Snaper wrote:
Na én is belepofázok...
Reason az egy játékprogram. Még tanulásra sem ajánlom mert pont az egyszerűsége miatt eccerűen megragad az ember nála...én is ebbe a hibába estem, elég nehéz volt kimászni belőle...meg akármilyen refill jöhet de egyik sem veri pl a MOTU MX4-et...
Én nem tracker-el kezdtem...meglepő és lehet hogy égő is de 11-12 évesen az én zeneszerkesztőm a Turbo Pascal volt meg a dög IBM-em PC Speaker-e...elég minimal hangzásúak voltak a dolgok...simán pittyegések...utána meg egy Dance Machine

nevű progit nyuztam...olyan fasza kis tracket raktam össze benne (No Limits címmel...gagyi trance) hogy még a városi rádióban is leadták...na ezzel én le is tudtam a rádiósláger gyártást...Aztán jött a Pro DJ, ami szintén "pakolgatós" eJay klón...ebben már variáltam tört mintákkal...és utána akadt a kezembe egy PC-X lemez...ezek a mai napig meghatározóak...(ha valakinek van és ki akarja dobni az keressen meg priviben, megveszem kilóra...)ezeken a lemezeken találtam először FT2-őt...csak nem tudtam wav-ba renderelni...aztán WIN-es klón jött, a MadTracker...de csak demó volt szal ebben sem tudtam renderelni...ebben viszon megcsonáltam 13-15 éves koromig kb 4 órányi dnb-t, 1-1,5 órányi ilyen tucc-tucc-t, meg kb 50 remixet...de ugye nagyobb gép jött vinyó heló...szal csak a töredéke van meg ezeknek...Ismeét DOS, mert a WIN sose tetszett és IT, ami azóta is nagy szerelmem, imádom, ez a csúcs, sztem komolyabb picit mint az FT és szebben is szólt...sztem...Aztán pedig Modplug Tracker...VST effektekkel...ezzel készült pl a Fakk, a Somewhere, stb. (akik ismerik) Aztán Cubase...asszem VST 5...tettszett ideig...mellette Fruity demo amivel csak exportálni tudtam, meg persze pici ReBirth...aztán Cubase meg Fruity meg ReBirth és az egész összerakva Abletonban...a 3-asban asszem...(Delight, Dekan, Nerith, stb...szintén akik ismerik őket)...aztán Reason...2.5, és ez ment egy jó darabig...(Treatment, Deadlock, Blue Line, szintén akik ismerik...vagy csekk az IPC mix extra...)...végül Logic. Már kb 1,5-2 éve...először 5, aztán most 7. Nekem ez a csúcs. Minden van benne. Kurvajó sampler, állati effektek (csak reverbet használok pl külsőt...TC Native).
Szal Clayx is 7-est használ, meg Dom is, meg Ed Rush-ék is (asszem ők 5-öst)...én azt figyeltem meg hogy DNB-ben egy eléggé népszerű host ez...bár DOA forumon Fresh (no comment) azt mondta volt hogy full reasonben csinált meg egy zenét...mondjuk sztem mostanában mindent.
Az hogy azt host-tól függ e a hangzás az tuti. Nézd meg milyen fos a hangja egy fruitynek, vagy reasonnek, és nézz meg egy PT-t, DP-t, Logicot, Niuendot, Cubase-t...
Ja, Ableton nagyon állat kis progi, de nekem csak élőzésre jön be...nagyon gyenge az editálási lehetősége MIDI szinten...szal nem tudnék igazából szabadon "dobolni":)
Akik kezdeni akarnak zenélni és azoknak a ReNoise-t ajánlom...durva...megvan benne minden ami jó volt a trackerekben és hiányzik minden ami nem volt jó bennük...
Szóval remélem nem utál senki (még jobban) de ez a véleményem...

Ja a Vegas-ről no comment, egyszer felraktam, start, és ahogy megláttam vigyorogtam egyett és uninstall...
Elég szélsőséges vagy....
Nem vitatom amit mondasz, de azért a reasonbe is lehet elfogadható zenét csinálni(például ott van crish.su....mondjuk azt kell mondjam hallatszik is rajtuk). Ha valki jó zenét ír azt hallani reasonbe is. Aztán max költ egy kicsit egy masteringre és megvan a demo amivel már azért pályázhat.
Persze a legtöbb host alapból tudja azt amihez a reasonbe iszonyat plugin hegyeket kell használj, de nem lehetelen a dolog. Mellesleg ha csak nn-xt-t egykét fx-et használsz és rewirebe küldöd úgy hogy a reason keverőjét teljesen kihagyod úgy nincs vele különösebb baj csak az, hogy megeszi a géped vacsorára...
A logic és a dp minőségéhez meg prof-ságához szerintem meg nemférhet kétség. Azt kell, hogy mondjam, hogy az utólsó pc-s verzió még most is felveszi a versenyt a 2006-os évben fejlesztett összes pc-s szoftal. Csak nekem kicsit furcsa a kezelése.
Nekem abletonba nem volt baj a midizéssel. Szerintem tökéletesen működik(lehet, hogy a 3-asban ez még nem volt tisztázva, de az 5 és a 6 már rendben van) a dolog csak annyira egyszerű, hogy biztos nemjöttél rá...

Az abletonba meg ezt kell megszokni. Minden a helyén van tök érthető helyen. Ha elötte használtál cubaset mondjuk akkor égre földre keresed a dolgokat és utánna rájössz, hogy minden ott van az arcodban. Nagyon gyorsan lehet benne dolgozni és jó eredménnyel. Mondjuk a szinti pluiginek kuka, de ennyi. Vst...

(egy reasonbe se szivesen használ az ember egy subtraktort)
A másik a warp cucc. Szerintem ez egy nagyon jó kis dolog lett. Ebben az a legjobb, hogy a többi megoldáshoz képest eztérzem a legfelhasználó barátabnak.
Nekem bejött. Nyílván egy dp-nek vagy egy logic 7 pronak jobban örülnék, de azok elég magasan vannak még nekem, de ha odajutok egy percig sem fogok habozni...