i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 14:37, 22-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 206 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 17:20, 17-11-2006 
corebreak

Bakelit a nyerő, sztem ezen kár vitázni.

9b0 : Ti fogtok csinálni AU implementációkat a közeljövőben, mert én tényleg szeretnélek benneteket anyagilag támogatni, mint szinte egyetlen komoly magyar fejlesztőket, csakhát nem tudok mit kezdeni a VST-kel...

A másik hogy sztem teljesen felesleges ilyen számokkal foglakozni. Ismerek egy embert akinek sok-sok zenéje jelent meg, nem MP3-ban hanem normálisan, vinilen, és teljesen nem foglalkozik ilyenekkel, meg nem is érdekli igazából. (Nem mondom meg hogy ki, mert jóban vagyok vele nagyon...magyar)
Szal csak zenél és nem érdekli hogy mi merre mennyi...van két füle oszt csá. Én azért mászok bele ezekbe a dolgokba mert eccerűen érdekel...de sztem egy host akkor jó, ha elindítod és tudod, hogy te ezzel fogsz zenélni mert ez eccerűen pont NEKEd való. A lényeg az emberen van, nem a programon, meg a plugineken. Sztem...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:32, 17-11-2006 
droid

Oké de tálentumbeli hiányosságaim próbálom technikai advanciómmal kompenzálni :lol: :lol: :lol: .

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:33, 17-11-2006 
corebreak

Okey, sima ügy, na én lépek melózni, szal vegyél fel MSN-re ha kell segítség : snaper@freemail.hu, vagy AIM : snaperHU...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:35, 17-11-2006 
droid

Oké , már épp elkezdtem forogni, hogy meddig fogunk még 60 db topikon keresztül egymásnak üzengetni

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:50, 17-11-2006 
ujonc

Snaper wrote:
Bakelit a nyerő, sztem ezen kár vitázni.

9b0 : Ti fogtok csinálni AU implementációkat a közeljövőben, mert én tényleg szeretnélek benneteket anyagilag támogatni, mint szinte egyetlen komoly magyar fejlesztőket, csakhát nem tudok mit kezdeni a VST-kel...

A másik hogy sztem teljesen felesleges ilyen számokkal foglakozni. Ismerek egy embert akinek sok-sok zenéje jelent meg, nem MP3-ban hanem normálisan, vinilen, és teljesen nem foglalkozik ilyenekkel, meg nem is érdekli igazából. (Nem mondom meg hogy ki, mert jóban vagyok vele nagyon...magyar)
Szal csak zenél és nem érdekli hogy mi merre mennyi...van két füle oszt csá. Én azért mászok bele ezekbe a dolgokba mert eccerűen érdekel...de sztem egy host akkor jó, ha elindítod és tudod, hogy te ezzel fogsz zenélni mert ez eccerűen pont NEKEd való. A lényeg az emberen van, nem a programon, meg a plugineken. Sztem...

AU-t mi nem nagyon tudjuk egyelőre támogatni sajnos. kevesen vagyunk (bátyám és én), kevés időnk van azzal foglalkozni, hogy az apple kitalálta, hogy egyszercsak bevezet egy tök fölösleges szabványt (dögugyanaz hangban, mint a VST), pláne most, hogy az unibinnel is szívunk, mint állat... ha ebből élnénk, akkor minden bizonnyal megcsinálnánk, de egyelőre nagyon kevés pénzünk van az egészből. fxpansion vst2au wrapper az egyetlen alternatíva, amit tanácsolni tudok, PPC maceken gond nélkül fut mindenünk. most már ő is van elvileg unibinben, tesztelni még nem volt alkalmunk. :(

Fülre zenélés: ha megfigyeled, ezek az emberek nem is fórumoznak, és pláne nem okoskodnak, hogy mit kell mire használni, és általában nem is törekednek a legeslegprofibbnak mondott cuccok megvásárlására, hanem használják, ami van (és jól). (megj.: jómagam is így tolom, még ha tudom is, mi van a dolgok mögött... zenélés közben eszem ágában nincs méregetni dolgokat, meg spectrum analyzert, és oscilloscope-ot bámulni... ha nem az szól, amit hallani szeretnék, akkor tökmindegy... ez a tudás ott csak abban segít, hogy nagyjából tudom, mit kő csinálnom)

Last edited by 9b0 on 17:55, 17-11-2006, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:54, 17-11-2006 
ujonc

Rottweiler wrote:
9b0 wrote:
akik aszongyák, jobban szól a vinyl, gondolkozzanak el, fel tud-e venni közel ennyi értéket a lemezt karcoló tű abban a kis sávban...

Én tisztellek ember, már csak azért is, mert programozó vagy (én is kocka :lol: ), de azt nem fogod bemesélni nekem, hogy jobban szól a CD, mint az ANALÓG bakelit...

Nem akarom bemesélni, és offolni sem. Asszem, amit ezzel kapcsolatban írtam, tök objektív, paraszti ésszel is felfogható, nem ízléskérdés (embereknek nem feltétlen a jobb tetszik, és ezt is el kell fogadni). És nem vagyok programozó. Nem akartam flamewart gerjeszteni, remélem, nem is lesz (fórumozni sem akarok, csak korán felébresztettek, és nem tok mit kezdeni magammal).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:35, 17-11-2006 
droid

Jah, fül az kell, és azt nem is lehet megtanulni...

De mondjuk amíg meghallottam eddig kis, h milyen 1 jól kikevert zene, tudnom kéne esetleg azt is, hogyan érjem azt el...

Tolom a potméátereket addig amíg nem hangzik vmi jól?

Időigényes... ezért kell atudás mögé.

Ezért van eza topik is. meg ez a fórum is.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:45, 17-11-2006 
corebreak

Értem.
9b0 : Ugye most nincs harag vagy ilyesmi, mert nem azt mondtam hogy hülye vagy, sőt, sztem tudsz mint állat...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:07, 17-11-2006 
droid

Rottweiler wrote:
Jah, fül az kell, és azt nem is lehet megtanulni...

De mondjuk amíg meghallottam eddig kis, h milyen 1 jól kikevert zene, tudnom kéne esetleg azt is, hogyan érjem azt el...

Tolom a potméátereket addig amíg nem hangzik vmi jól?

Időigényes... ezért kell atudás mögé.

Ezért van eza topik is. meg ez a fórum is.

tudás az csak egy dolog. rengeteg tapasztalat kell. azt meg nem a forumozassal lehet megszerezni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:16, 17-11-2006 
ujonc

Snaper wrote:
Értem.
9b0 : Ugye most nincs harag vagy ilyesmi, mert nem azt mondtam hogy hülye vagy, sőt, sztem tudsz mint állat...

dehogy van. :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:21, 17-11-2006 
metalhead

no.

most egy érzékeny kérdést fogok feltenni.
veszek egy macet.
ergo a penzem elfogyott.

milyen szekvenszert tudok beszerezni
:?:
ami cubas-sel és logival kezdodik az esélyes?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06:01, 18-11-2006 
droid

implant wrote:
no.

veszek egy macet.
ergo a penzem elfogyott.

logic express, cubasebol is van talan le(ezzel nem foglalkoztam mer nemerdekel.), reason, dp, live, protools le.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:22, 18-11-2006 
corebreak

Milyen Mac...Inteles vagy PPC-s?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:05, 18-11-2006 
original nuttah

implant wrote:
no.

veszek egy macet.
ergo a penzem elfogyott.

cubase-t azt elég nehéz, mert mindenki logicol, a többi alternatívát elmondták előttem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:52, 18-11-2006 
metalhead

Snaper wrote:
Milyen Mac...Inteles vagy PPC-s?

Inteles

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:44, 18-11-2006 
ujonc

implant wrote:
no.

veszek egy macet.
ergo a penzem elfogyott.

Amiből van "ingyenes" az a DP 5.1, a Logic Express, és a Live. A Live-ról én úgy tudom, hogy kb 3 hónap után eldobja a bringát a törés miatt. A DP az elég érdekes jószág, szénné konfigolható, de én nem kedvelem annyira, pont az összetettsége miatt. A Logic könyvtára sztem teljesen használható, és az effektjei is sokmindenre elegek. A DP 5.1 effektjei is korrektek, viszont ott nincs könyvtár, és a hangszerek is vékonyabbak (mármint lefedettségre).

Többiből nincs "ingyenes" verzió, a Cubase-ből pedig egy 1-es verzió van, aminek igencsak maszatolt a keverője, azt csak a kettesben javították ki, szóval azt nem érdemes. Amit viszont érdemes (és ezt nem reklámnak szánom), hogy médiaszakos diákoknak lehet venni mondjuk cubase4 studiot, ami megvan így kb 50 ropiból. Cserébe van benne HalionOne a Motif széria mintáival, amik 'sztem' szétkapják a logic könyvtárát. Az új effektjei is teljesen használhatók, látszik hogy a L7-et akarták megszorongatni ezzel a release-zel. Mondom, tényleg nem reklámnak szánom, csak sztem ez korrekt deal, és ugye a cubase-nek azért az audioja is 'rugalmas', pld én jobban kedvelem mint a logic-ét.

Egyébként az unibin cuccok mostanában nagyon potyognak, NI cuccok, effektek, stb. Pld az NI új cuccaiból előbb lett "ingyenes", mint a pc-s verziókból.

9b0-nak teljesen igaza van a hostok hangzásában, egy kaptafa mind. Talán annyit tennék hozzá, mivel ő 32bit floaton exportált és ott nézte össze őket, hogy dither algoritmusa válogatja, az nem mindegy. Logicban pld POW-R dither van (1-2-3), de a cubase-ben nem (Apogee) és érezhető is. Cubaseben a 32bitről -> 16-ra nem olyan korrekt az eredmény, mint Logic, vagy Samplitude-ben (ott is POW-R van). De 32-n ugyanazt produkálják, ez tény.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:50, 18-11-2006 
corebreak

Nálam augusztus óta megy a tört Live, és semmi baja, mondjuk szinte soha nem használom...Logic Express van már unibinben szal tudod használni...milyen Mac-et vettél/veszel? iMac, vagy Mini, vagy Book? (Esetleg MacPro :shock: )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:54, 18-11-2006 
ujonc

Ja, részemről bakelit vs. CD témában: CD

De főleg normális hangkártyával és hangcuccon. Nem kérek a ria korrektorból, meg a sávlimitált, zajos zenékből :)

Tört ableton: nekem ez nem saját tapasztalatom, csak van olyan ismerős, akit színpadon hagyott cserben, nem egy.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:09, 18-11-2006 
corebreak

Ott már engem is az 5.2-es...de az a kurva Acer laptop miatt volt. Jó tanács : soha nem menj jáccani PC-laptoppal 1 Giga Ram alatt...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:16, 18-11-2006 
metalhead

off

ha nem vagyok indiszkret, akkor megkerdezhetem h ez hol tortent?

Rádió Mi | Neurosense

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 206 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]