i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 00:36, 30-05-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: KORG padKontrol
PostPosted: 23:17, 10-10-2007 
ujonc

Üdv!
Egy kis segítséget kérnék. Tervezek egy ilyet venni:
http://www.korg.hu/szinpad/ir_termek.php?tid=23

A régi rockbandánk már nem nagyon él egy 3/4 éve, de most újra folytatnánk, csak elektronikus-rock irányban (vagy nem is tudom milyenben :D), amolyan apollo440 féle zene lenne az irányvonal első nekifutásra.

Amire kellene: előre elkészített dallamok, hanghatások, hangminták stb lejátszása egyszerűen, azokat effektezni, variálni stb.
+ laptoppal esetleg összekötni és irányítani FL Studiot vagy mondjuk Cubase-t, tehát teszemazt elindítok ezzel a külső kütyüvel vmi sávot (ami mondjuk nincs rajta magán a hw-n), és a rajta lévő potikkal/paddel variálni, vagy átcsúsztatni másik sávba.
Loop cuccokra is kéne, játszik mondjuk a gitáros, keverőből egy kimenetre ezt rákötni és rögzítani majd azt loopolni (ezt mondjuk koncerten imprózáshoz stb).
Sok elképzelésem van még, de nem nagyon vagyok járatos ilyen téren, eddig basszusoztam, gépi zenélést egy 3/4 éve kezdtem, de csak szoftverben.
Ahogy néztem az adatokat, szerintem ez megfelel a célnak, de örülnék ha egy szakértő iránybarakna, mert annyira azért nem olcsó mulattság, hogy "ezjóleszmegveszem". :)

Előre is köszönöm!

Negra

Profile  

Post subject: Re: KORG padKontrol
PostPosted: 01:24, 11-10-2007 
droid

Pinus Nigra wrote:
Üdv!
http://www.korg.hu/szinpad/ir_termek.php?tid=23
Amire kellene: előre elkészített dallamok, hanghatások, hangminták stb lejátszása egyszerűen, azokat effektezni, variálni stb.
+ laptoppal esetleg összekötni és irányítani FL Studiot vagy mondjuk Cubase-t, tehát teszemazt elindítok ezzel a külső kütyüvel vmi sávot (ami mondjuk nincs rajta magán a hw-n), és a rajta lévő potikkal/paddel variálni, vagy átcsúsztatni másik sávba.
Loop cuccokra is kéne, játszik mondjuk a gitáros, keverőből egy kimenetre ezt rákötni és rögzítani majd azt loopolni (ezt mondjuk koncerten imprózáshoz stb).

Negra

ha már ilyen szoftvert keresel, akkor inkább az ableton live, azt pl kifejetzetten LIVE-ra találták ki, és minden benne van amit te itt felsoroltál, méghozzá nem is nagy ördöngősség előcsalni belőle. :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:04, 11-10-2007 
ujonc

Hát akkor elkezdek ismerkedni majd vele :D
Köszönöm a tanácsot!
És szerinted ez jó hw cucc?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:35, 11-10-2007 
droid

Pinus Nigra wrote:
Hát akkor elkezdek ismerkedni majd vele :D
Köszönöm a tanácsot!
És szerinted ez jó hw cucc?

nem vagyok otthon hw témában, de ha már korg, nemhiszem hogy nagyon szar lenne. 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:53, 14-10-2007 
ujonc

:D

Abletont leszedtem (24 órára persze, szóval már töröltem :D ), és egy napot rászántam tanulgatni. Körülbelül beleszerettem :D
Még pár nap és simán fogom tudni úgy használni mint a fruityt...meg marhaszépen szólnak benne a vstk.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:48, 14-10-2007 
souljah

padkontrol nagyon kemény, megéri belefektetni :)
xy tapipadjával ügyesen lehet effektezni...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:15, 15-10-2007 
ujonc

:D remélem összejön a lóvé novemberre...

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 7 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]