i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 04:01, 30-05-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 16 posts ] 
Author Message
 Post subject: 2006/01 Dirac Delta - Come to Daddy!
PostPosted: 22:20, 21-01-2006 
ujonc

Dirac Delta - Come to Daddy!
http://cyberpunk.pardey.org/mp3/dirac_delta_-_come_to_daddy.mp3

(Most mindenki jól beugrott, hogy AFX-et fog hallani. :) )
Ez egy kicsit nyugisabb, kevésbé partycentrikus muzsika, ami a Hellraiser projektünkhöz kapcsolódik. Fogalmam sincs, hogyan lehetne kategorizálni (akinek van jó ötlete az ne tartsa vissza magát), lehet, hogy nem is egy DNB fórumra való, de ezt döntsétek el ti! Sokak azt jelezték a Dirac Deltával kapcsolatban, hogy hosszúak a számok és a részei között néha nem érzik a kohéziót.
Erőlködtem, hogy ez kicsit változzon, de úgytűnik ez a zenei gondolkodásmódom jellegéből fakad. Ha ezeken kívül érdekes meglátásod, építő kritikád, ötleted van a zenével kapcsolatban, örömel veszem. (Ha csak egyszerűen nem a te stílusod, akkor nem muszáj rá reagálni, mert azzal nem tudok mit kezdeni).
Üdv! DD

Ps: Ha valakinek felkeltette az érdeklődését, az olvashat rólunk egy picit itt:
http://www.cokxponambient.hu/hu/alkotok/zene/delta.htm

Profile  

Post subject: Re: Dirac Delta - Come to Daddy!
PostPosted: 08:24, 22-01-2006 
ujonc

Dirac Delta wrote:

Ez egy kicsit nyugisabb, kevésbé partycentrikus muzsika, ami a Hellraiser projektünkhöz kapcsolódik. Fogalmam sincs, hogyan lehetne kategorizálni (akinek van jó ötlete az ne tartsa vissza magát), lehet, hogy nem is egy DNB fórumra való, de ezt döntsétek el ti! Sokak azt jelezték a Dirac Deltával kapcsolatban, hogy hosszúak a számok és a részei között néha nem érzik a kohéziót.
Erőlködtem, hogy ez kicsit változzon, de úgytűnik ez a zenei gondolkodásmódom jellegéből fakad. Ha ezeken kívül érdekes meglátásod, építő kritikád, ötleted van a zenével kapcsolatban, örömel veszem. (Ha csak egyszerűen nem a te stílusod, akkor nem muszáj rá reagálni, mert azzal nem tudok mit kezdeni).
Üdv! DD

Ez valami brutálisan sekélyes, sorry: Ráadásul minmden indulat nélkül.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:02, 22-01-2006 
ujonc

Üdv!

Hát elég érdekes élmény volt végighallgatni!Olyan mintha több zene lenne összegyúrva valami eggyé!"Micro Mix"!...
Sajnos engem se hatott meg túlságosan!Egy olyan érzés fogodt el, hogy igencsak gyári loop -k tömkelegéből áll a téma és ezekből vágva van összerakva a track!...
Egy kicsit pedig zajos is!Egyébként elég érdekes gondolataid lehetnek mikor zenét készítesz!...Mindenképpen nem az a megszokott vonal!...

Javaslom, hogy ne ömlessz mindenfélét a zenéidbe, hanem egy témát dolgozz ki rendesen! Egyébként vannak benne egész jó pillanatok, de összeségében kicsit káosz a dolog!...

béke!...

8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:58, 22-01-2006 
ujonc

Kedves Paperdog!
Reális, ez az ömlesztettségérzet. Már dolgozom a kevésbé szétszórt zenéken, mert én is kezdem érezni, hogy erre nehezebben kattan rá a hallgató; de ilyenből még nincs annyi, hogy előálljak vele.
De ami fintos:
Ebben a számban épp talán egy gyári dob-loopot használtam fel. Néha használok kész dob loopokat, de azon kívül minden témát én írok. Remélem ez dob valamit a dolgon.

Mérhetelenül kedves Joehena!
OK. Ezt most építő kritikának veszem.

Profile  

PostPosted: 00:50, 23-01-2006 
ujonc

joehena wrote:
Dirac Delta wrote:

Üdv! DD

ez téged minősít!

Profile  

PostPosted: 14:43, 23-01-2006 
partiarc

rootzrockah wrote:
joehena wrote:
Dirac Delta wrote:

Üdv! DD

ez téged minősít!

Van izlése?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:33, 23-01-2006 
partiarc

Dirac Delta wrote:
Kedves Paperdog!
Reális, ez az ömlesztettségérzet. Már dolgozom a kevésbé szétszórt zenéken, mert én is kezdem érezni, hogy erre nehezebben kattan rá a hallgató; de ilyenből még nincs annyi, hogy előálljak vele.
De ami fintos:
Ebben a számban épp talán egy gyári dob-loopot használtam fel. Néha használok kész dob loopokat, de azon kívül minden témát én írok. Remélem ez dob valamit a dolgon.

Mérhetelenül kedves Joehena!
OK. Ezt most építő kritikának veszem.

Szerintem nincs semmi baj a gyári loopok használatával, ha valaki tudja is őket alkalmazni, de ez nem egy loop és nem egy szám. Szerintem van hozzá érzéked, de amíg a koncepció az "egy szám -egy miniszet", nem érhet be a dolog, mondjuk ezt már korábban jeleztem.

Másrészt talán jobb lenne, ha kevesebb már létező dolog köszönne vissza, mert ez így leginkább a saját stílusod létezését kérdőjelezi meg - tényleg olyan, mintha egy '95-'96-os szet szólna. Talán egy loop rearrange, és slice-onkénti rendes behangolás, layerezés más színben tüntetné fel a dolgokat, de addig a többi sáv saját forrásai sem értékelhetőek rendesen, és őszintén szólva nem is reklámoznám addig, hogy azok mind sajátok, hiszen egyébként mitől lenne a tiéd?

Lehet, hogy többet kellene figyelned a zenék felépítését: dramaturgia és összhangzat, együtt más tune-okkal.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:51, 24-01-2006 
ujonc

Kedves a4s!
Köszi az értékelhető és hasznos kritikát (Paperdog szintúgy)!
Mint a számból, és talán a témafelvetésből már bizonyára kiderült nem vagyok egy régi nagy DNB fan. Nemrég elkezdtem hallgatni néhány nagyobb nevet, megtetszett a stílus, és csináltam pár ilyen jellegű zenét. Persze a zenei világom teljesen más, ami hallatszik is rajta. Épp ezért nem is hiszem, hogy ez DNB lenne, de nem találván jobbat ezen a fórumon próbálkoztam. Sajnos ezen színtér múltját nem ismerem (a jelenét sem teljesen), úgy tűnik, hogy a zeném olyan elemeket tartalmaz, ami a műfajban nem számít újnak. Ez pehh rám nézve. Régebben, mikor egész mást játszottam akkor is kaptam olyan megjegyzéseket, melyekben számomra teljesen ismeretlen előadókhoz hasonlítottak. A hallgatót az én tájékozatlanságomból eredő szocproblemem értelemszerűen nem izgatja, mivel ez a zenén nem változtat, így a megoldás: ideje beújítanom, és újból próbálkoznom.
A technikai megjegyzéseknek, segítségeknek épp ezért nagyon örülök. Ha van olyan eleme, jellemzője a zenének, amit jónak találtok arra, hogy értelmes legyen belőle kiindulni azt is mondhatjátok. Sajnálom, hogy nem volt olyan élő felvételem a zenéről, amiben gitározom + zongora is van benne, mert az talán reprezentatívabb lett volna.
Üdvözlettel: DD

Ps: Rootzrockah és Joehena.
Mivel nem ismerlek benneteket, nem tudom mit és milyen jól csináltok, ezért számomra titeket csak a hozzászólásotok minősít (lehet akár még az is, hogy esztéták vagytok, hogy így megmondjátok a frankót). Szerintetek a ti hozzászólásotok hogy minősít benneteket?
(Ez egy ilyen oltogatós fórum, csak hogy tudjam; mert akkor én is alkalmazkodnék a helyi viszonyokhoz.)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:58, 24-01-2006 
original nuttah

Dirac Delta wrote:
(Ez egy ilyen oltogatós fórum, csak hogy tudjam; mert akkor én is alkalmazkodnék a helyi viszonyokhoz.)

igen is meg nem is...

sztem ne húzd az agyad az ilyeneken, inkább zenélj tesó :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:17, 24-01-2006 
ujonc

PME wrote:
Dirac Delta wrote:

igen is meg nem is...

igazan csak akkor van értelme belinkelni zénet szerintem ha kiváncsiak vagyunk mások véleményére és ez ugye tartalmazza az oltásokat is. De mondjuk ha pl egy befutott producer meghallgatja a zenédet a jo hangrendszerén nyilvan megtudja mondani hangzásügyileg mi a gáz ha arról van szó és ez is nagyon hasznos lehet (véleményem szerint ez a legjobb az egészben). Amugy ha nem foglalkozunk a hangzással akkor ugyis megkapjuk ezt a pofont. De zeneileg igy is tudunk kritikat mondani. Én pl már nem tudom mióta nem tettem fel zenét mert semmi kedvem a hangzás miatt megkapni az oltast, amit tudom hogy megkapnék, tehát addig nem is teszem fel :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:31, 24-01-2006 
ujonc

Hát a zenémet lehet oltani, ez rendben, de a kedves gyerekenek úgytűnt, velem van bajuk. Szeintem ezt amúgy érdemes lezárni, mert 50 oda-vissza beszólogatós üzenetre szerintem senki nem kíváncsi.
Mindenkinek a legjobbakat! DD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:41, 24-01-2006 
ujonc

egyébként most igy hallgatva hangzásügyileg elég tisztának tűnik, nekem ebből a szempontból bejön

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:41, 24-01-2006 
partiarc

Szerintem Rootzrockah pont téged védett, kedves Dirac Delta, és szerintem Joehena megjegyzése is abszolút a kultúrált kereteken belül marad. Igazából nem értem, hogy miért kell Joehena véleményét ilyen formán ledegradálni. Keményebb, de vélemény, és valljuk be, ha elolvasod amit én írtam, és amit ő, valahol összecseng, csak másképpen megfogalmazva, ill. kifejtve.

A zenéd egyébként nem a felszínes műfajismeret vagy a balszerencse (pech) miatt lesz ilyen, hanem a felhasznált elemek miatt... ugyanazok a gyári loopok, amelyekkel mindenki próbálkozik először. (értsd: dnb loopok - a zenéd is annak fog tűnni tőlük, nehéz lesz saját műfajt kreálni így, főleg ha hozzájuk sem nyúlsz.)

Szerintem korai az egyéni stílus, zenei gondolkodásmód, crossover stb. kifejezéseket használni a saját zenédre. Talán ezért is az egysoros, élesebb kritika: ha zalkotásaid saját bemutatását vesszük, teljes joggal...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:45, 24-01-2006 
partiarc

PME wrote:
Dirac Delta wrote:

igen is meg nem is...

...de ez is word...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:51, 24-01-2006 
ujonc

a4s wrote:
Szerintem korai az egyéni stílus, zenei gondolkodásmód, crossover stb. kifejezéseket használni a saját zenédre. Talán ezért is az egysoros, élesebb kritika: ha zalkotásaid saját bemutatását vesszük, teljes joggal...

ezt én is igy látom

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:28, 26-01-2006 
ujonc

Szevasztok!
Rendben, meggyőztetek. Bocs az érzékeny reagálás miatt.

>"hanem a felhasznált elemek miatt... ugyanazok a gyári loopok, amelyekkel mindenki próbálkozik először."
Ezt azért még most sem értem. Mondtam, hogy legfeljebb dob loopokat használok (értsd: kész gyári loop), ebben a számban pedig abból is talán egyet. Persze írok loopokat én is, azokat használom is bőszen (talán itt a problem, ezekkel kéne jobban bánnom).Meg az is feltehető, hogy amiket írok, olyanok, mint egy régi gyári loop. De így legalább értem mi a hiba.< - gondolta DD. :)

Kössz a reakciókat!
Tisztelettel : Dirac Delta

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 16 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]