i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 20:26, 29-05-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 35 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: 2006/01 Mytee Morta & Elephant Man - Romeo Must Die
PostPosted: 02:54, 17-01-2006 

Szavazásként rakom be, így talán többen jelzik róla a véleményüket, persze várom a bővebb commenteket is.
A trekkről annyit, hogy egy kis jump up cucc egy Elephant Man acapella-részlettel, ami a jövőben le lesz cserélve Mc Direct szövegére.

Mytee Morta & Elephant Man - Romeo Must Die

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:35, 19-01-2006 
ujonc

Üdv!

Természetesen szavaztam is, de mindenképp akkarok egy kicsit bővebb véleményt is alkotni!...

Igazából minden rendben van, de még sem!Ami nekem nem jött be az a bass téma ill. sztem nem eléggé kigyúrt maszter ügyileg sem!A maszter dologról nem nagyon akkarok sokat mondani, mivel ez egy elég rázós téma!Csak attól függ, hogy ki milyen rendszerrel dolgozik, mit engedhet meg magának!Nyilván egy profi cuccal nem lehet versenyezni egy Pc-vel és egy reason-el, de sztem még így is lehetne egy kicsit erősíteni rajta!...egyébként nem ez zavart a legjobban!

A bass viszont annál inkább!Engem nagyon visszahúzott ez a hangszer vagy "hang", amit használtál!Mondjuk sztem azért, mert nekem nagyon nem tetszik ez a fajta bass téma!Mikor zenét írok, messziről kerülöm ezt a hangzást, úgyhogy nem tetszésem a bass -el kapcsolatban inkább az egyéni izlésemből fakad!Jómagam inkább a puha, vastag bass szőnyegeket szeretem!...

Összeségében rendben van!Jó felépítés és hangulat!Ha másik bass lenne benne biztos rámozdulnék a tánctéren is!...

Más:

Írtad, hogy a későbbiekben Mc Direct fog rá vakerálni és ez ügyben lenne egy kérdésem is!

Véletlenül nem a Soundrise -os Mc Direkt -ről van szó???Ha igen, akkor a "kollegám"!...

béke

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:59, 19-01-2006 

paperdog(r) wrote:
Üdv!

Természetesen szavaztam is, de mindenképp akkarok egy kicsit bővebb véleményt is alkotni!...

Igazából minden rendben van, de még sem!Ami nekem nem jött be az a bass téma ill. sztem nem eléggé kigyúrt maszter ügyileg sem!A maszter dologról nem nagyon akkarok sokat mondani, mivel ez egy elég rázós téma!Csak attól függ, hogy ki milyen rendszerrel dolgozik, mit engedhet meg magának!Nyilván egy profi cuccal nem lehet versenyezni egy Pc-vel és egy reason-el, de sztem még így is lehetne egy kicsit erősíteni rajta!...egyébként nem ez zavart a legjobban!

A bass viszont annál inkább!Engem nagyon visszahúzott ez a hangszer vagy "hang", amit használtál!Mondjuk sztem azért, mert nekem nagyon nem tetszik ez a fajta bass téma!Mikor zenét írok, messziről kerülöm ezt a hangzást, úgyhogy nem tetszésem a bass -el kapcsolatban inkább az egyéni izlésemből fakad!Jómagam inkább a puha, vastag bass szőnyegeket szeretem!...

Összeségében rendben van!Jó felépítés és hangulat!Ha másik bass lenne benne biztos rámozdulnék a tánctéren is!...

Más:

Írtad, hogy a későbbiekben Mc Direct fog rá vakerálni és ez ügyben lenne egy kérdésem is!

Véletlenül nem a Soundrise -os Mc Direkt -ről van szó???Ha igen, akkor a "kollegám"!...

béke

Gondoltam, hogy a bass nem fog tetszeni itt az embereknek. Ugyebár legfőbbképpen ettől jump up a jump up, és hát tény, hogy magyarországon nagyon kis tábora van ennek a stílusnak, gondolom főleg ez miatt jönnek a negatív vélemények a szavazáson (legalább is remélem). Lehet oda kellett volna írnom, hogy objektív vizsgálatot kérek :)
Directről meg annyit, hogy természetesen róla van szó. Teljesen mellettem mozog a soundrise (alapjaiban véve ugyebár győri, és a helyi tagok max 3 utcányira laknak tőlem), csak én nem igazán kérek belőle :) Én csinálgatom a kis dolgaimat inkább egyedül, mert ez a soundrise gondolkodás picit messze áll tőlem :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:59, 20-01-2006 
impulsecreator.hu

nem igazan asztalom a jumpup, de nem is az a baj ezzel a zenevel hogy jumpup,
sztem a basszus tema es az a trancy dallam nincs rendesen kidolgozva, masterrel kene meg szoszolni mindenkepp, snare-t is gyengenek talalom picit, es sztem sok a szoveg is, illetve sokat van ismetelve

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:40, 20-01-2006 
partiarc

paperdog(r) wrote:
Üdv!

Más:

béke

Csak két apróság: fel lehet venni a versenyt softwarekkel a hardwarekkel szemben, természetesen pc-vel is, illetve nem hiszem, hogy bassline helyett basszusszőnyeget használsz, már ha egyeltalán létezik az említett kategória.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:36, 20-01-2006 
original nuttah

paperdog(r) wrote:

Más:

nem, nem. Összetévesztessz valakivel, én nem Mc. :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:58, 20-01-2006 

mentalien wrote:
nem igazan asztalom a jumpup, de nem is az a baj ezzel a zenevel hogy jumpup,
sztem a basszus tema es az a trancy dallam nincs rendesen kidolgozva, masterrel kene meg szoszolni mindenkepp, snare-t is gyengenek talalom picit, es sztem sok a szoveg is, illetve sokat van ismetelve

Köszi a kritikát, de annyit még megtehetnél, hogy mondasz valamit a bass, meg a lead alakításáról. Tehát, hogy szerinted hogyan kellene, mert ezzel sokra nem megyek, hogy "nincs rendesen kidolgozva" :)
A snare erejében lehet valami, majd picit feljebb tolom, de én azt hittem, hogy inkább a magasba fogtok beleállni, mert én azt érzem picit soknak. Az is lehet, hogy ha lejjebb veszem, akkor már nem is kell tolni a pergőn...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:48, 20-01-2006 
impulsecreator.hu

amint mondtam, nem vagyok otthon jumpupban, de mintha egy atlag zenehez kepest nem lenne ennyira "gordulekeny" a basszus, nem annyira energikus...
lead alakitasanal foleg a halksagara celoztam

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:06, 20-01-2006 

mentalien wrote:
amint mondtam, nem vagyok otthon jumpupban, de mintha egy atlag zenehez kepest nem lenne ennyira "gordulekeny" a basszus, nem annyira energikus...
lead alakitasanal foleg a halksagara celoztam

Oké köszi. Leaden ilyen szempontból természetesen tudok javítani, a basszussal viszont még mindig nem tudom, hogy mi legyen, mert nem tudom, hogy mire érted a gördülékenységet, főleg hogy master témában jött rá a kritika, de majd meglátom mi sül ki belőle :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:23, 20-01-2006 
ujonc

direct wrote:
paperdog(r) wrote:

Más:

nem, nem. Összetévesztessz valakivel, én nem Mc. :D

Ha te mondod, akkor tuti!Ez esetben sorry!Egy dolgot ill. két dolgot akkor nem értek!
Morta barátunk megerősített benne, hogy a soundrise-os Direct -ről van szó és még ő is Mc Direct -ről beszél a hozzászólásában!
Lásd: "egy Elephant Man acapella-részlettel, ami a jövőben le lesz cserélve Mc Direct szövegére."

Na most akkor Mc vagy nem és Soundrise vagy nem?????? :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:37, 20-01-2006 

Paperdog:

Az általunk említett direct még csak regisztrálva sincs itt :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:42, 20-01-2006 
ujonc

a4s!

"Csak két apróság: fel lehet venni a versenyt softwarekkel a hardwarekkel szemben, természetesen pc-vel is, illetve nem hiszem, hogy bassline helyett basszusszőnyeget használsz, már ha egyeltalán létezik az említett kategória."

Kicsit magamból indultam ki, mivel nekem csak egy alap Pc-m van és egy Reason, semmi más!Tudom, hogy elég szép eredményt lehet kipréselni akkár ebből is, de azért egy stúdióban levernek gond nélkül!

Basszusszőnyeg!Ez részemről csak szleng ill. nem gondolom, hogy számít!Gondoltam érthető és nem kell comment hozzá!...Tőlem akkár lehet bassline is!...

béke

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:54, 24-01-2006 
partiarc

paperdog(r) wrote:
a4s!

"Csak két apróság: fel lehet venni a versenyt softwarekkel a hardwarekkel szemben, természetesen pc-vel is, illetve nem hiszem, hogy bassline helyett basszusszőnyeget használsz, már ha egyeltalán létezik az említett kategória."

Kicsit magamból indultam ki, mivel nekem csak egy alap Pc-m van és egy Reason, semmi más!Tudom, hogy elég szép eredményt lehet kipréselni akkár ebből is, de azért egy stúdióban levernek gond nélkül!

Basszusszőnyeg!Ez részemről csak szleng ill. nem gondolom, hogy számít!Gondoltam érthető és nem kell comment hozzá!...Tőlem akkár lehet bassline is!...

béke

Nem azonos a két dolog, ami a stúdióban és otthon zajlik. Szerinted a zenék hány százaléka íródik stúdiókban azok közül, amiket kiadnak?
(tudod, a könyveket sem a nyomdában írják)

Ha az ember összerak egy normális lehallgató rendszert, akkor semmi szüksége manapság a stúdiótechnikára a zeneszerzés folyamata alatt.

Van olyan haverom, akinek az alap PC-jén kívül mégcsak zenekészítő software-e sem volt, - nemhogy lehallgató rendszere - és a Cirrus-szal (L.A.) szerződött, miután megnyerte a remixversenyüket.

Szóval nemcsak magadból indultál ki, majdnem mindenki így kezdi, sőt olyan is van, aki így lesz sikeres. Persze ők tudják, hogy a szőnyegek és a basszus más-más tészta, de ehhez nem kell Virus TI. :P :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:41, 24-01-2006 
ujonc

a beat teszik amugy nem jön be :|

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:08, 24-01-2006 

Carnage wrote:
a beat teszik amugy nem jön be :|

Az is valami ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:17, 24-01-2006 
ujonc

a4s wrote:
Nem azonos a két dolog, ami a stúdióban és otthon zajlik. Szerinted a zenék hány százaléka íródik stúdiókban azok közül, amiket kiadnak?
(tudod, a könyveket sem a nyomdában írják)

Ha az ember összerak egy normális lehallgató rendszert, akkor semmi szüksége manapság a stúdiótechnikára a zeneszerzés folyamata alatt.

Van olyan haverom, akinek az alap PC-jén kívül mégcsak zenekészítő software-e sem volt, - nemhogy lehallgató rendszere - és a Cirrus-szal (L.A.) szerződött, miután megnyerte a remixversenyüket.

Szóval nemcsak magadból indultál ki, majdnem mindenki így kezdi, sőt olyan is van, aki így lesz sikeres. Persze ők tudják, hogy a szőnyegek és a basszus más-más tészta, de ehhez nem kell Virus TI. :P :)

"(tudod, a könyveket sem a nyomdában írják)"
:lol:

Láttom szárnyalsz barátom!Gondolom van még sok ilyen humoros szöszenet raktáron doszt!...

"Nem azonos a két dolog, ami a stúdióban és otthon zajlik. Szerinted a zenék hány százaléka íródik stúdiókban azok közül, amiket kiadnak?"

Hát ezen besz****m!Komolyan mondom, megvilágosottam!Ha ezt nem osztod meg velem talán rá se jövök soha!...

"Ha az ember összerak egy normális lehallgató rendszert, akkor semmi szüksége manapság a stúdiótechnikára a zeneszerzés folyamata alatt."

Igen, de azért mégis ott az a HA!Sztem sok kezdő, szárnypróbálgató, otthon Pc-iken zenéket csinálgató emberke szeretne egy olyan, a TE szavaiddal élve: "normális lehallgató rendszert", amin olyat tud produkálni, hogy ne legyen szüksége "stúdiótechnikára a zeneszerzés folyamata alatt."
Mikor azt írtam az alap Pc és Reason-nel kapcsolatban, hogy:

"Tudom, hogy elég szép eredményt lehet kipréselni akkár ebből is, de azért egy stúdióban levernek gond nélkül!

...akkor nem a komplett zenére gondoltam, hanem azokra az útomunkákra, amik alap esetben egy stúdióban vagy az általad is említett "normális" technikai háttérben gond nélkül elvégezhetők!Remélem érthető végre!...Azt gondolom a realitás inkább az alap Pc és Reason vagy egyéb más szerkesztők idehaza! Nem hiszem, hogy sokan rendelkeznek a megfelelő technikai háttérrel, amivel szügségtelenné válna az említett stúdiótechnika, főleg kezdő szinten! Ezért érzem és írom is azt, hogy "azért egy stúdióban levernek gond nélkül!"...

"Van olyan haverom, akinek az alap PC-jén kívül mégcsak zenekészítő software-e sem volt, - nemhogy lehallgató rendszere - és a Cirrus-szal (L.A.) szerződött, miután megnyerte a remixversenyüket."

Ehhez csak gratulálni tudok és további sok sikert kivánok neki ezúton is!...
Na látod, az ilyen versenyek ill. zenei pályázatok kiváló kiugrási lehetőségek!Itt nem az az elsődleges követelmény, hogy minőségi, stúdió szinten maszterelt zenék legyenek!Itt a tehetséget keresik és akkár egy kevésbbé "jól szóló" zenéből is kiszúrják, hogy mit tud az előadó!Azért megkérdezném, ha nem volt még "zenekészítő software-e" sem mivel készítette el munkáját?...de végül is mindegy!

...de ha nincs verseny, pályázat, ahol még nyerni is kell és mégis szeretnék minőségi zenéhez szükséges hátteret, akkor megint csak kénytelen vok egy "normális lehallgató rendszert" beszerezni zsíros összegért, de mint mondottam nincs rá háttér, így megint csak jön az "azért egy stúdióban levernek gond nélkül" érzés ,míg nem szerzem be a szükséges hátteret!...remélem kezd körvonalazodni a dolog!

"Szóval nemcsak magadból indultál ki, majdnem mindenki így kezdi, sőt olyan is van, aki így lesz sikeres. Persze ők tudják, hogy a szőnyegek és a basszus más-más tészta, de ehhez nem kell Virus TI. :P :)"

Hát ja!Valóban elhamarkodott volt azt írni, hogy magamból kiindulva...stb!Sokan alap Pc-vel ...bla, bla, szóval nem valami csúcs technikai háttérrel írnak zenéket és lesznek akkár sikeresek is, de azért a dnb, breakbeat ill. egyéb rétegzenékben ez lényegesen nehezebb, mint egy popularis, "futószalag" műfajban!...

Látom ez a BASSZUSSZŐNYEG szöveg nagyon szíven talált!Nos, az igaz, hogy én inkább az érzésből zenélés kategóriában vok és nem vagyok tisztábban a szakzsargonokkal, ide vonatkozó kifejezésekkel, de inkább vedd úgy, hogy erőt vet rajtam a szóalkotási kényszer, de majd ha lehetséges vennék pár különórát tőled, hogy tisztábban legyek, a "szőnyegek és a basszus más-más tészta"!...

Egyébként nem csak én használtam már ezt a kifejezést!

check:

http://www.impulsecreator.hu/kislemez.php3?klid=232

Ez egy lemez értékelő írás innen az oldalról Valdi részéről!

Ime:

Electric Drop / ~ 2 Sinners remix
FRK 011
Freakaboom, 2001

"SwitchShift a.k.a Alastair Lindsay a kiadó rezidensének tekinthető, hisz egy-egy saját száma, vagy remixe, lassan minden Freakaboom megjelenésen ott ékeskedik. Az Electric Drop original verziójának finom, nyakcsigolyát mocorogtató felvezetője után beúszik egy olyan kiállás, ami úgy hajtja mozgásba a csípőt, h még el sem kezdődött a groove. Aztán mikor a szám 3. harmadában megjelenik az a finom basszuszőnyeg... Na jó, inkább hallgassátok! De, hogy szó essék a remixről is, a 2Sinners hozza a tőle elvárható minimumot, pattogós breakbeat az igényes tánczene kedvelőinek!"

Nos én is ilyen "finom", puha BASSZUSOKRA gondolok, mint valami vastag, kényeztetően süppedős, hosszan elterülő perzsa SZŐNNYEG!Hát akkor ne legyen már BASSZUSSZŐNYEG!... :lol:

(Hú ez jó, csinálok egy ilyen pólót)...és postázzom is azonnal Szívből - Tőlem - Neked!...

és persze szokás szerint BÉKE!...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:21, 25-01-2006 
partiarc

Félreértés esett asszem, én nem oszani akartam, csak egy másik szemléletmódra felhívni a figyelmet. Például az említett haverom, aki ráadásul létező személy, nem rendelkezik drága lehallgató rendszerrel és a software-t is a testvérével közösen rakta össze. Természetesen jó, ha van megfelelő cucca az embernek, de szegény ember vízzel főz alapon is el lehet érni ezt-azt.

Egyébként szenvedés volt végigolvasni a sziporkázó replikáidat. Nem volt vicces sajnos, de esetleg a pólóval kiengesztelhetsz.

Sorry Morta, a többi pü-ben megyen, ha esetleg lesz ilyen.

ON

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:43, 25-01-2006 
mindscape

csak mellékesen jegyzem meg, h tudnék példákat mondani arra, h reasonben is lehet kurva nagy soundot csinálni...

nem beszélve a vst-s cuccokról

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:52, 25-01-2006 
ujonc

scm wrote:
csak mellékesen jegyzem meg, h tudnék példákat mondani arra, h reasonben is lehet kurva nagy soundot csinálni...

nem beszélve a vst-s cuccokról

ezt mindenki veheti alapnak az biztos! csak lehallgato rendszer, jobb hangkartya kell...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:03, 25-01-2006 
mindscape

Carnage wrote:
lehallgato rendszer, jobb hangkartya kell...

word!

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 35 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]