i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 14:38, 22-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 206 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 12:27, 17-11-2006 
son of nitrous

kene csinalni egy ejay klont. drum and bass ejay. :)

lenne benne real drop generator, meg risz maker, bass bomber, meg hasonlok. sztem kegyetlen nagy lovet lehetne akasztani vele... a sok majom biztos venne. megfuznenk par nagy arcot, hogy mondjak, azt ok is ezzel csinaltak a zeneiket. na mit szoltok? ki akar beszallni az evszazad uzletebe? :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:35, 17-11-2006 
ujonc

duplabe wrote:
kene csinalni egy ejay klont. drum and bass ejay. :)

lenne benne real drop generator, meg risz maker, bass bomber, meg hasonlok. sztem kegyetlen nagy lovet lehetne akasztani vele... a sok majom biztos venne. megfuznenk par nagy arcot, hogy mondjak, azt ok is ezzel csinaltak a zeneiket. na mit szoltok? ki akar beszallni az evszazad uzletebe? :D

Én igen!!!!!!
Én legyártom a loopokat, meg a dropokat meg a reeceket.

Egyébként komolyan ebben nagy biznisz van!!!!

Sőt rakhatnánk bele egy automatic mixing engineert is és ráírnánk a dobozra, hogy 128 bites pontossággal dolgozik! :)

Last edited by Xenophobe_ntx on 12:37, 17-11-2006, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:36, 17-11-2006 
original nuttah

sajnos ezt már valakik hamarabb kitalálták, ugyanis ilyen h druum and bass ejay van. tényleg :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:38, 17-11-2006 
ujonc

PM3 wrote:
sajnos ezt már valakik hamarabb kitalálták, ugyanis ilyen h druum and bass ejay van. tényleg :lol:

Akkor lehetne mondjuk DNB BASS-jay ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:40, 17-11-2006 
son of nitrous

:shock:

nem mondod... akkor lepereljuk roluk a gatyat is, mert lenyultak az otletunk :lol:

xeno: 128 bit? az lofasz... 1024 bites kell a nepnek :!: :shock: :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:45, 17-11-2006 
original nuttah

padokat, fxeket vállalom :)

legyen a neve "The ultimate DNB generator for beginner musicmakers"

már csak jó marketing kell, és milkósok vagyunk :lol: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:46, 17-11-2006 
son of nitrous

na oke, dolgozzatok, es majd szoljatok, ha mehetek a penzert :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:50, 17-11-2006 
ujonc

duplabe wrote:

Valakinek megkéne írnia az enginet meg egy gui-t sem ártana tervezni.:)

Bár elég lenne egy kurva nagy piros +Generate really motherf*ckin cool track now yout bitch!!!" gomb.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:52, 17-11-2006 
son of nitrous

ja az kene. par gomb csak.

meg lenne hardware, ami konyomja a vinylt hozza. meg a cd-t, de azt szigoruan ugy, hogy a lemezrol rippelve. olyan jo soulseekesen :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:56, 17-11-2006 
original nuttah

9b0 wrote:
...
Elvileg a Reason is ebben a felbontásban kéne, hogy dolgozzon (ezt állítja a Propellerheads), de sokszori mérésre sem sikerült kiderítenem, mi okozza a hangjában azokat a hibákat, amiket tapasztalok. (magas frekvenciák vesznek el, fura glitchek vannak a mintákban... egy 220 Hz-s tökéletes négyszögjelet nem képes visszaadni egyik samplere sem úgy, ahogy kéne). Mindenesetre a Reason hangminősége is bőven elfogadható, és használható bármire (a Subtractort és Malstörmöt leszámítva, mert ők szvsz nagyon rosszak)... a veszteség, ami így keletkezik, még mindig jóval kevesebb egy hangkártya D/A-ján keletkező veszteségnél (tehát aki vasmániás, az jobb, ha nem szidja halálra), a zajról nem is beszélve.
...

ON

mi aza glitch?

a magas frekik eltűnését én is észrevettem, meg az az igazán idegesítő, hogy a reasonön belül viszonylag jól szóló zenék exportálva sokszor nemhogy nem hűek, de torzak is.

az pedig már megint más dolog, hogy ezzel a "mastering" suittal igazából nem sokat lendítettek a programon, ami a 2.x-ről a 3.x re való verzióváltást indokolná sztem. nem mondom hogy rossz dolog, de én személy szerint többet vártam a 3tól.

viszont ha reasonözés után mondjuk elkezdek a kontaktban egy sampleval dolgozni, majd elsírom magam a hangzás különbségén. igazából sztem a reason 4/4-re lett kitalálva és ez is okozhat pár hibaforrást, plusz ha ehhez hozzávesszük a többi hibát, csakaz egyszerű, gyors kezelés, és a drex marad az előnye.

javítsatok ha hülyeségek :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:58, 17-11-2006 
original nuttah

Xenophobe_ntx wrote:
duplabe wrote:

Valakinek megkéne írnia az enginet meg egy gui-t sem ártana tervezni.:)

Bár elég lenne egy kurva nagy piros +Generate really motherf*ckin cool track now yout bitch!!!" gomb.

engine?
egy randomizáló algoritmus kell, ami a hagszersávok szerint mindig összerak pár variációt a meglévő loopkészletből :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:14, 17-11-2006 
original nuttah

9b0 wrote:
Anno jó sokat pörögtem ezen a témán (ergo sok időt elbasztam rá feleslegesen). A lényeg. Attól a ponttól hogy egy program VST host, felesleges filózni azon, hogy van-e egyedi soundja, vagy nincs. Fruity, Live, Cubase, Orion, Logic, DP, Buzz, EnergyXT, Tracktion, Sonar, Wavelab, anyámkínjatudjamégmijönide, ugyanúgy szólnak. A magyarázat erre az, hogy minden VST plug-in (az AudioUnit sem különb) 32bites lebegőpontos ábrázolásban kell, hogy fogadja és továbbítsa az audio jelet. Mivel a keverés egyszerű és TÖKÉLETES módja nem más, mint két jel összeadása, ezért bármiféle egyéb processzálás értelmetlen és felesleges.

mixer kimenete = masterhangerő*(bemenet1*hangerő1 + bemenet2*hangerő2 + bemenetn*hangerőn)

Bemenő jelek: -oo - től +oo -ig - 32bit floating pointon ábrázolva (van plug-in, aminek árthatnak a nagy kilengések) (audio jelek szabvány szerint -1 és +1 között mozoghatnak)

Hangerő vezérlések: 0..oo (0=-oo dB, 1=0 dB, 2=6 dB,...) 32bit floaton, a skálázás ízlésfüggő

Kimenő jel: clipelés akkor történik, ha -1-nél kisebb, vagy 1-nél nagyobb jel kerül a kimenetre. Ha a kimenet 32 bit floatos (így bounce-olni lehet csak), akkor vissza lehet utána halkítani a clippingből a jelet, ha integer, akkor elveszik az adat (ha hangkártyára kerül, akkor van ez: 8bit, 16bit, 24bit... integer azt jelenti, fixpontos, a jelet nem -1 és 1 közti tartományban írja le törtekkel, hanem felbontástól függően egész számokkal egy nagyobb tartományban (16 bit esetén ez -16725 - 16726-ig terjed pl... ez a CD felbontása... akik aszongyák, jobban szól a vinyl, gondolkozzanak el, fel tud-e venni közel ennyi értéket a lemezt karcoló tű abban a kis sávban... anélkül, hogy a pontosságot is figyelembe vennénk)).

Régebben még csináltam összehasonlító tesztet, 20 sávval Cubase és Live között (mivel a Live hangját sokan fikázták akkoriban), az eredmény tökéletesen azonos lett (minden sáv hangerejét pontosan ugyanoda állítottam, plug-ineket nem használtam, azonos mintavételezési frekinél dolgoztam, és 32bit floatba exportáltam az eredményt).

Elvileg a Reason is ebben a felbontásban kéne, hogy dolgozzon (ezt állítja a Propellerheads), de sokszori mérésre sem sikerült kiderítenem, mi okozza a hangjában azokat a hibákat, amiket tapasztalok. (magas frekvenciák vesznek el, fura glitchek vannak a mintákban... egy 220 Hz-s tökéletes négyszögjelet nem képes visszaadni egyik samplere sem úgy, ahogy kéne). Mindenesetre a Reason hangminősége is bőven elfogadható, és használható bármire (a Subtractort és Malstörmöt leszámítva, mert ők szvsz nagyon rosszak)... a veszteség, ami így keletkezik, még mindig jóval kevesebb egy hangkártya D/A-ján keletkező veszteségnél (tehát aki vasmániás, az jobb, ha nem szidja halálra), a zajról nem is beszélve.

Bocs, hogy hosszú vót a post.

Hm....szép levezetés.
Viszont szerintem azért nem tökéletesen ugyanúgy szólnak. Valamiért alaphangon mindig hallani, hogy milyen a host. Persze egy komplett kiadott albumnál még sokmindennel hozzányúlnak, adott esetben kicserélik a hangokat esetleg egy vaséval vagy valami normálisan szóló vst-vel vagy szoftszintivel. Mindent szépen letisztítanak, újra kevernek egy normális pulton. Megkapja a masteringhez szükséges cuccokat. Így már jó, hogy nem ismerni fel. Viszont az álltalad is említet hibák miatt van az szerintem, hogy felismerni progi és progi közt a különbséget. Lehet, hogy pont ezekből a dolgokból adódik, hogy felismerni a reason hagját.
Akkor kiváncsi lennék mitől van gumi hangja a fruitynak?... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:50, 17-11-2006 
ujonc

implant wrote:
neten láttam pedig teszteket ezzel kapcs. és ott volt egy pár elemzés, grafikon, ábra minden és tényleg kijött a reason hibája de már nem emlékszem az oldal címére. a buzz a tesztek alapján pl borzalmasan teljesített

Buzz-t pl. James Holden használja. Semmi gond nincs vele. A sampleréről láttál sztem tesztet, főleg interpolációnál szokták hasonlítgatni őket. Megjegyzem, hogy a Jeskola saját fejlesztésű samplere pedig az egyik legjobban szereplő cucc ebből a szempontból is (a legszebb interpolációja az RGC audio féle SFZ-nek van, de ez a mai multisample világban tökmindegy, kb. minden note-ot a keynote-on ad vissza az ember...). Nem vagyok Buzz fanboy, ez is ténység.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:53, 17-11-2006 
ujonc

9b0 wrote:
Kimenő jel: clipelés akkor történik, ha -1-nél kisebb, vagy 1-nél nagyobb jel kerül a kimenetre. Ha a kimenet 32 bit floatos (így bounce-olni lehet csak), akkor vissza lehet utána halkítani a clippingből a jelet,

Basszus ezt eddig nem tudtam, hát ez kurvajó én meg eddig mennyit szöszöltem export előtt, hogy ne clippeljenek a sávok a mixerben.

Thanks Debil!! :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:53, 17-11-2006 
ujonc

Conclusion wrote:
Hm....szép levezetés.
Viszont szerintem azért nem tökéletesen ugyanúgy szólnak. Valamiért alaphangon mindig hallani, hogy milyen a host. Persze egy komplett kiadott albumnál még sokmindennel hozzányúlnak, adott esetben kicserélik a hangokat esetleg egy vaséval vagy valami normálisan szóló vst-vel vagy szoftszintivel. Mindent szépen letisztítanak, újra kevernek egy normális pulton. Megkapja a masteringhez szükséges cuccokat. Így már jó, hogy nem ismerni fel. Viszont az álltalad is említet hibák miatt van az szerintem, hogy felismerni progi és progi közt a különbséget. Lehet, hogy pont ezekből a dolgokból adódik, hogy felismerni a reason hagját.
Akkor kiváncsi lennék mitől van gumi hangja a fruitynak?... :)

Ha kíváncsi vagy, csekkold le magadnak. Én mégegyszer nem pazarlom az időmet erre. Előre megmondom, hogy a Fruity hangerejét a legnehezebb oda belőni, hogy 100% azon a hangerőn szóljon, amin az eredeti minta is volt (ahhoz, hogy egy invertálós/összeadós tesztet megcsinálhasson az ember). Ettől hallod másnak. Egyébként nem ront a hangminőségen.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:20, 17-11-2006 
mindscape

figyi lehet h a pop vagy a hiphop szcénában van ilyen, h belenyúlnak a stúdióban a hangmérnökök a producerek munkáiba (bár ebben sem lennék teljesen biztos) de pl a dnb bizniszben egyáltalán nincs semmi ilyesmi
(persze nem arról beszélek amikor eleve stúdióban rakják össze a zenéket :))

megkapják a zenét egy wavban, max picit eqznak rajta, h ne gyulladjon meg a bakelit meg ne ugráljon a tű rajta, de semmi ilyesmi, h sávonként, vagy kicserélnek bármit is

én legalábbis kurvára ideges lennék ha valaki így belenyúlna a zenémbe :) de nem is tudnak mert egy filet kapnak

szóval sztem ma már alapkövetelmény h olyan mixdownt kapjon a mastering stúdió amivel semmi ilyesmit nem kell tenniük

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:33, 17-11-2006 
mindscape

egyébként az egész témához egy gondolat:

bár már csak ezek az apró különbségek fognának vissza titeket a sound gyártásban srácok :wink:
szóval itt most olyasmiről folyik a vita h a lamborghini a jobb vagy a ferrari, de közben mindenki skodát vezet :lol:

szóval ez egy másik kategória azért szerintem

inkább dolgozzatok azzal amit megszoktatok és csináljátok vele meg a legjobb soundot amit tudtok,
egyelőre ez tutira nem fog visszafogni senkit, h ilyen minimális különbségek vannak a progik mixdown minőségei közt, legalábbis erre kenni elég nagy böszmeség lenne :)

inkább a device-ok lehetnek hibásak esetleg, az eqk, filterek maximum, maga a mixdown procedura tutira nem tehet a kevésbé jó mixdownokról...

szóval mibe fogadjunk h mindegyik programban lehet kurva jó soundot csinálni (még a fast trackerben is) :D

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:51, 17-11-2006 
ujonc

scum daddy wrote:
...

bár már csak ezek az apró különbségek fognának vissza titeket a sound gyártásban srácok :wink:

...

szóval mibe fogadjunk h mindegyik programban lehet kurva jó soundot csinálni (még a fast trackerben is) :D

agree.

+

Könnyebb azt nézni, ki-mit használ, mint azt, hogy mit és miért kell használni.

Könnyebb azt mondani, hogy egy cuccnak szar hangja van, mint tudni, hogy mit csinál a cucc és beállítani azt (hányan vannak, akik fikáznak különböző processeket anélkül, hogy halvány lila gőzük lenne a működési elvükről)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:48, 17-11-2006 
droid

Scum, tőled ezt nem vártam :cry: .

Most oké hogy minimal különbség, meg emberen múlik, de szépen folyamatosan MINDEN aspektusát szeretném kivesézni a zenehegesztésnek.

És ahogy millió tutorialt olvasok compressről, eqról, akármiről, meg ahpgy soxor napi órákat töltök el mixek, zenék, remixek, szettekbe fxek, átvezetések készítésével, így kíváncsi voltam arra is, hogy

1. Van-e hangzásbeli különbség a hostok között

2. Ha igen melyik a rulez

Az meg tény és való h mondjuk egy rilisz vagy bármi más nem fog múlni azon h SX+at v Logicot használsz-e...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:51, 17-11-2006 
droid

9b0 wrote:
akik aszongyák, jobban szól a vinyl, gondolkozzanak el, fel tud-e venni közel ennyi értéket a lemezt karcoló tű abban a kis sávban...

Én tisztellek ember, már csak azért is, mert programozó vagy (én is kocka :lol: ), de azt nem fogod bemesélni nekem, hogy jobban szól a CD, mint az ANALÓG bakelit...

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 206 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]