i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 01:36, 30-05-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 91 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 15:18, 03-03-2006 
ujonc

BRUTÁLISAN / GUSZTUSTALANÚL NAGY AZ ISTEN ÁLLATKERTJE....

nesze neked tanújjá...:smashlol:

nem is gondoltam, hogy ilyen van a földön... azt meg föleg nem, hogy ezt neten hirdetik is...

biztos vagyok benne, hogy egy összehengolt team-munka eredménye...de tényleg, a "pofám leszakad"...hm

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:53, 17-03-2006 
piper

egy egész jó kis írás az ACID progiról:

http://www.ableton.hu/006_sw.htm

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:32, 17-03-2006 
metalhead

ezt muszaj

casting menupontnal ez van:

Quote:
ÚJ ARCOKAT KERESÜNK!!!
Image

:roll:

Rádió Mi | Neurosense

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:01, 17-03-2006 
original nuttah

ez nem szorosan topiktéma, de nem bírom ki, hogy véleményt ne kérjek róla :lol:

studiomunka

kivancsi vagyok mit szólnának egy dnbhez

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:13, 19-03-2006 
ujonc

persze hogyne indítunk........ :D

tanfolyamvezetőnk: Fekete Pákó......... :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:12, 09-05-2006 
original nuttah

nem szorosan topiktéma, de Ennyi faszságot összeírni.... :roll:
elnézést

http://www.zene.net/index.php?type=29&id=1394

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:43, 09-05-2006 
droid

Nah ez tényleg kemény!
Kb. mindegyiket lehetne idézni,hogy mekkora hülyeség!

Ez a kedvencem:
YO!: ami rock-körökben a "Yeah!", az a hip-hop kultúrában a "Yo!"

:shock:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:16, 10-05-2006 
metalhead

PME wrote:
nem szorosan topiktéma, de Ennyi faszságot összeírni.... :roll:
elnézést

uramatyam :shock:

Rádió Mi | Neurosense

Profile  

Post subject: .
PostPosted: 21:29, 10-07-2006 
original nuttah

audio modul tankonyv

olvasgasd, hasznald, fejtsd meg :)
nemtudom honnan van, de egesz hasznos.

Last edited by direct on 19:34, 15-05-2007, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:47, 11-07-2006 
piper

PM3 wrote:

studiomunka

nagyon szép a referencia,
ilyen cuccal valami komolyabbal is foglalkozhatna

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:20, 20-09-2006 
pokemon

Hello, egy külföldi haveromnak kellene egy olyan fél éves tanfolyam Magyarországon ahol angol nyelven oktaktnak, lehet ez zeneszerkesztés,hangmérnöki képzés, zeneírás (nyilván szakmai,nem mávészi aspektusból) vagy bármi más ZeneTech-el kapcsolatos tanfolyam. egyelőre a sötétben tapogatózom mert egyáltalán nem vagyok képben,hogy milyen ehhez hasonló tanfolyamok vannak itt Magyarországon. (mondjuk erős tippem, hogy nem sok értékelhető...bár végülis magántanár is jó : D )

előre is kösz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:09, 20-09-2006 
metalhead

nihilist wrote:
PM3 wrote:

studiomunka

nagyon szép a referencia,
ilyen cuccal valami komolyabbal is foglalkozhatna

Az oldal tulajdonosa többszöri felszólítás ellenére sem fizette be a

domainnév regisztráció és a weboldal üzemeltetés költségeit,

ezért a szolgáltató letiltotta az oldalt.
:lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:31, 21-09-2006 
droid

BPM: a "Basis Per Minute" (=percenkénti alap) rövidítése, ami a hip-hop, a house és a techno mértékegysége. Minél magasabb, annál jobban emlékeztet a zene egy gépfegyver kattogására

Ez most komoly vagy csak poénból írtak az egész oldalt? Szinte képtelenség ezt ennyire elb*szni...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05:00, 22-09-2006 
ujonc

Úristenem... ez hihetetlen...

Írtam nekik egy csodás levelet:

"Kedves zene.net.

Olvastam ezt a rovatukat:

Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy ez a lexikon nem érdemli meg a szaklexikon titulust, sajnos kontármunkának tudom csak nevezni.

Néhány üvöltő példa:

"BPM: a "Basis Per Minute" (=percenkénti alap) rövidítése, ami a hip-hop, a house és a techno mértékegysége. Minél magasabb, annál jobban emlékeztet a zene egy gépfegyver kattogására."

- A BPM valójában a Beats Per Minute kifejezés rövidítése, azaz ütem/perc, a mértékegységet a klasszikus zenétől kezdve a rockon át az elektronikus zenéig mindenhol alkalmazzák.

"Digitális: az analóg ellentéte. Neil Young utálja. Bővebb információ az elektromérnökök kézikönyvében."

Ez nevetséges. Szaklexikonba ilyet írni?

"EQ: az erősítő ("equalizer") rövidítése a stúdió-zsargon szerint. Bonyolult, gombos szerkezet, amelyekkel hangfrekvenciákat emelhet ki vagy nyomhat el az ember."

Az erősítőt amplifiernek hívják, és amp a rövidítése. Az EQ valóban equalizer, a folyamatot, amire alkalmas konyhanyelven hangszínezésnek szokták hívni. Frekvenciák kiemelésére/halkítására alkalmas eszköz (valójában egy filterbank, ami a kimenetét hozzákeveri a száraz jelhez...). Egyáltalán nem bonyolult, viszont a sok gombos szerkezet sem illik rá, mivel egy 3 bandos EQ-n összesen 3 poti van.

"Fade Out: a legtöbb pop- és rock dal ezzel végződik. Tulajdonképpen egyszerűen fokozatosan elhalkul a zene. Rádióban nagyon bejön, de koncerten elég problémás, csupán néhány kivétel által gyakorolt megoldás. "

A legtöbb helyett talán a néhány lenne a megfelelő. Egyébként tényleg elhalkulást jelent.

"Loop: a hip-hop kedvelt játékszere. Néhány hang vagy zörej, amelyet egy disken tárolnak, egymás után végtelenszer kerül lejátszásra. Hipnotikus hatású."

Hurok a magyar szakszó erre, ha már szaklexikonról van szó. Loopnak a periódikusan ismétlődő hangot nevezik. Alapeleme minden samplernek, hiszen looppal szokás végteleníteni egy-egy hangot.

"Mellotron: bonyolult billentyűs sampler, melynek segítségével a korábban fölvett hangszereket billentyűkkel le lehet játszani. 1967-ben volt nagy szám; ma már alig hallani."

Kevésbé bonyolult. A samplerek elődje. Billentyűs hangszer, amelynek billentyűi egy magnót indítanak el.

"MIDI: "Musical Instrument Digital Interface". Ezen csoda segítségével - plusz egy DIN-kábel - köthető össze egy stúdióban a sampler, a dobgép meg a többi. "

A MIDI egy kommunikációs protokoll, nem csoda.

"Overdub: A kész felvételhez utólag hozzárakott javítások, tehát a tulajdonképpeni befejezés. Legtöbbször élő felvételeknél használják. Az olyan művészek, mint Zappa nem folyamodtak ilyen gyerekes megoldásokhoz. "

Az Overdub egy felvételi technika. Régebben alkalmazták leginkább, amikor a felvételt nem sávonként keverték, hanem minden sávot a már kész felvételre kevertek rá. Így nem kellett sok sávos keverőt használni... cserébe a hibázásnak súlyos ára volt, és minden újabb felvétel minőségvesztéssel járt. Reggae és dub zenekarok előszeretettel alkalmazták ezt a módszert (és meg kell hagyni, csodákat műveltek vele).

"Sampler: kis rész valaki más szerzeményéből, amelyet egy saját számban fölhasználnak. Disken tárolják és billentyűkkel hívják elő, rengeteg munkahelyet biztosítva ezzel ügyvédeknek."

Az, amit emberünk jófej módon leírni próbál, az a sample fogalma. A sampler a hangminták lejátszására alkalmas eszköz.

"White Noise (= fehér zaj) : a hang-spektrum legfelsőbb frekvenciái. Aki két rock-koncertnél többön vett részt, annak már nem kell vele törődni - úgysem hallja. "

Tévedés. A fehér zaj az egész hangspektrumon átlagban egyenlő erősségű jelet produkál. Hullámformája teljesen véletlenszerű, mindenki hallja.

Zenestílusokról direkt nem írtam semmit, igyekeztem csak az egyértelmű szakmai fogalmakra odafigyelni.

Elnézést, ha raboltam az időtöket, nem akarok okoskodni, a saját érdeketekben mondom, hogy szedjétek le ezt a siteot, mert nevetséges. Ha a jövőben ilyenbe kezdtek, kérdezzetek/kérjetek meg pár embert (engem ne), aki ezzel esetleg profin foglalkozik (bár igen, ő valszeg profi összeget fog kérni az okoskodásért). Akárhogyis... sok sikert a jövőben, béke."

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:48, 22-09-2006 
partiarc

És még (nagyon) finom voltál velük... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:32, 24-09-2006 
droid

-matt-u- wrote:
Tóth Géza mindig a zenén és a zenével dolgozott. Ő egyszerűen a csodás pillanatok készítésére összpontosított.

Őrületes hangulatot teremtett, a bulijain, rengett a padló stb, a többi már történelem!

Olyan saját szerzeményeket csinált három albumnyi zenei anyagot, amik az Ő kézjegyét hordozzák.

http://www.m-force.hu/deejayk/geza/geza.htm

:lol: :lol: :lol:

Off-topik lesz a hozzászólás, de nem hagyhatom ki:

Ez míííííííííí???? Nem a csávót akarom lehúzni, (nem is ismerem) de ez a terkószöveg ez lol!!!

Űűű... sokkhatáás, sok ca****is kell ahhoz, hogy ezt az élményt elfeledtesse velem.

Másik: a disco szótól csak engem ráz ki a hideg?
:shock:

"19:00-kor a buli már a tetőfokára hágott."

Micsoda partyyy, juhúúúúú :DDDD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:07, 17-03-2008 
droid

A következöt találtam a bekes est magazinban:zeneszerzö zeneszerkesztö tanfolyam munkalehetöségekkel!+ telszám...Oké gondoltam egy próbát megér ,bár ne tettem volna...Fel is hivtam még aznap és egy hölgy vette fel. elkezdtem kérdezgetni mert nem sokat lehet megtudni ebböl a két sorbol..egy kis beszéd után elkedte mondani h nem érti a mai fiatalokat mert szerinte nem tudunk rendesen válaszolni hozzáteszem h ö sem adott konkrét választ a kérdésemre arra hivatkozva h nem adhat ki infot...Amiröl az ember semmit sem tud arra hogyan válaszoljon ,kérdem én...erre a nö azt mondja:"Ön a kérdésre kérdéssel válaszolt ahogyan a zsidók szoktak"...Tessék?!...következö kérdése h milyen zenét készít mondom elektronikusat szerinte minden zene elektronikus ami számitogépen készül én erre mondom neki h ebben nem értek egyet majd kinyomja a telefont h vele ne vitatkozzak...probáltam visszahivni de ujra és ujra kinyomja...nem tudom ki volt ez de vmi pesti studiorol van szo állitolag a legpuccabb a belvárosban...de valszeg vmi telefonkezelö lehetett...Csak azért irtam be h ha ilyen emberekkel dolgoznak akkor nem hiszem h valaha is elinditják a tanfolyamot .Lenne rá jelentkezö de hát miezmár????!!!! Valakinek volt hasonlo élménye?

Profile  

Post subject: hehh
PostPosted: 21:27, 17-03-2008 
Hehe,egyszer énis felhívtam poénból egy efféle hirdetést,aholis hirtelen kettéágazott fényesen felfelé ívelő pályám kezdete,amikor a hölgy megkérdezte,hogy akkor CD-n akarok-e megtanulni,vagy bakeliten.

Ha mindkettőn,akkor kétszer kellett volna kijárnom a tanfolyamot:D

A zenekészítésről bővebben a tanfolyam második részében esett volna szó,nehezen sikeróült kicsavarni belőle,mégis miféle zene lesz ez,az elektronikuson kívül,hát itt kérem a trenszet oktatják.

Mókás,de higyjétek el,igen sok olyan fiatal van,aki erre jelentkezik is,mert kismillió gézánk van ebben az országban:D

Post subject:
PostPosted: 21:44, 17-03-2008 
droid

jaja..a mostani oktatási rendszer nem a tanulásról szo hanem csak a pénz az ami dominál...gondolom itt is sulyos összegekröl lett volna szó...gyanus volt a hirdetésben az is h munkatársat is keresnek és egyben tanfolyamot is inditanak...lehet h a melo arrol szol h oktatni kéne a tanfolyamon. nem valami kiforrott...de az h lezsidóz az kicsit felb*szott...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:51, 17-03-2008 
souljah

újraolvastam az egész thread-et

mókás,
de ez lesújtó.

mikor lesz dance ejay tanfolyam?

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 91 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]