i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 01:49, 30-05-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 35 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 14:17, 25-01-2006 
ujonc

Üdv!

a4s!

Nem lenne fair, ha egy vacak pü-ben válaszolnék erre, de ígérem, részemről is ez az utolsó hozzászólás ez ügyben!...

Hiszek abban, hogy az ember alapvetően jó és gondoltam, hogy nem osztani akkartál, de ennek ellenére én mégis inkább okoskodásnak, szőrszál hasogatásnak éreztem!Ezért hát a neked nem éppen vicces reakcióm, de nem is poénkodni akkartam!Te hozztad ki belőlem!...

Azt gondoltam, hogy valamilyen szinten érthető volt első hozzászólásom(jan. 19.) még ha nem is bővelkedett szakkifejezésekben!Pusztán próbáltam a magam módjan valami épkézláb véleményt összehozzni, hogy segítsem kedves MORTA barátunk munkáját!Nyilván csak lestem, mikor jöttél ezzel a kioktatós szöveggel!... :shock:

Morta!

Elnézésedett kérem én is és továbbiakban is inkább a munkáiddal kapcsolatban szeretnék hozzászólni, ahogy azt már az elejétől fogva is terveztem!...

béke

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:35, 25-01-2006 
partiarc

paperdog(r) wrote:
Üdv!

a4s!

Nem lenne fair, ha egy vacak pü-ben válaszolnék erre, de ígérem, részemről is ez az utolsó hozzászólás ez ügyben!...

Hiszek abban, hogy az ember alapvetően jó és gondoltam, hogy nem osztani akkartál, de ennek ellenére én mégis inkább okoskodásnak, szőrszál hasogatásnak éreztem!Ezért hát a neked nem éppen vicces reakcióm, de nem is poénkodni akkartam!Te hozztad ki belőlem!...

Azt gondoltam, hogy valamilyen szinten érthető volt első hozzászólásom(jan. 19.) még ha nem is bővelkedett szakkifejezésekben!Pusztán próbáltam a magam módjan valami épkézláb véleményt összehozzni, hogy segítsem kedves MORTA barátunk munkáját!Nyilván csak lestem, mikor jöttél ezzel a kioktatós szöveggel!... :shock:

Morta!

Elnézésedett kérem én is és továbbiakban is inkább a munkáiddal kapcsolatban szeretnék hozzászólni, ahogy azt már az elejétől fogva is terveztem!...

béke

Látom barátom csak a lényeg nem esett le: manapság már nem érdemes a technikai feltételek hiányára hivatkozni, mellesleg egyébként is a kompozíció a lényeg, tehát a hangzástól függetlenül az megítélhető.

/Egyébként a helyesírásoddal kezdhetnél valamit, ha már próbálsz eszmét cserélni. :) /

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:38, 25-01-2006 

a4s & paperdog: semmi probléma, addig sem unatkoztam, ameddig ezeket olvasgattam, viszont akkor engesztelésül, minden ide felrakott zenémről részletes kritikát kérek majd ;)

scm: Nagy igazság. van egy ismerősöm, aki tranceket meg prog house-okat csinál, többniyre fruityt használ sok vst-vel, meg ha jól tudom néha reasont, és azt hiszem az jelent valamit, hogy tiesto 20as játszási listáján ott van a srác... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:18, 25-01-2006 
ujonc

Szerintem elég kemény.
ha itt az van fenn ami otthon megvan, akkor jó.
nekem bejön, bár lehet elfogult vagyok a dnb vel szemben... ... ...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:28, 25-01-2006 
partiarc

morta wrote:
a4s & paperdog: semmi probléma, addig sem unatkoztam, ameddig ezeket olvasgattam, viszont akkor engesztelésül, minden ide felrakott zenémről részletes kritikát kérek majd ;)

scm: Nagy igazság. van egy ismerősöm, aki tranceket meg prog house-okat csinál, többniyre fruityt használ sok vst-vel, meg ha jól tudom néha reasont, és azt hiszem az jelent valamit, hogy tiesto 20as játszási listáján ott van a srác... :)

Szerintem is ez a helyzet soft + egyéb téren, ezért sem megyek bele a nem létező nehézségek részletes boncolgatásába. (Pl. ilyesmik, hogy a master már csak a stúdión/felszerelésen múlik, nincs humán faktor, nem kell fül, koncepció, meg hasonló apróságok :roll: :lol: )

Morta - kezdem is: nekem alapvetően bejött a szám, bár én sem a jump up szeretetemről vagyok híres. Egyet kell értenem azokkal a véleményekkel, melyek szerint a basszus további finomításra szorul. Esetleg rálayerezhetnél egy leszűrt sávot, ami ugyanazt játssza, de ad neki egy plusz frekvenciát, (nem a mély tartományban) hogy érdekesebb, kásásabb, úgymond kevésbé steril legyen.

A trenszes dallam nem túl dinamikus, így kissé elvész, olyan, mintha esetleges lenne, azaz mintha nem lenne szerves része a számnak. (Ez a lehet, hogy még kiveszem eset. Ha marad, akkor mo' dinamika, bár én kivenném...)

A dob a legerősebb része a dolognak. Közeledhetnének még az elemei egymáshoz, nem tudom, hogy sztereo tér, vagy hangerőmódosítások révén-e, de valahogyan "összébb" keverném.

Tetszeni azért tetszett, mert alapvetően jók az arányok, mert stílushűségre törekszel, több-kevesebb sikerrel, és úgy egészében a produkció arról tanúskodik, hogy elértél egy szintet, amelyről érdemes továbblépni.

Javaslom, hogy dolgozd ki acapella nélkül is, mert sokminden kiderül akkor, amikor az ember "csupaszon" próbálja meg érdekessé tenni az alapokat.

Szóval csak így tovább.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:35, 25-01-2006 
ujonc

a4s wrote:
Látom barátom csak a lényeg nem esett le: manapság már nem érdemes a technikai feltételek hiányára hivatkozni, mellesleg egyébként is a kompozíció a lényeg, tehát a hangzástól függetlenül az megítélhető.

/Egyébként a helyesírásoddal kezdhetnél valamit, ha már próbálsz eszmét cserélni. :) /

Pont abban, a neked nem éppen vicces hozzászólásomban írtam, hogy "akár egy kevésbé "jól szóló" zenéből is kiszúrják, hogy mit tud az előadó"! Itt én is arra gondoltam, a Te szavaiddal élve :"a kompozíció a lényeg, tehát a hangzástól függetlenül az megítélhető."...

A technikai feltételekkel kapcsolatban, meg nem értettel meg!Igaz,így utólag rosszul is fogalmaztam! Mindössze egy 1800+ -os procival, 512DDR ram-al és egy Audigy 2-vel rendelkezek és ezzel bizony a Reason 3.0 is épphogy szalad!Egy-két plussz reverb, EQ...stb. és már jön is a hibaüzenet: Computer too slow to play song!Ettől egyébként, már lassan megörülök!...
Szóval, erősen kompromisszumokra kényszerülők mikor a hangzáson javítani vagy akár egy plusz hangszert beépíteni akarok, így talán egy kicsit jogos, hogy a technikai háttérre is hivatkozok!...

Erről meg:

...ez megint csak sz**dobálás! :roll:

Last edited by paperdog(r) on 02:50, 26-01-2006, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:15, 25-01-2006 

a4s wrote:
Morta - kezdem is: nekem alapvetően bejött a szám, bár én sem a jump up szeretetemről vagyok híres. Egyet kell értenem azokkal a véleményekkel, melyek szerint a basszus további finomításra szorul. Esetleg rálayerezhetnél egy leszűrt sávot, ami ugyanazt játssza, de ad neki egy plusz frekvenciát, (nem a mély tartományban) hogy érdekesebb, kásásabb, úgymond kevésbé steril legyen.

Oké. Megpróbálom majd.
a4s wrote:
A trenszes dallam nem túl dinamikus, így kissé elvész, olyan, mintha esetleges lenne, azaz mintha nem lenne szerves része a számnak. (Ez a lehet, hogy még kiveszem eset. Ha marad, akkor mo' dinamika, bár én kivenném...)

Hát szerintem marad. Ebben nem igazán engedek, mert szerintem ez jó, és abszolút szerves része a dolognak. Persze a dinamikán majd változtatok.
a4s wrote:
A dob a legerősebb része a dolognak. Közeledhetnének még az elemei egymáshoz, nem tudom, hogy sztereo tér, vagy hangerőmódosítások révén-e, de valahogyan "összébb" keverném.

Hát hangerő szinten a pergőn erősítek még, mert az már jött kritikaként, stereo térben meg nem szoktam annyira szétdobálni a hangokat, de azért majd picit finomítok rajta hátha most picit eltúloztam :)
a4s wrote:
Tetszeni azért tetszett, mert alapvetően jók az arányok, mert stílushűségre törekszel, több-kevesebb sikerrel, és úgy egészében a produkció arról tanúskodik, hogy elértél egy szintet, amelyről érdemes továbblépni.

Javaslom, hogy dolgozd ki acapella nélkül is, mert sokminden kiderül akkor, amikor az ember "csupaszon" próbálja meg érdekessé tenni az alapokat.

Szóval csak így tovább.

Azzal azért nem egészen értek egyet, hogy stílushűségre törexem. Vagyis lehet, hogy stílushűek a zenéim, de nem szabvány szerint dolgozok, hanem érzésből, és ez sem úgy készült, hogy most csinálok egy jump-upot, hanem csináltam egy zenét, ami jump-up lett :) Ja és örülök, hogy látsz benne fantáziát meg továbblépési lehetőséget.
Bless!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:20, 26-01-2006 
partiarc

paperdog(r) wrote:
a4s wrote:

Pont abban, a neked nem éppen vicces hozzászólásomban írtam, hogy "akár egy kevésbé "jól szóló" zenéből is kiszúrják, hogy mit tud az előadó"! Itt én is arra gondoltam, a Te szavaiddal élve :"a kompozíció a lényeg, tehát a hangzástól függetlenül az megítélhető."...

A technikai feltételekkel kapcsolatban, meg nem értettel meg!Igaz,így utólag rosszul is fogalmaztam! Mindössze egy 1800+ -os procival, 512DDR ram-al és egy Audigy 2-vel rendelkezek és ezzel bizony a Reason 3.0 is épphogy szalad!Egy-két plussz reverb, EQ...stb. és már jön is a hibaüzenet: Computer too slow to play song!Ettől egyébként, már lassan megörülök!...
Szóval, erősen kompromisszumokra kényszerülők mikor a hangzáson javítani vagy akár egy plusz hangszert beépíteni akarok, így talán egy kicsit jogos, hogy a technikai háttérre is hivatkozok!...

Erről meg:

Akkor most mégis van komment, szerkesztő úr?

Kezdjük a végén:

Nem az, csak idegesítő, ha valaki ennyire nem figyel az írására nyilvános fórumon. Tudom, nem illik szólni érte, csak visszás, ha bárki kioktatással próbálkozik ilyen stílusban. Nem akartam megbántani a lelked, de elnézést sem én fogok kérni a hibáid miatt. (Gondolom az egykori magyartanárod nem értelmezné ezt szardobálásnak. :wink: )

Az azért meredek kijelentés, hogy nem értettem a technikai paráiddal kapcsolatos lelkitámasz-igénylést:

Nemrég tök azonos setup-pal nyomultam, azzal a különbséggel, hogy 1,7-es volt a procim és alaplapi a hangkártyám, sőt, azt el sem mondom, hogy az FT2-s időkben mivel próbálkoztam.

Most sajnáljalak, vagy gyűjtsek neked procira? (Nem hiszem, hogy ez bárkit is érdekelne, itt nem a gépedet kell bemutatni, hanem a zenédet, akkor is, ha egy vasalóval készült)

Nem is értem, hogy miből gondolod, hogy mindenkinek adott a G5-ös, meg a hardware, meg a kontroll. Azt, hogy nemrég beszerezhettem dolgokat, csak magamnak köszönhetem. Most komolyan, mondjam el, hogy hogyan kell dolgozni, hogy pénzt kereshess?

(Esetleg javaslom a Névtelen GyengePC-sek Körét: ott ezeket fel lehet őszintén tárni, és a többiek segíteni fognak, ha már magadon nem vagy képes.)

Ezzel lezártam a vitát a magam részéről.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:22, 26-01-2006 
ujonc

a4s wrote:
paperdog(r) wrote:
a4s wrote:

Erről meg:

Akkor most mégis van komment, szerkesztő úr?

Kezdjük a végén:

Nem az, csak idegesítő, ha valaki ennyire nem figyel az írására nyilvános fórumon. Tudom, nem illik szólni érte, csak visszás, ha bárki kioktatással próbálkozik ilyen stílusban. Nem akartam megbántani a lelked, de elnézést sem én fogok kérni a hibáid miatt. (Gondolom az egykori magyartanárod nem értelmezné ezt szardobálásnak. :wink: )

Az azért meredek kijelentés, hogy nem értettem a technikai paráiddal kapcsolatos lelkitámasz-igénylést:

Nemrég tök azonos setup-pal nyomultam, azzal a különbséggel, hogy 1,7-es volt a procim és alaplapi a hangkártyám, sőt, azt el sem mondom, hogy az FT2-s időkben mivel próbálkoztam.

Most sajnáljalak, vagy gyűjtsek neked procira? (Nem hiszem, hogy ez bárkit is érdekelne, itt nem a gépedet kell bemutatni, hanem a zenédet, akkor is, ha egy vasalóval készült)

Nem is értem, hogy miből gondolod, hogy mindenkinek adott a G5-ös, meg a hardware, meg a kontroll. Azt, hogy nemrég beszerezhettem dolgokat, csak magamnak köszönhetem. Most komolyan, mondjam el, hogy hogyan kell dolgozni, hogy pénzt kereshess?

(Esetleg javaslom a Névtelen GyengePC-sek Körét: ott ezeket fel lehet őszintén tárni, és a többiek segíteni fognak, ha már magadon nem vagy képes.)

Ezzel lezártam a vitát a magam részéről.

Paperdog: sajnálom hogy nembírja a procid a reasont, de vannak lehetőségek a CPU spórolásra (pl Cubase SX nyit, new project, devices menüben reasonre katt, első két rewire channelt bekacsolod, Reason nyit és észreszed hogy a hardware interface-en az aoudio outnál a rewire lámpa ég ami azthelenti hogy a reason kimenete nem a hangkártyádba hanem cubasebe megy, emiatt cubaseben is szól egy kis latency-vel. Ez nagyban lecsökkenti a CPU zabálását a reasonnek, én anno 800MHz es procival eléggé sok device-ot tudtam beszurni szaggatás leállás nélkül. Pillanatnyilag 2.8 GHz-es procim van és igy sem tartom elégnek ahhoz hogy igazán komplex zenét csinaljak. Meg lehet azt is csinalni hogy kiexportálod azokat a sávokat amiken már nem akarsz változtatni és cubaseben az egész alá szúrod hangként, reasonben meg azokat a device-okat le mute-olod/vagy kikapcsolod hogy ne használjanak CPU-t. Ha lejátszod ugye ugyanazt kapod... logikus, de maris felszabadult egy kis CPU :D .

a4s: igazad van, k*rvara nem érdekel senkit hogy mivel csinalod a zenéidet, csak a végkifejlett számít. Ez ugyanaz mint a loop nem loop hiszti topic volt anno, hogy ne használjunk loopokat mert nem a saját hangjaink/hangzásunk, na most ez is ugye érdekes volt... loopokat is kell tudni használni ahhoz hogy valaki jo producer lehessen... és a büdös ... életbe sem fogják számonkérni hogy az loop e vagy nem :D. Egy a lényeg: zenéljünk, és osszuk meg tapasztalatainkat, olvassuk el a hozzászólásokat és tanuljunk fejlődjünk határ a csillagos ég :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:40, 26-01-2006 
ujonc

a4s!

Az elején még bíztam benne, hogy eljutunk valahová ebben a vitában! Sajnos ez nem így lett! Talán a felhergelt, elmérgesedett hangulat az oka a félreértelmezéseknek, meg nem értésnek, a figyelmetlen válaszoknak! Talán egy nyugodt, csendes helyen egy sör mellett sikerülne gondolataim helyes kifejtése! Sajnálom, hogy ez itt nem igazán sikerült!...
Reakciódból ,válaszaidból következtetve most is azt mondom, hogy MÁSKÉPP gondolom, ahogy azt Te értelmezted, de beismerem! Nem jól fogalmaztam meg mondanivalóm és ezért a félreértés! Továbbá azt is beismerem, hogy néhány esetben inkább csak a fikázás, visszavágás volt a cél, de ez ügyben Te sem fogtad magad vissza mindig (nem akarok már idézgetni)!...

Szóval, részemről is befejezettnek tekintem ezt a vitát és talán a jövőben az említett sör mellett, újra nekifuthatunk és garantálom, hogy akkor majd megérted, hogy is gondolom ezeket a dolgokat valójában!...

...

...az előző hozzászólás szerkesztés pusztán egy újbóli kísérlet volt gondolataim helyes megértetésére, de teljesen felesleges volt! Pont az ellenkezőjét értem el vele!...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:37, 26-01-2006 
ujonc

nem szeretnék igazságosztó lenni de paperdog megmondta a frankót (szerintem). Nagyon sokszor fordul elő nagyon sok emberrel hogy elveszti az önuralmát és nem tudja érthetően kifejteni amire gondol. Ennek ellenére meg van a joga hogy ugy gondolhassa neki van igaza, vagy amit mond saját tapasztalatai szerint ugy van ahogy mondja függetlenül attól hogy valójában nincs igaza (általánosságban beszélek).

De mondom nem akarom megmondani a tutit, ez az én véleményem mint korábban láthattátok zenéljünk meg minden :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:13, 26-01-2006 
partiarc

paperdog(r) wrote:
a4s!

Az elején még bíztam benne, hogy eljutunk valahová ebben a vitában! Sajnos ez nem így lett! Talán a felhergelt, elmérgesedett hangulat az oka a félreértelmezéseknek, meg nem értésnek, a figyelmetlen válaszoknak! Talán egy nyugodt, csendes helyen egy sör mellett sikerülne gondolataim helyes kifejtése! Sajnálom, hogy ez itt nem igazán sikerült!...
Reakciódból ,válaszaidból következtetve most is azt mondom, hogy MÁSKÉPP gondolom, ahogy azt Te értelmezted, de beismerem! Nem jól fogalmaztam meg mondanivalóm és ezért a félreértés! Továbbá azt is beismerem, hogy néhány esetben inkább csak a fikázás, visszavágás volt a cél, de ez ügyben Te sem fogtad magad vissza mindig (nem akarok már idézgetni)!...

Szóval, részemről is befejezettnek tekintem ezt a vitát és talán a jövőben az említett sör mellett, újra nekifuthatunk és garantálom, hogy akkor majd megérted, hogy is gondolom ezeket a dolgokat valójában!...

...

...az előző hozzászólás szerkesztés pusztán egy újbóli kísérlet volt gondolataim helyes megértetésére, de teljesen felesleges volt! Pont az ellenkezőjét értem el vele!...

Részemről is a megkésett respekt. Ne aggódj, én abszolút nem éreztem úgy, hogy nem tudnánk ezt ez sör mellett értelmesen megvitatni, szóval ha úgy alakul, akkor miért ne.

Tudom, hogy hogyan gondolkoztál, mert jó hosszú ideig nekem is így kellett, sőt, még megszokni sem volt időm az új felállást, de megéri kivárni.

Sok szerencsét meg türelmet a problémák kiküszöböléséhez.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:18, 26-01-2006 
ujonc

a4s wrote:
még megszokni sem volt időm az új felállást, de megéri kivárni

miért mi az uj felállás ha megkérdezhetem? :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:15, 27-01-2006 
partiarc

Carnage wrote:
a4s wrote:

Semmi különös, csak egy pár monitor és egy normális hangkártya. (e-mu)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:05, 28-01-2006 
ujonc

a4s wrote:
Carnage wrote:
a4s wrote:

Semmi különös, csak egy pár monitor és egy normális hangkártya. (e-mu)

nekem is emu-m van, meg az a hiperolcsó behringer monitorpár. Mióta megvan teljesen mást gondolok a hangokról/zenélésről minden :)

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 35 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 2 hours [ DST ]