Na megpróbálom elmagyarázni Reason +Cubase -t!
Elösször is a Cubase-t kell elindítani üres projektbe(gondolom azt minden cubases tudja ,hogy Asio4ALL kell hozzá és a Reasonba is ezt kell beállítani az audio setupnál).
Aztán elindítjuk a Reason-t itt előfog ugrani egy ablak ami Midi input problámára figyelmeztet ami várható ugye mert Cubase adja nekunk ki a hangokat.Utánna egy piros X-es ablak ugrik elő ami ismét nem probléma (tudjuk ,hogy a 2 program felismeri egymást).Ezt is leOKézuk és már elöttünk is van egy üres reason document ahol a Hardware Device-nél a zöld kis csíkba az lesz kiírva,hogy Rwire Slave Mode.Namost a MIXERT A REASONBE FELEJTSÜK EL mivel pont az a célunk, hogy azt kikerülve "mégjobb hangzású zenét készítsünk".A cubaseba fennt Devices menüt lenyitjuk és rákattintunk a Reason "feliratra"!Megjelenik egy kicsi ablak amire az van ráírva,hogy ReWire Channel és itt tudjuk beállítani, hogy a reasonba a PL.:nn19-et bekötöm a 3-4 bemenetbe akkor a cubaseba a rewire channel ablakba is a 3-4 channelt kell bekapcsolni és itt egy kis érdekesség az ALT folyamatos nyomásával kattintunk rá a 3 csatornára akkor kapunk egy stereo csatornát és automatikusan a 4-es csatornát is bekapcsolja és az lesz kiírva mellé hogy channel3+channel4 két sorba.Ha nem nyomjuk le az ALT-ot akkor sima mono csatornát kapunk.
Remélem aki idáig nemtudta beállítani annak most tudtam segíteni,én így szoktam megcsinálni és nállam müködik!!!
A képeket linken adom meg aki kiváncsi rá letölti nem akarom a topikot telepakolni képekkel!!!
LINK->
http://www.2shared.com/file/4767972/7ea ... mappa.html