i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 01:35, 30-05-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 198 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Next
Author Message
 Post subject: Basszus
PostPosted: 08:38, 29-05-2006 
metalhead

Ha a dobok kaptak topicot, szerintem a basszus simán megérdemel egy másikat.
Én speciel egy nagy kérdést tennék fel. Pár év alatt végigpróbáltam a létező szoftvervst-k nagyrészét, de egyik mellett sem tudom letenni a voksomat bassline terén. Valamiért nem elég mélyek, harapósak, simák, tartalmasak, nem tudom. Itt vannak amelyeket próbáltam:
FM7, Junglist, Absynth, pro53, discodsp, v-station, meg még ami nem jut eszembe...

Szóval a kérdés az, kinek mi vált be eddig a legjobban?
Vagy elég ha reasonből facsarjátok ki?

Bass tutor is jöhet.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08:48, 29-05-2006 
piper

hát szerintem a jó basszusnak ( amit még nekem se sikerült igazán elérnem) minimum két sávon kell szólni . kell egy mélyebb (szub) meg egy mélyközép és itt sem árt némi kompresszálás

Profile  

Post subject: Re: Basszus
PostPosted: 10:33, 29-05-2006 
original nuttah

implant wrote:
Ha a dobok kaptak topicot, szerintem a basszus simán megérdemel egy másikat.
Én speciel egy nagy kérdést tennék fel. Pár év alatt végigpróbáltam a létező szoftvervst-k nagyrészét, de egyik mellett sem tudom letenni a voksomat bassline terén. Valamiért nem elég mélyek, harapósak, simák, tartalmasak, nem tudom. Itt vannak amelyeket próbáltam:
FM7, Junglist, Absynth, pro53, discodsp, v-station, meg még ami nem jut eszembe...

Szóval a kérdés az, kinek mi vált be eddig a legjobban?
Vagy elég ha reasonből facsarjátok ki?

Bass tutor is jöhet.

saját recept:
rece részhez vanguard, subot sok softból ki lehet szedni mellé

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:19, 29-05-2006 
metalhead

Trilogy?
ha jól tudom az mintákkal dolgozik csak

Profile  

Post subject: .
PostPosted: 16:23, 29-05-2006 
original nuttah

nihilist wrote:
hát szerintem a jó basszusnak ( amit még nekem se sikerült igazán elérnem) minimum két sávon kell szólni . kell egy mélyebb (szub) meg egy mélyközép és itt sem árt némi kompresszálás

szerintem is "minimum" 2 sav, de ennel csak tobb ;)
megfelelo effekteket rarakni. Ha nem eleg telt, akkor eq, chorus, vagy csak "sorround"..
amugy meg nagyon sok mulik a filterezesen...

en ennyit tudok hozzafuzni

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:14, 29-05-2006 
metalhead

probaljatok meg jo minosegu hardware hangokat szerezni (virus, nord, analog cuccok sample cdn) foleg a szubokhoz, de persze a karakteres basszushoz is jol jon..
szoftbol en ajanlanam ezt:
www.wwaym.com (nwbass)
szubra nagyon jo es meg ingyenes is. mast nagyon nem tudok hozzafuzni, mert en speciel mindig vasat hasznalok :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:23, 29-05-2006 
son of nitrous

Psure wrote:
probaljatok meg jo minosegu hardware hangokat szerezni (virus, nord, analog cuccok sample cdn) foleg a szubokhoz, de persze a karakteres basszushoz is jol jon..
www.wwaym.com (nwbass)
szubra nagyon jo es meg ingyenes is. mast nagyon nem tudok hozzafuzni, mert en speciel mindig vasat hasznalok :)

Neked modularod van, ugye?

Én is néztem ebayen a micromudularokat. 50 körül már lehet venni. Plusz postaköltség, de az megoldható. Ha az összes fontosabb dolgomat beszerzem, (hangfal, midibill, hangkártya) lehet veszek egyet. Ha nem is jön be, annyiért itthon is el lehet adni...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08:56, 31-05-2006 
metalhead

no.
akkor én mondom: a felsoroltak közül az fm7 és az absynth hangja tetszik a legjobban. :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:14, 06-06-2006 
original nuttah

Tipp: subokat white noiseal is jól lehet kombinálni, elég mocskos,telt hangok szoktak nekem kijönni, meghát sokan is használják

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:52, 06-06-2006 
metalhead

liveos operatorbol is egesz jokat ki lehet csavargatni, csak kis amplitube kell ra hogy igazan böfögős legyen

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:48, 06-06-2006 
mindscape

nekem pro53 a kedvenc szintim
nagyon jó "warm" analóg hangja van, fasza v!rus soundot lehet vele csinálni (optical kedvenc szintijének vst emulációja)
a kezelése kicsit nehézkes mivel a potikon nincs érték, még a pitchen sem, tehát fülre kell csinálni mindent.
plusz nem árt resamplingleni a hangokat

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:33, 06-06-2006 
droid

a felsoroltakból a v-station az ami nekem bejön sikerült már pár jó hangot csinálni vele amit elő előveszek..

amúgy a refx juno az amit ajánlok komoly reeceket ki lehet hozni!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:12, 07-06-2006 
original nuttah

v-statio tényleg jó kis cucc, viszonylag egyszerű kezelni, csak egy idő után már uncsi a 39edik ugyanolyan rece után, ekkor jön a resampling

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:05, 07-06-2006 
mindscape

resampling az kell
aztán bele kontaktba :twisted:

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:21, 07-06-2006 
droid

resamplingre alternatíva a Renoise ha valakinek nincs nagy tejjesítményű gépe, mer a sampléket nagyon jól és gyorsan kezeli :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:41, 07-06-2006 
metalhead

doa tavalyról

noisia wrote:
there's no set path to every sound; but generally the sounds are made from base sounds we make out of synths, resampled, put into a sampler and played with (and yes - rinse and repeat) - we often just spend an afternoon making mids on dedicated sx projects, meaning you can use all your cpu on one sound, and bounce out a bunch of variations / sequences to be used as audio later or loaded into a sampler again. its all about getting to know your tools and slowly learning what you can do and how you can translate whats in your head into a sound, or just make accidents happen that might sound good ;)
and of course filters are important, but key here is:
the thing about basslines we like so much is the dynamics in the sound - movement. and that doesnt necessarily always have to come from filters, theres a million ways to make something change over time, for example just using volume changes run into a distortion plugin can work; ringmodulation, pitch modulation, anything goes really.
it wont help anyone if we start dishing out specific details on how a sound was made; it's all about finding your own taste in things, no one ever taught us anything about basslines... we just listened and fucked around.

and to round it up; learning to discern what you like and don't like about a sound (might sound obvious...but it's not!) and knowing what to do in the latter case is probably the most important thing to get into.

and the only way you can find energy to dedicate yourself to this long and exhausting process, is to have a lot of fun doing it :) so you can keep it up longer without getting bored or frustrated trying to do something you think you should be doing.
(.......)

we eq out the low bass from kick drums gererally up to about 60-80 herz depending on the tune/sub etc, and the sub sits in the obvious regions... 30-70 herz depending on the notes being played.
distortion: we use our ears to get that evil distortion, there's not really a set path or plugin or whatever...
just to give an example, a few weeks ago nik and martijn recorded a reese that was actually an arp on a drum kit preset on the korg n5, so it was basically a bunch of drum sounds being played in succession rapidly and recorded into the pc way too loud. it sounded evil as fuck and somehow we could even tune it. you never know.....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:13, 07-06-2006 
droid

sztem hasznos előre egy EQ-t rakni a basszusra és saccra levágni a felesleges frekiket és úgy torzítgatni így kisebb az esély hogy egyedül vastag a basszusod, mixdownba jol elhelyezve meg semmi xtra

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:52, 08-06-2006 
original nuttah

Sickshok wrote:
sztem hasznos előre egy EQ-t rakni a basszusra és saccra levágni a felesleges frekiket és úgy torzítgatni így kisebb az esély hogy egyedül vastag a basszusod, mixdownba jol elhelyezve meg semmi xtra

sztem ez így túl relatív, pl sok hang önmagában elég fosul szól, de ha kiegészül a többi dologgal a mixdownban, akkor meg üt mint állat. de tippnek nem rossz :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:47, 08-06-2006 
metalhead

Double B wrote:
Psure wrote:
www.wwaym.com (nwbass)

Neked modularod van, ugye?

Én is néztem ebayen a micromudularokat. 50 körül már lehet venni. Plusz postaköltség, de az megoldható. Ha az összes fontosabb dolgomat beszerzem, (hangfal, midibill, hangkártya) lehet veszek egyet. Ha nem is jön be, annyiért itthon is el lehet adni...

nekem nord 2m van (rack, a lead billentyumentes valtozata) sztem micro nem kifejezetten jo basszusra, de nyilvan jobb mint egy atlagos vst
ezt a vastagsag dolgot felejtsetek el. foleg szubnal fog szarul szolni az a basszus amelyik (vastag), tudniillik a bizonyos helyeken suru spektrum elegge zavarosan hangzik, foleg mely tartomanyokban. a legjobb, ha a szub a leheto legkevesebb felharmonikussal rendelkezik, hiszen ilyenkor csak egy hullam mozgatja a membrant, rendes kilengese van a hangfalnak (ami jobb esetben subwoofer persze). sima, kozep basszusnal jo ha van reszelos, torz kozepe, foleg dnbben, de azzal is ovatosan, a szub reszet meg kell vagni, hogy legyen hely a valodi szubnak.
amugy a jo szintik is azert szolnak olyan "vastagon" mert nem szolnak vastagon :))) hanem csak ott, ahol eppen kell. ebben a kedvencem az fm11, ami az fm7 utani csodamasina, valami eszmeletlen _vekony_ hangja van es olyan basszusa hogy hihetetlen

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:58, 09-06-2006 
droid

scm wrote:
resampling az kell
aztán bele kontaktba :twisted:

Mit csinalsz vele kontaktba?

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 198 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]