i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 01:35, 30-05-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 116 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 11:34, 08-03-2005 
ujonc

[quote="Pumiee_"]Üdv!!

Nekem a legtöbb ihletet a zöld adja, olyankor nemtom mi van velem, de jobban beleélem magam a zenébe, ugymond egy leszek vele... :D

Én régebben zöldel csináltam ,de nem jött be a téma ,mert folyton elaludtam a reasonon. tisztán sokkal jobb......
Én is így vagyok vele ,hogy hirtelen kipattan pelőlem egy dallam és már mennék a reasonhoz. Én is elfelejtettem mikor oda kerültem ,ezért dúdolom be a diktafonba:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:00, 08-03-2005 
ujonc

Nem rossz módszer. Abszolut praktikus. Ezt én is bevezetem! :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:54, 09-03-2005 
pokemon

mentalien wrote:
fura ez az ihletdolog, én pl soxor merítek az "utcazajokból", idétlen csörgésekből, stb, amiket fejben továbbfejlesztek, aztán otthon megpróbálom hallhatóvá tenni ezeket :)

Detto :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:07, 09-03-2005 
pokemon

Egyébként Én is azok közé tartozom akik éjszaka ülnek le potit csavargatni. A legjobb az egészben hogy reggelre kipihent aggyal (kelés után) benyomom amit hajnalban csináltam és vagy csodálkozok vagy sírok vagy fölfedezem azt mit lehet essetleg kihozni az adott "valamiből". Szerintem mindenkit más inspirál a zenekészítésre/írásra de az mindenképp fontos hogy tudjunk örülni annak amit csináltunk + törekedjünk az igényességre :wink:
És most go to potmeters :arrow:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:40, 09-03-2005 
original nuttah

én általában inkább reggel írok mostanában, olyankor még van energiám, és nem olyan kész még az agyam sem...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:44, 12-03-2005 
ujonc

mostanában én délutan 2 körül. akkor tök friss vagyok

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:48, 06-04-2005 
original nuttah

ti hogy írtok zenét? úgyértem pl megírjátok a pörgős részt, aztán intro, vagy az elejétől szép fokozatosan építitek fel? mivel szoktatok kezdeni? csak úgy kíváncsiságból :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:01, 06-04-2005 
droid

ez is egy ojan dolog szerintem ,hogy mindenki minden zenénéjénél más.. én általában egy leadet, vagy basst írok először, mer azt akarom ,h monjuk a bassline, önmagában vigyen! erre munjuk jön valami fx sáv, amialatt valami ritmikus, nem baj ha monotón sávot pakolok, hogy még az is ritmust adjon neki.. ált ezután teszek rá dobot, ami monjuk azé nem jó, mer a dobok így nem passzolnak bele gyakran... de ezt monjuk úgy küszöböltem néha ki, hogy keresgetek egy odaillőt a doblupok közt aztán annak a sampléi be redrumba, és én adok nekik patternt... de mostanában így sikerült layerezgetnem meg csinálni pár mintát, ált ezek jelentik az alapot... miután van egy jó tömött loopom elkezdem felépíteni az elejétől. ezután derül ki hogy mi kéne még.. ezután a váltásokat kidolgozni és kész. a leguccsó lépés pedig utánna sok hejen meghallgatni és a tapasztalatok alapján változtani a hangzáson. eqokon meg compokon állítani.. masterelni.. kb így zajlik nálam de meglepne ha tényleg nem mindenkinél más lenne és mindenkinél zenéről zenére változna :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:07, 06-04-2005 
original nuttah

Range_OS wrote:
kb így zajlik nálam de meglepne ha tényleg nem mindenkinél más lenne

nem tutorialt kértem 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:28, 06-04-2005 
droid

jovan na! leírtam a fojamatot :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:10, 07-04-2005 
original nuttah

no problem, de csak az avatarod miatt :wink: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:54, 07-04-2005 
ujonc

Én mindig keszitek egy alapötletet, ami minden részét tartalmazza a számnak, de ekkor még nincs felépítés. A legnagyobb probléma az szokott lenni hogy az alapötletet nemtudom hogy variáljam. Vagy hogy az egyes szólamok hogy lépjenek be. Magyarul a felépítés.

Sztem a legfontosabb hogy a dobok a basszusok, a leadek, és minden alkotóeleme a számnak, dallamban és főleg ritmusban egységesek legyenek, kiegészítsék egymást. Persze ezt könnyű mondani...

Egyébként egy másik problémám amikor a számnak egy része "folyamatos" hangzású, de a váltásoknal ellaposodik. Ilyenkor egyszerűen nem bírom kitalálni hogy hogy lehetne jol megoldani. :(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:09, 07-04-2005 
ujonc

Rám is mind igaz az itteni leírtakra, de sokszor az aktuális lelkivilágot próbálom/tudom tükrözni a zenében.
Vagy sikerül kihoznom belőle azt, amit akartam (ált. nem) vagy az eredeti terven haladva valami sokkal jobbra találok rá.
Másik lehetőség, hogy leülök, beteszek valamilyen beatet, bogarászok a samplelek közt, csinálok 2-3 hangot, egy alap dallamot, azt otthagyom. Ezt sokszor megismételve... A későbiekben amikor már sok (fegyvered van) egyszer csak összeraksz a sok kis egyszerű számból a tutit.
A harmadik az, hogy nem csak dnb-t hallgatok, és vannak klasszikus kedvenc zenéim amit szeretek nagyon, és sokszor hallgatnám szívesen dnb-változatban, és szeretném, ha a partyarcok is kapjanak abból az érzésből ami számukra egy dnb bulin nincs lehetőség. Pl a Jazz-t nagyon jól szól dnb-vel, sokszor sebessége is megegyezik.

Más szóval, valami akkor megy jól, ha azt szereted csinálni, és ez ugyan úgy igaz arra is, hogy egy szám tükrözze az érzéseidet, mert ha nem úgy érzel amit a szám ki akar fejezni magából, akkor kevés az esélye a tutinak. Próbálj úgy zenét írni, hogy előre meghatározod a szám címét.... :idea: :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:28, 12-04-2005 
original nuttah

-=[Tank84]=- wrote:
Ezt sokszor megismételve... A későbiekben amikor már sok (fegyvered van) egyszer csak összeraksz a sok kis egyszerű számból a tutit.

magyarul loopolsz 8)

mostanában már én is így írom a zenéimet, h reason2.5 -> loop-ok exportálása wav-ba -> aztán cubase-ben effektezés, összepakolás, stb. végül masterelés

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:28, 28-04-2005 
original nuttah

tényleg, ti egy számra átlagosan mennyi időt fordítatok?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:42, 28-04-2005 
metalhead

Változó...van amikor egy szám egy éjszaka alatt kész,és csak hónapok múlva nyúlok hozzá,hogy valami apróságot módosítsak,és van a másik lehetőség (nálam),amikor hónapokig bütykölök egy zenével,hogy tökéletes legyen...
(aztán a nagy tökéletességet elsüllyesztem az "egyebek" mappába... :D )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:50, 29-04-2005 
ujonc

ismerős

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:31, 01-05-2005 
ujonc

Mikor jön az ihlet, akkor 1-2 óra alatt összedobok ez loop-ot, aztán vége, leáll az agy. Ritkán fejezek be egy zenét.(10ből max 3-at).Amit befejezek, az általában elég egyhangú.(ez nem azt jelenti, hogy rossz
:D)
pl.
http://djvshare.uw.hu

-athmos-

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:16, 08-05-2005 
original nuttah

Hát elég bonyolult nálam pl..
időröl időre az ember tele lesz mindenféle fölösleges energiákkal, miket le kell vezetni v.milyen formában ugye...
S akkor uzsgyi neki, kattanok is a rendszerbe, s okádok magamból...

Na kb...
meg az is előfordul, hogy már sok ideig nem megy ki a fejemből egy ritmusszekció, s akkor is ki kell gyártani a dolgot ugye...
Sőt, olyan formula is volt, hogy álmomban sikerült átlátni virtuálisan a projektet, felépítéseit, moduljait, gépeit, s még a könyvtárfát is (másnaposság alatt), kelés után irány a gép
:combo:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:18, 08-05-2005 
original nuttah

Hát valentine69,
én kb 25 - 30 projektet kezdek meg, s azokból rakosgatom össze a dalokat, van, mikor csak két havona készül el 1 track, loopolás nem para, de a master annál nehezebb.... :?

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 116 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]