i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 00:45, 30-05-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 474 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 24  Next
Author Message
 Post subject: Re: .
PostPosted: 15:55, 20-12-2006 
partiarc

N. wrote:
direct wrote:
aki meg karacsony elott is a hangfalakon forog!

tegnap lattam a hitspace boltban (www.hitspace.hu), hogy legalabb 8db studio monitor hangfalat lehet megfulelni, szerintem aki csak erdeklodik, annak is megeri...

(volt ott pm5, m1,behringer,genelec, stb... )

csak ugy beirtam :)

még nincsen befejezve a szám ahogy irtam soundon is szeretnék javitani meg még számba is kicsit,ezért jöhetnek tanácsok sok sok...

Topictévesztés? :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:01, 20-12-2006 
son of nitrous

a4s wrote:
N. wrote:
a4s wrote:
bjmatt82 wrote:
a4s wrote:
Tényleg, jut eszembe két kérdés, ha nem fárasztalak velük: a beállítás ízlés és fül dolga, vagy van valami objektívebb módszer is? Valamint: kb. hol érdemes a frekvenciaváltást eszközölni?

Én így csináltam a boltban is, meg otthon is:

1. Manual 85Hz körüli crossovert mond, oda belőttem a szűrőket
2. Gaint először középállásba
3. Csináltam egy szinusz-sweepet 20Hz-től 100Hz-ig, ezzel megnéztem, hogy van-e vhol olyan pont, ahol hangos a spektrum, vagy éppen halk. Főleg fülre, vagy hogy hol rezonálnak a legjobban a dolgok (pld ablak, szgépház, akármi). Ezzel a boltban egy kb 100-105Hz-es szűrőbeállítást játszottam be, meg a hangerővel kb egy közel félállást, kicsivel túl volt rajta.
4. Utána zenéket kell hallgatni, otthon ez eltartott 2 napig kb, de ott már csak a gaint állítgattam, meg a highpass-t, hogy PM5-ökre mennyi menjen ki, úgy éreztem, hogy kevés ment ki rájuk, volt egy lyuk a mély és a szatelitek közt. A boltban ez már kb 3-4 óra alatt megvolt, volt már tapasztalatom, milyen zenékkel kell nézni és hol.

Kb ennyi. A manual egy útmutatás, szóval hülyeség konkrétan azokat az értékeket belőni. Tehát először érdemes onnan kiindulni, aztán a frekisweep alapján kicsit hangolni, aztán élesben, zenékkel finomhangolni.
Nyílván méréssel csinálni objektívebb lenne, de nekem eszközeim sincsenek arra, meg így sikerült úgy összelőni, hogy szépen kiegészíti a szateliteket, nem ordítja túl őket, nem fog tolakodni. Innentől már tényleg csak a gain-beállítást változtatjuk néha, de nagyon hangyát...

Ja, ami fontos: ez helység-függő erősen! Nekem otthon 90Hz körüli crossover vált be, boltban meg ez a 105Hz körüli. Plusz hangfal-függő is....

Nagyon köszi. Úgy tűnik, nem követtem el komoly hibákat, de ezek alapján még tudom finomítani. Nálam is 90Hz körül muzsikál a legjobban, de a hangerővel nehéz dolgom van. Most kb. 1/3 hangerőn nyomom egy 20-25 négyzetméteres szobában, de ezek szerint tehetek még rá nyugodtan. (nem a jó ízlés tartott vissza, hanem a para a felülreprezentált basszusoktól :D )

beállitások elk.rásával mennyire lehet félrelőni egy pm5öst?

Semennyire. Túl sok beállítás nincs rajta. Az előzőek a PM5 és PM12 összehangolására vonatkoztak. (nagyjából mindent a mélynyomón tudsz állítani)

értem akkor ha simán pm5van akkior nem kel iyleneket eszközölni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:04, 20-12-2006 
mindscape

hangosítsd fel :fog:

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:13, 20-12-2006 
partiarc

N. wrote:
a4s wrote:
N. wrote:
a4s wrote:
bjmatt82 wrote:
a4s wrote:
Tényleg, jut eszembe két kérdés, ha nem fárasztalak velük: a beállítás ízlés és fül dolga, vagy van valami objektívebb módszer is? Valamint: kb. hol érdemes a frekvenciaváltást eszközölni?

Én így csináltam a boltban is, meg otthon is:

1. Manual 85Hz körüli crossovert mond, oda belőttem a szűrőket
2. Gaint először középállásba
3. Csináltam egy szinusz-sweepet 20Hz-től 100Hz-ig, ezzel megnéztem, hogy van-e vhol olyan pont, ahol hangos a spektrum, vagy éppen halk. Főleg fülre, vagy hogy hol rezonálnak a legjobban a dolgok (pld ablak, szgépház, akármi). Ezzel a boltban egy kb 100-105Hz-es szűrőbeállítást játszottam be, meg a hangerővel kb egy közel félállást, kicsivel túl volt rajta.
4. Utána zenéket kell hallgatni, otthon ez eltartott 2 napig kb, de ott már csak a gaint állítgattam, meg a highpass-t, hogy PM5-ökre mennyi menjen ki, úgy éreztem, hogy kevés ment ki rájuk, volt egy lyuk a mély és a szatelitek közt. A boltban ez már kb 3-4 óra alatt megvolt, volt már tapasztalatom, milyen zenékkel kell nézni és hol.

Kb ennyi. A manual egy útmutatás, szóval hülyeség konkrétan azokat az értékeket belőni. Tehát először érdemes onnan kiindulni, aztán a frekisweep alapján kicsit hangolni, aztán élesben, zenékkel finomhangolni.
Nyílván méréssel csinálni objektívebb lenne, de nekem eszközeim sincsenek arra, meg így sikerült úgy összelőni, hogy szépen kiegészíti a szateliteket, nem ordítja túl őket, nem fog tolakodni. Innentől már tényleg csak a gain-beállítást változtatjuk néha, de nagyon hangyát...

Ja, ami fontos: ez helység-függő erősen! Nekem otthon 90Hz körüli crossover vált be, boltban meg ez a 105Hz körüli. Plusz hangfal-függő is....

Nagyon köszi. Úgy tűnik, nem követtem el komoly hibákat, de ezek alapján még tudom finomítani. Nálam is 90Hz körül muzsikál a legjobban, de a hangerővel nehéz dolgom van. Most kb. 1/3 hangerőn nyomom egy 20-25 négyzetméteres szobában, de ezek szerint tehetek még rá nyugodtan. (nem a jó ízlés tartott vissza, hanem a para a felülreprezentált basszusoktól :D )

beállitások elk.rásával mennyire lehet félrelőni egy pm5öst?

Semennyire. Túl sok beállítás nincs rajta. Az előzőek a PM5 és PM12 összehangolására vonatkoztak. (nagyjából mindent a mélynyomón tudsz állítani)

értem akkor ha simán pm5van akkior nem kel iyleneket eszközölni.

Így van, ami az 5-ösön van azt egy írástudatlan is beállítja öt perc alatt.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:42, 20-12-2006 
partiarc

scum daddy wrote:
hangosítsd fel :fog:

Ha csak hallgatom: mindig :fog:

Mondjuk az én zenémnek édesmindegy, szóval lehet, hogy úgy is hagyom ezentúl. :fog: :fog:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:47, 02-01-2007 
weekandbass

nekem egy Onkyo Integra A1018-asom van,hozzá Tannoy Reveal passziv monitorok,plussz egy saját kreálmány mélynyomó,szintén passzív,szépen kiegészíti a hiányzó alja frekiket.
a főnököm stúdiójában Genelec 1031A monitorokon dolgozom,az mondjuk kategóriákkal jobb,de a kettőt összehasonlítva egész jol szerepelt a Tannoy,műszerrel és fül alapján is.
Valakinek esetleg más vélemény,tapasztalat?

www.myspace.com/vityoo
www.myspace.com/weekandbass

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:37, 02-01-2007 
mindscape

így látatlanban megmondom, h a tannoy + saját kreálmány wooferrel és az onkyo erősítővel nem tudod rendesen monitorozni a zenéidet, mert mindig lesz valami hiba a mixdownban.
hallgatni biztos jó mert gondolom szépen szól, de 100%, h nem lineáris

a genelec 1031 más kategória, az természetesen használható zenélni meg masterelni. :D

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:31, 08-01-2007 
weekandbass

nah ránéztem ujra egy műszerrel a cuccomra csak a kiváncsiság végett,és egész tűrhető eredményt kaptam:
a Tannoy csak magában ugy 70 Hz-tól 19kHz-ig +- 3dB-el adta vissza a tesztjelet,ami nem oly rossz,és ha bekapcsoltam hozzá a mélynyomót,akkor ugyan lett egy kis mélyemelés 50-80Hz környékén,de még ez is +5 dB környékén maradt,és igy viszont a cucc lement 35Hz-ig is -3dB-n belül.Sztem ez nem olyan rossz,persze vannak sokkal rosszabb helyek a szobában,de ugy kisérleteztem ki,hogy ahol a leglineárisabb(mély tekintetében),ott helyeztem el a székem.Szerencsére nem kellett messzire mennem:)
Szoval a műszeres linearitás megvan nagyjából,persze nem stúdió,de nekem pont jó,ha vmit nagyon akarok hallani ugyis ráeresztem a Genelec-ekre:)de a Tannoynak is nagyon részletgazdag és korrekt a magasa.
ja és Integra A-8015,csak a rend kedvéért,az előbbiekben elirtam...

www.myspace.com/vityoo
www.myspace.com/weekandbass

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:02, 15-01-2007 
droid

M-Audio-ja van valakinek, vagy csak vélemény róla?
BX-8a érdekelne igazán majdnem egy ár a PM5-tel..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:23, 25-01-2007 
komoly gondban vagyok... :D
kezdem észrevenni hogy a normálhoz képest 1 kicsit tompák a hangfalaim..egyre jobban zavar,el is kezdtem keresgélni vmi hangkártya util után hogy találok e vmit amivel fel tudnám kicsit eq-zni a hangot,keresetem kerestem de off...semmi sincs
amit hangkárytához adtak az 1 fos,amit meg találtam(vmi diamond voice changer)az meg abszolút nem erre való...a kérdése mtehát egyszerű:

Ki tud olyan programról amivel naturál meglehetne eqzni az outból jövő jelet(tehát magát a windows hangot)???

:wink:

Post subject:
PostPosted: 10:02, 25-01-2007 
original nuttah

???

tehát a hangfal "tompaságát" akarod kompenzálni eqval? sztem felejtsd el, nem hinném h be tudod lőni "lineárisra" ( :) ) a hangfal hangját, meg amugy is...

ha belépőszintű karid van, akkor esetleg DSP-vel tudnál rajta igazítani, de sztem hülyeség.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:27, 25-01-2007 
droid

végképp ne emelj ki max vágj a mélyből és hangosítsd fel, nemtudom mennyi értelme van ennek...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:23, 25-01-2007 
Na de mivel?? :roll:

igen lieárisra akarnám belőni,sztem 1átalán nem hülyeség

új hangfalakat meg most nem fogok venni :evil:

Post subject:
PostPosted: 18:06, 25-01-2007 
ujonc

fless wrote:

Ez ugyanaz mint az mp3, vagy a jpeg, vagy bármilyen veszteséges tömörítés. Ami nincs ott, azt nem tudod kipótolni semmivel.

Last edited by bjmatt82 on 01:07, 26-01-2007, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:23, 25-01-2007 
metalhead

hogy kicsit rendbe tegyuk itt a dolgokat:

a linearitason lovagolni altalaban butasag. egyreszt eleg nehezen merheto le pontosan, masreszt az atvitelt nem kizarolagosan hatarozza meg. az atviteli amplitudo karakterisztika megmutatja ugyan, hogy az adott rendszer milyen mertekben erositi az adott frekvenciakomponenst, de az atvitelt jellemzo fuggveny (altalaban) komplex, tehat faziskarakterisztikaja is van, szabatosan fogalmazva: a jel fazisat is kepes megvaltoztatni.
ebbol az kovetkezik, hogy 2 gyakorlatilag azonos amplitudo karakterisztikaval (esetunkben linearis) rendelkezo dinamikai rendszer teljesen kulonbozo modon viselkedik a jelek fazisat tekintve. peldaul egy 1000Hz-es komponensen az egyik 3fokot, mig a masik 7fokot tol (ismet szabatosan fogalmazva, keslelteti), azaz mas lesz a kimeneten a jel. ez a tulajdonsag is fontos, hogy meghatarozzuk a hangfal "dinamikajat", azt, hogy mennyire kepes huen visszaadni a jelekben lezajlott valtozasokat. ha elcsuszkalnak egymashoz kepest a komponensek, akkor mashogy halljuk "egyben" a hangokat.

tovabba: nem tudom hogyan merik ezeket a megadott linearis atviteli gorbeket, de a hangfal elhelyezese, az erosito, stb minden belejatszik.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:19, 26-01-2007 
original nuttah

Psure wrote:

a linearitason lovagolni altalaban butasag. egyreszt eleg nehezen merheto le pontosan, masreszt az atvitelt nem kizarolagosan hatarozza meg. az atviteli amplitudo karakterisztika megmutatja ugyan, hogy az adott rendszer milyen mertekben erositi az adott frekvenciakomponenst, de az atvitelt jellemzo fuggveny (altalaban) komplex, tehat faziskarakterisztikaja is van, szabatosan fogalmazva: a jel fazisat is kepes megvaltoztatni.
ebbol az kovetkezik, hogy 2 gyakorlatilag azonos amplitudo karakterisztikaval (esetunkben linearis) rendelkezo dinamikai rendszer teljesen kulonbozo modon viselkedik a jelek fazisat tekintve. peldaul egy 1000Hz-es komponensen az egyik 3fokot, mig a masik 7fokot tol (ismet szabatosan fogalmazva, keslelteti), azaz mas lesz a kimeneten a jel. ez a tulajdonsag is fontos, hogy meghatarozzuk a hangfal "dinamikajat", azt, hogy mennyire kepes huen visszaadni a jelekben lezajlott valtozasokat. ha elcsuszkalnak egymashoz kepest a komponensek, akkor mashogy halljuk "egyben" a hangokat.

tovabba: nem tudom hogyan merik ezeket a megadott linearis atviteli gorbeket, de a hangfal elhelyezese, az erosito, stb minden belejatszik.

sztem ez már stúdiótéma nem? :)
amugy értem amit mondasz, csak az nem teljesen tiszta h ez ennyire sokat jelentene a "mocskos" zenét író törtproducereknek/palántáknak :))

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:29, 26-01-2007 
partiarc

PM3 wrote:
Psure wrote:

sztem ez már stúdiótéma nem? :)
amugy értem amit mondasz, csak az nem teljesen tiszta h ez ennyire sokat jelentene a "mocskos" zenét író törtproducereknek/palántáknak :))

csak akkor jelent sokat, ha jó soundot akarsz, egyébként nem :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:36, 26-01-2007 
original nuttah

ja amugy utólag már levágtam mire írta Psure
Quote:
...hogy kicsit rendbe tegyuk itt a dolgokat:..

csak lusta voltam repostolni :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:00, 27-01-2007 
fless wrote:
Na de mivel?? :roll:

új hangfalakat meg most nem fogok venni :evil:

amúgy ha ez hülyeség akkor a winampos eq is hülyeség...végülis úgyanazt a célt szolgálná a kettő
meg a windowsos eqzás nem csak zeneszerknél lenne alkalmas...filmnézésnél is jó lehet vgy bármi másnál ahol nincs equalizer,de szeretnénk a hangot szépíteni 1 kicsit...
szval,ismertek ien progit?

Post subject:
PostPosted: 13:31, 30-01-2007 
son of nitrous

M-Audio Studiophile BX8a vs. E-Mu PM5

melyiknek mik előnyei hátrányi,tapasztalatok?

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 474 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 24  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]