i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 10:20, 30-05-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 64 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: 2006/11 Prodigy - No Good (bad remix)
PostPosted: 19:11, 07-11-2006 
ujonc

Ezt asszem nem kell bemutatni :) szeretem ezt a számot és régota tervezem hogy egyszer átdolgozom, megszületett.

letöltés: Prodigy - No Good (bad remix)

stílus: drum n bass
tempo: 175 bpm
minőség: 256kbps mp3

más: tudom a dallamosabb zenémet igértem de azt majd inkább máskor ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:42, 07-11-2006 
impulsecreator.hu

hm, nemtudom mennyire volt jo otlet ez, majd a tobbiek eldontik...

igazabol egy dob+snaren kivul semmi mast nem adtal a zenehez csak nehany loopot megvarialtal, pitch, filter, meg ilyenek, bocs de ha egy ilyen zenet rmxelsz, attol tobbet var el az ember

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:46, 07-11-2006 
original nuttah

m wrote:
hm, nemtudom mennyire volt jo otlet ez, majd a tobbiek eldontik...

igazabol egy dob+snaren kivul semmi mast nem adtal a zenehez csak nehany loopot megvarialtal, pitch, filter, meg ilyenek, bocs de ha egy ilyen zenet rmxelsz, attol tobbet var el az ember

egyet kell hogy értsek és ugyhallom klippel is :oops:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:59, 07-11-2006 
ujonc

loop, nos igen. aki ismer az tudja hogy utálom a loopokat, sőt a wavokér se vagyok tulzottan oda, de vannak dolgok amiket máshogy nem lehet. itt van pl ez a szám, fontos szempontnak tartottam hogy hű maradjon az eredetihez, mivel én és mások is azert szerették meg. csak éppen a tempoval voltak gondjaim mivel ha mixelni szeretnéd mondjuk fel kell gyorsitani legalább 175 bpm-re amitol az egész zene kap egy oylan hangzást hogy a hajad égnek áll, és ugyérzed vmi happy hardcore buliba csöppentél ahol akkor vagy menő ha fogod az eredeti ének hangot és 2 oktávval emeled a hangszint.

najo mellesleg igazatok van a loopokkal kapcsolatban, de azt azért nem irnám alá hogy "csak" annyibol áll az egész. tény hogy sokat nem adtam hozzá, csak az alapot, a basszust, egy szintit (bár ezt lehet h ti nem halljátok benne) effektek, és még sorolhatnám. az összhangzást tekintve szerintem semmivel sem másabb mint mondjuk egy noisia sweet dreams remix. ha arra törekednék hogy telerakjam kutyaugatással és anyám nevetésével, akkor ezt is csinálnám, de nem ez a cél.

lehet h kicsit ellenségesnek tunok, csak én tudom mennyi munka volt benne és rosszul esik hogy ilyen nagyvállal lenézitek.
mellesleg valoban clippel, szándékosan. ha sokan aztmondják van értelme folytatnom, azt is fogom tenni és természetesen ezen is javitok.

béke

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:19, 07-11-2006 
impulsecreator.hu

biztos dolgoztal vele sokat, ezt nem kerdojelezem meg, sot le sem nezem az alkotasod, de ha mar oszintenek kell lenni, elmondom hogy szerintem egy ilyen szintu zenehez nyulni nem tul etikus

tudom vicces ilyet mondani, foleg hogy dnbrol van szo, ahol elegge elfogadott dolog a kulonfele hangmintak hasznalata, de a tobbseg korantsem ilyen formaban teszi ezt, ahogy te

bocs ha megsertettelek, de ne lepodj meg ha masokban is visszas erzeseket kelt ez a zene, egyszeruen vannak szamok amikhez kar nyulni, ugy jok ahogy vannak

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:45, 07-11-2006 
son of nitrous

amikor elolvastam, hogy ez egy prodigy remix, akkor valami borzalomra gondoltam, de igy elso meghallgatas utan nagyon pozitivan csalodtam.

az mas kerdes, hogy eleg nagy "feleloseg" egy ilyen zenehez hozzanyulni. de szerintem egesz jol megoldottad ezt a kerdest.

viszont mintha tenyleg clippelne.

szerintem folytasd. buliban biztos mukodne :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:05, 08-11-2006 
metalhead

egy kérdés van hogy a rovatba beleférnek e a bootlegek
erről nem volt még szó :?:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:01, 08-11-2006 
ujonc

hát ezt látod nem tudom én sem, nem láttam ezzel kapcsolatban semmi előírást. de lényegében szerintem belefér, mivel nem arra hajtok hogy kiadják a zenémet, márcsak azért sem, mert pl a prodigy nem tudom mennyiért osztogatja a jogdijait de félek h nem ingyen. azért csináltam mert szeretem ezt a számot, csak az eredeti tul lassu az én 170-200 bpmhez szokott fülemnek :D

egyébként visszatérve erre a loop témára, máshogy nem nagyon lehetett megoldani, hidd el mindent megprobáltam, de nincsenek meg az eredeti sávok.....ígyis azon a hangszínen szól amin az eredetije, csak éppen 30bpm-el gyorsabban.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:12, 08-11-2006 
ujonc

a hangzáson meg igyis ugyis javitok még csak elszállt a fülesem és most egy gagyival kell zenélnem, ezzel meg nem hallom rendesen. elvileg holnap megyek a sennheiser szervizbe a garival és megjavitják nekem, vagy adnak másikat ugyhogy pár nap és tisztábban fog szólni (a linket majd frissitem akkor).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:34, 08-11-2006 
piper

duplabe wrote:
amikor elolvastam, hogy ez egy prodigy remix, akkor valami borzalomra gondoltam, de igy elso meghallgatas utan nagyon pozitivan csalodtam.

buliban biztos mukodne :)

annyira szerintem se megbontránkoztató.

tudom, hogy ezért sokan utálni fognak de a Voodoo people remix se sokkal többet addot hozzá az eredetihez :(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:22, 08-11-2006 
son of nitrous

nihilist wrote:
duplabe wrote:

buliban biztos mukodne :)

annyira szerintem se megbontránkoztató.

tudom, hogy ezért sokan utálni fognak de a Voodoo people remix se sokkal többet addot hozzá az eredetihez :(

hat ez nekem is eszembe jutott... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:30, 08-11-2006 

Szerintem sem olyan tré, mint amilyennek az első hozzászólások lefestik...
Tény, hogy van amit máshogy csináltam volna, de mindenki máshogy dolgozik, máshogy látja a zenéket.
Ami abszolút nem tetszett, hogy főleg a kiállásokban az ének megszaggatása nagyon megszakítja a zene folyamát, meg talán raktam volna bele valami sziklább fajta basszust is :twisted:

Amúgy a woodoo people szerintem egy jól eltalált remix lett, és tudtak újat adni az eredetihez. Ami szerintem elég szar lett az a smack my bitch up subfocus remixe ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:29, 08-11-2006 
mindscape

sztem egész jó kis bootleg lett
és direkt jó h hű maradt az eredetihez, ilyen egy rendes bootleg :)

egy pár dolog azért van:
a subot túl mélyre raktad, így kb sehol nem fog hallatszani
nézd meg a frekijét, vmi analizerben, tuti h 30 körül vagy az alatt van a sub
ez nagyjából azt jelenti, h lehet nálad otthon szépen hallatszik, szinte sehol máshol nem fog.
ha kicsit feljebb pitchelnéd - persze úgy h a számhoz is stimmeljen a hangneme - valószínüleg sokkal húzósabb lenne a végtermék :)
most inkább olyasminek tűnik, mintha nem valódi sub lenne, csak a lábdobon sok a mély

másik meg h úgy érzem kissé kapkodós valahogy az egész
túl gyakran történnek a váltások, ha sok ezek közül néhány pont kétszer ennyi ideig menne, sztem jobban egyensúlyban lenne a szám

és a drop is kissé korán van imo

a második drop kurva jó lenne de ezt a sub dolgot mindenképp nézd meg, ha nem rezegnek a szobámban az ablakok akkor valami gáz van :D

szóval majdnem ott van, csak sztem még nincs készen

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:34, 08-11-2006 
mindscape

ja igen és ez a sub probléma válasz lehet a clippelésre is
túl mélyen van, ezért alig hallani, viszont a mixdownban valószínüleg kurva nagy részt elfoglal

sztem mindenképp nézd meg ezt a sub problémát, és sokkal jobb lesz a bootleged ;)

milyen hangfalon csinálod egyébként?

a hifi hangfalak hajlamosak arra, h a túlküldik a mély sub frekiket, és olyankor lesznek ilyen bassek, amik túl mélyek, de máshol nem hallatszanak rendesen, csak hasonló hifi hangfalokon

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:18, 08-11-2006 
droid

szerintem is jó ez. inkább hallgatok egy soklúpból összerakott jó zenét mint egy nemlúpokból összerakott rosszat. ahogy olvastam a gyászos kritikát sokkal rosszabbra számítottam...

>nem az a mogyoró vagyok akit megtörhetsz<

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:32, 08-11-2006 
ujonc

hát köszi, ez jól esett, de tényleg, erre szeretnék mindig hazajönni :)
és hogy ne tünjek tul optimistának ezek után, szerintem kicsit még tul is dicsértétek :D

scum daddy: nagyon jó füleid vannak, mert valóban a sub elég mélyen szól, vagyis vmi olyasmit probáltam csinálni hogy oktávval emeltem fel és le (a fenti része oylan 60hz kornyéken van, mig a lenti meg a kritikus 30 koruli) ettol van az egésznek egy kicsit ilyen technos huzása.
én ugy vagyok vele hogy hiába 175 bpm, olyan gyorsnak hallom az egészet, hogy ha egy pillanatra kikapcsol az agyam már vége is van a számnak, ebből következik hogy abban is igazad van hogy kapkodos lett, de ez pusztán azert lett igy, mert probáltam egy viszonylag elfogadható időbe belesüriteni mind azt amit szerettem volna.
ahogy te is gondoltad még valóban nincs kész, de most megjött a kedvem a folytatáshoz, és kicsit progresszivebb lesz akkor, meg gyártok hozzá pár effektet, hogy azért nagyon monoton se legyen, a subon is javitok, és a clipen is. holnap megyek fulesemmel ha meglesz neki is esek.

hangfalaim? hát van egy ilyen PCs vmi, számomra noname márka, de egész elfogadhatoan szol, meg van egy 2 hangfalas erősítős (a hangfal saját készitésű) ez már persze egy pöttyet jobban adja ki a mélyeket (mondjuk ugy hogy 30hz-n szét viszi a szobámat). de a zenémet fülessel gyártottam ez egy 8 rongyos panasonic..kicsit bénán szol, de ugye a jobb fülesem most nem jó (az meg egy hd580).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:07, 09-11-2006 
droid

Vaze ma egész nap nógudot hallgattam, meg edrás sokéves partyfelvételét... xal letöltöm, amint lex időm.

Ne foglalkozz a negatív hozzáállással, engem sem érdekelt ki mit mondd mikor Bob Marley - Get Up Stand Up jungle&darkside remixét megcsináltam hehe. :roll:

Xal big respect a bátorságért, a kritikát meg majd írom, amikor magamhoz tértem a szombati szalagavató partym után....

1ébként mekkora aljas nagy hang a No Goodban (original) a legelején lévő hang (nem a bassszerű loopra, hanem utána lévőre gondolok).

A veséjét letaposnám annak aki ilyen király hangokat képes előállítani :lol: :lol: :lol: .

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:47, 09-11-2006 
droid

elég oldskool egyszerű szinti hangnak tűnik. egy hang/osc kétszer egymás alá van rakva egyik elpitchelve eléggé.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:28, 09-11-2006 
metalhead

most tudtam meghallgatni--> kurva jó bootleg!
a basszust nem bántanám egyáltalán-de a végére többször elsütöd ugyanazt.

ha most nem itt lennénk hanem pl Londonban, lenne rá pénzed h kinyomasd és ez már rég pöröghetne vinylen. /chemicalon lehet csekkolni mennyire gagyi bootlegek születnek, ennek sok nyomába sem ér/

amin javíthatnál az a sztereopanoráma (sokminden középen szól) és úgy egyáltalán a sound zajos

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:31, 09-11-2006 
piper

hát ez sztem kvva jó lett.... nekem a prodigy az örök übermájermasta elektronikus zenében, szóval én is picit féltem meghallgatni, de ez simán jó... sőt... buliba letépnék a diszkógömböt(ha van :lol: :lol: :roll: ) ha ezt meghallanák!!! amit változtatnék, az egy hossszabb intró, mert tényleg túl gyorsan kezdődik!!!
jííííí :wink:

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 64 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]