i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 11:11, 14-07-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 68 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: 2006/10 Field - Refresh
PostPosted: 13:20, 06-10-2006 
ujonc

Egy régebb óta elkezdett zene. Kb 1 hónapja már dolgozgatok rajta és most elkészült. A minősége nem tudom milyen, mert sajnos nincs alkalmam meghallgatni normális cuccon. Jelenleg egy 5 wattos pc speaker a monitorom és a p3-asban lévő integrál hangkártya szolgáltatja a 'tökéletes' jelet... :D (már bánom, hogy eladtam az emum...:( )
Na mindegy. Ezt viszonylag késznek érzem. Persze ha normálisabb cuccok körül leszek akkor kidolgozom hangzásra is.

Direkt link:
http://www.hitspace.hu/letoltes/files/Refresh.mp3

Jó hallgatást és sok kritikát.... :D

Last edited by field822 on 12:39, 11-10-2006, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:21, 06-10-2006 
ujonc

Ja és a hallgatáshoz explorert javaslok(nekem legalábbis nem vitte mozillával)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:41, 06-10-2006 
droid

nem volt túl jó választás egy ojan oldalra feltenni ahol regisztrálni kell :S tegyél fel linket légyszi direkt vagy egy ojan elérési utat ahol nem kell feliratkoznom még egy hejre h még több spamet kapjak! vagy lehet én basztam el valamit ...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:23, 06-10-2006 
ujonc

http://www.sendspace.com/file/exhd0c

Nem találtam értelmes direkt linket de addigis itt egy letölthető verzió.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:34, 06-10-2006 

Az a para, hogy a zene egyetlen normális mélytartománya az a régi gabberökből megszokott elekronikus döngölős kick, és az szerintem eleve nem illi ezekbe a zenékbe. Vagy akkor a többi dobhangot is úgy kellett volna válogatni :S
Mer különben qrva jól indult, tetszik az elején a játék a basszussal, meg még akkor is tetszett amikor, bejöttek a dobok, csak aztán valahogy nem volt jó érzésem az egésszel kapcsolatban.
Amúgy ha ezt a zenét úgy 4-5 évvel ezelőtt hallom, kb beszartam volna. Régen nagyon pörögtem az ilyesmikre, csakhát öregszik az ember.. :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:43, 06-10-2006 
ujonc

morta wrote:
Az a para, hogy a zene egyetlen normális mélytartománya az a régi gabberökből megszokott elekronikus döngölős kick, és az szerintem eleve nem illi ezekbe a zenékbe. Vagy akkor a többi dobhangot is úgy kellett volna válogatni :S
Mer különben qrva jól indult, tetszik az elején a játék a basszussal, meg még akkor is tetszett amikor, bejöttek a dobok, csak aztán valahogy nem volt jó érzésem az egésszel kapcsolatban.
Amúgy ha ezt a zenét úgy 4-5 évvel ezelőtt hallom, kb beszartam volna. Régen nagyon pörögtem az ilyesmikre, csakhát öregszik az ember.. :lol:

A mély sajnos az a szekció amihez itthon közöm nincs mivel 5 wattos pc speakerek nem híresek a jó szubokról... :D Fülesen meg nem merek csak a stereo térhez nyúlni.
A dob szándékos. Meghallgattam sima dobbal de az kevésnek tünt. Az ilyen dobok jól telítik az üres részeket(ahol esetleg nincs cin vagy snare)meg adneki egy brutalitást ami nekem teccik. Én veled ellentétben ahogy öregszek úgy egyre inkább teccenek a durva zenék... :)
Tehát minőségben még kell rajta gyúrni, de a szekvenciával én rendben érzem a dolgot, de kiváncsi lennék több véleményre is..... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:23, 06-10-2006 
mindscape

teljesen jól mondják az arcok
nincsen sub, és a kick, amelyik torzul eléggé kilóg (sztem a pitch-e se jó a zenéhez)
pedig egész jó kis cucc lenne
csak a bass hiányzik még, ami elég fontos pedig :D

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:30, 07-10-2006 
ujonc

A szub szekció azért van eltünve, mert a mélyeken lévő filterek olyan 5 khz és 150 hz között mozognak. Oka, hogy nem merek itthon szubhoz nyúlni mint mondtam okkal... :D Inkább nem piszkálom azt a tarományt míg nem ülök olyan helyen ahol meghallgathatom. Pont az a része a zenének ami nagyon eltudja rontani a sound dinamikáját(legalábbis szerintem). Talán a szub amit a legfinomabban kell hangolni és kell hozzá hallani. Na most én ezt itthon nem hallom....:)

A torzított dob meg nekem kell ebbe a zenébe.... :) Nekem így tetszik. Enélkül olyan üresen hat. Meg én szeretem a torz dobot meg egyébként se volt könnyű míg így belöttem a torzítót... :) A pitchelését sem érzem hamisnak, de lehet, hogy velem van a baj. :wink:

Egy-két dolgot még én találtam amin változtatni fogok(a szubon kívűl) sokadik hallgatásra... :)

Ha van még kritika szívesen várom...... 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:33, 07-10-2006 
mindscape

field822 wrote:
A szub szekció azért van eltünve, mert a mélyeken lévő filterek olyan 5 khz és 150 hz között mozognak. Oka, hogy nem merek itthon szubhoz nyúlni mint mondtam okkal... :D Inkább nem piszkálom azt a tarományt míg nem ülök olyan helyen ahol meghallgathatom. Pont az a része a zenének ami nagyon eltudja rontani a sound dinamikáját(legalábbis szerintem). Talán a szub amit a legfinomabban kell hangolni és kell hozzá hallani. Na most én ezt itthon nem hallom....:)

A torzított dob meg nekem kell ebbe a zenébe.... :) Nekem így tetszik. Enélkül olyan üresen hat. Meg én szeretem a torz dobot meg egyébként se volt könnyű míg így belöttem a torzítót... :) A pitchelését sem érzem hamisnak, de lehet, hogy velem van a baj. :wink:

Egy-két dolgot még én találtam amin változtatni fogok(a szubon kívűl) sokadik hallgatásra... :)

old meg, stúdió füles, hangfal vásárlás, stúdiós havernál poppolás, valami
szóval egy dolog a kifogás, h pc speaker :) de bass ettől még nem lesz
sztem egy normális lehallgató cuccon a kick parát is észre fogod venni

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:48, 07-10-2006 
droid

Átérzem field helyzetét, anno én is meglepődtem amikor régen csak aktív hangfal volt rákötve a gépemre, és az ott hegesztett zajt (még bénább voltam, mint most :lol: ) meghallgattam faterom rendszerén (ami inkább high-end szint, mint hi-fi) elég nagyokat néztem...

A jó hangteknicskára való több százezer (optimális esetben millió) HUF
elköltését nem lehet megúszni (kivéve, ha vmi spantól tudunk pullozni :lol: )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:53, 07-10-2006 
droid

1ébként vmi okosságot is akartam írni, nem csak a volt szociális problémáimmal untatni titeket, csak nem jön le a track. A sendspace bugzik, a másikra meg tutti nem fogok regelni...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:37, 08-10-2006 
ujonc

scum daddy wrote:
field822 wrote:

old meg, stúdió füles, hangfal vásárlás, stúdiós havernál poppolás, valami
szóval egy dolog a kifogás, h pc speaker :) de bass ettől még nem lesz
sztem egy normális lehallgató cuccon a kick parát is észre fogod venni

De lesz alatta mély normális lehallgatón, mert akkor lejebb állítom a filtert subtartományba is.... :)
A dob meg......nem tudom. A pitchét itt is hallom és nekem nagyon beleillik. Mindegy majd meglátjuk... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:49, 08-10-2006 
ujonc

'old meg, stúdió füles, hangfal vásárlás, stúdiós havernál poppolás, valami '

Ennyi eszem még nekem is van csak sajnos nem szarom a pénzt... :)
Novemberbe talán már betudok ruházni egy alesis monitor one passzívra és egy ra-300-as erölködőre. Mondjuk az álmom egy emu pm5-ös lenne( a pm12-es subládával) és természetesen a dynaudiok, de jelenleg ezek olyan árkategóriában vannak amik nekem megfizethetelenek. Studio fülest vagy egyáltalán más fülest a mostani technicsemen kívűl meg nem veszek, mert csak becsap. Mindegy, hogy 20 ezer vagy 200 akkor is csal méghozzá nem is keveset. A füles szerintem monitorozásra és sztereotér lehallgatásra jó másra nem.(stúdió technikában) Ja meghát egy normális gép sem ártana egy emu kártyával ami már dinamikusan adná ki a dolgokat f őleg a mély tartományban. Tehát szerintem egyenlőre csak a szekvenciát értékeljétek, mert a többivel jelen esetben nem tudok mit kezdeni.(vagyis majd egyszer csak)

Egyébként köszönöm az eddigi kritikát csak kár, hogy mindegyik ugyan arról szól(ami persze igaz, de már írtam mi a baj és ezt próbálom orvosolni).
Tehát ha magáról a soundról minőséget félretéve mondanátok egy pár dolgot azt megköszönném. (tudom..... nem tetszik a dob... :) )

Peace

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:52, 08-10-2006 
ujonc

Rottweiler wrote:
1ébként vmi okosságot is akartam írni, nem csak a volt szociális problémáimmal untatni titeket, csak nem jön le a track. A sendspace bugzik, a másikra meg tutti nem fogok regelni...

A sendspaces dolog zavartalanul működik...most néztem és semmi para. Egyébként nem sokára dobok egy direkt linket csak meg kell várnom mire felrakják végre.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:16, 08-10-2006 
mindscape

ez a füles dolog amit mondasz eszméletlen nagy hülyeség
úgy tűnik még nem volt a fejeden normális stúdió füles :D
nyilván hangfal és füles a jó megoldás, de a pc speakernél egy jó füles is sokkal jobb

legalábbis pl az enyémet hallgatni szinte olyan mint ha bm15-ös előtt ülnék :lol: (egyébként sokkal részletesebb mint a hangfalam)

az alesist meg felejtesd el, ne költsd el szarra a pénzed, inkább idd el akkor :)
az emu meg egyáltalán nem drága, azt vedd meg inkább
majd később a subot...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:23, 08-10-2006 
ujonc

scum daddy wrote:
ez a füles dolog amit mondasz eszméletlen nagy hülyeség
úgy tűnik még nem volt a fejeden normális stúdió füles :D
nyilván hangfal és füles a jó megoldás, de a pc speakernél egy jó füles is sokkal jobb

legalábbis pl az enyémet hallgatni szinte olyan mint ha bm15-ös előtt ülnék :lol: (egyébként sokkal részletesebb mint a hangfalam)

az alesist meg felejtesd el, ne költsd el szarra a pénzed, inkább idd el akkor :)
az emu meg egyáltalán nem drága, azt vedd meg inkább
majd később a subot...

Nekem 120 ezer az sok.(persze ár teljesítmény arányban oké csak nincs rá pénzem).
A fülesed azért meg nem hasonlítanám egy bm15-öshöz... :)
Ha megmár tényleg olyan fülest akarnék amivel már lehetne mit kezdeni akkor vehetnék egy emut is.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:25, 08-10-2006 
ujonc

Az alesis monitor one az ra-300-al meg szerintem a legjobb döntés 70 ezerig. Eddig az árig max behringert vehetnék de azt meg nem fogok.... :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:26, 08-10-2006 
piper

szerintem egy jó füleshez nam kell nagy befektetés

én akg k141 studioval rendelkezem és sztem ez messze az egyik legjobb "csupán" 30-ért

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:32, 08-10-2006 
ujonc

Hát jelén helyzetbe az a pénzt inkább félreteszem egy normális monitorra......más direkt térben hallgatni a zenét. Máshogy jön le és ezért csalóka. Nagyon elvihet ez erdőbe. Használtam már az említett akg-t és amíg azon hallgatom jó megszép, de utánna meghallgatom monitoron valakinél és teljesen aránytalanul hangzott. Én nem bízok a fülesben csak ha sztereo tér a kérdés.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:33, 08-10-2006 
mindscape

figyi ha nem tudsz annyi pénzt összeszedni, amennyi a minimum ahhoz, h normálisan tudj zenélni, akkor nem kell zenélni, vagy ugyanilyen fosul fog szólni a többi zenéd is mint ez meg a múltkori kettő

ez a füles dolog meg... haha :lol:

nem igazán vagy képben ember

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 68 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]