i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 14:38, 22-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 206 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 20:56, 15-11-2006 
corebreak

Na én is belepofázok...

Reason az egy játékprogram. Még tanulásra sem ajánlom mert pont az egyszerűsége miatt eccerűen megragad az ember nála...én is ebbe a hibába estem, elég nehéz volt kimászni belőle...meg akármilyen refill jöhet de egyik sem veri pl a MOTU MX4-et...

Én nem tracker-el kezdtem...meglepő és lehet hogy égő is de 11-12 évesen az én zeneszerkesztőm a Turbo Pascal volt meg a dög IBM-em PC Speaker-e...elég minimal hangzásúak voltak a dolgok...simán pittyegések...utána meg egy Dance Machine :) nevű progit nyuztam...olyan fasza kis tracket raktam össze benne (No Limits címmel...gagyi trance) hogy még a városi rádióban is leadták...na ezzel én le is tudtam a rádiósláger gyártást...Aztán jött a Pro DJ, ami szintén "pakolgatós" eJay klón...ebben már variáltam tört mintákkal...és utána akadt a kezembe egy PC-X lemez...ezek a mai napig meghatározóak...(ha valakinek van és ki akarja dobni az keressen meg priviben, megveszem kilóra...)ezeken a lemezeken találtam először FT2-őt...csak nem tudtam wav-ba renderelni...aztán WIN-es klón jött, a MadTracker...de csak demó volt szal ebben sem tudtam renderelni...ebben viszon megcsonáltam 13-15 éves koromig kb 4 órányi dnb-t, 1-1,5 órányi ilyen tucc-tucc-t, meg kb 50 remixet...de ugye nagyobb gép jött vinyó heló...szal csak a töredéke van meg ezeknek...Ismeét DOS, mert a WIN sose tetszett és IT, ami azóta is nagy szerelmem, imádom, ez a csúcs, sztem komolyabb picit mint az FT és szebben is szólt...sztem...Aztán pedig Modplug Tracker...VST effektekkel...ezzel készült pl a Fakk, a Somewhere, stb. (akik ismerik) Aztán Cubase...asszem VST 5...tettszett ideig...mellette Fruity demo amivel csak exportálni tudtam, meg persze pici ReBirth...aztán Cubase meg Fruity meg ReBirth és az egész összerakva Abletonban...a 3-asban asszem...(Delight, Dekan, Nerith, stb...szintén akik ismerik őket)...aztán Reason...2.5, és ez ment egy jó darabig...(Treatment, Deadlock, Blue Line, szintén akik ismerik...vagy csekk az IPC mix extra...)...végül Logic. Már kb 1,5-2 éve...először 5, aztán most 7. Nekem ez a csúcs. Minden van benne. Kurvajó sampler, állati effektek (csak reverbet használok pl külsőt...TC Native).

Szal Clayx is 7-est használ, meg Dom is, meg Ed Rush-ék is (asszem ők 5-öst)...én azt figyeltem meg hogy DNB-ben egy eléggé népszerű host ez...bár DOA forumon Fresh (no comment) azt mondta volt hogy full reasonben csinált meg egy zenét...mondjuk sztem mostanában mindent.

Az hogy azt host-tól függ e a hangzás az tuti. Nézd meg milyen fos a hangja egy fruitynek, vagy reasonnek, és nézz meg egy PT-t, DP-t, Logicot, Niuendot, Cubase-t...

Ja, Ableton nagyon állat kis progi, de nekem csak élőzésre jön be...nagyon gyenge az editálási lehetősége MIDI szinten...szal nem tudnék igazából szabadon "dobolni":)

Akik kezdeni akarnak zenélni és azoknak a ReNoise-t ajánlom...durva...megvan benne minden ami jó volt a trackerekben és hiányzik minden ami nem volt jó bennük...

Szóval remélem nem utál senki (még jobban) de ez a véleményem...

:) Ja a Vegas-ről no comment, egyszer felraktam, start, és ahogy megláttam vigyorogtam egyett és uninstall...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:20, 15-11-2006 
original nuttah

Snaper wrote:
Na én is belepofázok...

Reason az egy játékprogram. Még tanulásra sem ajánlom mert pont az egyszerűsége miatt eccerűen megragad az ember nála...én is ebbe a hibába estem, elég nehéz volt kimászni belőle...meg akármilyen refill jöhet de egyik sem veri pl a MOTU MX4-et...

Én nem tracker-el kezdtem...meglepő és lehet hogy égő is de 11-12 évesen az én zeneszerkesztőm a Turbo Pascal volt meg a dög IBM-em PC Speaker-e...elég minimal hangzásúak voltak a dolgok...simán pittyegések...utána meg egy Dance Machine :) nevű progit nyuztam...olyan fasza kis tracket raktam össze benne (No Limits címmel...gagyi trance) hogy még a városi rádióban is leadták...na ezzel én le is tudtam a rádiósláger gyártást...Aztán jött a Pro DJ, ami szintén "pakolgatós" eJay klón...ebben már variáltam tört mintákkal...és utána akadt a kezembe egy PC-X lemez...ezek a mai napig meghatározóak...(ha valakinek van és ki akarja dobni az keressen meg priviben, megveszem kilóra...)ezeken a lemezeken találtam először FT2-őt...csak nem tudtam wav-ba renderelni...aztán WIN-es klón jött, a MadTracker...de csak demó volt szal ebben sem tudtam renderelni...ebben viszon megcsonáltam 13-15 éves koromig kb 4 órányi dnb-t, 1-1,5 órányi ilyen tucc-tucc-t, meg kb 50 remixet...de ugye nagyobb gép jött vinyó heló...szal csak a töredéke van meg ezeknek...Ismeét DOS, mert a WIN sose tetszett és IT, ami azóta is nagy szerelmem, imádom, ez a csúcs, sztem komolyabb picit mint az FT és szebben is szólt...sztem...Aztán pedig Modplug Tracker...VST effektekkel...ezzel készült pl a Fakk, a Somewhere, stb. (akik ismerik) Aztán Cubase...asszem VST 5...tettszett ideig...mellette Fruity demo amivel csak exportálni tudtam, meg persze pici ReBirth...aztán Cubase meg Fruity meg ReBirth és az egész összerakva Abletonban...a 3-asban asszem...(Delight, Dekan, Nerith, stb...szintén akik ismerik őket)...aztán Reason...2.5, és ez ment egy jó darabig...(Treatment, Deadlock, Blue Line, szintén akik ismerik...vagy csekk az IPC mix extra...)...végül Logic. Már kb 1,5-2 éve...először 5, aztán most 7. Nekem ez a csúcs. Minden van benne. Kurvajó sampler, állati effektek (csak reverbet használok pl külsőt...TC Native).

Szal Clayx is 7-est használ, meg Dom is, meg Ed Rush-ék is (asszem ők 5-öst)...én azt figyeltem meg hogy DNB-ben egy eléggé népszerű host ez...bár DOA forumon Fresh (no comment) azt mondta volt hogy full reasonben csinált meg egy zenét...mondjuk sztem mostanában mindent.

Az hogy azt host-tól függ e a hangzás az tuti. Nézd meg milyen fos a hangja egy fruitynek, vagy reasonnek, és nézz meg egy PT-t, DP-t, Logicot, Niuendot, Cubase-t...

Ja, Ableton nagyon állat kis progi, de nekem csak élőzésre jön be...nagyon gyenge az editálási lehetősége MIDI szinten...szal nem tudnék igazából szabadon "dobolni":)

Akik kezdeni akarnak zenélni és azoknak a ReNoise-t ajánlom...durva...megvan benne minden ami jó volt a trackerekben és hiányzik minden ami nem volt jó bennük...

Szóval remélem nem utál senki (még jobban) de ez a véleményem...

:) Ja a Vegas-ről no comment, egyszer felraktam, start, és ahogy megláttam vigyorogtam egyett és uninstall...

Elég szélsőséges vagy.... :D
Nem vitatom amit mondasz, de azért a reasonbe is lehet elfogadható zenét csinálni(például ott van crish.su....mondjuk azt kell mondjam hallatszik is rajtuk). Ha valki jó zenét ír azt hallani reasonbe is. Aztán max költ egy kicsit egy masteringre és megvan a demo amivel már azért pályázhat.
Persze a legtöbb host alapból tudja azt amihez a reasonbe iszonyat plugin hegyeket kell használj, de nem lehetelen a dolog. Mellesleg ha csak nn-xt-t egykét fx-et használsz és rewirebe küldöd úgy hogy a reason keverőjét teljesen kihagyod úgy nincs vele különösebb baj csak az, hogy megeszi a géped vacsorára... :)
A logic és a dp minőségéhez meg prof-ságához szerintem meg nemférhet kétség. Azt kell, hogy mondjam, hogy az utólsó pc-s verzió még most is felveszi a versenyt a 2006-os évben fejlesztett összes pc-s szoftal. Csak nekem kicsit furcsa a kezelése.
Nekem abletonba nem volt baj a midizéssel. Szerintem tökéletesen működik(lehet, hogy a 3-asban ez még nem volt tisztázva, de az 5 és a 6 már rendben van) a dolog csak annyira egyszerű, hogy biztos nemjöttél rá... :) Az abletonba meg ezt kell megszokni. Minden a helyén van tök érthető helyen. Ha elötte használtál cubaset mondjuk akkor égre földre keresed a dolgokat és utánna rájössz, hogy minden ott van az arcodban. Nagyon gyorsan lehet benne dolgozni és jó eredménnyel. Mondjuk a szinti pluiginek kuka, de ennyi. Vst... :) (egy reasonbe se szivesen használ az ember egy subtraktort)
A másik a warp cucc. Szerintem ez egy nagyon jó kis dolog lett. Ebben az a legjobb, hogy a többi megoldáshoz képest eztérzem a legfelhasználó barátabnak.
Nekem bejött. Nyílván egy dp-nek vagy egy logic 7 pronak jobban örülnék, de azok elég magasan vannak még nekem, de ha odajutok egy percig sem fogok habozni... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:27, 15-11-2006 
metalhead

chris már cubase-ezik egy ideje (szoval jo hogy kihallod a reasont a mostani reasonmentes zenéin), skc a reason user de ha klutenak meg mindenkinek aki a vinylt megveszi jó, akkor csak jól használja

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:47, 15-11-2006 
original nuttah

implant wrote:
chris már cubase-ezik egy ideje (szoval jo hogy kihallod a reasont a mostani reasonmentes zenéin), skc a reason user de ha klutenak meg mindenkinek aki a vinylt megveszi jó, akkor csak jól használja

Nem a mostani zenéiről beszéltem....vagy mondtam ilyet. Azt mondtam, hogy reasonös zenével jutott ő is be az 'elitbe'.
Skc meg chris.su zenéje meg szubjektív. Én klute-ot se szeretem és egyáltalán azt a vonalat. Nekem ha magyar sokkal inkább jade és matt u. Szerintem jobbak. Hozzám közelebb áll az ő zenéjük, de ez totál szubjektív tehát hagyuk.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:20, 15-11-2006 
corebreak

Hm...nekem Reason akkor sem jön be valammiért, pedig régen még Reason-ös képernyővédőm is volt...:) Ableton meg jó érted nem azt modnom hogy nem mert sok zenémet csináltam benne amiket írtam is, de sztem a nevében is benne van hogy mi az igazi erőssége...Logic meg...mindegy már leírtam. Sztem viszont DP nem olyan jó mint ammilyennek gondoltam. Nekem megvan a "W" verzió de nekem nem jön be. Túl nagyvilági...vagy hogy is mondjam...szal ha van 40 szintit meg 50 effekted meg nem férsz el a samplerektől akkor kurva jól néz ki a falra projectorral kinyomott DP vagy PT de kis költségvetésű studiókba (mint az én CoreBreak-em:))) oda sztem teljesen felesleges...az viszont durva (hogy valamimt a Logic ellen is mondjak) hogy míg a többi szoftot megúszód 70-80tól 150-160-170-ből addig a Logic toronymagasan vezet a 300-as árával...szal ez az ami gáz...mert DP pl az asszem olyan 150-160 körül mozog...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:22, 15-11-2006 
corebreak

meg a fentebbiekből kiderül hogy a "nagy" SKC sem használ vasakat:) Szal nem vagyunk elmaradva sztem sehol:)))))

A másik meg hogy én hirtelen nem is tok mondnai olyan magyart akinek a zenéje 100%ban bejönne...ICR cuccai, bár nem az én világom de jók nagyon...de régen volt FreeeMagazin oldalon egy zene...Zsiger az előadó és a szám címe Kurva volt...na az tetszett:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:13, 16-11-2006 
metalhead

itt egy megfizethető ajánlat :D

http://www.digidesign.com/index.cfm?lan ... temid=4759

csak neked

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:57, 16-11-2006 
droid

sollabong wrote:
aki az egyszerűséget szereti:

drumandbass eJay :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:kiraly: :gatya:

bocs :oops: :P :lol:

Mit ne mondjak, elég unikum lenne ezzel bekerülni a nagyok közé, de ki tudja?! :lol: :lol: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:00, 16-11-2006 
droid

Fos hangja van a fruitynak?

Nem tudom, én is éreztem minimalisan h színezte a hangot, de azt hittem csak Reason után tűnt szokatlannak...
Ettől függetlenül bejön. Legalább tiszta, nagyjából.

Persze ha képben van vki, akkor xaros gumicsizmából is dárenbéztrekket csinál (mint meggájver), de amíg skill nélkül tengődök, próbálom mindenből a legjobbat kihozni...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08:18, 16-11-2006 
corebreak

Igen. A magyarok híresek a "szarból is várat" technikájukról...én is csináltam elfogadható trekkeket 333-as Cerkán Cubase 5ben:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:45, 16-11-2006 
metalhead

személyesen egy ismerősöm használt fruityt (mondjuk nem tudom most még azon van-e): dst, és az első zenéi is pöpecül szóltak. meg van benne egy granulizer

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:52, 16-11-2006 
droid

Snaper wrote:
Igen. A magyarok híresek a "szarból is várat" technikájukról...én is csináltam elfogadható trekkeket 333-as Cerkán Cubase 5ben:)

Ez mindenképp honfitársaink tehetségének köszönhető

:koccint1:

Hajrá Hunderground!!! :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:08, 16-11-2006 
metalhead

implant wrote:
személyesen egy ismerősöm használt fruityt (mondjuk nem tudom most még azon van-e): dst, és az első zenéi is pöpecül szóltak. meg van benne egy granulizer

ha mar dubstep (bar szabi elso zenei meg nem azok voltak), halgasson meg vki egy skream trekket, es elamul mit tudnak egyesek kihozni egy fruitybol :idea:

Rádió Mi | Neurosense

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:14, 16-11-2006 
metalhead

boc wrote:
implant wrote:

ha mar dubstep (bar szabi elso zenei meg nem azok voltak), halgasson meg vki egy skream trekket, es elamul mit tudnak egyesek kihozni egy fruitybol :idea:

a dubstep scene fruityzik?
nocsak

ja Szabolcs tipperközeli elektrobreakeket csinált akkoriban

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:32, 16-11-2006 
original nuttah

ez a topik olyan mint a loopos téma :)

doa-n is mindig nagy meglepődést vált ki, ha valamelyik "nagyról" kiderül, h reasonnel dolgozik...

nem(csak) ezen múlik, sőt

hiába használsz logic 7.x-et is akár, míg a zenéid témailag szarok, ezzel nem árt tisztában lenni(akinek nem inge...)

viszont a reasonben nagy előny a könnyű, gyors kezelhetőség, de cserébe a saját mixere gagyi. lehet h túl alacsony szintre van optimalizálva, vagy csak alapból az algoritmus ilyen(1.0-nál még olyan hullámos volt a mixdown, mint a tenger). de ha van egy jó setupod megfelelő lehallgató és midis cuccokkal, akkor sztem ez már azért elég jó alap bármilyen pro vagy kevésbé "pro" progihoz.

én speciel reasonös vagyok főleg, de ha elkezdek egy loopot ami jobbnak hangzik mondjuk cubaseben, vagy esetleg abletonban vagy reaktorban, akkor abban be is fejezem, de ha nem, még mindig ottvan a wav sampling...

sokmindenki fikázza a reasont, míg az ő logicos vagy cubases vagy akármilyen hostos zenéi mérföldekkel shitebbek.

na jólvan nem fröcsögök itt tovább, de ez a véleményem :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:44, 16-11-2006 
corebreak

Ez is egy nézőpont...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:29, 16-11-2006 
metalhead

implant wrote:
boc wrote:
implant wrote:

nocsak

raadasul nem is kevesen :!:

Rádió Mi | Neurosense

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:33, 16-11-2006 
original nuttah

boc wrote:
implant wrote:
boc wrote:
implant wrote:

nocsak

raadasul nem is kevesen :!:

akkor ez sokmindent megmagyaráz :)
(nem adja a dubstep)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:36, 16-11-2006 
metalhead

hogymit nem ad? nem ertem :oops:

Rádió Mi | Neurosense

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:50, 16-11-2006 
original nuttah

boc wrote:
hogymit nem ad? nem ertem :oops:

az érzést :D

bocs, nem akarok offolni amugy :oops:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 206 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]