i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 01:35, 30-05-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 15 posts ] 
Author Message
 Post subject: Dallamvilág....
PostPosted: 15:55, 02-03-2006 
ujonc

Gondoltam felteszem már a kérdést....

Szerintetek M.O.-n kinek van jellegzetes "magyaros" dallam és hangulatvilága - zenéiben..... ?

Meg, hogy van-e magyaros dalllamvilág, vagy agyonvágott minket a nyugati szubkultúra hangvilága..?

Tényleg nagyon érdekel a kérdés!

Ja és köszi a válaszokat is.......... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:57, 02-03-2006 
original nuttah

Yonderboi, bár nekem csak a Shallow and profound jött be tőle...

de sztem a magyar kruból szinte mindenki zenei világa más(tudom h hülyeség :) de nem tudom jobban megfogalmazni)

Profile  

Post subject: Re: Dallamvilág....
PostPosted: 18:49, 02-03-2006 
droid

Hard Resolve wrote:

Szerintetek M.O.-n kinek van jellegzetes "magyaros" dallam és hangulatvilága - zenéiben..... ?

Meg, hogy van-e magyaros dalllamvilág, vagy agyonvágott minket a nyugati szubkultúra hangvilága..?

drum and bassre gondolsz, vagy úgy amúgy?

bár írtad hogy szubkultúra, mégsem teljesen világos (bár lehet, hogy csak én nem értem:D)

ha d&b vagy más elektronikus zene, akkor nem hiszem, hogy lenne
bármilyen "nemzeti hangzás", sem itt magyarországon, sem máshol
(persze ez alól kivételek a népzenével kevert szerzemények)
bár az elképzelhető, hogy egy kis zenei közösségben (értem ez alatt,
hogy az adott országban kis számú profi zenész foglalkozik
ugyanazzal a stílussal) hatnak egymásra a zenészek
de ugyanúgy hatnak más országok zenészeire is
(eszmefuttatásom patt helyzetet adott :D )

ha nagy általánosságban értetted, akkor csak annyit tudok
mondani, hogy vágjon is agyon minket a "nyugat"...
talán sikerül a magyarokba beleverniük egy kis zenei ízlést
rajtunk talán csak a németek tesznek túl

ami ebben a két országban népszerű zeneként funkcionál az valami
borzalom

Profile  

Post subject: Re: Dallamvilág....
PostPosted: 12:42, 03-03-2006 
original nuttah

zoyl wrote:
Hard Resolve wrote:

drum and bassre gondolsz, vagy úgy amúgy?

bár írtad hogy szubkultúra, mégsem teljesen világos (bár lehet, hogy csak én nem értem:D)

ha d&b vagy más elektronikus zene, akkor nem hiszem, hogy lenne
bármilyen "nemzeti hangzás", sem itt magyarországon, sem máshol
(persze ez alól kivételek a népzenével kevert szerzemények)
bár az elképzelhető, hogy egy kis zenei közösségben (értem ez alatt,
hogy az adott országban kis számú profi zenész foglalkozik
ugyanazzal a stílussal) hatnak egymásra a zenészek
de ugyanúgy hatnak más országok zenészeire is
(eszmefuttatásom patt helyzetet adott :D )

ha nagy általánosságban értetted, akkor csak annyit tudok
mondani, hogy vágjon is agyon minket a "nyugat"...
talán sikerül a magyarokba beleverniük egy kis zenei ízlést
rajtunk talán csak a németek tesznek túl

ami ebben a két országban népszerű zeneként funkcionál az valami
borzalom

sztem meg pont h ne "vágjon agyon minket a nyugat" :)

a népszerű zene fogalma meg vhogy nekem nem jön össze a "szubkultúrával"

ne vedd oltásnak, de ez a véleményem... :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:59, 03-03-2006 
ujonc

Talán amiben követhetnénk a "nyugatot" az a felfogás/hozáállás....

Nem tom... Szerintem nagyon jó zenészek vannak ithon is bár ez az én egyéni látásmódom. Meg talán és ezzel nem akarok senkit sem bántani (meg akinek nem inge az....), de talán nálunk kicsit sok a nem hozzáértő.
Úgy gondolom, hogy kell húzni egy határt az amatőr és a haladó között és máris kevesebben vagyunk. Sokan azt hiszik letöltök egy zeneszerkesztőt, meg összedobok néhány loop-ot, meg néhány felütés és kész is vagyok. (lehet, hogy aki ilyen "muzsikákat" ír az kész is van). De ez, ennél méllyebb és hosszabb fázis. (zenírás)
én is úgy gondolom, hogy törjön be a nyugat (AJTÓSTÚÚ) de csak a mentalitás, azenei hangzás akármit csinálunk, úgy is hazai lessz. bár biztos valamilyen szinten hatással volt, van és lesz a nyugat hangzása, de szerintem úgyan úgy hatott Kodály, Bartók, Liszt dallamai is a nyugatra.

Tehát röviden Ezt kellene nekünk is elérni. :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:48, 03-03-2006 
ujonc

Ja és a hangzásvilág....

Pl. Teebee-nek jellegzetes tompa / mély szubos hangzásvilga van a dallamokról (harmóniák) nem is beszélve, vagy a Total Science tipikus UK szub. De mehetnénk tovább Pendulum, Marky-projectek stb... én arra gondoltam, hogy megfigyelhető a hangszerek tónusain (azok masterelésein, és nem stilusfüggő), hogy angol, finn, francia az amit hallgatok... Ezt szerettem volna megtudni...

(bár ezek a sajátos nézeteim, ha bárkinek más az elképzelése az említett prod/proj.-ről akkor bocsi)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:25, 03-03-2006 
partiarc

Nem akarok topikkiller lenni, de az eddig itt elhangzott dolgok közös nevezője szimplán a sötétség. Mondjuk ilyen kérdésre nem könnyű villantani, de nem is kötelező. :P

Egy finn mastert csekkolnék azé', de csak tipikus uk. subbal egy Marky-projekt keretein belül. :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:29, 03-03-2006 
ujonc

Mármint..mindenből egy kicsit? :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:29, 03-03-2006 
partiarc

Hard Resolve wrote:
Mármint..mindenből egy kicsit? :?

Ember, gondolkodj már egy kicsit: miről beszélgetünk? Finn meg olasz mastering eljárásokról, meg angol szubbasszusról? Ha léteznének mint toposz, se lehetne fingod róluk, éppen ezért arra céloztam, hogy nem biztos, hogy meg kell őket beszélni. Ahogyan a nemzeti jelleg az elektronikában is inkább disszertáció téma lehetne, mint alaptalan meglátások céltalan felhalmozása egy topikban.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:23, 03-03-2006 
ujonc

Gondolkodtam....

1.lehet, hogy hülye a kérdés vagy nem jól van megfogalmazva...de ettől fügetlenűl érthető. amire IGEN is, meg NEM is lehetett volna válasz...

2.Szerintem az, hogy minden nemzet honfiainak van egy egyfajta "stílusuk/hangzásuk" az legalább 50%-an igaz...
ehhez nem kell szakértőnek lenni...

3.A nyugatot meg ezeket a dolgokat pedig nem én hoztam fel....(Csak megpróbáltam válaszolni)

4.Elnézést kérek ha esetleg, nem voltam egyértelmű vagy világos. Tényleg nem akartam senkit sem sérteni gondolataimmal...

5.valóban nem a legszerencsésebb választás volt a téma...de szerintem csak én tudom, hogy én mit ismerek/nem ismerek...

tényleg bocs.. :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:10, 04-03-2006 
partiarc

Hard Resolve wrote:
Gondolkodtam....

1.lehet, hogy hülye a kérdés vagy nem jól van megfogalmazva...de ettől fügetlenűl érthető. amire IGEN is, meg NEM is lehetett volna válasz...

2.Szerintem az, hogy minden nemzet honfiainak van egy egyfajta "stílusuk/hangzásuk" az legalább 50%-an igaz...
ehhez nem kell szakértőnek lenni...

3.A nyugatot meg ezeket a dolgokat pedig nem én hoztam fel....(Csak megpróbáltam válaszolni)

4.Elnézést kérek ha esetleg, nem voltam egyértelmű vagy világos. Tényleg nem akartam senkit sem sérteni gondolataimmal...

5.valóban nem a legszerencsésebb választás volt a téma...de szerintem csak én tudom, hogy én mit ismerek/nem ismerek...

tényleg bocs.. :?

Lehet, hogy én fogalmaztam erősen, de nem mennék bele a részletekbe. A kritika nem csak neked szólt, meg elfogadok természetesen ellenvéleményeket. Nem árt, ha esetleg épkézláb. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:35, 04-03-2006 

szerintem a dnb-n kívül a magyar zenéknek azért van sajátos íze pl:yonderboi,anima,marcel....stb... ami miatt külföldi sikerekre,népszerűségre tehettek szert.mivel a nemzetközi hallgatóság nem kattant volna rá ha nem lenne benne olyan amit más "nyugati" zenészektől nem kap meg.és valszeg ők is úgy gondolják hogy mi értelme lenne "rizst árulni a kínaiaknak".szal ezekben felfedezhető valami egyéni :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:54, 04-03-2006 
ujonc

Köszönöm a kritikát, igérem élni fogok vele...(lehet, hogy új vagyok és csak a hév ragadott magával...tudjátok végre egy hely ahol a zene az első meg stb...)

Peace & Love & Music :ty:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:30, 04-03-2006 
partiarc

bl@de wrote:
szerintem a dnb-n kívül a magyar zenéknek azért van sajátos íze pl:yonderboi,anima,marcel....stb... ami miatt külföldi sikerekre,népszerűségre tehettek szert.mivel a nemzetközi hallgatóság nem kattant volna rá ha nem lenne benne olyan amit más "nyugati" zenészektől nem kap meg.és valszeg ők is úgy gondolják hogy mi értelme lenne "rizst árulni a kínaiaknak".szal ezekben felfedezhető valami egyéni :P

A kulcsszó az egyéni, illetve az egyéniség, nem a nemzeti jelleg szerintem. Még szép, hogy felfedezhető bennük valami egyéni, de az nem pusztán a genetikai készletükből, a magyar zenei emlékeikből vagy a lakóhelyükből adódik, úgyhogy nekem elég visszatetsző lenne a jól megszokott szisztéma alapján - ami jó, az tipikusan magyar; a mi kutyánk kölyke, azé' szolgál ilyen okosan - magyarázni a felsoroltak egyéni sikereit. (Talán az Anima lehetne valamiféle kivétel, de az ő zenéjükben a népi hatás meg korántsem csak magyar, illetve egy szerzői korszak, de a jamaikai korszak akkor honnan, raszta felmenők a pusztán? Tudjuk, nem lehetetlen. :D )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:41, 04-03-2006 
ujonc

de nem zárhatjuk ki, hogy érnek hatások és inspirácíók a környezetünkből...!? (legalább is teljes mértékben) és ezenek hatására azért érezhető valami.. De amit felvetettél az is igaz, az egyéni előadásmód!!! (nagyon fontos) :D Hiszen ettől zenész a zenész, kinek mit jelent az amit közölni akar, illetve Ő hogyan képzeli el (milyen képet készít magában), és azt hogyan fejezi ki...
:)

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 15 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]