i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 00:36, 30-05-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 358 posts ]  Go to page Previous  1 ... 14, 15, 16, 17, 18
Author Message
 Post subject: Re: Dobok es kompresszalas
PostPosted: 18:11, 21-12-2009 
metalhead

Lehetséges. Mint mondottam, nem értek hozzá. :fog:

gergo wrote:
"pity-puty"-sound

Profile  

PostPosted: 18:38, 21-12-2009 
son of nitrous

a4s wrote:
big playah ceezar wrote:
faalb wrote:
Érdekesek ezek az agyonkomplikált dobkikavarások. Kaptam már a fejemre, hogy ne népszerűsítsem a szar megoldásaimat, demostkomolyan, jó minták, masteren egy kompresszor meg egy limiter jól belőve, és szevasz. A többi a hangmérnök dolga a stúdióban, mert én hülye vagyok hozzá. :D

pontosan

Masteren kompresszor meg limiter és hangmérnöknek akarod adni? Nem fog örülni. :D (pontosabban ha ezeket ráteszed, már nincs is értelme odaadni)

azért nem mindegy, mert nem biztos hogy a limiter a legfontosabb mozzanata a masternak....
Image
Image

Image

Image
http://www.simonv.com/tutorials/mastering.php

Profile  

PostPosted: 19:31, 21-12-2009 
droid

a4s wrote:
big playah ceezar wrote:
faalb wrote:
Érdekesek ezek az agyonkomplikált dobkikavarások. Kaptam már a fejemre, hogy ne népszerűsítsem a szar megoldásaimat, demostkomolyan, jó minták, masteren egy kompresszor meg egy limiter jól belőve, és szevasz. A többi a hangmérnök dolga a stúdióban, mert én hülye vagyok hozzá. :D

pontosan

Masteren kompresszor meg limiter és hangmérnöknek akarod adni? Nem fog örülni. :D (pontosabban ha ezeket ráteszed, már nincs is értelme odaadni)

sorry,automatikusan idéztem az egész commentet,én legnkább a normális hangmintára értettem ,meg arra h a többi a hangmérnök dolga...
compressor a master ch-n nem játszik....

Profile  

PostPosted: 20:33, 21-12-2009 
pokemon

En is ugy tudom a hangmernok jobban szereti,
ha a masterelni szant zenen semmifele komresszalas nem tortent.
Meg uados se...

Profile  

PostPosted: 20:56, 21-12-2009 
corebreak

N. wrote:
azért nem mindegy, mert nem biztos hogy a limiter a legfontosabb mozzanata a masternak....
Image
Image

Image

Image
http://www.simonv.com/tutorials/mastering.php

Minek ennyi minden a master csatin?
Azon az a jó ha semmi nincsen...-3dB kell legalább egy engineernek hogy tudjon valamit kezdeni a nyersanyaggal...

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

PostPosted: 21:16, 21-12-2009 
droid

snaper wrote:

Azon az a jó ha semmi nincsen...-3dB kell legalább egy engineernek hogy tudjon valamit kezdeni a nyersanyaggal...

ez a simon gyerek magának masterel...szal ő az engineer
és ez az ő munkamódszere,neki igy sikerál elérni vmiféle hangzást

sztem is picit sok mondjuk...

Profile  

PostPosted: 21:25, 21-12-2009 
original nuttah

Miért lenne sok? Ez egy relatív korrekt lánc.. Eqzások multiband kompi sztereo tér beállítás fázis javítás a végén egy limiterrel és egy analizátorral.

edit: Amíg nincs az ember mögött egy komolyabb kiadó addig kicsi az esély, hogy az anyagokat hangmérnök kapja meg. Nem baj ha valaki nem extrém mértékben, de ad egy master feel-t a trackjének csak nem szabad túlzásokba esni.

Profile  

PostPosted: 21:38, 21-12-2009 
corebreak

Conclusion wrote:
Miért lenne sok? Ez egy relatív korrekt lánc.. Eqzások multiband kompi sztereo tér beállítás fázis javítás a végén egy limiterrel és egy analizátorral.

edit: Amíg nincs az ember mögött egy komolyabb kiadó addig kicsi az esély, hogy az anyagokat hangmérnök kapja meg. Nem baj ha valaki nem extrém mértékben, de ad egy master feel-t a trackjének csak nem szabad túlzásokba esni.

Nem komoly kiadások előtt is direkt KÉRIK, hogy ne basztassad a zenét se UAD-al, se Waves csodaszerekkel.
Azért mondtam hogy kicsit sok érted, mert a masteren nem értem én, hogy minek eq meg multiband, mikor már gondolom egyszer rápakolt mindent külön külön...a 88-at értem, mert adja a nagy pultok sávfeel-jét, még a sexiszkópot is, én is toltam, de sztem sok...less is more...

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

PostPosted: 22:14, 21-12-2009 
partiarc

big playah ceezar wrote:
snaper wrote:

ez a simon gyerek magának masterel...szal ő az engineer
és ez az ő munkamódszere,neki igy sikerál elérni vmiféle hangzást

sztem is picit sok mondjuk...

Ez teljesen elfogadható szempont, nem azért, én is ezt csináltam. Csak rájöttem, hogy átverem magam vele, mert még az előző munkafázis, azaz a mixdown sem kerek, tehát még jobban bevittem magam az erdőbe. Mondjuk most már olyan is megszólalt, aki megszólal. :int: Snaper knows. :)

Az egyik legjobb tanács, amit kaptam anno, hogy ne ezzel foglalkozzak, hanem a mixdown-nal. Az más kérdés, hogy azzal sem boldogulok. :oops: :fog:

Csak megnyugtatásul teszem hozzá, hogy van jó mastering olcsón. Nem akarok reklámozni, de pü.-ben szívesen adok tippet. Meg gondolom sokan tudnak tippeket adni a kérdésben.

Profile  

PostPosted: 22:55, 21-12-2009 
droid

Van egy olyan érzésem nekem a beatportos mp3makkal kapcsolatban hogy nyers mixdownok mastering nélkül, legalábbis jo sok belőlük, vinilnél gondolom kötelező. De ebbe a mai helyzetbe gyatra mixdown-ú trekkek tömegesen vannak fent. Gondolom olcsó is kiadni online, no mind1.

Profile  

PostPosted: 02:26, 22-12-2009 
corebreak

Subvert a legjobb, vagy itthon Silk-ék, én mást nem tudok, de szabad nyugodtan reklámozni.

Én ezen nem sokat törpölök, az a tuti, ha otthon neked jól szól mindenen. (És itt nem a HANGERŐRE GONDOLOK, mert azt fel lehet csavarni :D)

Szépen szóljon, arányosan, én nem is szeretem ha ordít, mondjuk egyben rögzítek, és kicsit beletolom a keverő master outját a pirosba, de csak az overdrive miatt, amugy nem szögelem ki a jelet...

De ki tudja, lehet Big Project munkái meg szögletesen szólnak jól, fene se tudja, bonyolult dolgok ezek...

Nem flame volt, csak ne értettem a master chaint, mert ha szét van dobálva trekk grouopokra (amiben biztos vagyok), akkor ott ugy is az egyes csoportok külön már át vannak engedve minden finomságon.
A 88 kell a száund miatt, a szexi meg hogy "lássunk a fülünkkel", de a többi csak dísz :D (és még értékes dsp kapacitást is foglal :D)

Profile  

PostPosted: 04:09, 22-12-2009 
original nuttah

snaper wrote:
Conclusion wrote:

Nem komoly kiadások előtt is direkt KÉRIK, hogy ne basztassad a zenét se UAD-al, se Waves csodaszerekkel.
Azért mondtam hogy kicsit sok érted, mert a masteren nem értem én, hogy minek eq meg multiband, mikor már gondolom egyszer rápakolt mindent külön külön...a 88-at értem, mert adja a nagy pultok sávfeel-jét, még a sexiszkópot is, én is toltam, de sztem sok...less is more...

De miért sok? Ebbe a láncba is helyes ami történik. Semmi drasztikus nincs benne! Ha ezeket az eszközöket tudod is használni akkor mi lehet a gond (félre beszélés nélkül objektíve)? Fázis javítás eqzás sztereo tér beállítás és megfelelő kompizás nem okoz kárt. Kárt az okoz ha valaki ezeket nem tudja használni. Less is more... hát itt megint ízléseken mehet a vita szerintem. Jól kell mixdownolni ez kétségtelen. Ha a master busra nem érkezik tisztességes jel akkor nincs miről beszélni, de ez meg nem vita tárgya részemről.

Első a zene második a mixdown harmadik a master. Ha lesz egy kiadó aki pedig érdeklődik és szeretné mastereltetni is ő magkapja nyersanyagként. Addig viszont relatív versenyképesnek kell lenni. Zeneileg, hangzásra, megszólalásra.

Profile  

PostPosted: 04:16, 22-12-2009 
original nuttah

'akkor ott ugy is az egyes csoportok külön már át vannak engedve minden finomságon. '

De azok sound designe dolgok illetve mixdown. Hogy egy egységesebb hangzást és feel-t adj egy tracknek abban erősen szerepet tud játszani egy jól belőtt master szekció. Én még ezt nem nevezem konkrét mastering folyamatnak csupán egy feelingnek. Ha az ember tényleg nem barmolásra használja egy teljesen új karakter adhat a soundnak egy más feel-t. Kiemelheti egy zene részleteit, ha után mixdownol játszhat a zene arányaival és az egyes témák hangsúlyával.
Ha mindez tudatosan, jól átgondolva történik akkor nem látok okot az aggódásra. Ellenkező esetben többet árt mint amennyit használhatna.

Profile  

PostPosted: 08:55, 22-12-2009 
son of nitrous

Conclusion wrote:
snaper wrote:
Conclusion wrote:

De miért sok? Ebbe a láncba is helyes ami történik. Semmi drasztikus nincs benne! Ha ezeket az eszközöket tudod is használni akkor mi lehet a gond (félre beszélés nélkül objektíve)? Fázis javítás eqzás sztereo tér beállítás és megfelelő kompizás nem okoz kárt. Kárt az okoz ha valaki ezeket nem tudja használni. Less is more... hát itt megint ízléseken mehet a vita szerintem. Jól kell mixdownolni ez kétségtelen. Ha a master busra nem érkezik tisztességes jel akkor nincs miről beszélni, de ez meg nem vita tárgya részemről.

Első a zene második a mixdown harmadik a master. Ha lesz egy kiadó aki pedig érdeklődik és szeretné mastereltetni is ő magkapja nyersanyagként. Addig viszont relatív versenyképesnek kell lenni. Zeneileg, hangzásra, megszólalásra.

pedig szépen leirja a mixdownja
-6 db a limit szinte csak annyira finom leheletnyi semmi compi nincs is rajta és itt érezhetően jót tett a zenének, és mivel valószinű itt forgolodok legtőbbje nem lesz rames megjelenésű sztár producer ilyesmivel is érdemes hozzányulni a zenéhez....

Profile  

PostPosted: 15:24, 22-12-2009 
pokemon

Nem ertem.. :oops:
A keverom master kimenete ne menjen -6db fole?
Es vegyem vissza a dat inputjat annyira,hogy -6db fole ne menjen a felvetelem? :roll:
Mostmar meg kell probalnom premasterelni...

Profile  

PostPosted: 16:35, 22-12-2009 
corebreak

bybass wrote:
Es vegyem vissza a dat inputjat annyira,hogy -6db fole ne menjen a felvetelem? :roll:

Nálam pirosban van dat előtt :D:D:D:D

Profile  

PostPosted: 19:48, 22-12-2009 
son of nitrous

bybass wrote:

elmékletileg maga mixdown legyen legalább -6 db dinamika tartományba....
a hangokat érdemes inkább analóg túlvezérelni ha úgy kivánja a producer úr, de mixdown-t nem hiszem

Profile  

PostPosted: 21:32, 22-12-2009 
pokemon

Nekem is pirosba volt (28db :fog: )nem reg vettem vissza olyan 7db kornyekere.
A dat fulre csutkara piosba :D ,naggyabol ennyi tettem.
Akkor a dat vissza,kevero csutka?
En tul sok kulonbseget nem erzek a kevero masterkimenetenek jatszadozasaval...
Talan kicsit dinamikusabb lejjebb,meg kissebb zaj a gain-ek levetelevel...

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 358 posts ]  Go to page Previous  1 ... 14, 15, 16, 17, 18

All times are UTC + 2 hours [ DST ]