|
timbaland es missy elliot... hat, lehet h bennem van a hiba, de en ugy erzem timbaland olyan szinten butitja a mai kommersz hip hopot (attol, h kommersz, nem feltetlenul rossz vmi, pl dre nyugaton az egyik legkorrektebb producer - alkoholics mellett -, igaz, nem szeretem), hogy az mar faj (sot, en azt mondom ez mar nem is hip hop). baromi innovativ akar lenni, ilyen jungle semakkal is probalkozik, de ez nekem csak idetlen csorompolesnek hangzik (r&b-ben is mar egy ideje atment elektronikus pruntyogesbe a trendi - neptunes azert korrekt, barmennyire is felkapottak lettek). timbaland uj projektje egyebkent vmi feher bubba sparxxx nevu mc, a szam utso perceben total visszakoszon (1 az 1ben) az egyik missy szam, annyira h a klipben is feltunik. mondom, futoszallagon igenytelenseg, ami egyszer meg jo poen, de...
akik pedig sztem _jo_noi mc-k, es meg sok ertelmeset is kepesek beszelni, azok: queen latifah (legalapabb), slat n pepa (ossze lehet hasonlitani a mostani kis bigyokkal -lilkim, foxybrown), lauryn hill, erykah badu (bar ok nem elsosorban mck), mc lyte, rah digga (szar a hangja szo se rola, de jol nyomja), ursula rucker (o inkabb olyan, mint saul williams, szal slampoetry - most jott ki uj albuma, de hallhattuk pl 4hero-n is), es vegul a kedvencem, bahamadia (gangstarr foundationos)
elso korben ennyi, magyar noi mc-krol nem tudok, de sztem jobb is
cashmoney - "slágerlistákra (és az eladásokra) koncentrál (igaz, az egész hip-hopra ez a tendencia jellemző mostanában, győzött a kommersz"
mi felett gyozott, az underground felett? ez hujeseg, attol h a tevebe radioba nyomjak ezeket a kommersz hujesegeket, attol h minden serdulokorban levo frusztralt kiskolyok eminem poloban feszit, attol h az mtv napi 26x leadja dret, vagy barkit, az underground ugyanugy letezik es virul! csak moge kell latni a dolgoknak, es keresni a _jo_ hip hopot...
eljen a dilated peoples, beke
ill kid
_________________ Where is God's paradise? Paradise is in the shadow of the swords. http://www.impulsecreator.hu/icr http://www.facebook.com/icrmusic
|