i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 02:48, 20-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5804 posts ]  Go to page Previous  1 ... 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147 ... 291  Next
Author Message
 Post subject: Re: .:filmklub:.
PostPosted: 01:24, 18-12-2009 
souljah

vki le tudja fordítani magyarról magyarra h esztétikai és látványbeli (számottevő, észrevehető) különbség van-e mert ebben az összehasonlításban csak maszlag van, rohadtul nem érdekel hányszor hányas vásznon nézem a filmet meg h hány tonnás tekercsekről nyomatják..

Profile  

PostPosted: 01:40, 18-12-2009 
állat

Image

lenyugozo, 10/10

Profile  

PostPosted: 01:49, 18-12-2009 
zee german

limelake wrote:

fugg a kopiatol is, ill foleg attol fugg hogy a vasznon vegul mit latsz. a direkt imaxre forgatott filmeket speci imax kameraval 70mm-es nyersanyagra veszik, ezek altalaban a delfines meg hasonlo rovidebb latvanyfilmek amiket csak imaxben vetitenek. en egy 3d buvarfilmet neztem par honapja es frenetikus, viszont tobbszor durvan szedulni kezdtem, es oszinten meg nem mondtam volna mi a kulonbseg a nativ imax mozi es pl a dark knight 2k-s vetitese kozott, mindketto lelegzetelallitoan nez ki imax vasznon.

a mozifilmeknel, pl a dark knight imax verziojaban jopar jelenetet ilyen formatumban vetitettek, de az egesz filmet igy csinalni nekik is nagy falat lett volna, nem csak a felvetel, de az imax utomunka koltsegek is csillagaszatiak. a star trek es hasonlo mozik amiket bemutatnak ott ugyanazt a 2k-s vegtermeket irjak ki a megfelelo formatumra (35mm mozi vagy 70mm imax), ugyanigy az avatar is, szoval imaxben egy az egyben ugyanazt a filmet vetitik mint egy normal 3d moziban, csak nagyobb es jobb vasznon, faszabb vetitorendszerrel es hanggal.

http://www.imdb.com/title/tt0499549/technical

visszaterve az avatarra meg mindig a hatasa alatt vagyok, teljesen kiesel a szerepedbol hogy te most egy moziban ulsz, beszippant az egesz a harom oras mozi vegen rendesen csalodott voltam hogy vege. a vizualis effektekben az a legkemenyebb hogy olyan szinten organikus az egesz hogy teljesen elfeledkezel arrol hogy effekteket nezel.

sztorival nemtom mi bajod volt zalus, kiszamithato de azert tundermese, gyonyoru es meghato, es azert nem finomkodtak tulzottan, nem csinaltak belole gyerekfilmet.

ha jottok ki a mozibol ne felejtsetek el jo hangosan kijelenteni hogy "hu, ez jobb volt mint a titanic"

Profile  

PostPosted: 02:36, 18-12-2009 
állat

Zalust én sem értem, egyszerűen eszembe sem jutott kevesellni a sztorit, annyira fantasztikusan sokat ad es mutat a film.
Lehet, hogy nem egy hú-de-eredeti történet, de teljesen megállja a helyét, nagyon bírtam minden másodpercét.

Komolyan, fantasztikus élmény volt, mozizzatok!

Profile  

PostPosted: 02:36, 18-12-2009 
souljah

hehe hat igen, en is most neztem meg az avatart es igencsak kellemesen csalódtam :) a sztoritól nem vágódtam hanyatt, mert végül is a nagy része össze lett ollózva innen-onnan, DE nagyon jól csinálták meg és a látvány pedig egyenesen pazar :bigglasses:
a főgenyó vállalati vezető vagy ki, nagyon jó figura volt : D

ja, a 2 és fél óra 3d szemüveg jól elfárasztotta a szememet, ennyi negatívumot tudnék még felhozni csak :tired: de az újranézés faktor elég magas így is

Profile  

PostPosted: 02:45, 18-12-2009 
állat

thuglife wrote:

Giovanni Ribisi
Ő nagy kiraly, bár viszonylag keveset szerepelt.
Am(k)itől teljesen kész voltam, az Neytiri. Hihetetlenül jól megcsinálták, még szinkronnal is nagyon rendben volt.

Új világ van, az a helyzet

Profile  

PostPosted: 03:27, 18-12-2009 
zee german

Roki wrote:
Zalust én sem értem, egyszerűen eszembe sem jutott kevesellni a sztorit, annyira fantasztikusan sokat ad es mutat a film.
Lehet, hogy nem egy hú-de-eredeti történet, de teljesen megállja a helyét, nagyon bírtam minden másodpercét.

Komolyan, fantasztikus élmény volt, mozizzatok!

kritizalok tehat vagyok :>

mint massziv vampirmozi es zombifilm rajongo, nem nagyon szoktam eredetiseget szamon kerni filmeken, masreszt csomoszor sajat magat idezi, meg klasszikus scifit es fantasyt, vernet, ilyeneket, plusz ha a helyeben lennek en is belepakolnam az osszes buzulasomat,
foleg az exoskeletonokat

sztem a film a dunehez jar a legkozelebb, meg a tarzan regenyek jutottak eszembe rola amiket kiskoromban olvastam. de amugy cameron is mondta hogy az osszes scifit belerakta amit gyerekkoraban olvasott, sztem ezzel az egvilagon semmi baj nincs. valamilyen szinten biztonsagi jatekot jatszott, de olyan tokeletesen van felepitve hogy egy pillanatig sem esel ki belole. 240 millio dollar, minden centje megerte.

Profile  

PostPosted: 07:43, 18-12-2009 
line up?

szálljatok le rólam. :lol: olyan izgatottan vártam ezt a filmet, mint egy kisgyerek a karácsonyt. nem is sokat aludtam előtte, a vetítés előt már egy órával ott nyüzsögtem, hogy jó helyem legyen, stb-stb., és aki egy kicsit is ismeri az AE-t, az tudhatja, mennyire hájpoltam, de a megelőlegezett prekoncepciók nem csak a moziforradalomra vonatkoztak - amiben nem is csalódtam, sőt totálisan lefektetett -, hanem cameronban, a kibaszott jó forgatókönyvíróban is... és ez utóbbiban óriásit csalódtam. olyan kis sekélyes alibitörténet, mint egy hullámvasút "theme"-je.

nem, az AVATAR egyáltalán nem jobb, mint a TITANIC.

Profile  

PostPosted: 11:12, 18-12-2009 
droid

Roki wrote:
thuglife wrote:

Giovanni Ribisi
Ő nagy kiraly, bár viszonylag keveset szerepelt.
Am(k)itől teljesen kész voltam, az Neytiri. Hihetetlenül jól megcsinálták, még szinkronnal is nagyon rendben volt.

Új világ van, az a helyzet

Óriási élmény a film, és valóban Neytiri hibátlan, minden egyes apró rángás látszik az arcán, és végre volt tekintetük a lényeknek.
Pandora éjszaka pedig hihetetlenül gyönyörű.
tényleg forradalmi alkotás.

Profile  

PostPosted: 11:57, 18-12-2009 
souljah

OK, ez mind igaz, a film biztosan forradalmi, a látvány teljes beszippant, satöbbi, egy percig nem kétlem, de nekem ez egy komplex moziélményhez kevés. Biztos sznob vagyok, vállalom, de valóban elég ennyi ahhoz, hogy jó legyen egy film? Ennyi erővel, ha csak a látványt nézzük, akkor Emmerich sem olyan rossz, nem? (de)

Profile  

PostPosted: 12:12, 18-12-2009 
souljah

mickey rourke :villa: :villa:

growvinyl

Dry But Funky # Facebook
dry but funky # Soundcloud

http://www.kalimarimusique.info/#!KALIMARI

Profile  

PostPosted: 12:15, 18-12-2009 
ujonc

magyarorszag lassan 9.000.000 filmkritikus hazaja is egyebn.
igy tovabb :thumbsup:

Profile  

PostPosted: 13:34, 18-12-2009 
ujonc

frmn wrote:
Ennyi erővel, ha csak a látványt nézzük, akkor Emmerich sem olyan rossz, nem? (de)

Ez most lehet hogy hülyeség, de nekem pont ezért jött be ennyire, hiszen az utóbbi évek Emmerich (vagy akár Bay) filmjeinél mindig fészkelődtem a székemben a sztori blődségein, itt viszont egy percig sem volt ilyen érzésem. Egyszerűen annyira magával ragad a mese, hogy képtelen voltam úgy tekinteni rá, mintha csak egy nagy látványorgia lenne.
Ettől függetlenül megértem és igazat adok azoknak, akik objektívebben szeretik megközelíteni a dolgot, ha csak elém dobnának név nélkül egy ilyen scriptet én is egyből kukáznám. Főleg ha ezután megtudnám, hogy ugyanez írt már egy Terminatort, Aliens-t,Titanic-ot stb még le is kevernék neki egyet.
szerk: egyedül a kihagyott jelenetek (pl földi jelenetek) hiányát éreztem kicsit, mintha sok anyag tűnt volna el a vágóasztalon

Mindenesetre rég éreztem ilyet egy filmmel kapcsolatban, úgyhogy nálam bőven 9/10.

Profile  

PostPosted: 14:23, 18-12-2009 

.: Péstéé :. wrote:
vki le tudja fordítani magyarról magyarra h esztétikai és látványbeli (számottevő, észrevehető) különbség van-e mert ebben az összehasonlításban csak maszlag van, rohadtul nem érdekel hányszor hányas vásznon nézem a filmet meg h hány tonnás tekercsekről nyomatják..
hát egészen röviden nekem annyi jött le belőle, hogy kb ugyanolyan mindkettő, de az IMAX nagyobb és ott jobb a hang (viszont ott csak szinkronnal megy, bár állítólag a 3D-sek közül is csak a MOM-ban van felirattal(?, még nem csekkoltam) )

Profile  

PostPosted: 14:36, 18-12-2009 
állat

frmn wrote:
OK, ez mind igaz, a film biztosan forradalmi, a látvány teljes beszippant, satöbbi, egy percig nem kétlem, de nekem ez egy komplex moziélményhez kevés. Biztos sznob vagyok, vállalom, de valóban elég ennyi ahhoz, hogy jó legyen egy film? Ennyi erővel, ha csak a látványt nézzük, akkor Emmerich sem olyan rossz, nem? (de)

Te láttad már a filmet?

Profile  

PostPosted: 14:43, 18-12-2009 
souljah

tomanek wrote:
.: Péstéé :. wrote:
hát egészen röviden nekem annyi jött le belőle, hogy kb ugyanolyan mindkettő, de az IMAX nagyobb és ott jobb a hang (viszont ott csak szinkronnal megy, bár állítólag a 3D-sek közül is csak a MOM-ban van felirattal(?, még nem csekkoltam) )

kösz:]

akkor vszínűleg westend marad, HA egyáltalán elmék megnézni :D

Profile  

PostPosted: 16:02, 18-12-2009 
NewCityBass

http://www.youtube.com/watch?v=9VDvgL58h_Y

:D

Newcitybass proudly pres.: BTK (VIRUS , RENEGADE HARDWARE , DUTTY AUDIO) BRA @ Dunaújváros
event: https://www.facebook.com/events/367119380040481/?fref=ts
Image

Profile  

PostPosted: 16:07, 18-12-2009 

Roki wrote:
frmn wrote:
Te láttad már a filmet?
tippem szerint egy páran lehetnek/lehettek úgy, mint én, hogy csak az 1-2 hónappal(?) ezelőtti, nagyon rövid előzetest látták belőle, ami alapján - lesarkítva - könnyen lehetett pusztán csak egy "semmilyen kinézetű, kék lények agyatlan csihipuhijára" számítani, szóval az nekem nem (sem?) hozta meg a kedvet hozzá, de azóta azért hallottam/olvastam róla más dolgokat is, ahogy pl már ez a Pandora-bemutató is jóval pofásabbnak tűnik, szóval én azért csekkolom majd hamarosan:

Profile  

PostPosted: 16:21, 18-12-2009 
pokemon

nephilim wrote:
http://www.youtube.com/watch?v=9VDvgL58h_Y

:D

A szörnyen lassan gyilkoló gyilkos az elképesztően hatástalan fegyverrel
te jó ég :lol:

Profile  

PostPosted: 16:37, 18-12-2009 
pokemon

szerk

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5804 posts ]  Go to page Previous  1 ... 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147 ... 291  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]