kason wrote:
hiába beszélünk arról kik meg miféle dj-k a jók. ezt csak is a gözönség dönti el.
itt azért kérdés, hogy kit értünk közönség alatt...
sztem a "nagyközönség" nem azt önti el, hogy jó-e a DJ, hanem azt, hogy mennyire játszik számára befogadható zenét, mennyire felel meg az elvárásainak, mennyire van hype-olva.
a szakmai közönségnek bár soxor ugyanúgy viselkedik, mint a "nagyközönség", talán nyitottabbnak kellene lennie, a számára elsőre furcsa, idegen hatásokat is mérlegelnie, és ha valaki, akkor a szakmai közeg fogja tudni eldönteni, hogy a DJ jó, vagy nem... aztán lehet finoman alakítgatni az emberek ízlését, ha valakinek van ingerenciája erre.
Persze éles határok nincsenek, dehát...
ja és, hogy IB kérdésére is reagáljak (a közönségért vagyunk):
Szerintem egy DJ vállalja fel önmagát. En azt mondom, ha valakinek nem tetszik monnnyuk Kevin szettje, akkor legkozelebb nem jon el a buliba, ahol en jatszok. Ennyi. Nekem fontosabb a zene, mint az, hogy átalakítsam a munkásságom a befogadó közeg ízlése alapján.
Természetesen kicsit variál az ember időponttól, helyszíntől, közönségtől, headliner-től függően, vagy hogy warmup, peektime, vagy levezetes... de egyaltalan nem gondolom, hogy a kozonseg elvarasainak megfeleloen kene a DJ-nek barmit is pakolnia...
Azt gondolom, hogy mint ahogy a koncertre azok mennek el, akik meg akarják hallgatni a zenekart, egy AAD-re is azok jöjjenek, akik az AAD-ra kivancsiak és ne a breakbeat-esek, house-osok, undergroundosok, overgroundosok, stbstb...
az egesz scene szempontjabol pont ez a vendeglatozo hozzaallas az ami rossz ut, hogy mindenki tomegeket akar kiszolgalni es nem sajat utjat jarni amit aztan emberek szivesen hallgatnak...