i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 12:58, 21-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 317 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 17:41, 21-07-2008 
droid

hali! gondolkozok egy gép vásárláson. kifelyezetten zenéléshez ,sok sok vsti futtatáshoz és a leendo emu 1616os karim futtatásához. Quad core phenon-rol mi a tapasztalat? kihasználja a több magot egyáltalán a hangkari ?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:43, 21-07-2008 
piper

a hangkari biztos nem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:59, 21-07-2008 
original nuttah

Pontosan....a hangkarinak semmi köze a procidhoz...illetve csak annyi, hogy a szoftvere eltudjon rajta futni.
Ahol lényeges a 'power' az a host és a felkészültebbek már rendelkeznek multi processing támogatással. Szóval igen.... a több magos rendszeredet kitudod használni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:07, 21-07-2008 
partiarc

A quad kihasználása nem a többi hardware-en múlik, hanem a szoftvereken. Például a Cubase - én erről tudok nyilatkozni, de a többivel kapcsolatban is egy perc alatt utánanézhetsz - a 3-as verziótól gyönyörűen kihasználja. Sajnos sok szoft még mindig nem kompatibilis míg másoknál már a hyperthreading-et is megoldották anno, de simán össze lehet rakni quad-barát setupot és hát szerintem nagyon meg is éri. A sok vst futtatáshoz ideális, csak át kell gondolni, hogy mit használsz. A 64 bit tud problémás lenni magszámtól függetlenül, mert arra még tényleg nem készült fel az ipar szerintem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:10, 21-07-2008 
partiarc

...ja, akkor ezek szerint már többen is válaszoltunk időközben. Szerencsére mindenki ugyanazt. :D

Viszont előtte nézd meg, hogy a host-od képes-e kihasználni. (esetleg válts, a cubase tökéletesen pörgeti a dolgot, öröm vele melózni)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:44, 22-07-2008 
droid

köszi az infot szerencsére már évekkel ezelött áttértem a cubase-re. (néha még unalmasabb napjaimon elöveszem a reasont de csak játszásbol) és a ram az mennyire fontos? az a cél h minnél több vsti elbirjon.meg ha már itt tartunk ,zenélésre intel vagy amd?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:53, 22-07-2008 
partiarc

ram az nagyon fontos. Mind a mennyisége mind a sebessége. Ha lassú vagy kevés, akkor a szupergyors proci is csak pénzkidobás. Én azt mondanám, hogy a cél a maximalizálás: amennyi belefér.

amd-t procim nem volt még, de az aktuális híreket olvasgatva nem is nagyon lesz. :)

Cubase egyébként SX 3-tól kezeli a több magot.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:13, 22-07-2008 
corebreak

a4s wrote:
ram az nagyon fontos. Mind a mennyisége mind a sebessége. Ha lassú vagy kevés, akkor a szupergyors proci is csak pénzkidobás. Én azt mondanám, hogy a cél a maximalizálás: amennyi belefér.

amd-t procim nem volt még, de az aktuális híreket olvasgatva nem is nagyon lesz. :)

Miért mi van az AMD-vel?

(PPC óta offoltam az x86-os világot...)

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:30, 22-07-2008 
piper

Snaper_OFF wrote:
a4s wrote:

Miért mi van az AMD-vel?

azonkívül, hogy fűteni lehet vele és külön főiskola kell, hogy kiderítsd mennyin pörög semmi.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:37, 22-07-2008 
metalhead

nihilist wrote:
Snaper_OFF wrote:
a4s wrote:
[...]

Miért mi van az AMD-vel?

azonkívül, hogy fűteni lehet vele és külön főiskola kell, hogy kiderítsd mennyin pörög semmi.

ezt tanusithatom :?

Rádió Mi | Neurosense

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:39, 23-07-2008 
partiarc

boc wrote:
nihilist wrote:
Snaper_OFF wrote:
a4s wrote:
[...]

Miért mi van az AMD-vel?

ezt tanusithatom :?

Ja, mélyrepülés van. A legjobban keresett termékük egy hárommagos proci, ami jó árban van, ugyanis a selejtes négymagosokat adják el így. :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:38, 23-07-2008 
original nuttah

Intel Rulez! 8)

Amúgy memoból érdemes a legalább 4-es késleltetésű és a procinak megegyező órajelen futó memót venni. Abból is kitet, hogy 'dual channelbe' lehessen hajtani. Ehez persze az alaplapnak is támogatnia kell a 'dual channelt' és a megfelelő órajelet.
Amit én javaslok az a Geil. Nekem nagyon beváltak (és minimum az 1 Giga azaz a 2*512). :wink:

Zenéléshez Én az Asus lapokat, javaslom minimális integrációval (ha lehet maximum audio legyen rajta), Passzív hűtéses videókarival (nem kell a 8800-as vagy jobb egy passzív hűtéses 7600-os tökéletes PCI express) és valami jobb stabil táp (FSP, Corsair...stb) illetve egy gyors vinyó (7200 RPM and up). Plussz természetesen legalább egy Emu kategóriás hangkari. Egyik összetevőn se érdemes spórolni, de persze nem muszáj mindegyikből a legjobb. A lényeg, hogy legyen minőségi, legyen 'neve' az alkatrésznek. (Asrock meg a többi csing csung felejtős...amiatt jönnek a kék halálok meg a fagyik amit aztán később hajlamosak az emberek az xp hibájának titulálni....pl nagyon kevesen vannak tisztába azzal milyen fontos is egy jó táp beszerzése.....ha nem stabil a táp fesz amit le ad akkor bizony instabil lesz a system és ez csak egy példa és egy összetevő)

Ui.: Egy jól összerakott és minőségi pc megfelelően, szakszerűen telepített xp-vel van olyan stabil mint egy Mac osx-el!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:11, 24-07-2008 
én inkább boxolnék

na itt is AMD fika már kezdem unni...érdekes nekem semmi bajom vele
persze biztos bennem van a hiba... 8)

miér kell főiskola hozzá h megállapítsd a sebességét? :roll:
meg miért fűtesz vele...? Cool&Quiet...8)

no mind1... intel rulez...meg az u alakban meghajló alaplap...:)

én mégis maradok a jóöreg amd/ati párosnál :wink:

winxp <-> mac osx? peti ez azért kicsit túlzás ....:)
(kb. akkor igaz ez ha xp-s gépen nincs net, az xp elöbb utóbb úgyis bekrepál...fél év- max. 1 és nem árt újrahúzni...nem beszélve az állandó karbantartásról...)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06:25, 24-07-2008 
corebreak

flanker wrote:

no mind1... intel rulez...meg az u alakban meghajló alaplap...:)

én mégis maradok a jóöreg amd/ati párosnál :wink:

(kb. akkor igaz ez ha xp-s gépen nincs net, az xp elöbb utóbb úgyis bekrepál...fél év- max. 1 és nem árt újrahúzni...nem beszélve az állandó karbantartásról...)

Én már annyiszor vitáztam erről Petikével hogy meg sem mertem szólalni...amúgy meg ő is egy snaper áltatl nagyon csipázott szimpi span, szal ő is ugyanúgy jöhet mac-nyomkodni mint akárki mondjuk te...apropó, lassan leállás flanki:D

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:41, 24-07-2008 
original nuttah

Flanki.....ezt az u alakban meghajlo lapot mar megbeszeltuk. Minosegi hazba rakva, nem hajlik meg, mert van alatamasztas. (epp tegnap is szereltem be egyet egy asus hazba es nem hajlott meg!) Amugy meg memoria bepattintasnal az alaplap tapjanak berakasanal is meghajolhatna ugyan annyira. Egy 500 forintos hazba megis tortenik.
Az Xp-t meg tartom, hogy van olyan stabil mint az inteles macek ha jol megepeitet es rendesen telepitett az xp. (es ha azonosak a korulmenyek....szoval ha eredetei osxet eredeti xpvel hasonlitunk crackeltet meg a crackelthez). PPC-rol nem nyilatkozok mert azt meg csak kis ideig lattam futni.

Snapinak meg ha egyszer megyek mar arra mindenkeppen meglatogatlak! :wink: :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:49, 24-07-2008 
metalhead

flanker wrote:

akkor orulj neki ember, es ha egyszer netan megadja magat, vidd el valami muzeumba, mint az egyetlen normalisan mukodo eladott peldanyt :D

Rádió Mi | Neurosense

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:56, 24-07-2008 
original nuttah

Hozza tennem meg, hogy legtobb esetben nem az arkategoriajanak megfelelo konfiggal hasonlitjuk a pc-t es a mac-et. Ha egy 2 kilos imachez hozzateszunk egy pc-t akkor tegyunk melle egy 2 kilos vasat a masikoldalrol is.
En pl most latom csak realbe, hogy macnel is vannak gondok. Ismerosom pont a heten rakta ujra az osxet es a gepet 4 honapja vette. Ott is valszeg a crackelt osx a hiba ahogyan xpnel is a crackelesek okozzak a problemat.
Szerintem mind a 2 rendszernek megvan az elonye es a hatranya. Ami igaz az az, hogy az osx felkeszitettebb audio alkalmazasokra, mig xpn ez meg mindig szogelve megy. (Egyetlen valamire valo dolog az Asio lehetne ami nem microsoft szabvany hanem steinberg ezert instabil kicsit es neha vannak gondjai)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:40, 24-07-2008 
original nuttah

http://www.youtube.com/watch?v=M7XosLKUJEE

http://www.youtube.com/watch?v=dec-zZ0c ... re=related (haha)

:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:27, 24-07-2008 
original nuttah

Amugy ez az amd vs intel vita ez nagyreszt csak izles kerdese. Olyan egetrengeto kulonbsegek nincsenek viszont ay igaz, hogy az uj generecios intelekrol nem nagyon lehet rosszat mondani mig az amdnel igen plussz egyenlore az amd a piacon csak az aral tud harcolni. Ha netan az intelek tovabb olcsosodnak akkor az amdnek nagyon rossz lesz.
Amugy itt egy cikk. Erdemes elolvasni:

http://prohardver.hu/teszt/a_nagy_proce ... ezeto.html

Ebbol is kiderul, hogy van amiben az amd valamiben az intel jobb. Viszont az is kiderul belole, hogy az amd kapkod.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:37, 24-07-2008 
partiarc

flanker wrote:

Miért lenne az? Nem a hiedelmekre kell hagyatkozni. 3 és fél éve fut az xp - internettel - a régi gépemen úgy hogy hozzá sem kellett nyúlni, egyszer sem telepítettem újra, és nem is fagy. Hozzáteszem, hogy átlagos pc, annyiért, amennyiért vettem semmilyen mac-et nem kapsz. Ezt csak azért jegyzem meg, mert Conclusionnek igaza van abban, hogy az összehasonlításnál nem árt figyelembe venni, hogy melyik gép mennyibe kerül. A karbantartás meg ugyanannyi, mint a macnél - kb. hat éve használok mac-et napi szinten, pc-t régebben.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 317 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]