i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 04:28, 30-05-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 35 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Logic kérdezz-felelek
PostPosted: 11:25, 08-12-2009 
soulproof

gondolom mindenkinek, aki pc-rol macre valtott sok fejfajast okozott a logicra valo atallas. ezzel en is igy vagyok mar kemeny 1 napja, ezert gondoltam ebben a topicban terrorizallak titeket az eloszor basic, kesobb pedig remelem advanced kerdeseimmel :bunny:

elso kor:

- felraktam a battery 3-at. (tudom, biztos van a logicnak is tok jo beepitett samplere, de a batterytol nem tudok megvalni.) ha betoltok pl egy kicket es egy snaret, es mindkettot mas csatin vezetem ki, kicket pl 1/2, snaret pl 3/4, akkor ezeket hogy latom a szekvenszerben illetve a mixeren 2 kulon csatiban?

cubaseben legalabbis a battery alapbol megnyit nekem 32 midi channelt, es ha a batteryben betoltott hangokat ha 1/2-re vagy 3/4-re assignolom, akkor a mixerben ezek kulon midi csatin is szolnak. ezzel szemben nekem a logicban csak egy master channel van, es ha 1/2 vagy 3/4-re kuldok valamit, akkor meg se nyikkan. gondolom valahogy letre kell hozni kulon midi channelt, vagy splitelni kell a mastert? :o

- ha betoltom a batteryt, kiirja egy hibauzenet, h a DFD version 1.5 or higher, es IRC version 1.2 or higher kell nekem. viszont ha ezeket leokezom, onnantol siman elindul a battery. ez a dfd meg irc valami native instrumentes hulyeseg?

Fiatal voltam és kellett a pénz.

Profile  

Post subject: Re: Logic kérdezz-felelek
PostPosted: 12:44, 08-12-2009 
droid

-matt-u- wrote:
gondolom mindenkinek, aki pc-rol macre valtott sok fejfajast okozott a logicra valo atallas. ezzel en is igy vagyok mar kemeny 1 napja, ezert gondoltam ebben a topicban terrorizallak titeket az eloszor basic, kesobb pedig remelem advanced kerdeseimmel :bunny:

elso kor:

- felraktam a battery 3-at. (tudom, biztos van a logicnak is tok jo beepitett samplere, de a batterytol nem tudok megvalni.) ha betoltok pl egy kicket es egy snaret, es mindkettot mas csatin vezetem ki, kicket pl 1/2, snaret pl 3/4, akkor ezeket hogy latom a szekvenszerben illetve a mixeren 2 kulon csatiban?

cubaseben legalabbis a battery alapbol megnyit nekem 32 midi channelt, es ha a batteryben betoltott hangokat ha 1/2-re vagy 3/4-re assignolom, akkor a mixerben ezek kulon midi csatin is szolnak. ezzel szemben nekem a logicban csak egy master channel van, es ha 1/2 vagy 3/4-re kuldok valamit, akkor meg se nyikkan. gondolom valahogy letre kell hozni kulon midi channelt, vagy splitelni kell a mastert? :o

- ha betoltom a batteryt, kiirja egy hibauzenet, h a DFD version 1.5 or higher, es IRC version 1.2 or higher kell nekem. viszont ha ezeket leokezom, onnantol siman elindul a battery. ez a dfd meg irc valami native instrumentes hulyeseg?

A mixerbe a fo battery savod mellett lesz egy kis plusz jel, azzal tudsz plusz mixersávokat hozzáadni a batterynek(multi channelbe töltsd be). Külön midi sávokat envirementes trükközéssel lehet.

Másodikat nemtom, sose irta ki nekem, szedj egy rendes verziot a batteryből :D

Profile  

PostPosted: 18:39, 08-12-2009 
corebreak

Multi Instrument-ként kell betolni, és aztán megasszem bus-okon lesz rajta, ha jó emlékszem, de én spec logic 5-el használtam utoljára batteryt...

Ez a DFD meg IRC ez nekem sem ismerős, 2006 óta tolom mac-en Logic-al de még soha nem jött előt...

BTW, üdv a klubban, hát egyszer mégis mindenki itt köt ki :D:D:D:D

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

PostPosted: 18:50, 08-12-2009 
soulproof

thx, ki fogom probalni. mielott olvastam a valaszotokat olyat csinaltam, hogy AUX channelt hoztam letre, es ott beraktam inputnak battery 4-es channelt, es egy masik AUX savon a battery 6os channelt. ez megoldotta a problemat, mert igy 2 kulon csatin tudtam oket effektezni, viszont nem ertem miert csak monoban engedi betenni :S

most latom, h svindler ugyanezt ajanlotta, szoval koszi! :thumbsup:

snaper - ja, meg tenyleg csak probalkozom, nehezen megy az atallas :]

Profile  

PostPosted: 20:25, 08-12-2009 
droid

-matt-u- wrote:
thx, ki fogom probalni. mielott olvastam a valaszotokat olyat csinaltam, hogy AUX channelt hoztam letre, es ott beraktam inputnak battery 4-es channelt, es egy masik AUX savon a battery 6os channelt. ez megoldotta a problemat, mert igy 2 kulon csatin tudtam oket effektezni, viszont nem ertem miert csak monoban engedi betenni :S

most latom, h svindler ugyanezt ajanlotta, szoval koszi! :thumbsup:

snaper - ja, meg tenyleg csak probalkozom, nehezen megy az atallas :]

van az auxon egy kis ikon ilyen kor... az jelzi, hogy mono v stereo. klik rá és akkor vált. :)

Profile  

PostPosted: 23:13, 08-12-2009 
droid

a DFD a direct from disk, tehat nem tolti a memoriaba a mintat, hanem egybol a lemezrol jatsza le
az IRC-vel meg csetelni lehet :p

Profile  

PostPosted: 12:50, 09-12-2009 
corebreak

No igen, a másik lehetőség meg az AUX-olás.

Jó a logic, én szeretem, van előre belőtt autoload-om, és mivel csak midi meg audio pörög (nincs AU sávom), így elég jó, gyors, pontos és megbízható.

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

PostPosted: 17:06, 09-12-2009 
ujonc

te is gay lettél mattu :(
:fog:

Profile  

PostPosted: 18:30, 14-01-2010 
soulproof

ujabb kerdes a gay communitynek:

logicban van olyan insert, ami hasonlo a cubase 'chopper'-ehez, magyaran egy sima LFO insert, amin kb a waveformot, a mixet, es az lfo rate-et lehet allitani? az autofiltert neztem, de abban ilyen furi waveformok vannak, sinust nem is lattam :/

Profile  

PostPosted: 19:29, 14-01-2010 
corebreak

-matt-u- wrote:
ujabb kerdes a gay communitynek:

logicban van olyan insert, ami hasonlo a cubase 'chopper'-ehez, magyaran egy sima LFO insert, amin kb a waveformot, a mixet, es az lfo rate-et lehet allitani? az autofiltert neztem, de abban ilyen furi waveformok vannak, sinust nem is lattam :/

Tremolo, a modulation effektek közt?

Profile  

PostPosted: 19:34, 14-01-2010 

nem a tremolora gondolsz? csopper nemtudom mit csinál, az alapján, hogy LFO insert nem teljesen tiszta..csak CC-t küld tovább bárhova? vagy filter, hangerő, pitch?
ha hangerő, akkor tremolo, ha pitch az nem hiszem, hogy instrumenten kívül szép eredményt adna, ha filter, akkor autofilter és abban lehet tényleg nincs szinusz, csak triangle, de azért használható.

kicsit OT, de annyira nyomaszt ez atéma, hogy nem tudom bennt tartani.
kb. 2000-ben kezdtem el logicot használni PC-n és tartott ez egészen 2007ig, amikor "kényszerűségből" (munka) muszáj volt nuendoban dolgoznom. Előtte többször tesztelgettem a cubase vonalat, de mindig megmaradtam elvakult logic pártinak (ugye szigorúan 5.5-ig beszélünk most a logicról). Nade ugye a muszáj nagy úr, mondják a közhelyügyi minisztériumban, tehát folytatnám a történetet azzal, hogy kb. 1 hétig tartott megszokni a steingberg féle hozzáállást utána nagyjából fél évig fogdostam az államat, hogy fúbazmeg ez mennyire durván sokkal többre képes, mint a logic és valahogy az ilyen "jitter" meg "headroom" témájú flamewarok emlékei fölött kezdtek megjelenni baromi nagy kérdőjelek. Akkor még azt gondoltam, hogy Logic 5.5 és SX3 között azért eltelt jónéhány év, remélem egyszer beleszaladok macbe, hát..beleszaladtam...első logic8as élményem nagyon pazar volt, fú működik ez, működik az, van offline bounce húdejó (megjegyzem, ez egy kb. fél órás hát mögül leskelődés volt). Fú ez már így is elég hosszú, a lényegre térnák....összekerültem újra a logic vonallal 8-9...hát b+. Az 5.5 óta semmi lényeges újítást nem tudtak belerakni, a GUI sokkal szarabb, mint az 5.5, audio editálási lehetőségek kb. egy nintendo szintjén vannak. Emberek, hogy lehet ezt profi cuccként árulni? Szóval az én véleményem -e tapasztalatok alapján: logic felejtős teljesen. Az enviroment kötögetős része nagy pörgés meg izgalmas volt(kb. sosem használtam), de amióta az apple fejleszti, az új fícsörök leginkább a magix music maker irányba vitték el, mintsem pro-audioba. Amire a közeljövőben kíváncsi vagyok, az a Cubase osxen (meg persze a protools, de az teljesen más történet).

sum: nem flamelni akarok, a tapasztalataimon alapuló véleményemet/felháborodásomat akartam megosztani, egyelőre nagyon faszán tudok ímélezni a mekbukomon, amíg nem jön össze a zs egy dobozos kjúbézre:D

aa.

Profile  

PostPosted: 21:44, 14-01-2010 
corebreak

:D

Én ezt nem értem. És most ez is OFF, de tényleg. Mármint valahol igazat adok neked Attis, mert ugye, nem nagyon vettem észre komolyabb változást én sem. A midi rész maradt atomstabil...ja, meg lehet mostmár a sávokra szép színes képeket pakolni a vasakról :D
Sok dolog van ami nekem sem jön be, előszőr a 8as buta 1 ablakos designja sem jött be, de aztán meg rápörögtem, és jó. Nem vagyok nagy kjúbéz fan, nem tudom miért, nekem túl "színes", dehát amire nekem kell egy DAW, arra egy atari is képes lenne. (Csak nincs net, meg nem tud 20mp-es mintákat kezelni :D)

BTW, én maradok a Logic-nál egyenlőre.
Nekem csak a felvétel része nem tetszik, ami viszont olyan nagyon nem hogy csak na. Frankón egy külön audio editor használok felvételre. (Fut a Logic, és az inputot egy külső progival veszem fel, ha éppen nem vasra rögzítek...)

Mint írtam maradok. Egyenlőre. Nagyon bízom a Winter NAMM-ban. Hátha végre a Digi elhagyja az elitista, sznob hozzáállást és végre full natívvá teszi a Pro Tools-t. Valószínűleg én is addig tolok Logic-ot. PT az midiben is és audióban is sztenderd...a plug-in vonalon nem tudom mi a helyzet olyan 2008 óta, szóval azok a változtatások/hiányok nem annyira izgatnak. Amikor toltam őket akkor is pár bevált darab futott...

Oh, csak "nativizálnák" már a kurva PT-t...

Profile  

PostPosted: 23:18, 28-01-2010 
pokemon

ket kijelzovel dolgozom most. hogy tudnam beallitani, hogy azon a terfelen nyiljon meg az uj plugin (effekt, vagy hangszer) amin eppen allok?
most a mixert huztam at a masodlagos monitorra huztam, es eleg idegesito, ha valamit megnyitok, hogy szerkesszem es a masikon nyilik meg.

Profile  

PostPosted: 16:20, 08-02-2010 
ujonc

sziasztok

nem reg raktam fel a logicot es az istennek nem tudom lerendelni a kesz anyagot....file -exportnal kell valahol nem?...mert en ott probalgatom de hol az egyik savot csinalaja hol csak 20 mp-et.....
valamit biztos szarul csinalok

kosz

Profile  

PostPosted: 16:35, 08-02-2010 
pokemon

ha a cycle (loop) be van kapcsolva akkor csak a kijelolt loopot fogja lerenderelni.
amugy megnyomhatod siman a bounce-ot is, akkor minden savot rendel ami epp hallatszik.

Profile  

PostPosted: 17:48, 08-02-2010 
ujonc

C.J. wrote:
ha a cycle (loop) be van kapcsolva akkor csak a kijelolt loopot fogja lerenderelni.
amugy megnyomhatod siman a bounce-ot is, akkor minden savot rendel ami epp hallatszik.

aha kozbe rajottem..kosz
jaa es meg valami...ez a strip silence nem akar mukodni.....behozok egy wav loopot es ha ranyomok a strip silence-re akkor nem bontja szet hanem ugyanugy egynek veszi... vagy mi..:)

kozi

Profile  

PostPosted: 22:47, 08-02-2010 
ujonc

lehet, h a minimum time accepted as silence-t nem állítottad be a strip silence-nél

Profile  

PostPosted: 16:53, 09-02-2010 
ujonc

EyesN wrote:
lehet, h a minimum time accepted as silence-t nem állítottad be a strip silence-nél

es ot mit allitsak?
mer ha ott barmit is huzigalok es utana le ok-zom nem tortenik semmi...

Profile  

PostPosted: 16:38, 25-02-2010 
ujonc

E.W.D. wrote:
EyesN wrote:

es ot mit allitsak?
mer ha ott barmit is huzigalok es utana le ok-zom nem tortenik semmi...

nálam az volt, h treshold 48,8 %, minimum time accepted as silence 0,2 sec, pre attack 0,406 sec, post release 0 sec. ez mondjuk drum loop volt 125 bpm-en. szerintem loop-ja válogatja, én csak végszükség esetén használom a strip silence-t :)

Profile  

PostPosted: 17:35, 10-08-2010 
pokemon

Azt szeretnem megtudni hogy, hogy lehetne beallitani hogy a midi billenytuzettel felvett hangok velocity erteke konstans legyen? Egy Korg nanoKey-rol van szo.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 35 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]