i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 11:07, 14-07-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 15 posts ] 
Author Message
 Post subject: 2006/09 Nihilist - Who Care
PostPosted: 22:58, 16-09-2006 
piper

itt egy újabb!
a Who Care címet kapta jobb híján, egy kicsit talán tükröz engem ;)

-szedd-

-hallgasd-

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:34, 17-09-2006 

Húha. Most lehet nem leszek jófej, de ez szerintem nagyon félrement :?
A basszusok jók lennének (főleg az a tipikus dzsungel sub), de ebben a környezetben még azokat is nehéz értékelni.
Sőt végül is az egész zene (1-2 erősebb bass kivételével) olyan mint valami lazulós jungle.
De a dobok...
Szerintem azokat sürgősen cseréld, mert főleg az a steeldrum szerű pergő nagyon nem illik ide, és még idegesítő is. Ha összeraknál valami zsir kis jungle alapot a zenéhez jól széttördelve, akkor lényegesen jobb lenne...
Meg az egész dobalap olyan loopszerű. Nagyon minimális, és szinte nem is változik... :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:19, 17-09-2006 
piper

morta wrote:
Húha. Most lehet nem leszek jófej

ez nem jófejség kérdése sztem hanem a véleményed!

morta wrote:
De a dobok...
Ha összeraknál valami zsir kis jungle alapot a zenéhez jól széttördelve, akkor lényegesen jobb lenne...
Meg az egész dobalap olyan loopszerű. Nagyon minimális, és szinte nem is változik... :roll:

a dobokon nem nagyon akarok változtatni! az én elképzelésem szerint ilyen a dob, és ha meghallgatod a többi zenémet is esetleg akkor megfigyelheted, hogy nem szoktam dzsungeles dobokat csinálni (talán nem véletlenül)!

a pirossal jelzett szóval pedig nagyon rátapintottál az egyik legmeghatározóbb jelzőre amit a zenéimben hallani szeretnék!

tudom hogy nem vagyok egy Plastikman (sajnos :) ) de nem is szeretem túlspirázni a dolgokat.

kössz az észrevételt, habár valószínüleg nem fog változtatást hozni a zenéimben azért abszolút építő jellegű kritika ! respect

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:37, 17-09-2006 

nihilist wrote:
morta wrote:
Húha. Most lehet nem leszek jófej

ez nem jófejség kérdése sztem hanem a véleményed!

morta wrote:
De a dobok...
Ha összeraknál valami zsir kis jungle alapot a zenéhez jól széttördelve, akkor lényegesen jobb lenne...

a dobokon nem nagyon akarok változtatni! az én elképzelésem szerint ilyen a dob, és ha meghallgatod a többi zenémet is esetleg akkor megfigyelheted, hogy nem szoktam dzsungeles dobokat csinálni (talán nem véletlenül)!

a pirossal jelzett szóval pedig nagyon rátapintottál az egyik legmeghatározóbb jelzőre amit a zenéimben hallani szeretnék!

tudom hogy nem vagyok egy Plastikman (sajnos :) ) de nem is szeretem túlspirázni a dolgokat.

kössz az észrevételt, habár valószínüleg nem fog változtatást hozni a zenéimben azért abszolút építő jellegű kritika ! respect

Természetesen ez a dolog szétoszlik egy 'ízlések és pofonok' meg egy 'lehetséges javítanivalók' részre. Az, hogy nem szereted a junglet én meg igen, ízlés dolga. Viszont szerintem a minimalizmus nem egyelnő az unalmassal, vagy az igénytelennel. Ezt persze ne értsd félre, szerintem ez a zene kb félúton van. Én úgy gondolom, hogy néhány plusz cin, amikkel folyamatosan játszol sokkal gördülékenyebbé, és izgalmasabbá teszi a zenét, de attól még ugyan úgy megtartja a minimalitást. Ha mondjuk fogok egy kicket, egy snare-t, meg egy cint, és kreálok belőle egy techstep alapot, akkor senki nem fogja nekem azt mondani, hogy de fasza minimal... :)
Remélem érthető, hogy mire próbálok rávilágítani, és hogy abszolút nem savként mondom :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:25, 17-09-2006 
piper

persze, hogy érthető!
és nem is veszem savnak!
amúgy ezen már nagyon sokat gondolokoztam, hogy néhány zenében egy kick egy snare meg talán egy-két cin mennyire dinamikus, és mennyire viszi a zenét. persze ez a megfelelő hangminták megtalálása, és nem kevés szüttyögés a kompresszálással.

természetesen ebben még nagyon sokat kell fejlődnöm, de nem érzem úgy hogy ezért mindenféle egyéb dolgokat kéne belevinnem a zenébe amiket alapvetően nem szeretnék! te se sűrűn nyúlsz filterbassekhez ha épp nem érzed 100%-osnak a zenédet (gondolom)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:50, 22-09-2006 
droid

1.
Jahh, a cin naon gépies ahogy állandóan nyolcadokat ver, a snareddel meg eléggé megreformálod a dnbt, mint műfajt. Szerintem ilyen magas tempóhoz nem illik, mert túl nagy a lecsengése. Félütemekre bejövő perő általában nagyon rövid szokott lenni, csattogósra hangolva (low cut, mid kicsit boost, high jobban boost).

2.Aztaqrva! Basszusodnak mocskos aljas hangzása van, kibebaxottul de húdejó, a régi szép óckúl jungleös időket idézi, nag királyság, csak a groove ritmusvilága nem passzol mellé.

3.Értem mit akarsz mondani a minimallal, régebben én is nagyon rá voltam kattanva ezekre a témákra. Haha, be is gyűjtöttem korai edráss partifelvételeket, ahol még csak dob+basszus+egy két agyonforgató effekt volt... meg az MC, már ha bele mert szólni a mikrofonba, a nagy dark közepette.
Jó lesz az, csak gyakorlás kérdése, és az ilyen minimal témákban az a lényeg (szvsz), hogy ami benne van a zenédben ,.az legalább qrva jó legyen, mindegyik külön-külön is úgy szóljon,hogy 80 percesre loopolva se legyen unalmas 1 sáv...

;)
Drukkolok ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:20, 23-09-2006 
piper

Rottweiler wrote:
1.a cin naon gépies ahogy állandóan nyolcadokat ver Félütemekre bejövő pergő

3.Értem mit akarsz mondani a minimallal, régebben én is nagyon rá voltam kattanva ezekre a témákra. Haha, be is gyűjtöttem korai edráss partifelvételeket, ahol még csak dob+basszus+egy két agyonforgató effekt volt... meg az MC, már ha bele mert szólni a mikrofonba, a nagy dark közepette.
Jó lesz az, csak gyakorlás kérdése, és az ilyen minimal témákban az a lényeg (szvsz), hogy ami benne van a zenédben ,.az legalább qrva jó legyen, mindegyik külön-külön is úgy szóljon,hogy 80 percesre loopolva se legyen unalmas 1 sáv...

;)
Drukkolok ;)

szerintem a cin nem csak nyolcadokat ver, hacsak nem az alap cinre gondolsz, de az mellett van még 2!

félütemre soha nem rakok pergőt!!! max ha negyedekbe számolunk 2-re és 4-re (a félütem a 3-dik lenne)

a minimal szerintem egy sokkal tágabb fogalom mint a régi Ed Rush zenék!

de kössz a kritikát! peace

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:09, 23-09-2006 
droid

nihilist wrote:
Rottweiler wrote:

;)
Drukkolok ;)

szerintem a cin nem csak nyolcadokat ver, hacsak nem az alap cinre gondolsz, de az mellett van még 2!

félütemre soha nem rakok pergőt!!! max ha negyedekbe számolunk 2-re és 4-re (a félütem a 3-dik lenne)

Megint sikerült úgy kifejeznem magam, hogy nem azt mondjam, amit gondolok:
Lényeg: 2 negyed az egy fél, tehát 1/2baronként jönnek a pergők,
szabályos időközönként. Ezt akartam lekommunikálni. (vagy ha még mindig hülyeséget beszélek, akkor az azért van, mert nem járok be szolfézsórákra, zenéből sem szeretem az elméletet, mint ahogy másból sem). Azt vágom, hogy 2. és 4. negyedre raktad a pergőket, általában oda szokás...

Ehh, Ed Rush & Optical párosról meg annyit, hogy szerintem überkirályak, és nekem ők jelentették a csináljunk alig valamiből kurvanagy zenét stílust.
Ha el vagyok tévedve, akkor világosítsatok fel :S.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:26, 23-09-2006 
piper

Rottweiler wrote:
nihilist wrote:
Rottweiler wrote:

;)
Drukkolok ;)

Megint sikerült úgy kifejeznem magam, hogy nem azt mondjam, amit gondolok:
Lényeg: 2 negyed az egy fél, tehát 1/2baronként jönnek a pergők,
szabályos időközönként. Ezt akartam lekommunikálni. (vagy ha még mindig hülyeséget beszélek, akkor az azért van, mert nem járok be szolfézsórákra, zenéből sem szeretem az elméletet, mint ahogy másból sem). Azt vágom, hogy 2. és 4. negyedre raktad a pergőket, általában oda szokás...

Ehh, Ed Rush & Optical párosról meg annyit, hogy szerintem überkirályak, és nekem ők jelentették a csináljunk alig valamiből kurvanagy zenét stílust.
Ha el vagyok tévedve, akkor világosítsatok fel :S.

ezt most osztásnak vetted amit írtam pedig nem annak szántam!

amúgy az elméletet mostmár jól fogalmaztad! értem mit akartál mondani .

és bocs, ha neked ezt jelentik a égi Ed Rush optival zenék akkor egy szót se szóltam, bár én nem akarok stílust teremteni (mert nem is fogok tudni) , de igen ez az attitűd ami nekem a minimalt jelenti, meg az hogy a kevés néha elég nem kell mindig túlspirázni semmit

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:04, 23-09-2006 
droid

No akkor a végére csak megértjük egymást szerencsére :)).

Nem vettem osztásnak, mert nem igazán hiszem hogy ezen a fórumon
rosszindulatú emberek lennének, és Te sem vagy az, tudom (már amennyire olvastam a hozzászólásaid).

1ébként mondhatnál néhány címet a kedvenceid közül, örömmel meghallgatnám Te miken függsz :)).

Részemről az ilyen Ed Rush, Bad Company, Technical Itch, Dom and Roland, Calxy, Teebee, Concord Dawn jönnek be. Ezek közül is az ilyen agresszívabb zenék. (pölö Stakka and Skynet - Clockwork (Stakka rmx) ruleeez!!!)

(Ezeket nem a minimal genre példáiként hoztam fel, csak simán kedvenc előadók nálam ;) )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:11, 23-09-2006 
piper

hát igen az abszolút királyok nálam is : Stakka Skynet, Bad Company, Ed Rush Optical, Matrix, Klute

de ez mellett ott van Photek, Polar is meg Boymerang (akit nem sokan ismernek)

az újabbakból azt hiszem az aláírásom miatt nem kell részletezni, de mostanában inkább D-Bridge, Breakage, Verse, Redeyes, cls and wax, kubiks and lomax, cakibre.... de hosszú hozzászólás lenne ez ha mindenkit meg akarnék említeni..

non dnb: Plastikman, Villalobos, Monolake, Akufen,

:love: Terry lee Brown Jr. , Timewriter :love:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:36, 23-09-2006 
droid

Vazeeeeeeeeeee
Díbridzs istenarc!!!
Mostmár solo nyomja, igaz? Kivált az óckúl Bad Companyből, nem?
Ill a Bad COmpany UK mostmár csak 2 tagú, ha jól emléxem. Lusta vagyok neten utánanázni...
Szerinted? :shock:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:45, 23-09-2006 
piper

Rottweiler wrote:
Vazeeeeeeeeeee
Díbridzs istenarc!!!
Ill a Bad COmpany UK mostmár csak 2 tagú, ha jól emléxem. Lusta vagyok neten utánanázni...

jól mondod, bár ezzel a lustasággal nagyon nem értek egyet!!!

:twisted:
ejnye bejnye, tessék mindennek utánna nézni :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:23, 24-09-2006 
droid

nihilist wrote:
Rottweiler wrote:
Vazeeeeeeeeeee
Díbridzs istenarc!!!

jól mondod, bár ezzel a lustasággal nagyon nem értek egyet!!!

:twisted:
ejnye bejnye, tessék mindennek utánna nézni :wink:

Többnyire zene hegesztésével töltöm az időm, és programozok.
Kevés az időm, de oldok majd rajta :S .

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:57, 24-09-2006 
droid

Ehh, véletlenül kéccer postoltam L :P .

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 15 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]