a4s wrote:
Nem azonos a két dolog, ami a stúdióban és otthon zajlik. Szerinted a zenék hány százaléka íródik stúdiókban azok közül, amiket kiadnak?
(tudod, a könyveket sem a nyomdában írják)
Ha az ember összerak egy normális lehallgató rendszert, akkor semmi szüksége manapság a stúdiótechnikára a zeneszerzés folyamata alatt.
Van olyan haverom, akinek az alap PC-jén kívül mégcsak zenekészítő software-e sem volt, - nemhogy lehallgató rendszere - és a Cirrus-szal (L.A.) szerződött, miután megnyerte a remixversenyüket.
Szóval nemcsak magadból indultál ki, majdnem mindenki így kezdi, sőt olyan is van, aki így lesz sikeres. Persze ők tudják, hogy a szőnyegek és a basszus más-más tészta, de ehhez nem kell Virus TI.

"
(tudod, a könyveket sem a nyomdában írják)"
Láttom szárnyalsz barátom!Gondolom van még sok ilyen humoros szöszenet raktáron doszt!...
"
Nem azonos a két dolog, ami a stúdióban és otthon zajlik. Szerinted a zenék hány százaléka íródik stúdiókban azok közül, amiket kiadnak?"
Hát ezen besz****m!Komolyan mondom, megvilágosottam!Ha ezt nem osztod meg velem talán rá se jövök soha!...
"
Ha az ember összerak egy normális lehallgató rendszert, akkor semmi szüksége manapság a stúdiótechnikára a zeneszerzés folyamata alatt."
Igen, de azért mégis ott az a HA!Sztem sok kezdő, szárnypróbálgató, otthon Pc-iken zenéket csinálgató emberke szeretne egy olyan, a TE szavaiddal élve: "normális lehallgató rendszert", amin olyat tud produkálni, hogy ne legyen szüksége "stúdiótechnikára a zeneszerzés folyamata alatt."
Mikor azt írtam az alap Pc és Reason-nel kapcsolatban, hogy:
"Tudom, hogy elég szép eredményt lehet kipréselni akkár ebből is, de azért egy stúdióban levernek gond nélkül!
...akkor nem a komplett zenére gondoltam, hanem azokra az útomunkákra, amik alap esetben egy stúdióban vagy az általad is említett "normális" technikai háttérben gond nélkül elvégezhetők!Remélem érthető végre!...Azt gondolom a realitás inkább az alap Pc és Reason vagy egyéb más szerkesztők idehaza! Nem hiszem, hogy sokan rendelkeznek a megfelelő technikai háttérrel, amivel szügségtelenné válna az említett stúdiótechnika, főleg kezdő szinten! Ezért érzem és írom is azt, hogy "azért egy stúdióban levernek gond nélkül!"...
"
Van olyan haverom, akinek az alap PC-jén kívül mégcsak zenekészítő software-e sem volt, - nemhogy lehallgató rendszere - és a Cirrus-szal (L.A.) szerződött, miután megnyerte a remixversenyüket."
Ehhez csak gratulálni tudok és további sok sikert kivánok neki ezúton is!...
Na látod, az ilyen versenyek ill. zenei pályázatok kiváló kiugrási lehetőségek!Itt nem az az elsődleges követelmény, hogy minőségi, stúdió szinten maszterelt zenék legyenek!Itt a tehetséget keresik és akkár egy kevésbbé "jól szóló" zenéből is kiszúrják, hogy mit tud az előadó!Azért megkérdezném, ha nem volt még "zenekészítő software-e" sem mivel készítette el munkáját?...de végül is mindegy!
...de ha nincs verseny, pályázat, ahol még nyerni is kell és mégis szeretnék minőségi zenéhez szükséges hátteret, akkor megint csak kénytelen vok egy "normális lehallgató rendszert" beszerezni zsíros összegért, de mint mondottam nincs rá háttér, így megint csak jön az "azért egy stúdióban levernek gond nélkül" érzés ,míg nem szerzem be a szükséges hátteret!...remélem kezd körvonalazodni a dolog!
"
Szóval nemcsak magadból indultál ki, majdnem mindenki így kezdi, sőt olyan is van, aki így lesz sikeres. Persze ők tudják, hogy a szőnyegek és a basszus más-más tészta, de ehhez nem kell Virus TI.

"
Hát ja!Valóban elhamarkodott volt azt írni, hogy magamból kiindulva...stb!Sokan alap Pc-vel ...bla, bla, szóval nem valami csúcs technikai háttérrel írnak zenéket és lesznek akkár sikeresek is, de azért a dnb, breakbeat ill. egyéb rétegzenékben ez lényegesen nehezebb, mint egy popularis, "futószalag" műfajban!...
Látom ez a
BASSZUSSZŐNYEG szöveg nagyon szíven talált!Nos, az igaz, hogy én inkább az érzésből zenélés kategóriában vok és nem vagyok tisztábban a szakzsargonokkal, ide vonatkozó kifejezésekkel, de inkább vedd úgy, hogy erőt vet rajtam a szóalkotási kényszer, de majd ha lehetséges vennék pár különórát tőled, hogy tisztábban legyek, a
"szőnyegek és a basszus más-más tészta"!...
Egyébként nem csak én használtam már ezt a kifejezést!
check:
http://www.impulsecreator.hu/kislemez.php3?klid=232
Ez egy lemez értékelő írás innen az oldalról Valdi részéről!
Ime:
Electric Drop / ~ 2 Sinners remix
FRK 011
Freakaboom, 2001
"
SwitchShift a.k.a Alastair Lindsay a kiadó rezidensének tekinthető, hisz egy-egy saját száma, vagy remixe, lassan minden Freakaboom megjelenésen ott ékeskedik. Az Electric Drop original verziójának finom, nyakcsigolyát mocorogtató felvezetője után beúszik egy olyan kiállás, ami úgy hajtja mozgásba a csípőt, h még el sem kezdődött a groove. Aztán mikor a szám 3. harmadában megjelenik az a finom basszuszőnyeg... Na jó, inkább hallgassátok! De, hogy szó essék a remixről is, a 2Sinners hozza a tőle elvárható minimumot, pattogós breakbeat az igényes tánczene kedvelőinek!"
Nos én is ilyen "finom", puha BASSZUSOKRA gondolok, mint valami vastag, kényeztetően süppedős, hosszan elterülő perzsa SZŐNNYEG!Hát akkor ne legyen már BASSZUSSZŐNYEG!...
(Hú ez jó, csinálok egy ilyen pólót)...és postázzom is azonnal Szívből - Tőlem - Neked!...
és persze szokás szerint BÉKE!...