i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 01:12, 14-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 192 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 19:15, 16-06-2005 
souljah

mr.spock wrote:
A köt olvasmányokat mindig utáltam! Hogy jön akárki ahhoz, h kötelezővé tegyen nekem 1 könyvet. Akkor énis kötelezővé teszem neki, h olvassa el, mondjuk az I. Metagalaktikát, mert abban sok okos dolog van. L :lol: L

ezt az álláspontot sosem értettem... akik ezt eldöntötték, vszinűleg többet olvastak mint te arra a pontra mikor kezedbe adták ezeket a könyveket, nem?
sztem a kötelező olvasmányok mondjuk 70%-a igenis kellemesen olvasható, és ami nem, mert pl túl hosszú, az meg van olyan okos, h nem számithatsz művelt embernek, mig át nem esel rajta... jó persze van egy-két kivétel, dehát az ember annyi szar tantárgyat tanul iskolában, nehogy már irodalma kössön bele bárki...

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:50, 17-06-2005 
Nemigazán értelek! :cry:
Az irodalomoktatásnak arról kéne szólnia, h az emberek (fiatalok) szeressenek olvasni. Olvasok én eleget, nehogymá még oat is olvassak, ami qrvára nem érdekel! :P
A sok "okos"ról meg csak annyit, h ált oanok állítják össze a kötelezőket és a tantervet, akik soha nem láttak 14-16 éves gyereket! Akik meg tanítják, azok elvannak a kis irodalmukkal, és pocskondiáznak oat, amit nem szeretnek, v értenek!
Ezzel max annyit érnek el, h amint kikerülsz suliból többet az életben nem veszel a kezedbe könyvet.
Én spec ált suliban utáltam meg az irodalomtanárokat és mindent, amit "képviselnek". A nyelvtant még jobban utálom!
Ha a szüleim nem oanok amienek, műveletlen bunkó maradok, mert csaka suli miatt 100, h sohasem kezdtem volna el olvasni!!!

A műveltségemet meg ne abban mérjék, h mien könyveket olvastam. :roll: :roll: :roll:
Qrvára műveltebb leszek 1 Bánk Bántól; b+! LOL
Fontos, h ki, mien könyveket olvas DE nem ettől függ a műveltség! :wink:

Az alap anekdotát ismeri mindenki:

"Olvastam a Háború és békét. Oroszokról szól."

NAH; énis így vaok 1 csomó könyvvel!

Post subject:
PostPosted: 08:08, 17-06-2005 
ujonc

ne haragudj, de akkor szerinted mi tartozik a műveltségbe? én eddig azt hittem, hogy az irodalom, a műveszetek és a tudományok valamilyen szintű ismerete. amiről te beszélsz, az szerintem az intelligencia, ami nem függ feltétlenül az olvasástól. de lehet tényleg én vagyok eltévedve...
amúgy meg remélem, hogy a kötelező olvasmányok voltak az egyedüli olyan dolgok az életben, amikkel foglalkoznod kellett, annak ellenére, hogy nem érdekelt. több ilyen trauma ne is érjen!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:15, 17-06-2005 
souljah

mr.spock wrote:
Az irodalomoktatásnak arról kéne szólnia, h az emberek (fiatalok) szeressenek olvasni. Olvasok én eleget, nehogymá még oat is olvassak, ami qrvára nem érdekel! :P

.....

az irodalomoktatásnak arról kéne szólnia h amig otthon olyat olvasol ami téged a fiatalos hiperaktivitásoddal és internetes/playstationos környezeteddel még le tud kötni (azaz könnyen emészthető, modern, szlenggel és laza dumákkal telespékelt könyvek), addig lehetőleg vegyél kezedbe vmi olyat, amihez meg kell erőltetni az eszed (ezzel nem azt feltételezem, h bármi gond lenne az eszeddel, csak egy "bűn és bűnhődés"-hez valóban komoly lelki és mentális erőfeszítés szükségeltetik). Ha azok, akik összerakják a tantervet abból indulnának h te mit olvasnál szivesen, akkor harry potterrel kezdenének alsó tagozatban, aztán jönne a galaxis útikalauz, lolita, american psycho és trainspotting, ezek mind nagyszerű könyvek, de egy ilyen bagázzsal a hátad mögött nem leszel valami magas műveltségű egyén az érettségi után. Igenis tessék végigszenvedni a hosszú, néhol unalmas könyveket, mert tőlük bővül a szókincsed, a gondolkodásmódod, a világismereted stb

és akinek a Háború és Béke "oroszokról szól", az vagy nem olvasta, vagy annyira futólag olvasta, h inkább maradjon csendben, és ne mondja el senkinek...az előbbi sokkal kisebb szégyen, minthogy olvastál vmit és nem tudod miről szólt sztem.
peace

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:03, 17-06-2005 
poszthumusz

snegiri wrote:
mr.spock wrote:

.....

az irodalomoktatásnak arról kéne szólnia h amig otthon olyat olvasol ami téged a fiatalos hiperaktivitásoddal és internetes/playstationos környezeteddel még le tud kötni (azaz könnyen emészthető, modern, szlenggel és laza dumákkal telespékelt könyvek), addig lehetőleg vegyél kezedbe vmi olyat, amihez meg kell erőltetni az eszed (ezzel nem azt feltételezem, h bármi gond lenne az eszeddel, csak egy "bűn és bűnhődés"-hez valóban komoly lelki és mentális erőfeszítés szükségeltetik). Ha azok, akik összerakják a tantervet abból indulnának h te mit olvasnál szivesen, akkor harry potterrel kezdenének alsó tagozatban, aztán jönne a galaxis útikalauz, lolita, american psycho és trainspotting, ezek mind nagyszerű könyvek, de egy ilyen bagázzsal a hátad mögött nem leszel valami magas műveltségű egyén az érettségi után. Igenis tessék végigszenvedni a hosszú, néhol unalmas könyveket, mert tőlük bővül a szókincsed, a gondolkodásmódod, a világismereted stb

:thumbsup:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:22, 17-06-2005 
pokemon

ti bolcseszek vagytok? :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:24, 17-06-2005 
souljah

keszeg wrote:

valami bajod van a bolcseszekkel, kocek? :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:00, 17-06-2005 
pokemon

fairman wrote:
keszeg wrote:

valami bajod van a bolcseszekkel, kocek? :D

csak azzal amelyiknek kuldetestudata is van :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:22, 17-06-2005 
Sztem az irodalomnak ésa törinek úgymond komplementer módón kéne 1máshoz viszonyulniuk.
Az utóbbi a tényekről szól, az előbbi megaz adott kor "széplelkei" által írtakról. Akár versben, akár regényben, akár eposzban, akármiben leírja a környezetéről alkotott képet. Aza baj velem, h mindamellett, h naon szeretem a törit, bizonyos korok ropppantmód nem érdekelnek. Namármost ebből kifolyólag az arról a korról írt dolgok sem. Lehet, h attól műveletlenebb vaok ha nem ismerem Balassit, ez tény. Fontos tudni róla! DE mér kell nekem végigszenvednem 1 általa írt verset??? Harcoltak a törökökkel, szerelmesek voltak, naés?! Vannak érdekesebb dolgok is a világon. Abból a korból is. Soha nem felejtem el a kedvenc magyar tanáromat. Szigorú volt és követelt, "mintállat" DE érdekesen mondta el az adott kort. Pont úgy, ahogy azt kéne (Töri tanár is 1ben. Meg persze filó!). Fél évig tanított, utánna csak rosszabbak voltak.
Van 1 tanulmány, Hankiss tanárúr követte el. Kizárólag a magyar tanárnénikről szól. Nemtom mér? :roll: DE ebből ráismertem az összes általam utált (kölcsönösen!) tanárnénire. A legtöbbnek foggalma nincs a töriről, SAJNOS. Ajánlom a tanulmányt, a címére sajna nem emléxem. :cry:

1ébként a Bűn és bűnhődéssel pont beletrafáltál! :thumbsup:
Az első oldalt olvastam csak el DEE Ancsel Éva: Írás az éthoszról c. tanulmányában igen sokat hivatkozik rá, és emiatt sokkal jobban tudtam, h miről is szól, mint az osztály stréberei, akik valszeg legalább 2xer elolvasták. (Megis kaptam a dolgozatomra életem kábé 1etlen 5ösét a "kedvenc" magyartanár-oszifőmtől. IZÉ Bocs! 5ös alá. Nehogymá' 5öst kapjak alapon.)

Rem lejött, amit akartam! Fontos tudni mindenféle kor irodalmáról. DE nem feltétlenül fontos elolvasni mindent ahhoz, h a műveltségemben benne legyen. Nekem bőven elég 1 csomó mindenről az "Oroszokról szól." téma! (És ez különbenis csak vicc! :P ) :wink:

pííísz

Post subject:
PostPosted: 14:36, 17-06-2005 
poszthumusz

mr.spock wrote:
Lehet, h attól műveletlenebb vaok ha nem ismerem Balassit, ez tény. Fontos tudni róla! DE mér kell nekem végigszenvednem 1 általa írt verset???

igazad van,nem kell... :maki:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:38, 17-06-2005 
impulsecreator.hu

mr spock, az irodalmi - és egyéb - műveltség ahhoz kell, hogy elkerüld azokat a hülyeségeket, amiket most leírtál :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:32, 17-06-2005 
souljah

igenis kellenek a kotelezo olvasmanyok. kicsit leegyszerusito leszek, de a lenyeget erteni fogjatok: egy nepet, a gondolkodasat, illetve a nemzeti 'tudatat' (nevezzuk igy), vagy nemzeti enkepet az adott nep irodalma is jellemzi, meghozza nagyon jol, eppen ezert kotelezo azt megismerni. a vilagirodalom ugyanez mas nepekre vetitve. vagyis az irodalom muvel, nevel, latokort bovit, stb. stb. stb. ha ehhez vegig kell szenvedni par verset, am legyen. en abban is probaltam szepseget talalni, vagy igyekeztem azt is megerteni, ami eppenseggel nem tetszett.

meg szerencse, hogy az ember egy ido utan maga dontheti el, mit olvas, viszont azt hiszem, megeri par evig az iskolapadban 'szenvedni', hogy utana teljesebb kepet kapj a vilagrol.

patosz gomb off

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:14, 17-06-2005 
pokemon

az ergi csillagok és a tüskevár tényleg mi a szart keres a legjobb 12 között??? :?
(a tüskevárat mondjuk különösen utáltam, amikor el kellett olvasni..)
Akkor már sokkal elöbb beraktam volna az aranykoporsót vagy a láthatatlan embert..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:41, 17-06-2005 
metalhead

mert az Egri Csillagok az tok jo konyv

eger forever eheheh :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:49, 17-06-2005 
droid

szerintem mr.spocknak sok mindenben igaza van,a törit is illene ismerni
egy apáczais ismerősöm simán keveri horn gyulát horthyval,egy évfolyamtársam azt hitte,hogy '56.okt.23-án az 'őszi rózsák forradalma'(ő mondta) volt...stb...stb

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:55, 17-06-2005 
souljah

assuer wrote:
szerintem mr.spocknak sok mindenben igaza van,a törit is illene ismerni

mr. spock nem ezt mondta, de ettol fuggetlenul a torit is illene ismerni, igen

assuer wrote:
egy apáczais ismerősöm simán keveri horn gyulát horthyval,egy évfolyamtársam azt hitte,hogy '56.okt.23-án az 'őszi rózsák forradalma'(ő mondta) volt...stb...stb

ez meg elkeserito, es sajnos nem ritka

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:58, 17-06-2005 
droid

tudom,hogy nem ezt írta,azért van ott a , :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:00, 17-06-2005 
souljah

assuer wrote:
tudom,hogy nem ezt írta,azért van ott a , :)

Oooo... hol is? :D Na mindegy.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:03, 17-06-2005 
droid

ok,igazad van,írásban a hangsúly nem működik :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:58, 17-06-2005 
Húúha; ez naon kezd átmenni 1 műveltség így-úgy topikba! :lol:

Sztem a leginkább idegesítő manapság az, h nemtom ki lenne azaz ember, aki 100% megmondja, h mi tarozik az ált műveltésgbe, és mi nem!!! Mert az, ami Vágónál van részben az, DE én spec nem érzem magam műveletlennek amiatt, h nem vágom miből készül a beshamel (???) mártás, éshogy vane liszt a mákos gubában, meghogy ki nyert olimpiai érmet akkor, amikor még a szüleim is csak kéjes álomként "léteztek" a világban! Sőt attól sem érezném magam így ha nem tom, h x operában vajon ki, kinek énekel áriát a végén! Viszont ha keverném Horn Gy-t Horty-val, akkor ... AJJAJ :roll: :roll: :roll:
Amit mindannyian uanúgy fogalmaztatok meg: "Végigszenvedni" akármeik művet. Ez probléma! A műveltséghez valóban idő és erőfeszítés kell, DE nem feltétlenül annyi idő és energia 1-1 dologra, mint amit az "okosok" gondolnak!!! Lehetne ezt másképp is csinálni, DE ebből meg jön a többi bonyodalom, amibe most talán, inkább ne menjünk bele!!! :wink:

:wink: dnbéke :wink:

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 192 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]