i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 12:58, 21-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 317 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 13:10, 26-03-2006 
son of nitrous

M-Audio FireWire Audiophile (click)

Ilyen cuccal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

Érdemes egy ilyenbe beruházni?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:27, 28-03-2006 
original nuttah

Double B wrote:

izom laptop mellé igen :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:20, 28-03-2006 
son of nitrous

PME wrote:
Double B wrote:

izom laptop mellé igen :)

Miért?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:25, 28-03-2006 
ujonc

Double B wrote:

Én nem rég vettem egy M-audio Firewire Solo-t(hasonló kategória) Teljesen korrekt azt kapod amit igérnek, asztali géppel jó kicsi latencyt elérhetsz vele (nekem lemegy 1 ms-re is mindenféle underrun nélkül).
Egyetlen probléma a megfelelő firewire vezérlő lehet, itt főleg laptopoknál van gond :(. Azért vicces, hogy pl egy "fél milkás toshiba uber királlyal" nem volt képes egy vacak stereo sávot lejátszani mert ugy ahogy van gagyi volt a firewire vezérlő.... :(
De otthonra pc-hez mac-hez simán korrekt.

L. Z.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:29, 28-03-2006 
son of nitrous

Aha...

Nekem a laptopban kéne venni pcmcia-s firewire portot. Az úgy gázos már? Szerinted szar lesz vele?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:41, 28-03-2006 
ujonc

Double B wrote:
Aha...

Nekem a laptopban kéne venni pcmcia-s firewire portot. Az úgy gázos már? Szerinted szar lesz vele?

Hááát nemtom ugyhogy nem próbáltam nem merném megvenni, én ugye szívtam a toshibával és vettem hozzá egy ilyen genius pcmcia-os firewire kártyát hátha azzal megy majd, de persze nem működött, így kölcsön kértem egy asus laptopot(ezen nem volt gyári firewire) és abba bele a genius firewire és ment szépen ahogy kell. Nemtom hogy mitől függ de rákereshetsz neten ez egy gyakori probléma. Egy biztos a helyedben nem venném meg úgy, hogy nem próbáltam ki az adott konfiggal, mert ha ne adj isten nem megy akkor kiadtál 60 ezret azán ott állsz egy használhatatlan cucccal... Szerintem Absolulteban elég jó arcok biztos megengedik, hogy kipróbáld egy firewireos m-audioval. Amúgy elég bármelyik más m-audio kártyával is nem kell pont az audiophile-el ha egyik firewire series kártyával műxik akkor megy azzal is ha nem akkor nem... :(

L. Z.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:46, 28-03-2006 
son of nitrous

Xenophobe_ntx wrote:
Double B wrote:
Aha...

Hááát nemtom ugyhogy nem próbáltam nem merném megvenni, én ugye szívtam a toshibával és vettem hozzá egy ilyen genius pcmcia-os firewire kártyát hátha azzal megy majd, de persze nem működött, így kölcsön kértem egy asus laptopot(ezen nem volt gyári firewire) és abba bele a genius firewire és ment szépen ahogy kell. Nemtom hogy mitől függ de rákereshetsz neten ez egy gyakori probléma. Egy biztos a helyedben nem venném meg úgy, hogy nem próbáltam ki az adott konfiggal, mert ha ne adj isten nem megy akkor kiadtál 60 ezret azán ott állsz egy használhatatlan cucccal... Szerintem Absolulteban elég jó arcok biztos megengedik, hogy kipróbáld egy firewireos m-audioval. Amúgy elég bármelyik más m-audio kártyával is nem kell pont az audiophile-el ha egyik firewire series kártyával műxik akkor megy azzal is ha nem akkor nem... :(

Köszi a segítséget!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:57, 30-03-2006 
droid

Double B wrote:
Aha...

figy. vegyel inkabb indigo echo szeriabaol. olcso (kb 100 dollar). es eleg sok helyen dicserik. vagy ha kicsit tobb penzed van akkor a Digigram VxPocket (machez es pchez) vagy pcxpocket (pchez) kartyakat. Nekem digigram van es nagyon jol szol.

digigramrol info: www.digigram.com
echorol: http://www.echoaudio.com/Products/CardBus/index.php

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:32, 30-03-2006 
son of nitrous

halucska wrote:
Double B wrote:
Aha...

figy. vegyel inkabb indigo echo szeriabaol. olcso (kb 100 dollar). es eleg sok helyen dicserik. vagy ha kicsit tobb penzed van akkor a Digigram VxPocket (machez es pchez) vagy pcxpocket (pchez) kartyakat. Nekem digigram van es nagyon jol szol.

digigramrol info: www.digigram.com
echorol: http://www.echoaudio.com/Products/CardBus/index.php

Az a baj (vagyis hát nem baj), hogy a laptop mellett van egy egész jó kis asztali pcm is, és az m-audio-t ahoz is tudnám használni. Ezeket viszont nem.

De köszi neked is a segítséget.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:26, 03-11-2007 
souljah

srácok nekem lenne egy kérdésem
minthogy hangkari vásárlás elõtt állok notihoz, és csak az usb2.0 jöhet szóba

szóval a kérdés: egy 0202-es emuval lehet két külön sztereó kimenetem? tehát amin két külön csatorna szól sztereóban? kikötném keverõre

az esi maya44 usb az tuti jó, de azokat meg nem ismerem és nem is láttam itthon.

üdv

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:51, 03-11-2007 
piper

`thacount wrote:
az esi maya44 usb az tuti jó, de azokat meg nem ismerem és nem is láttam itthon.

üdv

itt próbáld meg! bár az oldal nem valami informatív, de lehet ha telefonon érdeklődsz tudnak mondani valamit

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:56, 03-11-2007 
original nuttah

A 0202-ön van egy fülhallgató kimenet egy sztereó bemenet egy sztereo kimenet és egy mono mikrofon bemenet. Se digit kibejáratok se midi se két bemenet nincs rajat. Tehát csak egy sztereo ki/bemenetet valósít meg ez a kari.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:10, 03-11-2007 
original nuttah

PC/Windows kompatibilis: igen
MAC kompatibilis: igen
Formátum: Külső
Csatlakozási forma: USB2
Maximális mintavételi bitmélység: 24 bit
Maximális mintavételi frekvencia: 192 kHz
Bemeneti csatlakozók száma analóg) (mi is ez?): 2
Kimeneti csatlakozók száma (analóg) (mi is ez?): 2
Digitális kijáratok: Nincs
Fejhallgató kimenetek száma: 1
Zeneszerkesztő szoftver tartozik hozzá: igen
Hangkönyvtár tartozik hozzá: igen
DSP keverési támogatás (mi is ez?): nem
Mikrofon bemenetek száma: 1
MIDI ki/bemenetek száma: 0 / 0

Ki-, Bemenetek:

* 1 db E-MU XTC kombinált mikrofon és vonal erősítő és nagyimpedanciás bemenet soft-limiterrel
* 1 db kombinált szimetrikus/aszimetrikus bemenet
* 2 db szimetrikus 1/4" jack kimenet
* Fejhallgató erősítő: 16mW, 22 ohm, SNR: 108dB

http://hitspace.hu/webshop/?pid=591&back=4

Én ebből indultam ki. Jah és itt a 2 bemenet és 2 kimenet nem azt jelenti, hogy 2 sztereo be és ki hanem Monoba kell érteni. Tehát 2 mono ki/bemenet vagy 1 sztereo.

Last edited by Conclusion on 16:14, 03-11-2007, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:12, 03-11-2007 
original nuttah

Egyébként az is lehet, hogy az aljzatok leválasztósak. Tehát vagy a 2 6,3-as jackat használod és így kitudod monozni vagy használhatod sztereoba vagy a 3,5-es jacket simán sztereoba.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:43, 03-11-2007 
pokemon

`thacount wrote:

Nem tudom ez a maya44 milyen lehet,de nekem
ESI juli@ van,a latency 0ms......

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:20, 03-11-2007 
original nuttah

BYBASS wrote:
`thacount wrote:

Nincs olyan, hogy latency 0 ms-um maximum elméleti síkon és ennél azért sokkal fontosabb technikai specifikációk vannak. Egyébként meg a latency nem csak a hangkártya függvénye.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:37, 03-11-2007 
droid

sziasztok!

mi a véleményetek az M-Audia usb transtról?
köszi az infókat!
üdv

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:11, 03-11-2007 
pokemon

Conclusion wrote:
BYBASS wrote:
`thacount wrote:

Nincs olyan, hogy latency 0 ms-um maximum elméleti síkon és ennél azért sokkal fontosabb technikai specifikációk vannak. Egyébként meg a latency nem csak a hangkártya függvénye.

Jaa....BOCS!!!:bowdown:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:30, 03-11-2007 
souljah

hmm

amúgy monitor menedzsment miatt azért jó a 0202 mert van rajta hangerõ poti... a mayán ahogy néztem nincs. de legalább kapni lehetne valahol, mert kb egy árban vannak...

de akkor még mindig tisztázatlan nekem. ha van rajta 2 egész sztereónyi (tehát 2xmono + 1 sztereó) kimenet akkor gyakorlatilag csak a kábel más (2rca-2rca+ minijack-2rca) de attól még szólhat más a két sávon

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:40, 03-11-2007 
original nuttah

Nem. Elektronikában vannak olyan ajzatok amik képesek fizikailag lekapcsolni az egyik jelet a másikról valaminek a függvényében (pl: Bedugsz a 3,5-es jackbe egy dugot és a 6,3-ason már nem jelenik meg jel) Valszeg itt is erről lehet szó, de mivel nincs ilyen karim megnézni nem tudom, viszont a technikai specifikációk nem szoktak hazudni (max pozitív irányba) a szerint meg összesen 1 sztereo in-je és 1 sztereo outja van (plusz ugye a miksi be füles ki stb.) viszont a hátulján ugye van 2 6,3-a aljzat és mellette egy sztereo 3,5-es. Ha megoldható lehetne hogy a 2 egyszerre menjen akkor a specifikációba ezt biztos feltüntetik. Ezért gondolom, hogy leválasztós ajzatokkal van felszerelve. Így vagy ezt vagy azt az aljzatot használod.

Hogy mi értelme? Elsődlegesen mobilfelhasználásra készítették (pl liveozásra) és ott nem egyszer fordul elő ilyen jellegű gond (6,3-as jack vs 3,5-ös) annak ellenére, hogy diszko és stúdió technikában 'elvileg' a 6,3-as jack a 'standard'.
Vagy nézhetjük onnan is hogy valós mobilfelhasználásra (utazás folyamán) nagyrészt 3,5-es jackel fogunk találkozni(pl minidisc felvevők)

De mondom ez csak következtetés. Jobban jársz ha azért megkérdezed az eladót, mert nála reklamálhatsz ha hülyeséget mond nálam viszont nem. :)

Last edited by Conclusion on 20:47, 03-11-2007, edited 2 times in total.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 317 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]