Conclusion wrote:
deviant wrote:
pont a sony a legrosszabb pelda
arkepzesuk hasonlo laptop teren, mint almaeke, irrealisan draga...
nekem csak ez az egy nagy bajom van vegulis a gepemmel, hogy annyit nem er mint amennyibe fajt
Az tény, hogy nem olcsó, de a dolog nem annyiban merül ki, hogy milyen alkatrészek vannak benne. Gyártás és shipping között nagyon sokminden történik és ezen két fő folyamat között végbe ment dolgok is nagyon befolyásolják az árat. Egy fuji azért annyi amennyi, mert egyrészről selejtből csinálják (mint a hpnál...ezek azok az alaktrészek amikre ráírják, hogy pl asus p5b Le) másrészről mert nincs meg a megfelelő diagnosztikai, teszt fázisa. Szóval rádobnak egy xp-t adott esetben egy vistát és jó is lesz, de nem tesztelik le rendesen az egyes alaktrészeket. (mi ezt annó komolyabb laptopoknál elég jóm kis tesztelő és diagnosztikus állomásokon csináltuk) Ezeket azért kerülik meg, mert nagyon sok idő és munka befektetéssel jár ami egyenlő a pénzel. Szóval egy Sony ezért is drága. Szint ugyan ez a toshiba.
Például az apple-ök is ettől drágák, mert nem lefröccsöntik, beleraknak valamit és postázzás, hanem alaposan tesztelik elég sok fázison keresztül az összes alaktrészét a gyári hibákat a legminimálisabra csökkentve ezzel. Sajnos így is maradnak próblémák amik csak ténylegesen hosszútávon jönnek elő.
en azt ertem hogy a dolog kulcsa a celhardverre fejlesztett rendszer,
ami azert eleg jol mukodik, ezerszer jobb is, mint a budget vindoz laptopok
meg melle meg szexi is
nekem alapvetoen desktop gep kellett, itt azert vista alatt kilog a lolab, maguk az alkatreszek 90%a barmelyik pcboltban beszerezheto + egy hekintos, es kerult mondjuk max a negyedebe az egesz
endjuzerkent, mit sem torodve a "nagyon sok idő és munka befektetéssel", tovabbra is azt erzem, amit nem tudok jobban megfogalmazni
szerintem nem er annyit, mint amennyibe kerult