i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 02:52, 30-05-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 361 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 19  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 15:34, 08-11-2006 
metalhead

Snaper wrote:
Jó az...

nagyon jó a cubase. előtte reasonöztem, amiben összekavarodtam mindig. fruityztam de mindig kutyumkutyum zene lett belőle. viszont a pc-mac váltást régóta tervezem és hamarost eljön az ideje.... ha jól tudom cubase-t nehéz hozzá szerezni-a logicról meg sok jót hallottam már de nyakatekertnek tűnt a felépítése.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:51, 08-11-2006 
corebreak

Pedig sztem a legegyserűbb progi...én végigpróbáltam már mindent de a Logic a csúcs...

Profile  

Post subject: .
PostPosted: 16:42, 08-11-2006 
original nuttah

OFF:

cubase , logic szerintem siman okes, bar logic-ot anno csak pcn hasznaltam, megis ha pc akkor en cubase-re tennem a voksot, igaz,hogy sok procit eszik, es vigyazni kell vele mire mit raksz, de ha egy ido utan kepben vagy akkor rajossz,hogy a bitcruser, roomworks, izotope cuccok lassitjak nagyon a gepet. (nekem legalabbis ez jott le)

viszont amiert beirtam ide. Valahogy nekem ez a Mac dolog annyira nem bizsergeti meg a fantaziamat. (gondolok itt az amator tarsakra) Sok penz, es ezt a a penzt beletudnad rakni mondjuk egy full hangkartyaba, szintibe, akarmibe...
Viszont olvastam ujsagban egy goa eloadorol akik abszolut eliteltek a mac-et, es mindenkinek azt ajanlottak,hogy ne foglalkozzon vele max ha komoly studioja van. (de meg akkor se igazan).
Azt irtak pl: sokkal tobb ido a mixdown mac-en, pcn pedig ugyanennyi ido alatt megcsinalod a mixdown-t es meg marad idod a hangokat csavargatni..
(ne ragadjunk le a goanal, meg,hogy ki milyen jonak/rossznak talalja), ha kovetkezo alkalommal kerulok gep ele kimasolom az interjubol az erdekesebb reszeket, hatha kelti a feszultseget.

fuck mac, fuck gazdagok!
:D

Profile  

Post subject: Re: .
PostPosted: 16:50, 08-11-2006 
metalhead

direct wrote:
OFF:

cubase , logic szerintem siman okes, bar logic-ot anno csak pcn hasznaltam, megis ha pc akkor en cubase-re tennem a voksot, igaz,hogy sok procit eszik, es vigyazni kell vele mire mit raksz, de ha egy ido utan kepben vagy akkor rajossz,hogy a bitcruser, roomworks, izotope cuccok lassitjak nagyon a gepet. (nekem legalabbis ez jott le)

viszont amiert beirtam ide. Valahogy nekem ez a Mac dolog annyira nem bizsergeti meg a fantaziamat. (gondolok itt az amator tarsakra) Sok penz, es ezt a a penzt beletudnad rakni mondjuk egy full hangkartyaba, szintibe, akarmibe...
Viszont olvastam ujsagban egy goa eloadorol akik abszolut eliteltek a mac-et, es mindenkinek azt ajanlottak,hogy ne foglalkozzon vele max ha komoly studioja van. (de meg akkor se igazan).
Azt irtak pl: sokkal tobb ido a mixdown mac-en, pcn pedig ugyanennyi ido alatt megcsinalod a mixdown-t es meg marad idod a hangokat csavargatni..
(ne ragadjunk le a goanal, meg,hogy ki milyen jonak/rossznak talalja), ha kovetkezo alkalommal kerulok gep ele kimasolom az interjubol az erdekesebb reszeket, hatha kelti a feszultseget.

fuck mac, fuck gazdagok!

/off
nekem nem csak zenéléshez kell a hardware.
grafikai munkákhoz+honlap+videózni ish. és évek óta fenem a fogam egyre, mióta darabig melóztam kölcsön ibookal és pbookal.
szóval engem nem fogsz lebeszélni róla :fog:

cubaseben nekem a tapedelay-ek, reverbek nagyot húztak a cpun

/off vége

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:12, 08-11-2006 
piper

a goásokkal csak az a baj hogy általában véve más dolgokat használnak mint "mi"

szal leegyszerűsítve amíg itt többen már a reason csavargatták addig ők még a fruity-ra esküdtek!

nem sértésnek szánom sőt!!!
a fruity-t 100x inkább tartom goás/trancees proginak

Profile  

Post subject: .
PostPosted: 17:16, 08-11-2006 
original nuttah

pont ezaz amit kiakartam hozni: , hogy annyira mindegy mit hasznalsz, a lenyeg az,hogy erd el azzal a dologgal/programmal a minoseget!
a tobbi mar gizdulas,hogy mac vagy logic, vagy virus, etc...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:27, 08-11-2006 
droid

implant wrote:
-black ops- wrote:
implant wrote:
Conclusion wrote:
Egyébként nem értem minek nektek kifejezetten dnb sample cd. A loopokat tessék magadnak megcsinálni majd ezeket kevergetni. A dobok meg a mélyek is simán kivitelezhetőek. A dobokból még a mais jól ismert roland tr 909-es mintákat használják a legtöbben illetve rockos és live kiteket(főleg cineknek illetve néha dod vagy snare is rock vagy live kitből való). A mélyeket meg simán kilehet csavarni a vst-kből illetve a szoftszintikből(karna, reaktor, korg legacy). A sample cd-kkel az a baj, hogy az árárért nem kapod meg azt amit akarsz. Van rajta egy csomó loop meg hang amit a büdös életben nem fogsz használni és lehet, hogy még a használni kívánt minták is fos minőségűek.
Egyet tudok javasolni. Akai mintákat. Ezeket neten is belehet szerezni.. :wink:

Vagy kontakt 2 ha kifejezetten a grooval van a baj... :D

amint azt már kismilliószor említették, az idők végezetéig keverheted a basszust vst-emulációval, a mintázott eredeti sokkal jobb marad.

nem ezzel van a gondom. kevés a vokál. a cd-ken meg csak ilyenek: ójeee - kamón - tacsmájbádé
énekesnőt meg nem tudok fizetni sztem ti sem.

Gondolom annak se örülnél ha lenne több jo vokál szamplepakk és mindenki ugyanazokat használná. A legjobb megoldás itt az énekesnő sztem, persze ez macera meg kess. A mintázott eredetu basszus jobb marad? ezt hogy érted?

sokan mondták már csak más topikban /pl psure/ tegyük fel van egy prophet 5-öd. ha az eredeti gépet mintázod, jobb lesz az eredmény mintha a pl pro53ból vagy az arturia féléből tekernéd ki ugyanazt.

ez igy van de nem sok a különbség. resamplingel layerezéssel filterezéssel és eqzással ráfekszel hangokra jo vastagok lesznek azok is (én ezt tapasztaltam). bevallom nem volt vassal sok dolgom, de sztem nem kéne azt gondolni hogy mással nem is érdemes dolgozni (ezt nem neked hanem általában mondom mindenkinek). az arturiat azért szeretem mert sok mas vst oszciknál jobbak vannak neki (azok közül amiket probaltam) meg sokféleképp lehet varialni a klasszik saw square triangle sine hullamokat. a pro53 is elég jó. hidd el nem jön ki "agyadeldobod" hangzás a vasból se. inkabb a layerezéssel lesz komplexebb meg torzítással és a frekik állítgatásával, a layerek más eqzása, más filterezése gondold csak végig mennyi mindent lehet egy nord lead hanggal csinalni amit kimentesz egy vstből...

De félre ne érts jobb a vas tényleg, viszont sztem az igazi kísérletezés kicsavarás tán kezdődik

Profile  

Post subject: Re: .
PostPosted: 22:17, 08-11-2006 
original nuttah

direct wrote:
OFF:

fuck mac, fuck gazdagok!

Szerintem felesleges belemenni megint egy ölre menő vitába.
A mac már régóta nem a gazdagok világa.Uyganazon paraméterekkel és minőséggel elátótt gép pcbe is ugyan annyiba kerül.
Tehát lassan kijöhetnék ebből a mac drága hülyeségből. Persze van drága gépük is, de minek akarunk egyből millás gépet?.. :wink:

Azt viszont osztom, hogy aki nem tud zenélni nincs értelmes ötlete az logical és macelsem fog tudni egetrengető muzikot írni. Viszont aki már elért egy szintet annak ez ugró deszka a minőségi zenéléshez.

Elnézést az offért, de nem bírtam ki... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:53, 09-11-2006 
droid

goasok azer nem eskusznek a macre mer nincs eleg warez. amugy meg nezz meg akarmilyen komolyabb goa eloadot maccel tolja. (wizzy noise, astral pro, hallucinogen.)
amugy szerintem nem a szamitogeptol fugg mennyi ido alatt keversz le vmit.
logic jo, de dp sokak szerint jobb. szal snaper adj annak is egy eselyt;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:10, 09-11-2006 
droid

implant wrote:
Snaper wrote:
Bah:) Na az point megvan:) Semmi extra, amen+funky drummer+ soul prode meg a variációik oszt kész...durva ez huszonakárhányezerért....de ezen kívül télleg semmi?

mintázz vinylről :idea:

egy kis olvasnivalo hogyan is vegyunk fel jo minosegben vinyrol:

http://www.acapellas4u.co.uk/topic8932.html?highlight=

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:16, 09-11-2006 
ujonc

halucska wrote:
goasok azer nem eskusznek a macre mer nincs eleg warez. amugy meg nezz meg akarmilyen komolyabb goa eloadot maccel tolja. (wizzy noise, astral pro, hallucinogen.)
amugy szerintem nem a szamitogeptol fugg mennyi ido alatt keversz le vmit.
logic jo, de dp sokak szerint jobb. szal snaper adj annak is egy eselyt;)

Kik azok a sokak, és mire jobb szerintük (Logicot jóval többen használják, szerintem őszerintük az a jobb... Cubase-t/Nuendot szintén... szerintük pedig azok a jobbak)? Az a szép, hogy ezekből a véleményekből csak a felszínt idézi mindenki (ergo, hogy jobb), és az okát senki.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08:39, 09-11-2006 
corebreak

Beste Sevice-snek van valami Rave-Jungle sample CD-je....csekkoljátok audionews-on!!! Tömeggyilkos...

Huh...Jó sokmindent írtatok ám:)

Sztem MAC már rég nem a gazdagok kiváltsága...lásd pl MacMini...igen tudom nevetséges, de egyszer beteszteltem a kis szörnyet és killer...használtan 80-160-ig van, attól függ mit adnak hozzá...és azér nem sokkal olcsóbb összerakni egy 64bites CoreDuo-s PC-t...

Mac...hm...ez a mixdown dolog sztem marhaság. Mac mindig is gyorsabb volt render/mixdown/export témában...számítási teljesítménye iszonyatos. Logicban meg ha kiválasztod a realtime rendert akkor ugyanannyi idő a mixdown mint amilyen hosszú a zenéd...

Goa-sokról nem tudok semmit...sztem nekem nem teccik az a fajta zene:)

Nah...ezen az audionews-on érdemes szétnézni és tölteni mint állat, én már lehúztam 2 sampleCD-t de még mindig csak 27 MB letöltésem van:)))

A vinyl témában nincs para, szoktam onnan is bár legtöbbször csak a hiphop gyüjteményből tudok szedni, onnan se sokat:(

Meg érted...:) Hah, dogsonacid forumon akik vannak pl. na ők lemennek a nagyszobába, beletúrnak anyuék régi lemezeibe és találnak érdekeset, James Brown, Jimmy McGriff-et meg egyéb fincsi funkykat...de ha én beletúrok anyámékéba:) Nincs semmi extra...max Boney M...az is valami magyarok által lemagyarosítvafelénekelve...Max ami jó az a Hungária...meg a "táncóló fekete lakkcipők...áuhhh...áuhhh...:))))

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:37, 09-11-2006 
metalhead

tényleg doán volt szó arról h vokálokat le lehet szedni zenékből valamennyire, bootlegnek.
soundforge-ban pan/expanddal kell vmit csinálni meg utána még eqzgatni..

próbálta valaki?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:52, 09-11-2006 
pokemon

implant wrote:
tényleg doán volt szó arról h vokálokat le lehet szedni zenékből valamennyire, bootlegnek.
soundforge-ban pan/expanddal kell vmit csinálni meg utána még eqzgatni..

próbálta valaki?

háténebbenemlennék annyira biztos..
mialapján szedi ki a vokált ? :/
de ha valaki tud erről valamit meghallgatnáménis :]

"A zene ismeri az állandóan visszatérő, ismétlődő vezérmotívum fogalmát..."M.Gy.

http://www.myspace.com/solarcube5
http://solarcube.commers.hu/

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:48, 09-11-2006 
metalhead

Quote:
Originally posted by JustinTodd
Ok so I tried this tutorial out and it actually worked. It doesnt work all the time (only successful with 1/3 tracks I tried)

The key is step 2 (PAN/EXPAND). Im not sure exactly what its doing DSP-wise, but holly crap!! give it a try, it will roughly split the vocals and instruments apart

Quote:
quote:
Tim G�s Pella making tutorial

1. Get ur mp3 (make sure its atleast 192kps , preferably 256 or more) or WAV (much better obviously)

2. Load it into soundforge and do a �PAN/EXPAND� process with the settings set to �mid side� ..
This gives you a WAV with the Left-right material and centre mono material separated..

3. Grab the Centre mono material (which will hopefully have significantly more vocal than instruments/music.. save it as a mono WAV and load into Cool Edit

4. In Cool Edit select a section of instrumental with no vox (bit you want to reduce/remove from the vocal) and get a noise reduction profile (at 24000 FFT size + about 300 snapshots in the profile)�

5. then select the whole WAV.. preview the noise reduction.. listen to what it does..

6. In the eq graph line bit.. increase the noise red below 200 hz and less between 300-10000hz .. giving a bit more clarity to the main vocal �region�

7. Then maybe try some midband compression (300-8000hz) with a very fast attack (with readahead set to about 12ms) and 100ms release.. (i�ll have to post a pic of the comp curve to show you how to get good results) to help gate some of the background music left over.

8. Then go to www.soundhack.com and download the amazing, yet seemingly unheard of,.. spectral plugins (VST) (theres a free trial)

9. go into cubase (or wot ever prog u use) import the �pella� you�ve made and use the spectral gate to reduce non fundamental harmonics (see soundhack pdf for more info)�

The trick is to do this �in the mix� for best results� Using a fast attack and slow release with the spectral gate helps remove transients like snares and cymbals..

bloody hell .. can�t believe i�ve told you all how to do this.. took me bloody ages to perfect!..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:20, 09-11-2006 
corebreak

Bakter inkább szerválok accapellát, ha nincs akkor meg leszarom, de ez így kibaszott szarul fog szólni emberek...minimum hogy semmit nem értesz a szövegből...max a dallama megmarad...talán...Implant...mienk neked női vokál...nekem a csajom gagyarászik a mikrofonomba ( :D ) és azt szétcsapom...nekem ez jó...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:32, 09-11-2006 
metalhead

Snaper wrote:
Bakter inkább szerválok accapellát, ha nincs akkor meg leszarom, de ez így kibaszott szarul fog szólni emberek...minimum hogy semmit nem értesz a szövegből...max a dallama megmarad...talán...Implant...mienk neked női vokál...nekem a csajom gagyarászik a mikrofonomba ( :D ) és azt szétcsapom...nekem ez jó...

nehogy azt hidd hogy én ennek nekiestem :D
a bátor vállalkozóknak hoztam, akiknek idejük és türelmük ezt engedi :bohoc2:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08:28, 10-11-2006 
corebreak

:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:57, 10-11-2006 
impulsecreator.hu

pedig (ahogy azt a foszer ajanlja is) erdemes kiprobalni a pan/expand temat, csak lestem hogy leszedi a zenet :shock:
igaz, kicsit zavaros lett a vokal, de gondolom nemi finomitgatassal ezt is ki lehet kuszobolni

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:02, 10-11-2006 
corebreak

!!! LoopMasters presents DRUM AND BASS MASTERCLASS !!!

EZ KURVA KOMOLY EZ KELL MINDNEKINEK EZ NAGYON OTT VAN !!!!

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 361 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 19  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]