:37, 14-11-2006 
mindscape

duplabe wrote:
szegeny scum lelkebe tapostal. neki minden hangja lopott :fog:

:heh:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:48, 14-11-2006 
metalhead

Ne káromold a sampling hatalmát :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:21, 14-11-2006 
droid

Ha Reason refillt használsz, akkor most kié is a hangminta???

:roll: :roll: :roll:

Vagy úgy képzeljem el, hogy megcsináltad a hangmintát egy szintivel, utána eladtad a refill packes arcoknak, és csak aztán használtad fel?

:lol: :lol: :lol:

Mert akkor tényleg a tied...

Ha nem használsz loopokat, akkor nincs a zenédben dobszekció?

...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:25, 14-11-2006 
droid

Kieg:

Ugyanis az "1-1 dobütést" több mint valószínű , h breakből vágták ki, de ha nem, akkor sem Te ültél oda a dobhoz és ütötted meg a bőrt, és vetted fel, szóval megint ugyanott vagyunk, mintha loopból húztad volna őket.

Lehet én avygok az amatőr, de inkább edráss meg kaliksz bácsira hallgatok, és óckúl funky ütemekből mintázok ;).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:38, 14-11-2006 
ujonc

Szerintem félreértettük egymást vannak már előre alkészített 5-10 másodperces loopok, legyen az dob, szinti, szőnyeg, akármi.Vannak olyanok hogy azt az 5-10 másodperces "akármit" te hozod össze úgy hogy a reason dobgépbe, vagy malstrombe, vagy a substraktorba, behívsz alaphangokat.Ezekből kialakítasz egy dallamot.Nem arragondoltam, hogy magát a dobütést én csináltam külső hangszeren, hanem, hogy a dallam, az ötlet az enyém.Az a lényeg szerintem, hogy kitalálsz valamit, azt lejátszod és onnantól kezdve a tied, mert a te fejedből jött az ötlet.És nem fikáztam le senkit kedves scum daddy, hanem azt mondtam,hogy én személyszerint nem szeretek előre elkészített (gyengébbek kedvéért: 5-10 másodperces :) )loopokat használni, de te haverom azt használsz amit akarsz.Nem kell magadra venni, de az sem érdekel,hogy ha valaki úgy dolgozik minz a scooter(régi hardcore számokból rak össze új diszkózenét.).Mindössze annyi volt hogy kérdsezte nihilist, hogy "loop, vagy mi?" én meg mondtam, hogy nem előre magírt loop, hanem én szintiztem.ennyi.ez annyira nem sértő senkinek szerintem, legalábbis én nem annak szántam.Remélem most sikerült szájbarágnom a frankót.
Üdv mindenkinek!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:42, 14-11-2006 
ujonc

Na, rottweiler, így tiszta?te is érted amit mondok?ha igen akkor nagyon örülök neki és így tisztáztuk is a félreértést, de ha ez így még minig nem oké, írj nyugodtan és én szívesen beszélgetek veled.
Üdv!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:19, 14-11-2006 
droid

Nyugivan :lol: .

Nekem tiszta volt, a kis savat meg azért kaptad mert részemről ha vki samplet használ, akkor annyi erővel loopot is használhat, én próbálom minél apróbb részletekből összerakni a zajaim, de attól függetlenül, ha találnék vmi durva loopot, akkor tuti lenyúlnám :lol: :lol: :lol: .

Xal engem csak ez zavart, h a loopokat oltod, de annyi erővel már a reason refilleket is lehúzhatnád (imho).

Ettől függetlenül én is leszarom ki hogy csinál zenét, a lényeg hogy a végeredmény milyen.

Felőlem felénekeltethet egy reecet bárki a saját anyjával is akár, ha az jól hangzik, szive joga...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:55, 14-11-2006 
ujonc

Oké örülök h megértettük egymást részben.Azért részben mert nem leoltottam a loopokat,hanem csak annyit mondtam hogy én nem szeretem használni.példa:Képzeld rühellem a paradicsomot,remélem most nem kell attól félnem, hogy nekemtámadnak azok,akik szeretik a paradicsomot.-ennyi. ezzel tényleg senkit nem akartam bántani, és jogosan idegesített, hogy emiatt kiforgattad teljesen a szavaimat.de most hogy tisztáztuk remélem minden oké.

ja, hamár ilyen komunikatív vagy légyszi írj már valami használható(építő jellegü)kritikát a szerzeményemhez, mert emiatt töltöm fel a zenéket, hogy ti segítsetek abban hogy jó írányba haladok-e.kösz!
Üdv!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:15, 14-11-2006 
piper

látom jó kis vita bontakozott ki a ahozzászólásomból! :D

amúgy én sem szeretem annyira a loop-okat, de a szintikbe se vagyok otthon, úgyhogy maradtam személy szerint a mintáknál, egy az egybe úgyse nagyon használom, valamit mindig változtatni kell :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:40, 14-11-2006 
droid

Nahh nem ígérem, hogy sok okosságot tok mondani, 4 órája edzek folyamatosan és agyilag még a szokásosnál is zoknibb vagyok, but:

Dob elég gyenge, lábdobnak fura üreges hangja van, pergő meg vhogy nincs jelen annyira a zenében, mint amennyire kéne.

A darkabb, paráztatósabb témák inkább bejönnek, (pl 1:13nál lévő dolgok).

A feelinget elég jól elkaptad.

A dobokat kéne oylanra belőnöd, hogy keretbe foglalja a zenében lévő dolgokat imho.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:43, 14-11-2006 
ujonc

köszi a kritikát én is terveztem némi változtatást rajta, így majd ezt is korrigálom.

Üdv

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:11, 15-11-2006 
mindscape

mivan?
meg se szólaltam csak megláttam ez a loop/break parát már megint megy itt a feszültség
hagyjuk ezt a break témát, ezen hisztizni légyszíves a megfelelő topicban inkább

------------------

a zenédről meg annyit, h a sound persze nem az igazi, nagyon halk minden, a dob vékony viszont hangos (egy ghostsnares háttérbreak sokat javíthatana rajta ...)
jó h ilyen lelkes voltál a pad szekcióban, de a bassek nagyon megbújnak azok háttérében

meg hoppá mégis van itt valami break szerűség a második drop után valami cines téma teljsen elcsúszik, az egy nagy hiba.

ez a cowbell is ami bejön nagyon kilóg, valahogy az egész számban nem stimmelnek a hangerő arányok

az intro még talán rendben is lenne (persze erről a jól ismert rev stab hangról nemtom mennyire mondható el h egyedi) de amikor bejön a bass meg a dob (tehát a lényeg) ott elvérzik szerintem

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:26, 15-11-2006 
Neismondd :D
https://forum.old.drumandbass.hu/viewtopic.p ... oop+hiszti

Kine emlékezne rá ? :kiraly:

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 68 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]