i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 02:39, 30-05-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 410 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 16:08, 21-05-2008 
pokemon

a4s wrote:
minord wrote:
en semmit nem allitgattam soha a steupomon, hogy stabil legyen...nem kellett osszehoznom a hangkartyat a geppel

a mac egyszeruen stabil es pont. nem kell hozza se szakertelem se setup se install se semmi

nalam legalabbis

Megfelelő audio setup alatt azt értettem, hogy beteszed a kártyát, beállítod a dolgokat és használod. Magyarán ugyanazt, amit te.

nem

nalam a beallitod resz eddig mindig kimaradt....

csak bedugod es hasznalod

(lol)

http://www.myspace.com/trafikhiphop

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:09, 21-05-2008 
souljah

a4s wrote:
spinant wrote:
Snaper_OFF wrote:
a4s wrote:
minord wrote:
en semmit nem allitgattam soha a steupomon, hogy stabil legyen...nem kellett osszehoznom a hangkartyat a geppel

a mac egyszeruen stabil es pont. nem kell hozza se szakertelem se setup se install se semmi

nalam legalabbis

Megfelelő audio setup alatt azt értettem, hogy beteszed a kártyát, beállítod a dolgokat és használod. Magyarán ugyanazt, amit te. Az ilyen "a mac stabil és pont" mondatokon viszont masszív röhöghetnékem van, miután minimum 6 éve azon dolgozom minden nap. Ez kb. a negyedik vagy ötödik, amit most hajtok. Ne tévesszük meg a tapasztalatlanokat. :D

Gyakoraltilag fullsoan minord mellé állok. Én nem akarok vírust írtani, meg töredezettségmentesíteni meg ilyen hülyeségek. Nekem ne legyen olyan hogy 3 óra zenélés után a kulcsos dobozos Logic csak úgy kilép zéróra és újraindul a kb 2 hónapos gép...és ez nem a Logic hibája...

Én zenélni akarok, nem karbantartani.

bekönnyezek, annyira igazad van :D

a4s wrote:
Az ilyen "a mac stabil és pont" mondatokon viszont masszív röhöghetnékem van, miután minimum 6 éve azon dolgozom minden nap. Ez kb. a negyedik vagy ötödik, amit most hajtok. Ne tévesszük meg a tapasztalatlanokat. :D

Biztos félreolvastad, erre kellett volna reagálni. Fullosan.

:P

jajó akkor reagálok
nemhiszem hogy az előző macek amiket használtál (4-5) szarrá ment volna és ezért kellett új gépet kapnod, mivel az én gépemet (és beszélhetünk bármelyik mac-ről) még az unokám is használni fogja
nem úgy mint egy dzsudzsicu-szimensz okádékot, amit az egy éves garancia lejárta után oda lehet dobni a kocáknak, vagy könyvtámasznak még esetleg jó

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:39, 21-05-2008 
corebreak

PC kontra MAC példa nálam még mindig a Mokka Cukkás live-om.

Acer laptop, garis, fullos, giga ram, nem is volt olcsó, stb.

1. iszonyat tápegység zúgás,
2. fagyás 3-4száz ember előtt, akadozás egy szaros 8 sávos abletonnal,
3. mocskos randa,
4. rohadt nehéz...

kb 3 hónapra rá szegeden flankeréknél egy szaros 600-as G3-as iBook, lapi karival, 1db kontrollerrel, tökéletes szett, nincs zúgás, teljesen fagyás mentes, akadozás mentes...álom volt.

Ja. 256 mega rammal...

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:41, 21-05-2008 
partiarc

Hát az idő még a Mac-nek sem tesz jót. Oké, nem akartam beleszántani a társalgásba ezt a földhözragadt barázdát. Hagyjuk is, mert parttalanná válik... Térjünk vissza az áhítathoz.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:51, 21-05-2008 
souljah

a4s wrote:
Hát az idő még a Mac-nek sem tesz jót. Oké, nem akartam beleszántani a társalgásba ezt a földhözragadt barázdát. Hagyjuk is, mert parttalanná válik... Térjünk vissza az áhítathoz.

nem kell ennyire túlreagálni a dolgot, nem áhitatról van szó, hanem érvekről és példákról

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:40, 21-05-2008 
pokemon

spinant wrote:
a4s wrote:

nem kell ennyire túlreagálni a dolgot, nem áhitatról van szó, hanem érvekről és példákról

ahitatrol is:

1. feher

2. vilagit rajta az alma

3. sok kedvenc dj-m producerem hasznal ilyet

lehet oltani

http://www.myspace.com/trafikhiphop

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:50, 21-05-2008 
original nuttah

a4s wrote:
Conclusion wrote:
nihilist wrote:

deviant wrote:
ez is olyan hogy a 3 honap alatt mondjuk elofordult negyszer...

ez pedig szerintem nem csak gépspecifikus.
pc-m van kb másfél 2 éve ugyanaz az xp prof. és egy kezemen meg tudom számolni, hányszor volt kék halálom, resetem, megfagyásom. ha ügyesen karbantartod a rendszert nincs vele gond.

Pontosan. Jó hardverekből minimális napi karbantartás mellett no gond a pcvel. Egyedül audio terén bicsaklik a dolog ami számomra fontos.

megfelelő audio setup-pal nem "bicsaklik" az sehová... :)

Ez így nem igaz. Bicsaklik az. Köztudott, hogy a pck egyik hátránya, hogy lötyög a timeing. Ráadásul ez nem egy fix érték hanem időben folyamatosan változó! Nincs oprendszer szintű pro audio támogatás. (pl macnél ez a core audio amit mi pc-n külsős asioval próbálunk helyettesíteni de közel sem olyan stabil mivel nincs op támogatása...plussz macen system szintő nagyfelbontású audio támogatás van....pc-n ez kimerűl a 44,1 khzben))
A többi dolog már szubjektív. Driverekkel lehet szopozni macen is. Az nem igaz, hogy nem (ala hitspace...tele van maces driver parákkal és pc-sekkel egyaránt)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:59, 21-05-2008 
original nuttah

spinant wrote:

jajó akkor reagálok
nemhiszem hogy az előző macek amiket használtál (4-5) szarrá ment volna és ezért kellett új gépet kapnod, mivel az én gépemet (és beszélhetünk bármelyik mac-ről) még az unokám is használni fogja
nem úgy mint egy dzsudzsicu-szimensz okádékot, amit az egy éves garancia lejárta után oda lehet dobni a kocáknak, vagy könyvtámasznak még esetleg jó

Na ezt utálom a macesekbe. A félmillás gépet (vagy valaha volt félmillást) odarakják a legolcsóbb pc-s kategoria mellé. Nem érzed, hogy ez nagyon nem helyén való? Ha teszt akkor rakd be a sony vaio mellé. Az xp az xp marad de elcsodálkoznál milyen stabil is egy xp egy normális gépen. Ma már tuti nem ezért vennék macet. Az még maximum a ppc-s időszakra lehetne igaz. Legtöbb esetben persze az a gond, hogy lámák használják a gépet. És itt a különbség mac és pc között. Az egyik a háttérbe rejti (terminál ablakok mögé) a dolgait a másik előtérbe és ezért betudod sz@rul konfigurálni. Macen esélyed sincs max ha a terminálhoz nyúlsz, de aki ezt megteszi már valszefg szándéka van vele és talán érthozzá.

A töredezetség mentesítés meg parasztvakítás!

A mac és a pc-s platform felfogásban különbözik. Nekem is jobban tetszik a mac filozófia, de azért a valótlanságokat kerüljük már el.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:22, 21-05-2008 
corebreak

Az én macim gyakorlatilag 2001-2002-es. Ebben eddig egy darab alaplapi elem lett cserélve, ami lemerül ugy 5-6 év után.

Ennyi.

Amit mindorg mond az teccik. Ott az alma, világít, és mocskosul szép.

Mondjuk nekem könnyű igaz hogy 7 éves a gépem, de ez akkor is Power széria, szal nem panaszkodom. Belülről is sokkal érthetőbben van felépítve. Gyakorlatilag minden kábelnek kábelcsatornája van.

Ez nem nagy szám tudom. De próbálj meg szétszedni egy PC-t anélkül hogy beletolnád az IDE kábelt a proci(-és vagy vinyó) ventijébe...

Meg amúgy.

Egy aprócska példa.

Fater egy fényképezőgépet. Nem mondok ki a nevét, de 100as feletti áron tolta, zsír új. A CD-jéről minden fel lett rakva a hivatalos XP-jére amivel gyakorlatilag semmi gond nincs, talán 1 éve sincs rádugva a net, frissen lett telepítve nemrég.

A gépet nem ismeri fel, nem vszi át a képeket, gyakorlatilag 3 órás telepítés blabla pdf, internet adobe, stb nézés után csak ültünk ott kukán és ennyi.

Felvittem a fényképezőt. Kattintottam vele kettőt-hármat. Bedugtam a mac-be. Erre. Megjelent a képe a gépenm és lécci válasszam már ki melyik képeket akarom áttölteni. Érted? Mindenféle driver mindn nélkül. És majd behaltam. A system firssitéssel ezek a a kis képek is lejönnek hogy tudja a gyökér milyen gépet dugott rá. Nagyon komoly.

Ugyanez volt a játék a PDA-mal. Gyakorlatilag lehetelen volt HotSync-el kommunikálni. MAC-en meg iSync és kész...pedig direkt PalmOne-om van Palm OS-el nehogy ablakos CE vagy mi legyen azon:D

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:50, 21-05-2008 
souljah

Conclusion wrote:
spinant wrote:

jajó akkor reagálok

Na ezt utálom a macesekbe. A félmillás gépet (vagy valaha volt félmillást) odarakják a legolcsóbb pc-s kategoria mellé. Nem érzed, hogy ez nagyon nem helyén való? Ha teszt akkor rakd be a sony vaio mellé. Az xp az xp marad de elcsodálkoznál milyen stabil is egy xp egy normális gépen. Ma már tuti nem ezért vennék macet. Az még maximum a ppc-s időszakra lehetne igaz. Legtöbb esetben persze az a gond, hogy lámák használják a gépet. És itt a különbség mac és pc között. Az egyik a háttérbe rejti (terminál ablakok mögé) a dolgait a másik előtérbe és ezért betudod sz@rul konfigurálni. Macen esélyed sincs max ha a terminálhoz nyúlsz, de aki ezt megteszi már valszefg szándéka van vele és talán érthozzá.

A mac és a pc-s platform felfogásban különbözik. Nekem is jobban tetszik a mac filozófia, de azért a valótlanságokat kerüljük már el.

nem mert annyiért vettem mint egy dudzsicut vagy még olcsóbban (120e) ;)

egyébként meg szerintem maradjunk a zenei témánál, a4s-nek adok igazat abban, hogy ez parttalan vita

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:58, 21-05-2008 
partiarc

Conclusion wrote:
spinant wrote:

jajó akkor reagálok

pont a sony a legrosszabb pelda
arkepzesuk hasonlo laptop teren, mint almaeke, irrealisan draga...
nekem csak ez az egy nagy bajom van vegulis a gepemmel, hogy annyit nem er mint amennyibe fajt

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:14, 21-05-2008 
original nuttah

deviant wrote:

nekem csak ez az egy nagy bajom van vegulis a gepemmel, hogy annyit nem er mint amennyibe fajt

Az tény, hogy nem olcsó, de a dolog nem annyiban merül ki, hogy milyen alkatrészek vannak benne. Gyártás és shipping között nagyon sokminden történik és ezen két fő folyamat között végbe ment dolgok is nagyon befolyásolják az árat. Egy fuji azért annyi amennyi, mert egyrészről selejtből csinálják (mint a hpnál...ezek azok az alaktrészek amikre ráírják, hogy pl asus p5b Le) másrészről mert nincs meg a megfelelő diagnosztikai, teszt fázisa. Szóval rádobnak egy xp-t adott esetben egy vistát és jó is lesz, de nem tesztelik le rendesen az egyes alaktrészeket. (mi ezt annó komolyabb laptopoknál elég jóm kis tesztelő és diagnosztikus állomásokon csináltuk) Ezeket azért kerülik meg, mert nagyon sok idő és munka befektetéssel jár ami egyenlő a pénzel. Szóval egy Sony ezért is drága. Szint ugyan ez a toshiba.
Például az apple-ök is ettől drágák, mert nem lefröccsöntik, beleraknak valamit és postázzás, hanem alaposan tesztelik elég sok fázison keresztül az összes alaktrészét a gyári hibákat a legminimálisabra csökkentve ezzel. Sajnos így is maradnak próblémák amik csak ténylegesen hosszútávon jönnek elő.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:34, 21-05-2008 
partiarc

Conclusion wrote:
deviant wrote:

Az tény, hogy nem olcsó, de a dolog nem annyiban merül ki, hogy milyen alkatrészek vannak benne. Gyártás és shipping között nagyon sokminden történik és ezen két fő folyamat között végbe ment dolgok is nagyon befolyásolják az árat. Egy fuji azért annyi amennyi, mert egyrészről selejtből csinálják (mint a hpnál...ezek azok az alaktrészek amikre ráírják, hogy pl asus p5b Le) másrészről mert nincs meg a megfelelő diagnosztikai, teszt fázisa. Szóval rádobnak egy xp-t adott esetben egy vistát és jó is lesz, de nem tesztelik le rendesen az egyes alaktrészeket. (mi ezt annó komolyabb laptopoknál elég jóm kis tesztelő és diagnosztikus állomásokon csináltuk) Ezeket azért kerülik meg, mert nagyon sok idő és munka befektetéssel jár ami egyenlő a pénzel. Szóval egy Sony ezért is drága. Szint ugyan ez a toshiba.
Például az apple-ök is ettől drágák, mert nem lefröccsöntik, beleraknak valamit és postázzás, hanem alaposan tesztelik elég sok fázison keresztül az összes alaktrészét a gyári hibákat a legminimálisabra csökkentve ezzel. Sajnos így is maradnak próblémák amik csak ténylegesen hosszútávon jönnek elő.

en azt ertem hogy a dolog kulcsa a celhardverre fejlesztett rendszer,
ami azert eleg jol mukodik, ezerszer jobb is, mint a budget vindoz laptopok
meg melle meg szexi is

nekem alapvetoen desktop gep kellett, itt azert vista alatt kilog a lolab, maguk az alkatreszek 90%a barmelyik pcboltban beszerezheto + egy hekintos, es kerult mondjuk max a negyedebe az egesz

endjuzerkent, mit sem torodve a "nagyon sok idő és munka befektetéssel", tovabbra is azt erzem, amit nem tudok jobban megfogalmazni
szerintem nem er annyit, mint amennyibe kerult

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:21, 21-05-2008 
original nuttah

Igen...user szempontból ez valóban így működik. Ha bent vagy és dolgozol rajta és belekalkulálod a béreket a hosszú tesztelési fázisokat akkor meg már máshogy jön le. Mindenesetre ha megteheted biztosan nyugodtabb szívvel veszel sonyt félmilláért mint fujit vagy hp-t, mert valahol mégis sejted, hogy holvan a kutya elásva. Vagy Desktop esetében egy hp-t vagy egy dell-t. (bár a dellek mióta olcsósodtak elég gyérek lettek...pont a tesztelési fázisból építettek le aminek meg is van az eredménye...lásd fórumok és panaszok, de így több fogy). A harmadik lehetőség amit én a legjobbnak tartok, de sok idő ami nem feltétlen baj sőt. Az ha magadnak építesz, de ehez nem árt 'szakértelem' és nagyon-nagyon sok idő míg minden alaktrésznek utánna lapozól. Aztán elmész megveszed (általában 10 boltban mire mindent megtalálsz normális reális áron). Majd ha valamelyik cuccal baj van mehetsz vissza garira. (mert ennyi alkatrész megvárlásánál érvényesülhet a nagyszámok törvénye és egy hibás alkatrész nagy esélyel lesz). De ha esetleg bepöccen a gép teszt nélkül nem lehetsz benne biztos hogy minden alkatrész 100%-osan megy vagy legalábbis normális határon belűl.

Persze ez úgye nem kerül materiálisan pénzbe így anyagilag egésszen biztosan olcsóbban hozod ki a gépet. Lehet annyira jó mint egy dell vagy egy ibm. (sőt) Csak lehet vele nagy szivacs is. (gyárival kevésbé, mert vissza viszed garira és megkapod működően)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:44, 22-05-2008 
metalhead

különben is
a mekbukkal lehet csinálni vicces képeket

: f o g :

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:25, 22-05-2008 
droid

Conclusion wrote:
Igen...user szempontból ez valóban így működik. Ha bent vagy és dolgozol rajta és belekalkulálod a béreket a hosszú tesztelési fázisokat akkor meg már máshogy jön le. Mindenesetre ha megteheted biztosan nyugodtabb szívvel veszel sonyt félmilláért mint fujit vagy hp-t, mert valahol mégis sejted, hogy holvan a kutya elásva. Vagy Desktop esetében egy hp-t vagy egy dell-t. (bár a dellek mióta olcsósodtak elég gyérek lettek...pont a tesztelési fázisból építettek le aminek meg is van az eredménye...lásd fórumok és panaszok, de így több fogy). A harmadik lehetőség amit én a legjobbnak tartok, de sok idő ami nem feltétlen baj sőt. Az ha magadnak építesz, de ehez nem árt 'szakértelem' és nagyon-nagyon sok idő míg minden alaktrésznek utánna lapozól. Aztán elmész megveszed (általában 10 boltban mire mindent megtalálsz normális reális áron). Majd ha valamelyik cuccal baj van mehetsz vissza garira. (mert ennyi alkatrész megvárlásánál érvényesülhet a nagyszámok törvénye és egy hibás alkatrész nagy esélyel lesz). De ha esetleg bepöccen a gép teszt nélkül nem lehetsz benne biztos hogy minden alkatrész 100%-osan megy vagy legalábbis normális határon belűl.

Persze ez úgye nem kerül materiálisan pénzbe így anyagilag egésszen biztosan olcsóbban hozod ki a gépet. Lehet annyira jó mint egy dell vagy egy ibm. (sőt) Csak lehet vele nagy szivacs is. (gyárival kevésbé, mert vissza viszed garira és megkapod működően)

számítógép építgetés, rommá konfigolás.... szerintem ez is előnye a macnek. Ha akarod terminálon keresztül addig konfigolod amíg jó neked, a mindennapos dolgokat meg egy tök egyszerű felületen gyorsan be tudod állítani. Van elég dologom és a szabaidőmben használni szeretném a gépeim nem konfigolni őket. Van ppc is intel is igazából mind2vel elégedett vagyok. Logic meg ugye mindent üt :) (najó protoolst nem :D )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:38, 22-05-2008 
original nuttah

Igen ezért mondtam, hogy felfogás kérdése. Én szeretem buzerálni a pc-t. :) Ez a lehetőség hiányozna macen ezért fogok tolni egy asztali pc-t is.
Amúgy a pc-t is egyszer kell normálisan be állítani. Utánna nincs vele gond (ennek feltétele, hogy jó hw-kból van). Tudom nehéz ezt elfogadni, ha még soha sem sikerült, de csak szakértelem kérdése. Érteni kell hozzá adabszurdum. Machez meg nem, mert tipikus beszélni alig tudó amerikaiknak gyártották. :D Ennek ellenére tud mindent amit kell sőt elég sok mindenben többet is.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:45, 22-05-2008 
corebreak

Conclusion wrote:
Igen ezért mondtam, hogy felfogás kérdése. Én szeretem buzerálni a pc-t. :) Ez a lehetőség hiányozna macen ezért fogok tolni egy asztali pc-t is.
Amúgy a pc-t is egyszer kell normálisan be állítani. Utánna nincs vele gond (ennek feltétele, hogy jó hw-kból van). Tudom nehéz ezt elfogadni, ha még soha sem sikerült, de csak szakértelem kérdése. Érteni kell hozzá adabszurdum. Machez meg nem, mert tipikus beszélni alig tudó amerikaiknak gyártották. :D Ennek ellenére tud mindent amit kell sőt elég sok mindenben többet is.

Kiváncsi leszek ha meglesz macbook kb 2-3 hét használat után mit fogsz gondolni...szerintem fetrengve fogsz röhögni az eddigi írásaidon...gondolj bele. Napi 10 órát gépezel. Ebből PC_n gyakorlatilag 2-3-4 óra szerelés stb. Mac-en a hasznos az 10 óra...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:57, 22-05-2008 
original nuttah

Snaper_OFF wrote:
Conclusion wrote:

Kiváncsi leszek ha meglesz macbook kb 2-3 hét használat után mit fogsz gondolni...szerintem fetrengve fogsz röhögni az eddigi írásaidon...gondolj bele. Napi 10 órát gépezel. Ebből PC_n gyakorlatilag 2-3-4 óra szerelés stb. Mac-en a hasznos az 10 óra...

Na nemá snapi! :D
Neked se volt még túl sok jó tapasztalatod. :D Én utoljára a gépemet másfél éve basztattam és ez egy alsókategóriás szutyok. Nem fogom magam kiröhögni ha lesz macem, mert amiket mondtam azok a tapasztalatim (én nem szerelek a napi 10 órábol 5 percet se). Más filozofia csupán a 2 platform. Ennyi a különbség(és multimédiában erősebb a mac...ezért kell semmi másért).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:27, 22-05-2008 
ujonc

Conclusion wrote:
Ez így nem igaz. Bicsaklik az. Köztudott, hogy a pck egyik hátránya, hogy lötyög a timeing. Ráadásul ez nem egy fix érték hanem időben folyamatosan változó! Nincs oprendszer szintű pro audio támogatás. (pl macnél ez a core audio amit mi pc-n külsős asioval próbálunk helyettesíteni de közel sem olyan stabil mivel nincs op támogatása...plussz macen system szintő nagyfelbontású audio támogatás van....pc-n ez kimerűl a 44,1 khzben))
A többi dolog már szubjektív. Driverekkel lehet szopozni macen is. Az nem igaz, hogy nem (ala hitspace...tele van maces driver parákkal és pc-sekkel egyaránt)

Mutass példát, ne a 4 évvel ezelôtti hitspace álláspontot idézd.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 410 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]