i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 20:09, 13-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 192 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 04:30, 06-06-2005 
cir0m wrote:
mr.spock wrote:
Rowling könyvére meg a kutya nem fog emlékezni, mikor Tolkien-t, Asimov-ot és Adams-t már ált.iskolában kötelezővé teszik! :roll: :wink:

nem túl valószínű, hogy senki sem fog rá emlékezni

Akkor remélem addigra helyre rakják, mondjuk a gyerekmesék közé és nem az oan világirodalmi szempontból fontos művek mellé, minta Gyűrűk Ura!
És ezt csak azért mondom példának, mert pár éve, ahogy elindult ezaz őrület, pont 1xerre lett divat mind2őt olvasni!
Én megéltem azt, h vmi számomra ismeretlen emberke lenézett, mert én nem tudtam kívülről HerriKókler összes történetét! Sztem ez nevetséges! :lol: Nyilván nemtom az arc mennyit olvasott előtte akármitis, DEE pár mondat után annyi lejött, h nem 1 toolművelt gyerek! És ezmeg siralmas! :cry:
1 pozitív dolog volt benne: Oanok is elkezdtek olvasni, akik amúgy ezt nem tették volna meg! (Mondjuk az vicces, amint 1 21 éves lány ugrálva-sírva-hisztizve könyörög, h karácsonyra had kapja mega mittomén hanyadik részt!!! :D)
HP majd szépen eltünik a süllyesztőben, mert azért annyira jó gyerekmese nincs, mint mondjuk Lázár Ervin!!! :P

Post subject:
PostPosted: 14:49, 06-06-2005 
partiarc

amugy az atlagember nem olvas csak ponyvat foleg.a harry potter legalabb arra jo, h sok gyerekkel ez a mese szerettette meg az olvasast.ami nagyon fontos erenye a munek. es ettol fuggetlenul szorakoztato sztem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:37, 06-06-2005 
metalhead

Gyuruk Ura

Amugy a Gyuruk ura jo par evtizede alap konyvnek szamit sok embernek. A film bemutatasaval csak megtobb rajongotabort nyert meg. Az egy masik dolog hogy nekik kimerul abban hogy csihi puhi.

Mig pl a Herry Potter a fiatal 10-eves lurkoknak keszult es az elegge mai darab. Szal ossze nem lehet hasonlitani a kettot.
Szerintem.
Mellesleg en a Gyuruk Urat nem is engedtem volna megnezni a sok kis kotsog gyereknek mert csak elbarmoltak az egeszet pl a moziba.

pl: Jaj nagy a fule hihihi stb... nem egyszer kaptam agygorcsot mig vegigneztem a filmet.
En 94-ben olvastam Gyuruk Urat es az volt az alapja annak hogy elkezdtem a szerepjatekot, szal meghatarozo dologga valt az eletemben. Mig a Potter sorozatokrol ez nem mondhato el. Igaz egyet nemolvastam csak a filmeket lattam, de eg esfold a ketto. A Potter max a matrica ragasztast albumba tudta volna14 evesen kivaltani belolem.
Na off

szal Gyuruk Ura forever

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:38, 06-06-2005 
souljah

mi a helyzet azokkal a filmekkel amik konyv formaban is megjelentek es forditva?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:44, 06-06-2005 
partiarc

noel wrote:
Gyuruk Ura

Amugy a Gyuruk ura jo par evtizede alap konyvnek szamit sok embernek. A film bemutatasaval csak megtobb rajongotabort nyert meg. Az egy masik dolog hogy nekik kimerul abban hogy csihi puhi.

Mig pl a Herry Potter a fiatal 10-eves lurkoknak keszult es az elegge mai darab. Szal ossze nem lehet hasonlitani a kettot.
Szerintem.
Mellesleg en a Gyuruk Urat nem is engedtem volna megnezni a sok kis kotsog gyereknek mert csak elbarmoltak az egeszet pl a moziba.

pl: Jaj nagy a fule hihihi stb... nem egyszer kaptam agygorcsot mig vegigneztem a filmet.
En 94-ben olvastam Gyuruk Urat es az volt az alapja annak hogy elkezdtem a szerepjatekot, szal meghatarozo dologga valt az eletemben. Mig a Potter sorozatokrol ez nem mondhato el. Igaz egyet nemolvastam csak a filmeket lattam, de eg esfold a ketto. A Potter max a matrica ragasztast albumba tudta volna14 evesen kivaltani belolem.
Na off

szal Gyuruk Ura forever

nyilvan mas, de ne hasonlitgassunk egymashoz eg es fold dolgokat. egy kis gyerekkel megszerettetni az olvasast inkabb a hp-vel lehet, mint a csunya vastag gyuruk uraval. es kesobb lehet, hogy elolvas majd sokmindent, koszonhetoen annak, h tetszett neki az amikor olvasott

amugy gyuruk ura rulz sztem is

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:51, 06-06-2005 
metalhead

Quote:
nyilvan mas, de ne hasonlitgassunk egymashoz eg es fold dolgokat. egy kis gyerekkel megszerettetni az olvasast inkabb a hp-vel lehet, mint a csunya vastag gyuruk uraval. es kesobb lehet, hogy elolvas majd sokmindent, koszonhetoen annak, h tetszett neki az amikor olvasott

amugy gyuruk ura rulz sztem is

csunya vastag? lattal mar Herry Pottert???
Atya eg azok olyanok lassan mint a Haboru es Beke :D

Ezert kellett volna ezt aszavazast stilusok szerint csinalni nem pedig ugy hogy melyik a legjobb. Nem lehet osszehasonlitani egy fantasy-t egy Verses kotettel. blablabla...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:17, 06-06-2005 
chi recordings

noel wrote:
Ezert kellett volna ezt aszavazast stilusok szerint csinalni nem pedig ugy hogy melyik a legjobb. Nem lehet osszehasonlitani egy fantasy-t egy Verses kotettel. blablabla...

Valószínű ezért nemlehet másra, csak regényre szavazni. ;)
Gyűrűk ura tényleg jó, de azér ne értékeljük többre mint ami.

http://www.myspace.com/cordsound

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:18, 06-06-2005 
metalhead

de regenyek kozt is van ezer meg egy fajta stilus
nemde?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:36, 06-06-2005 
droid

rengetegen kifogásolták,h nem lehet(ett) a bibliára szavazni...
ezek milyen emberek már? :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:38, 06-06-2005 
allnightbreakz

assuer wrote:

keresztenyek

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:40, 06-06-2005 
son of nitrous

na keszvok a szavazassal kozben kegyzeteltem buzgon egy notepadbe es akkor most udeing teh owah of copy and paste

1984

A Gyűrűk Ura

A legyek ura Golding, William

--------------------------------------------------------------------------------

A lét elviselhetetlen könnyűsége Kundera, Milan (kunderatol szinte minden johet. kulonos kedvenc a trefa, emellett)

--------------------------------------------------------------------------------

A Mester és Margarita Bulgakov, Mihail Afanaszjevics

A Pendragon legenda Szerb Antal (szerb antaltol amugy barmi imadom - gondolatok a konyvtarban bovitett kiadasa roppant tanulsagos)

Édentől keletre Steinbeck, John (az erik a gyumolcs is kurva jo csak nincs a listaban, szavaznek ra)

Galaxis útikalauz stopposoknak Adams, Douglas (no need to comment :-p)

Švejk Hašek, Jaroslav

Száz év magány García Márquez, Gabriel (gabriel garcia marquez egy isten =) most fejeztem be a Patriarka alkonya c muvet hat az nagyon durva tobb 15 16 oldalas mondat van benne mint normalis. Imadom)

Szerelem a kolera idején García Márquez, Gabriel

Téli berek Fekete István (gyermekkori kedves emlekek miatt de a tuskevar szinten)

Utas és holdvilág Szerb Antal (ez is mekkora URISTEN)

Profile  

Post subject:
ujonc

ja, akkor a 32. bencés lelkiségi füzetre szavaznék! :D

Profile  

Post subject:
son of nitrous

Patches O'Houlihan wrote:
assuer wrote:

keresztenyek

ROFL

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:44, 06-06-2005 
droid

ja,a zsidók nem olvassák a bibliát, okoska ?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:04, 06-06-2005 
son of nitrous

assuer wrote:

take a stresspill and think things over

poen volt meghozza nem is rossz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:09, 06-06-2005 
allnightbreakz

MidLow wrote:
assuer wrote:

take a stresspill and think things over

poen volt meghozza nem is rossz

koszi 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:11, 06-06-2005 
original nuttah

assuer wrote:

de csak az ószövetségig :wink:

ImageImage

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:22, 06-06-2005 
Sajátgép wrote:
mi a helyzet azokkal a filmekkel amik konyv formaban is megjelentek es forditva?

Mire gondolsz?
Jurassic Park - Őslénypark
2001. Űrodüsziea - :ism:
Galaxis ... - :ism:
22es csapdája - :ism:

Sztem a 2001-et nem kellett volna könyvben megcsinálni a könyv után, mivel a film úgy jó ahogy van!
A 22es csapdája fekveröhögés mind2 formában, csak könyvben tovább tart. :)
A Galaxis-t még nem láttam, csaka 81es verziót DE remélem méltó lesz a könyvhöz!

A témáról még annyit, h aza baj (illetve annyira nemis baj!) ezekkel, h a legjobb könyvekhez nem mernek hozzányúlni a filmesek. 1részt azért (gondolom), mert tudják magukról, h ők ezt nem tudják a könyvhöz méltóan megcsinálni, vagy 1xerűen tool sok energiájukat lefoglalná és azt spec már rááldozták életük nagy művére?!? Ien például az Alapítvány. Sztem még 1 jódarabig nem fogják megfilmesíteni! :( És mivel nincs meg filmen, csomó emberhez el sem jut, mert olvasni ugye gyík dolog és azt csaka stréberek csinálják! :roll:

Mondjatok már még ien könyv-film és fordítva adaptációkat, amik méltóak 1máshoz!!! :wink:

Post subject:
PostPosted: 19:35, 06-06-2005 
son of nitrous

2001 urodusszeia :bowdown: :bowdown:

egyik kedvenc kubrick filmem

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:48, 06-06-2005 
souljah

MidLow wrote:
2001 urodusszeia :bowdown: :bowdown:

egyik kedvenc kubrick filmem

az egy (tobb???) Arthur C. Clarke novellabol keszult, nem? valami Sentinel is remlik, mint cim...

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 192 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]