i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 02:38, 30-05-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 198 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 21:44, 23-08-2007 
piper

house midbass-szel benazok mar vagy ket napja... valakinek otlet, bevalt modszer, mert nekem nem megy vhogy. a sub megvan az ok, de kene meg ra vmi savasabb tema... :o

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:46, 23-08-2007 
ujonc

Csak ötlet!
Pár millisec-es száraz delay - közepes filterezéssel és egy kis rezonanciával...próba cseresznye. Talán még egy kis distortion...én acidhez ezeket kapom elő.Az más kérdés hogy nem nagyon csinálok savas zenét :D

"...Mintha halott kedvesed vérét mázolnád szét az arcodon..."
A fül a lélek tükre

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:03, 24-08-2007 
mindscape

Snaper wrote:
Azt is hallottam...Break, igen:D

Az is van a flanki DVD-n:D De olyan van vele, hogy. Egy E.P.-t megfigyeltem tőle, és mindkét zenében szinte ugyanaz a téma:D

és a phace lpn nem ugyanaz minden zenében a beat és a bass? :lol:

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:03, 24-08-2007 
corebreak

Hát mondjuk ebben megint egyetértünk:D

Csak nemtom, lehet hülyeséget fogok most mondani...de...nekem kurvára bejön az egyetemes sötéség és a funk egyvelege amit ez a phace nagyon összekavart lávperédes németsége ellenére...

...csak a k*rva phase-elés...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:03, 25-08-2007 
corebreak

8)

Phase 2-3x, resample...vagy 8szor...és szó szertin ahogy a Q&A ban írta noisia, and then fuck it:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:43, 18-10-2007 
metalhead

kicsit meghalt a téma.

a teebees, noisias, phaces gitártorzítós meghaláshangoknál engem jobban megfog amit a lynx, dbridge vagy a perez gyerek csinál basszusok terén [egyedul v sabreval], valahogy mocskosabbak ezek. ugy nézem ezek ilyen nagyon lentre lpzett cuccok sok resoval és overdrive vagy ilyesmi van mindegyiken. mi lehet a kiindulási alap sztetek [akár waveform terén]? persze nem a sub érdekel inkább ami felette van

példul:
Alix Perez vs. Lynx-Allegiance
Alix Perez - Resolution
http://www.myspace.com/alixperez

de ez is szépen harap [más tészta, témához passzol]
Alix Perez & Sabre – Everglade (Metalheadz Dub)
http://www.breaksblog.biz/?p=1561 [első track]

vagy akár ebben a womp
D Bridge & steve spacek - Last Straw (exit)
http://www.chemical-records.co.uk/sc/se ... XIT005&S=a

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:07, 18-10-2007 
original nuttah

en mar elmondtam ezzel kapcsolatban a velemenyemet Neked, de ugylatom Teged jobban erdekel ez a tema mint gondoltam :DD

azert kivancsi leszek ki mit mond, de ez a melyre filterezett lp, resonance, meg drive funciok... szerintem jo helyen "keresgelsz" :)

udv :wink:

hamarosan irok a zenevel kapcsolatban is ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:26, 18-10-2007 
metalhead

johogy jobban érdekel :]
genre: drum&BASS

a sampler burkologorbejevel biztos jatszanak, az sem elképzelhetetlen hogy valami string van széttorzitva a 200-500hz kozott és le van lpvel nyesve a teteje...

szerk. hulyeseget irtam inkább lentebb, mondjk 100-200 kozt.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:44, 18-10-2007 
corebreak

Na én spec ezért imádom a drum and bass-t mert bass terén olyan szabad vagy mint állat. Rengeteg lehetőség van.

Sokáig alap volt a techy stílban hogy fűrész jel meg detune meg mittomén, de ha valaki komolyabban elméllye daz erő "mélyebb" oldalában, akkor vannak érdekes cuccok. Nekem rohadtul bejön pl mai napig a Dillinja féle Friday breakje, na az mekkora:D Vagy a Noisia Bad Dreams-ének bass-e.

De a legrosszabb az egészben hogy mikor a nagyokat kérded hogy hogyan akkor ők sem ködösítésből mondják hogy passz, meg csak közhelyes értékekkel dobálóznak (30hz, stb), hanem mert télleg a kulcs az : PRACTICE & LAYERING.

És télleg ha több időt szentel neki valaki rohadt mocskos dolgokat lehet összerakni. Nekem koliban most PC van így rengeteg ingyen pluginnal van szerencsém dolgozni amik nincsenek mekre, és állat sok variáció meg lehetőség van.

Meg a filterezés illetve torzítás , phase-elés ami fontos szerintem.

Filterből nekem nagyon jól működött egy ideig a Nitro, aztán jött a Filtrator kedvencnek, most meg D-Pole pedig az is régi mint állat.

Distből megint az van hogy passz:D Ahány ember annyi eskű, hogy ez meg ez a legjobb:D

Szal a lényeg hogy sztem ilyent nem nagyon lehet hogy na ez hogy készült, mert rohadt sok múlik az emberen aki az eredetit csinálta....főleg nem egy D-Bride az amit csak ugy meg lehet fejteni:D

PRACTISE & LAYERING!!!

És előre is bocsi, ha valamit nem jól írtam vagy ilyenek, remélem nek mkapok szidást:D:D:D

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:41, 18-10-2007 
original nuttah

Snaper_OFF wrote:

És télleg ha több időt szentel neki valaki rohadt mocskos dolgokat lehet összerakni.

ebben valoban van valami, nekem ezt javasolta 3 hangmernok srac akiknek most nem mondom a nevet mert nem drumandbass :P
tehat szerintuk a jo zenehez ez kell:

"1% inspiration and 99% perspiration"..

es ami mostmar engem is zavar Mr. Snaper, hogy mindig felhozod a regieket, semmi gond nincs ezzel, de engem kvara nem erdekel ki mit hogyan csinalt anno..
Nem azert mert butasagot mondassz, hanem azert mert 1% az eselye,hogy ezek igy voltak.. ne kabitsuk a forumozokat! :D

;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:25, 18-10-2007 
corebreak

direct wrote:
Snaper_OFF wrote:

És télleg ha több időt szentel neki valaki rohadt mocskos dolgokat lehet összerakni.

ebben valoban van valami, nekem ezt javasolta 3 hangmernok srac akiknek most nem mondom a nevet mert nem drumandbass :P
tehat szerintuk a jo zenehez ez kell:

"1% inspiration and 99% perspiration"..

es ami mostmar engem is zavar Mr. Snaper, hogy mindig felhozod a regieket, semmi gond nincs ezzel, de engem kvara nem erdekel ki mit hogyan csinalt anno..
Nem azert mert butasagot mondassz, hanem azert mert 1% az eselye,hogy ezek igy voltak.. ne kabitsuk a forumozokat! :D

;)

:D

Jó, akkor ugy mondom, hogy nem kell isteni "erő" meg arany fülek ahhoz hogy valaki "divatos" bass soundot, még inkább JÓ bass-eket tudjon csinálni.

Szal a lényeg, amiben totál egyetértünk az az, hogy manapság nem kell 500000000xvégtelen mennyiségű vas, meg mittomén ahhoz hogy el tudd érni a kedvencek hangzását. Szal a lényeg, minden ott van az ember keze alatt, keze előtt, fel kell venni and USE!

Amugy a Dilli trekken kívüliek nem is régiek:D:D:D:D

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:56, 19-10-2007 
droid

Snaper_OFF wrote:
8)

Phase 2-3x, resample...vagy 8szor...és szó szertin ahogy a Q&A ban írta noisia, and then fuck it:D

Te mióta szereted Noisiat? Nemrég még azt írtad "gumi" hangjaik vannak. Félre ne értsd én ennek örülök :), nem mintha a vasőrületeddel lett volna valami bajom, de következő szint a szamplerezéssel érhető el.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:59, 19-10-2007 
corebreak

Espeedie wrote:
Snaper_OFF wrote:
8)

Te mióta szereted Noisiat? Nemrég még azt írtad "gumi" hangjaik vannak. Félre ne értsd én ennek örülök :), nem mintha a vasőrületeddel lett volna valami bajom, de következő szint a szamplerezéssel érhető el.

Nem vagyok torqmad:D Amugy nem szeretem noisia-t, csak el kell ismerni hogy tudnak na. Szal a bass soundokból adódó beszólásaimat szeretném visszaszívni, valszeg azért mondtam mert csak 1-1,5 perces klippeket hallottam a trekkekből, meg ugye elragadt a psycho lp phace csákóéktól, arról meg a crevixe ugye noisiaval közös cucc és az most numberone nálam:D

Igazából a felvonultatott technikai bravúrok jönnek be igazából...

De msn-en keress meg, tudok adni szívesen pár samplét, mármint hogy nekem milyen "teknojid" bass száundokat sikerült elérnem, gyorsan hozzáteszem, minimális vashasználattal.

A következő szint...írást viszont frankón nem értem:(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:47, 20-10-2007 
droid

Snaper_OFF wrote:
Espeedie wrote:
Snaper_OFF wrote:
8)

Nem vagyok torqmad:D Amugy nem szeretem noisia-t, csak el kell ismerni hogy tudnak na. Szal a bass soundokból adódó beszólásaimat szeretném visszaszívni, valszeg azért mondtam mert csak 1-1,5 perces klippeket hallottam a trekkekből, meg ugye elragadt a psycho lp phace csákóéktól, arról meg a crevixe ugye noisiaval közös cucc és az most numberone nálam:D

Igazából a felvonultatott technikai bravúrok jönnek be igazából...

De msn-en keress meg, tudok adni szívesen pár samplét, mármint hogy nekem milyen "teknojid" bass száundokat sikerült elérnem, gyorsan hozzáteszem, minimális vashasználattal.

A következő szint...írást viszont frankón nem értem:(

A következő szint alatt valami nagyot akartam mondani ami érthetetlenre sikeredett :D. A lényeg az hogy az én kísérletezéseim alapján ha elkészül bármilyen basszushang mindenféle csavarással torzítással effektel, akkor úgy tudod még összetettebbé alakítani ha szamplerbe duplikálod és modulálgatod, netán összeeqzod más hangokkal szal a szamplerrel próbálkozol.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:58, 20-10-2007 
corebreak

Ezt hívják resamplingnek:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:19, 31-10-2007 
corebreak

Quote:
Originally posted by snaper-from-hungary
Hy, Dogs.

I've made a small samplepack for you.
The pack cinsist of dark, ditorted, phased, filtered "neuro" and "tech" style bass sounds.

Load it into your sampler and enjoy, I hope you like it!

All samples made me with both hardwares and softwares.

Enjoy!!!

(sorry for the sendspace link....if Pistech or somebody else can give a mirror I ill thank it!)

LINK :

http://www.sendspace.com/file/fqd8wa

Original message from DOA forum :

http://www.dogsonacid.com/showthread.ph ... 66&cache=0

Check it for MIRRORS!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:15, 31-10-2007 
metalhead

snaper, nem irnad meg az egesz zenet helyettem? :D

nesztek mirror :!: :wink:

Rádió Mi | Neurosense

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:10, 31-10-2007 
corebreak

boc wrote:
snaper, nem irnad meg az egesz zenet helyettem? :D

nesztek mirror :!: :wink:

:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:38, 31-10-2007 
son of nitrous

kössze papa! :idea:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:45, 22-06-2008 
ujonc

na következzék egy elég noob kérdés:

ti a reece-re bp vagy lp filter-t szoktatok rakni?

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 198 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]