i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 13:53, 14-07-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: 2006/12 Plush - Footlose
PostPosted: 17:44, 07-12-2006 
ujonc

egyszerű a képlete ennek a számnak, a dobok és basszus domininálnak, akinek füle több hangot kívánna bele azzal abszolut egyetertek, szimplán nem talaltam meg az igazit egyenlőre...

http://www.sendspace.com/file/8aohvg

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:26, 08-12-2006 
ujonc

nemtudom, hogy ezért külön kellett e volna szolnom, de véleményezzétek nyugott szívvel! :!: :|

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:37, 08-12-2006 
piper

hát így alapnak nekem tetszik...meg szép változatos is...de félkész...ha valami témát találsz rá postold ;) kíváncsi vagyok!

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:14, 08-12-2006 
ujonc

okézsoké és thx :!:
gimme some mo' :!: 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:26, 13-12-2006 
ujonc

senki más? :shock:
valami észrevétel, ötlet, fika miegymás? :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:05, 13-12-2006 

Elég kezdetleges a zene. A mixdownnal is vannak problémák, de az alap gond amin mihamarabb túl kéne lépni, az szekvenciális. Egy zenéhez egy témát találj ki, és azt vidd végig zeneileg és effect ügyileg variálva. Mert nekem úgy tűnik, hogy nekiálltál, megcsináltál kb 1 percet, aztán tök más hangokkal tök más témát keztél el nyomni. Tehát ahelyett, hogy zenei variációkkal tetted volna változatossá a zenét, egy kiállás után új témába fogtál.
A felhasznált hangok sem az igaziak szerintem, meg mint írtam a mixdown sem húzós, de legelőször azt kéne elérned, hogy egy témát akár 5-6 percen keresztül is végig tudj vinni, változatosan. Utána a többi már csak apró, tanulható praktikák alkalmazása ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:54, 13-12-2006 
ujonc

először is köszi a véleményt!
másodszor : "Mert nekem úgy tűnik, hogy nekiálltál, megcsináltál kb 1 percet, aztán tök más hangokkal tök más témát keztél el nyomni" ezt nem értem hol tapasztalod, egy témát viszek végig a kiállásban a dob csupán szimpla oltás, nem a főtémát hivatott ferdíteni..
tökmás hangok sincsenek benne kb 2 fx ismétlődik, az tény h a fő téma száraz kicsit de ötletszerzés céljábol töltöttem fel hiszen még "unfinished"...
azér köszi,igyekszem... :olvas:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:29, 14-12-2006 

plush wrote:
először is köszi a véleményt!
másodszor : "Mert nekem úgy tűnik, hogy nekiálltál, megcsináltál kb 1 percet, aztán tök más hangokkal tök más témát keztél el nyomni" ezt nem értem hol tapasztalod, egy témát viszek végig a kiállásban a dob csupán szimpla oltás, nem a főtémát hivatott ferdíteni..
tökmás hangok sincsenek benne kb 2 fx ismétlődik, az tény h a fő téma száraz kicsit de ötletszerzés céljábol töltöttem fel hiszen még "unfinished"...
azér köszi,igyekszem... :olvas:

Ha már felraksz egy zenét abban ne legyen semmi oltás főleg, hogy végig a dobon van a hangsúly, hisz az a leghangosabb, valamint abban van a legtöbb változás.
Az elején a dobokkal együtt indul egy szőnyegszerű basszushang, ami 32/4-enként vált felharmónikust. Ez sok szerintem. Ez megy 1 percig, még itt ott beraksz 1-2 hangot és kész. 1 percnél kiállás, és egy full más téma jön be dobok és basszus tekintetében egyaránt. Ez megy fél percig, majd ismét váltás. Ott ami bejön bass az nem lenne rossz, csak nagyon halk, meg túl mély (bár lehet hogy már egy szimpla hangosítás is sokat dobna rajta). Aztán ez megy a egy darabig a már korábban is hallott hangok visszacsatlakozásával, aztán a végére ismét egy kiállás, majd váltás, és a számnak vége. Szal nincs benne dramaturgia, a dob az egyetlen, ami jelentősebb mértékban változik a zenében (sőt, túlságosan is), üres a zene és többek között ebből adódóan unalmas is.
Szerintem nem érdemes ötletszerzés végett felrakni egy zenét, mert itt senki sem fog ötleteket adni, hogy mi kéne még bele, meg hogyan. Itt aki hozzászól próbálja összeszedni az objektív vagy/és szubjektív véleményeit, és leírja. Ha ötlethiányban szenvedsz, ne az legyen az első, hogy kirakod a netre, hanem pihentesd. Esetleg kezdj bele valami másba, aztán vedd elő újra, és ha úgy érzed, hogy na ez kész van, akkor rakd ki. Szerinted miért nem írnak? Ez a zene még félkésznek sem igazán nevezhető, így baromi nehéz róla kritikát írni. Gyúrj rá, vagy hagyd, és csinálj egy másikat, de fejezd is be, és ha úgy rakod fel, hidd el több véleményt láthatsz majd ;)

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 8 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]