nihilist wrote:
igazából szerintem, és ezzel az égvilágon senkit nem akarok megbántani! Noisia-ék titka hogy egyszer sikerült összehozniuk egy nagyon jó bassline-t és azóta azt tekergetik nagyon ügyesen, bár valószínüleg van munka mögötte de innováció egyre kevesebb
Hát ez egy elég érdekes megállapítás volt. Ez biztos nincs igy, ha mindig ugyanazt a hangot használnák akkor hallani lehetne hidd el. Ja és nem szintiből csavargatják rég, resamplingelik tuti. Nekem vannak már elég vastag, összetett hangzású basszusaim amiket a resamplinggeléssel értem el. Kb 3 szinten kell amúgy, tehát kicsavrsz a szintiből valamit és egy alaphangon kimented aztán importálod szemplerbe torzítod, önmagával layerezed->EQ->export->import->torzítod, önmagával layerezed->EQ->export->import->torzítod, önmagával layerezed->EQ és itt szokott olyan szintű vastagságot, össszetettséget elérni nálam a dolog hogy még egy resampling már sok lenne. Noisia az én feltételezésem szerint abban különbözik tőlünk hogy ezt százszor több hanggal csinalja még és azokból kiválasztja a legjobb 5öt. Ja és a fikázásokat szerintem azért is kapják mert a szettjük szinte csak a saját számaikból állank meg teebeekből meg phaceekből és tényleg rohadt unalmas egy idő után amikor a csapból is már ez folyik. Nekem is már agyamra megy néha, de produceri szempontból durva dolgokkal jönnek kb mindig sztem.