i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 08:09, 14-07-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 584 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 30  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 00:13, 01-12-2006 
metalhead

Snaper wrote:
Nemtom. Nálam a 2.5 még mindig a nyerő, mert sztem a Combinator meg az új engine rohadtul fogja a gépet, pedig reasonnek eddig pont az volt az erőssége hogy lehetett vele zenélni akár PIII-on is, 900MHZ-en...(Snaper - Treatment, Deadlock)...

eleg volt nekem is a 2.5

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:30, 01-12-2006 
ujonc

implant wrote:
Snaper wrote:
Nemtom. Nálam a 2.5 még mindig a nyerő, mert sztem a Combinator meg az új engine rohadtul fogja a gépet, pedig reasonnek eddig pont az volt az erőssége hogy lehetett vele zenélni akár PIII-on is, 900MHZ-en...(Snaper - Treatment, Deadlock)...

eleg volt nekem is a 2.5

hatt, nekem azer elegge akadt a regi 900asomon, de eleg jo iskola volt kreativitas szempontjabol, mert mindent a leheto legegyszerubben kellett megoldani, ugy h meg jol is szoljon :wink:

Watch live girls from Szeszgyármajor now! :fog:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:52, 02-12-2006 
son of nitrous

3.0ás verziót hazsnálok és pl mclass eq-n nem aktivak az autómatizálás menü,de más eszközön is elöfordul ez hiba vagy direkt van ?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:57, 02-12-2006 
son of nitrous

N. wrote:
3.0ás verziót hazsnálok és pl mclass eq-n nem aktivak az autómatizálás menü,de más eszközön is elöfordul ez hiba vagy direkt van ?

na valaki mondja már meg hogy ez miért van hogy csakm instrumenteken tok automatizálni

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:02, 02-12-2006 
mindscape

kell csinálni az fxeknek külön seq tracket

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:03, 02-12-2006 
piper

N. wrote:
N. wrote:

na valaki mondja már meg hogy ez miért van hogy csakm instrumenteken tok automatizálni

háttö... ez gondolom téged nem nyugtat meg, de én mindenhol tudok...

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:27, 03-12-2006 
son of nitrous

scum daddy wrote:

igen tudom kösz
megoldotam újra telepitettem és ennyi mostmár tudok.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:29, 03-12-2006 
piper

N. wrote:
scum daddy wrote:

igen tudom kösz
megoldotam újra telepitettem és ennyi mostmár tudok.

már csak az a kérdés ehhez miért kellett újra rakni

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:17, 08-12-2006 
ujonc

Hy! 1. 3.0-ás verzióm van reasonből de nem igazi mer még nem engedhetek meg magamnak egy 170 ezer forintos programot gondolom ezzel jó pár ember így van. A kérdésem csak az lenne hogy aki ugyanígy van ezzel annak sincs a programban Rebirth input machine vagy csak nekem. A másik kérdés hogy egyáltalán mire jó? :D Nézegettem a reason weboldalát és azt írták hogy fasza bassline-okat lehet vele készíteni. Külön meg kell venni hozzá vagy csak az én verziómba nincs benn?
Kösz!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:20, 08-12-2006 
ujonc

Ja bocs még egy kérdésem lenne! Reasonbe lehet ilyen VST-ket pakolni vagy nem?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:51, 08-12-2006 
original nuttah

A reason nem kezelei a vst-t. Lehet hátrány lehet előny. Elöny azért, mert így stabilabban működik, hátrány, hogy elég egysíkú nótákat fogsz benne épp ezért írni mivel csak a benne lévő eszközökkel dolgozhatsz. JA és egy csomó jó vstről lemaradsz. NEkem azért ennyit nem ér a stabilitás....kicsit off....ezt a dolgot az abletonba oldották meg a leg okosabban szerintem. Mivel bár mit csinálsz a soundal automatikusan menti a munkát egy saját tempbe. Így ha esetleg a macska kitépi a tápdugót vagy simán kifagy a rendszerr akkor is onna folytatja, ahol abbahagytad.Így nincs para és mennek a vstk... :D (és a 6 óta már van benne egy nagyon jó kis sampler is....és a többiről nem is beszélek... :D). Live-ra meg ugye ennél sokkal jobbat nem tudsz mondani és mind pcn mind macen azonos a hostja tehát szerintem ez így perfekt....

Na on..... :)

Az a bassline amiről beszéltél az a rebirth. Ami a reasonba van az csak egy interface. Tehát ha használni akarod kell egy rebirth is. Ez egy külön szoft mely a tb303-as basslinet méltatott szimulálni(ebből kettővan benne). Továbbá egy tr606 és egy tr-808 as grovve szekció van hozzá. Talán azt mondom ez a propellerheads siker terméke számomra. Nekem a reson nem nyerte el a tetszésem, de ízlések és pofonok.... :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:58, 08-12-2006 
original nuttah

'egysíkú nótákat fogsz benne épp ezért írni mivel csak a benne lévő eszközökkel dolgozhatsz. '

Ehez azért még hozzáteszem, hogy samplinget ettől függetlenül tudsz benne használni csak így sok időt vesztes a felvételel ráadásul felesleges zajok is mennek bele. Nem egyszerűbb behúzni oldalról aztán magában a sequencerbe megírni, úgy, hogy egyből a sounba tudod tenni minden feles cucc nélkül? Ráadásul ha változtatni akarsz a dallamon vagy hasonlók akkor újra felkell venned. Egy csomó idő pocsékolás. Esetleg zonánként kimented wavba vagy nn-xt-be felosztogatod, de ez megint iszonyat sok idő és még hol a dallam megírása?... :) Ha hírteklen eszembe jut valami nem igazán szeretném az nn-xt programozni(nem mintha technikai szinten problémát jelentene, de nagyon sok korlátot állít elém és iszonyat lassítja és lusta is vagyok... :) ). Behúz és dolgoz..... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:06, 08-12-2006 
son of nitrous

Conclusion wrote:
elég egysíkú nótákat fogsz benne épp ezért írni mivel csak a benne lévő eszközökkel dolgozhatsz.

na ne farasz :D bar latom te is erzed hogy hulyeseget mondtal...

Anomaly: a rebirth meg jo ideje ingyenes mar szoval try it :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:09, 08-12-2006 
ujonc

Conclusion wrote:
de nagyon sok korlátot állít elém

Hát nem eleget... :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:38, 08-12-2006 
original nuttah

duplabe wrote:
Conclusion wrote:
elég egysíkú nótákat fogsz benne épp ezért írni mivel csak a benne lévő eszközökkel dolgozhatsz.

na ne farasz :D bar latom te is erzed hogy hulyeseget mondtal...

Anomaly: a rebirth meg jo ideje ingyenes mar szoval try it :)

Erre a második hszembe magyarázatot adtam..... tehát ez tényleg eltulzott volt... sorry... :oops:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:48, 08-12-2006 
original nuttah

bjmatt82 wrote:
Conclusion wrote:

Ez egy személyes vélemény a reasonről. Én sok vst használok például fxen teréán is. Például a reason reverbje tényleg fasza meglepően, de azért nekem a lexicon pantheon jobben bejön.. :wink:
A másik a battery amit a reasonös reddrummal én nehezen tudnék helyettesíteni. Ugye a battery elönye, hogy eleve van minden sávon kompi envelop filter stb. Ez reasonben is megoldható csak azmár sokkal időigényesebb móka(ráadásul a batteryben sokkal több sávval tudok operálni...nem mintha kihasználnám az összeset, de redrumból nem egyszer tünt kevésnek egy reddrum). Ilyenekre gondoltam konkrétabban.
Én egy megoldást találtam amikor reasonöztem...rewire és nnxt a reason seq-ját használva. Csak ez így meg elég sokat fogyasztó folyamat.

Azt meg nem tudtam, hogy a rebirth ingyenes... :) Nem igazán hallottam felőle már jó ideje. Amikor látom használom aszt kész... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06:24, 08-12-2006 
original nuttah

Conclusion wrote:
bjmatt82 wrote:
Conclusion wrote:

Ez egy személyes vélemény a reasonről. Én sok vst használok például fxen teréán is. Például a reason reverbje tényleg fasza meglepően, de azért nekem a lexicon pantheon jobben bejön.. :wink:
A másik a battery amit a reasonös reddrummal én nehezen tudnék helyettesíteni. Ugye a battery elönye, hogy eleve van minden sávon kompi envelop filter stb. Ez reasonben is megoldható csak azmár sokkal időigényesebb móka(ráadásul a batteryben sokkal több sávval tudok operálni...nem mintha kihasználnám az összeset, de redrumból nem egyszer tünt kevésnek egy reddrum). Ilyenekre gondoltam konkrétabban.
Én egy megoldást találtam amikor reasonöztem...rewire és nnxt a reason seq-ját használva. Csak ez így meg elég sokat fogyasztó folyamat.

Azt meg nem tudtam, hogy a rebirth ingyenes... :) Nem igazán hallottam felőle már jó ideje. Amikor látom használom aszt kész... :D

redrum egy jatekszer batteryhez kepest.. nem csak a mintankenti (nem savonkenti!) kompesszor es eq, de az hogy minden mintat, mint egy samplerben allithatsz, akar sample pontosan, vagy szazadra pitchelhetsz (redrumban semitones aztan helo... lol)

en akkor szantam el magam a battery megtanulasara mikor a redrum meg egy rex kb minden kozos utesnel mashogy szolalt meg, valoszinuleg valami phase problema lehetett, de rederben is random volt hogy eppen mi sul ki egy leutesbol...

the bird is the word

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:02, 08-12-2006 
ujonc

Ehhez itt is tegyük hozzá, hogy a Battery-nek kb annyi az ára, mint a Reasonnek.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:02, 08-12-2006 
original nuttah

bjmatt82 wrote:
Ehhez itt is tegyük hozzá, hogy a Battery-nek kb annyi az ára, mint a Reasonnek.

És azt is tegyük hozzá, hogy nem véletlen.... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:12, 08-12-2006 
metalhead

a native topicban van egy battery kérdésem

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 584 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 30  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]