Sztem az irodalomnak ésa törinek úgymond komplementer módón kéne 1máshoz viszonyulniuk.
Az utóbbi a tényekről szól, az előbbi megaz adott kor "széplelkei" által írtakról. Akár versben, akár regényben, akár eposzban, akármiben leírja a környezetéről alkotott képet. Aza baj velem, h mindamellett, h naon szeretem a törit, bizonyos korok ropppantmód nem érdekelnek. Namármost ebből kifolyólag az arról a korról írt dolgok sem. Lehet, h attól műveletlenebb vaok ha nem ismerem Balassit, ez tény. Fontos tudni róla! DE mér kell nekem végigszenvednem 1 általa írt verset??? Harcoltak a törökökkel, szerelmesek voltak, naés?! Vannak érdekesebb dolgok is a világon. Abból a korból is. Soha nem felejtem el a kedvenc magyar tanáromat. Szigorú volt és követelt, "mintállat" DE érdekesen mondta el az adott kort. Pont úgy, ahogy azt kéne (Töri tanár is 1ben. Meg persze filó!). Fél évig tanított, utánna csak rosszabbak voltak.
Van 1 tanulmány, Hankiss tanárúr követte el. Kizárólag a magyar tanárnénikről szól. Nemtom mér?

DE ebből ráismertem az összes általam utált (kölcsönösen!) tanárnénire. A legtöbbnek foggalma nincs a töriről, SAJNOS. Ajánlom a tanulmányt, a címére sajna nem emléxem.
1ébként a Bűn és bűnhődéssel pont beletrafáltál!
Az első oldalt olvastam csak el DEE Ancsel Éva: Írás az éthoszról c. tanulmányában igen sokat hivatkozik rá, és emiatt sokkal jobban tudtam, h miről is szól, mint az osztály stréberei, akik valszeg legalább 2xer elolvasták. (Megis kaptam a dolgozatomra életem kábé 1etlen 5ösét a "kedvenc" magyartanár-oszifőmtől. IZÉ Bocs! 5ös alá. Nehogymá' 5öst kapjak alapon.)
Rem lejött, amit akartam! Fontos tudni mindenféle kor irodalmáról. DE nem feltétlenül fontos elolvasni mindent ahhoz, h a műveltségemben benne legyen. Nekem bőven elég 1 csomó mindenről az "Oroszokról szól." téma! (És ez különbenis csak vicc!

)
pííísz