i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 09:40, 14-07-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 280  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 09:39, 19-10-2004 
impulsecreator.hu

suti wrote:
ha egyre tobb dj van, akkor mer csokkennek az eladasok

itthon szerintem egy kiveteles es szerencses helyzet van, ami - egyelore! - pont szembemegy a nagyvilag tendenciaival. ez annak koszonheto, hogy itthon az elmult evekben szilardult meg ugy tobb embernek az anyagi helyzete, hogy megengedhet maganak ilyen hobbit, ill. a boltok kinalata is mostanaban lett erosebb.

ha egy angliaban, v nemetorszagban gondolkodunk, egesz mas perspektiva. ott egy tizenevesnek meg kozepszinten is beleferhet a heti kosztpenzebe, hogy vesz hetente egy-ket lemezt. es valoszinuleg ezt par evvel ezelottig olyanok is megtettek, akik soha nem is akartak bedroom djnel tobbek lenni; de akar azt se tartom elkepzelhetetlennek, hogy csak otthoni hallgatasra vasaroltak. most meg ugy latszik nem teszik, gondolom fizetnek abbol a penzbol inkabb egy szeles savu hozzaferest...

illetve a CD piac a komoly dolog: a lemez egy szebb szines borito es komolyabb promocios koltsegek eseten (ami tartalmazhat akar szaz darab ingyen kiosztott peldanyt is!) nehanyezer darabig eppenhogy nullan van, vagy apropenz (mielott elkezdnenk szorozni ezen: azt szoktak mondani, hogy a fekete tokos, egyszeru, nehany-szines cimkevel ellatott lemezeknel 800-1000 eladott db kozott lehet 0-ra kifutni. szoval azt szeretnem itt hangsulyozni, hogy nincsenek itt akkora penzek, mint egyesek esetleg gondolhatjak) szoval a CD az, amin tobbet lehetne keresni - meg az, amit meg a lemeznel is konnyebb a netre feldobni...

suti wrote:
en arra gondoltam, h ha tobben irnak zenet, konnyebben szuletnek jobb darabok. attol, mert mindenki zenel, nemkell az osszeset kiadni.

pedig sajnos ugy tunik, h muszaj :?
persze az nem baj (nem az a baj), hogy sokan irnak zenet, hiszen tenyleg felszinre kerult sok tehetseges ember. de lassuk be: annyi a szemet, es sokszor annyira alacsony a minosegi kontroll...

bob the builder wrote:
szerintem teljesen rendben van, h a zene elérhető mp3-on. legyen is. mindenki számára, és akkor, amikor a djk számára elérhető promon. ismerje meg mindenki. így van értelme lemezt is venni, hiszen értékelik azt, amit játszol, ha tisztában vannak az újdonságokkal, új trendekkel.

igen, ez nagyon biztatoan hangzik - de elindult ez a folyamat par eve, es en alig-alig latom a haladast. ti latjatok?
(en ebbol a szempontbol (is) hibaztatom a fajlcsereloket is, ahol sokszor "igenytelenul" vannak fent dolgok, keverednek a fejekben a nevek, szamcimek, mert megbizhatatlan forrasbol van az info/reszinfo)

bob the builder wrote:
a dubterjedés meg annak a producernek hibája, aki rossz emberre bízza.

azert - meg ha ugy is hangzik - lehet, h nem ilyen egyszeru a helyzet. ahogy hallottam erintett barataimtol, mindig tortennek "veletlenek", mindig meglephetik az embert az egyebkent megbizhatonak hitt kontaktok... szoval ezzel kapcsolatban jo lenne, ha olyan szolna hozza, akinek van tapasztalata (ja, es egy kerdes: ha meglatsz egy dubot, letoltod? vagy "ellenallsz"? es ha mar letoltotted, share-eled te is? mert "az hibas, aki kiszivarogtatta"?)

bob the builder wrote:
aki dj, mert pénzt kap azért, hogy zenél, az vegye meg a jogot arra, hogy zenélhessen. vegye meg a lemezt, vagy az original cd-t.

na, ez itt egy sulyos melyviz megint, ami mar egy kisebb belso kort (djket es szervezoket) erint, de ezzel a dj "tultermelessel" pont a djk jarnak a legrosszabbul. ahogy laca jelezte: mutass djket, akik a fellepesekert kapott penzbol veszik a lemezeiket. ugyanis a legtobbszor gyakorlatilag _nincs_ fellepti dij. ami meg oke is egy sajat bulin, ahol az ember bevallal ennyi aldozatot, vagy haver ingyenes bulijan - de kezd ebbol divat lenni, hogy a djket gyakorlatilag ingyen jatszatjak.
es persze, a dj is hibas - miert nem mond nemet? mert ahogy laca irta, egyszeruen hulye, aki nemet mond. ha vegre hivjak az embert, akkor nem a penz lesz az elsodleges szempont. en is kutyauto vagyok, en is elmegyek. mert ha viszont mar beleoltem a penzem a lemezeimbe, akkor nem akarom, hogy a polcon porosodjanak. meg ahogy parazormal irta par oldallal odebb, csak jo erzes osszeilleszteni azokat a korongokat a tancolo kozonseg elott.
szoval ez megint egy elcseszett szituacio, ahol a fellepoknek es az o kiszolgaltatottsagukkal nagyon is tisztaban levo szervezoknek is meg kellene emberelniuk magukat (es az a szanalmas, hogy ezt most leirtam, de tudom, hogy ha ma csengene a telefon, hogy menjek jatszani mittomenhova vonatjegyert meg ket sorert, tudom, hogy igent mondanek :( )

bob the builder wrote:
növekedjen meg az igényszint, a tájékozottság és akkor talán elindul valami

errol probalna szolni ez a topic, meg ez a magazin mar ot eve :wink: es ujfent megerne egy miset, hogy mennyiben a mi hibank, hogy vannak emberek, akik rogton azt feltelezik, hogy mi minden egyes megjegyzest rosszindulattol vezerelve teszunk, es rogton az ellenkezojet fujjak, anelkul, hogy vegiggondolnak, vagy hajlandoak lennenek vegigbeszelni a dolgot konstruktiv vita keretein belul...

fairman wrote:
nagyon igaz. a kozonseg is megoszlik, es tokeletesen tetten erheto, hogy milyen 'vonalak' menten.

igen, mara egyertelmuve valt a kozonseg fragmentacioja, egy-egy bulin sokszor teljesen mas embereket latni. eppen ezert nagyon nehez megallapitani azt is, hogy pontosan mekkora ma a hazai szinter, es az aktiv budapesti partilatogato kozonseg. lehet, hogy erdemes lenne felvazolni a megoszlasnak ezen vonalait. persze csak akkor, ha a szokasos "sokanvannakakisgyerekek" szinten tovabb tudunk jutni. szoval min mulik, hogy hova mennek az emberek? fellepo? szervezo? helyszin? jegyar? mi a hatasos promocio? mik a kozonseg egyes retegeihez vezeto promocio utjai?

worrior.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:32, 19-10-2004 
syrup.hu

fairman wrote:
itthon pedig egyszeruen - es most szandekosan csak MO-rol beszelek - nem szabad(na) teret engedni a kozepszeru djknek....

Légyszi írd le, hogy mitől középszerű egy dj.

Mert én valahogy így értelmezem a mondandódat:
- Olyan emberről van szó aki benyalja magát egy vagy két bulira, egy vagy két rádióba, de kiszórad a nyelve és nem tud tovább nyalni a ranglétrán.
- Olyan zenét játszik mint más (tehát akkor a többiek is középszerűek)
- A középszerű dj szerinted alapból csak szar bulit szervez és ezzel a közönség általános "djkhez állását" rontja?

Hogy lesz valaki profi, a középszerűből , ha megfolytod ... nyer a lottón és szervez egy HIPERSPRAY's megabulit, ettől mindenki azt mondja, ha az ő bulijára elmentek 10000-en akkor mától ő már nem középszerű buliszervező?

písz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:50, 19-10-2004 
partiarc

teknikolor wrote:
Quote:
akik pedig nem jutnak szóhoz szerveznek maguknak bulit

hmm..

akik nem jutnak szóhoz miért nem gondolkodnak el, hogy valszeg nincs igény rájuk? miért nem keresnek piaci réseket? miért nem látják be, hogy a magyarországi pics*nyi piac 4-5 bulihoz egy héten? és miután nyiltan prezentálják, hogy nem gondolkodnak el ezeken, mert ugyanolyan bulit szerveznek, mint amilyen tegnap is volt meg tegnapelött is... miért csodálkoznak, ha bukó? aztán miért anyázzák a közönségüket?

miből gondolják a friss szervezők, hogy ha csinálnak egy gagyibb de olcsóbb bulit mint pl a blade, az igénytelenségre rámondják, hogy ándergránd, az münködni fog?

tulajdonképpen miért akarnak olyan emerek vendéglátásból megélni, akiknek gőzük sincs a jómodorról, az erkölcsről, a piaci poziciónálásról és így tovább.

sztem budapesten ezek a koncepció nélküli szerveződések okozzák a legtöbb kárt azzal, hogy értékeket egyáltalán nem teremtenek, de a maroknyi (mert tényleg az) közönséget rendesen megosztják.

ja akkor senki se próbálkozzon kedve szerint, mert van a blade???
vagyis én ne nyissak egy boltot (pedig tegyük fel minden vágyam), mert más már úgyis nyitott... ha meg bukó a vállalkozásom az egyedül az én bajom, mert én halok éhen... :arrow:

az meg már az ő bajuk, ha próbálkoznak, de eredménytelenül...
te nyilván nem mész el a bulijukba :arrow: akkor miért zavar???
Miért ne "versenyezhetnének" az emberek.
Andy C egyből lemezjátszóval a kezében született és egyből sztár dj lett, soha nem küzdött egy percet sem érte és abszolút semmi munkásság nincs a háta mögött, csak úgy lett...
nem értem... miért okoznának kárt a kisebb rendezvények?
fejtsd már ki lécci, ha ráadásul úgy gondolod, hogy eredménytelen próbálkozások <->

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:11, 19-10-2004 
original nuttah

teknikolor wrote:

:D

ezekszerint addig be nem tesszük a lábunkat mini-klubba, amíg nem kapunk ott bitang erős koncepciót hétről hétre, vagy hónapról hónapra, szívélyes vendéglátást és nem utolsó sorban remek műsort a megfelelő infrastruktúrával. (szép flyert is szeretnék én)

:slayer:

Pedig ott álltalában erősebb a koncepció,kedvesebb a vendéglátás,pont azért,mert kevesebb embert akar megfogni és az a kevesebb ember meg nagyjából ugyanazért megy oda...

ImageImage

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:28, 19-10-2004 
souljah

ez egy fura dolog, h akkor most ki szervezzen bulit, meg ki ne.. végülis nem tilthatod meg h más is azt csinálja amihez kedve van - még ha ez egyeseknek nem tetszik, akkor is..de azt meg nem látom, h a közönség majd eldönti 'elv' megfelelõen érvényesülne - sok olyan buli van, amit én spec. ratyinak tartok, eleve el sem megyek, mert elég megnéznem a line-up összetételét kezdve a meghívott külf fellépõvel meg a helyszínt, h azt mondjam, nekem ott semmi keresnivalóm sincs - mert nem kapok minõséget, a buli mégis rentábilis a végén.. szal csak annyi, h amiról egyesek azt gondolják h szart sem ér, az másnak pont jó.. igényesség v izlés? nyilvbán mindkettõ, viszont az igényességre azért nem ártana vhogy nevelni..bár hmm..na mindegy van 'egyfajta' partikultúra az biztos.. :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:44, 19-10-2004 
ujonc

pAraZoRmaL wrote:
viszont az igényességre azért nem ártana vhogy nevelni..

:D yo!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:46, 19-10-2004 
souljah

sentient wrote:
ja akkor senki se próbálkozzon kedve szerint, mert van a blade???

tulajdonképpen erről van szó igen, erre gondoltam. kicsit korrigálva próbálkozzanak bátran kedvük szernt, de ha ez kimerül abban, hogy kapok egy klasszisokkal gyengébb bulit, mint amit a blade produkál, akkor nem értem, hogy mire volt jó ez az egész. ilyen szinten nem ér semmit, hogy fele annyit fizetek érte.

nem gáz, hogy bulikat akarnak szervezni. az a gáz, hogy nincsen hozzá ötlet, csak annyi, hogy hívjunk el majd mi is (késöbb, ha lesz pénz) külföldieket mint a bléd meg a ns. nekem pedig nem kell harmadik, negyedik, ötödik bléd. és asszem a piac se bírja el.

szerintem ez logikus.

a kis bulikkal meg leírtam, hogy mi a gondom. infrastruktúra semmi, full igénytelen de rámondják, hogy underground és már mehet is.

és ez azért árthat, mert mindig van legalább egy új ember minden bulin. namost azok, akik ezekkel az "underground" bulikkal azonosítják be a drumandbasst azok tartok tőle picit félre lesznek/lettek kondicionálva.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:46, 19-10-2004 
partiarc

Tehát vki szerint az az igényes amire elmennek, valaki szerint meg az amire kevesen, szerintem meg az az igényes amit ÉN igényesnek tartok :!: És természetesen saját normám és ízlésvilágom alapján döntöm el, de itt megint ott tartunk, hogy ízlésvita...

Szerintem a "megversenyeztetés" csak jót tesz mindennek :arrow: így fejlődik egy dolog.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:50, 19-10-2004 
souljah

sentient wrote:
Tehát vki szerint az az igényes amire elmennek, valaki szerint meg az amire kevesen,

na most mi ez? ekkora baromságot nem írtam :roll:

sentient wrote:
szerintem meg az az igényes amit ÉN igényesnek tartok :!:

erről van szó.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:52, 19-10-2004 
bladerunnaz

sentient wrote:
Tehát vki szerint az az igényes amire elmennek, valaki szerint meg az amire kevesen, szerintem meg az az igényes amit ÉN igényesnek tartok :!: És természetesen saját normám és ízlésvilágom alapján döntöm el, de itt megint ott tartunk, hogy ízlésvita...

Szerintem a "megversenyeztetés" csak jót tesz mindennek :arrow: így fejlődik egy dolog.

hat persze.
csak ha millio egy buli van, akkor egy olyan szegeny orszagban, mint a mienk egy ido utan inkabb az olcsobbat valasztjak. aki pedig tenne bele penzt, fejlesztene, emelne a minoseget az is kenytelen egy ido utan engedni es lejjebb venni belole, pont azert mert ott a kenyszer, hogy olcsobbat kell csinalni, mert nem jonnek el az emberek. keves embernek draga bulit lehet csinalni egy bizonyos szint felett, ha draga a jegy, akkor meg kevesebben jonnek el - ordogi kor.
ez pedig inkabb szinvonalcsokkenest hoz.

but what you really know about deez breakz?

www.budapestbassmusic.hu
www.bladerunnaz.hu
www.facebook.com/bladerunnaz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:58, 19-10-2004 
droid

ib wrote:

fairman wrote:
nagyon igaz. a kozonseg is megoszlik, es tokeletesen tetten erheto, hogy milyen 'vonalak' menten.

igen, mara egyertelmuve valt a kozonseg fragmentacioja, egy-egy bulin sokszor teljesen mas embereket latni. eppen ezert nagyon nehez megallapitani azt is, hogy pontosan mekkora ma a hazai szinter, es az aktiv budapesti partilatogato kozonseg. lehet, hogy erdemes lenne felvazolni a megoszlasnak ezen vonalait. persze csak akkor, ha a szokasos "sokanvannakakisgyerekek" szinten tovabb tudunk jutni. szoval min mulik, hogy hova mennek az emberek? fellepo? szervezo? helyszin? jegyar? mi a hatasos promocio? mik a kozonseg egyes retegeihez vezeto promocio utjai?

szerintem van egy kicsit idősebb közönség, akik ma már elsősorban a drumfunk/liquid/dub vonalat preferálják, ők egyértelműen fellépő alapján szelektálnak, és kevésbé szeretik a nagyobb rave-eket, inkább a 'club-feeling' jön be nekik;
és van egy (nagyrészt) fiatalabb generáció, akik inkább Rascal & Klone/Dieselboyra mennek, ők hajlandóak nagyon messzire is elmenni egy buliért, szeretik a nagy tömeget és a 'súlyosabb', sötétebb hangzást, valamint nem szeretik Dj Lee-t.

de ugyanakkor vannak nagyobb események, amikre mind2 közönség szívesen ellátogat, pl. egy Andy C+Storm, vagy egy MDZ buli, és szerintem Hive-ra is egyaránt el fognak menni idősebbek és fiatalabbak egyaránt.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:04, 19-10-2004 
chi recordings

A megversenyeztetés működik, ha piaci szemlélettel tekintesz a bulikra, vagyis mint vendéglátózás. Ezzel nem is biztos hogy van baj es akkor lehet versenyeztetni.
De ha már valami kulturalis erteket szeretnel megorizni, akkor sajnos a versenyeztetes nem jo moka, mert a piac, a vasarloero nem ertekkozpontu, hanem biznisz kozpontu, vagyis minden más sokkal fontosabb lesz (hype, kapcsolatok, szines villogo fenyek, lufi, thai kurvak, egyetfizetfeletkap, olcsodehirescsurdongolosDJ, stb) mint a dolog kulturalis, látószögnövelő resze. A zene csak koritesse degradalodik a hetvegi hedonizmushoz, holott sokunknak itt pont errol szolna ez a szcena...

mindenesetre erdemes nem elfelejteni, hogy a party-"kultura" vendeglatozas, legalabbis addig amig nem vallalja fel magat, mint uj ertek teremto csoportosulast (mint ahogy indult 15 eve), es az embermennyiseg miatt parazik a kulturalis szinvonal helyett...

márpedig manapsag egy kezemen meg tudnam szamolni melyik buliszervezo csapatok mernek izgalmas dolgokat bevallalni (bukta lehetosegevel is szamolva), de ezek a csoportok igy is sokkal tobbet tesznek a szcenaert,mint az osszes tobbi egyuttveve...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:04, 19-10-2004 
partiarc

teknikolor wrote:
sentient wrote:
Tehát vki szerint az az igényes amire elmennek, valaki szerint meg az amire kevesen,

na most mi ez? ekkora baromságot nem írtam :roll:

sentient wrote:
szerintem meg az az igényes amit ÉN igényesnek tartok :!:

erről van szó.

azt nem mondtam, hogy te írtad egy szóval sem... leszűrtem általában... - tod az ízlésvitákból...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:09, 19-10-2004 
partiarc

valdi wrote:
sentient wrote:

hat persze.
csak ha millio egy buli van, akkor egy olyan szegeny orszagban, mint a mienk egy ido utan inkabb az olcsobbat valasztjak. aki pedig tenne bele penzt, fejlesztene, emelne a minoseget az is kenytelen egy ido utan engedni es lejjebb venni belole, pont azert mert ott a kenyszer, hogy olcsobbat kell csinalni, mert nem jonnek el az emberek. keves embernek draga bulit lehet csinalni egy bizonyos szint felett, ha draga a jegy, akkor meg kevesebben jonnek el - ordogi kor.
ez pedig inkabb szinvonalcsokkenest hoz.

én nem ezt tapasztaltam, már ne haragudj, hogy amióta vannak a kicsik, azóta a blade minőségben alábbhagyott volna...
vagy te így gondolod? (hehe)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:12, 19-10-2004 
bladerunnaz

sentient wrote:

én nem ezt tapasztaltam, már ne haragudj, hogy amióta vannak a kicsik, azóta a blade minőségben alábbhagyott volna...

de azt sem latod, hogy anyagilag hogy jonnek ki...

but what you really know about deez breakz?

www.budapestbassmusic.hu
www.bladerunnaz.hu
www.facebook.com/bladerunnaz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:26, 19-10-2004 
partiarc

valdi wrote:
sentient wrote:

de azt sem latod, hogy anyagilag hogy jonnek ki...

Valóban nem - erről is megvan a véleményem, de ezt most hagyjuk... :wink: borzasztó hosszú lenne mire ezt kifejteném

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:30, 19-10-2004 
ujonc

szerintem túlontúl kisarkított lesz így a dolog ha a partiszervezésre és azon belül is a bladre hagyatkozunk.

Mert ez meg aztán szerintem az abszolut piaci alaptétel.

Akinek van tapasztalata, az mindig is jobb bulit csinal majd.

Egy fiatal szervezőgárdánál sztem nem merülhet fel olyan cél, bámilyen fiatal, ambíciózus stb. hogy utolérje őket.

A blade régebben kezdte, stb.
De nekik is kell vmi cel, lehetoseg, a sulibuli nem lesz elegendo
forum a fiatal csokaknak, plane ha van zsetonjuk.
Eppen ezert kene nekik vmifele egyuttmukodes kialakitani olyanokkal mint blade, ns ahogy arra volt is kisérlet.

DE: a kerdes az az: vegzodhetnek e a folyamatok abban hogy több kisebb szcena alakul: duby, nagybuliszuzda, nevtlenzuzdaszena? :maki:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:51, 19-10-2004 
soulproof

amit en hianycikknek erzek az az igenyes hazai lineuppal operalo rendszeres klubest

amilyenbol londonban 70ezer van

nalunk van a rewind ami persze jo, mukodik is
de miert nincs a sok szep szittya magyar dj/producernek sajat klubestje 500ft/300 emberert

persze lehet h faszsag
de azer az skc is van olyan meno mint a rascal n klone :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:01, 19-10-2004 
Dub Phase

nekem a "rendszeres klubest igényes lineuppal"-ról még az AAD is beugrik azért... 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:04, 19-10-2004 
piper

Epp tegnap jutott eszembe, hogy pl. a Tactile crew-nak miert nincs egy heti rendszeressegu klubestje? Sztem meg siman elferne a pesti ejszakaban... es ok "sokan" is vannak, szal el is tudnak vinni a bullereket hetrol-hetre. Szvsz, persze!

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 280  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]