[mindscape] wrote:
Püsi wrote:
ugyanezt kérdezném amszterdamra, tud valaki valami oldalt, ahol meglehet nézni milyen partyk lesznek a közeljövőben? márciusra gondolok pontosan : )
március végén a melkweg-ben elég nagy hepaj lesz
konkrétan márc 28
nyehehe. csak most talaltam erre a topikra, de biztos egi jel, ugyhogy meselek:
az ugy volt, hogy tesolatogatas hollandiaba. 28-an repcsivel ki, schipholbol almerebe vonattal. en delutan kidoltem, mert alig aludtam valamit, kodoltam egesz elozo ejjel. kora este magamhoz tertem, netre fol, hoppla! mindscape a melkwegben. na ezt akkor megnezem. csekkoltam a vonatokat, aztan go. eleg kicsi volt az almerei allomas, csak automatabol lehetett jegyet venni, de aprom nem volt, mivel aznap erkeztem, utazokartyam se, a mastercardot es a visa electront meg nem szerette, annak ellenere, hogy elvileg mukodnie kellett volna. folszaltam a vonatra, es megkerestem a kallert. mondtam neki, hogy vennek jegyet, mert az automata beintett. azt javasolta, hogy szaljak le a kov allomason, es inkabb vegyek ott, mivel ad o jegyet nagyon szivesen, de hozza kell csapnia meg egy 30 euros birsagot is. ugyhogy leszalltam, meghatodva, hogy lam-lam, lehet igy is. probalja ki vki ezt egy mav kallerral (szeljegyzetben azert megjegyeznem, hogy vannak jofej mav kallerok is, csak feher hollo. csutortokon hoztam az esot agardrol vonattal, bringaval, es gyorsan szalltam fol, elso osztalyu vagon volt a mozdony mogott, a kalauz szolt, hogy akar lehetne 2000 hufos birsag is nem megfelelo szallitmanyozas miatt, ugyh legk jobban figyeljek. ugylesz)
volt egy ejjelnappali bolt az allomason, bementem, mondtam, hogy legyenek olyan jok, valtsak mar fol a 10 eurosomat aprora, hogy tudjak jegyet venni. kozoltek, hogy semmi kozuk a vasuttarsasaghoz. ezt elsore nem ertettem, de aztan leesett, hogy piszok kalmar nepseggel van dolgom, ugyhogy vettem egy kolat. az automata vmi atmeneti rendszerhiba miatt 11 eurot irt ki a vonatjegyre, amitol kisse megallt bennem az uto, mivel 10 - kola < 11 hatarozottan. de aztan egy reset megoldotta a problemat.
a melkwegbe eljutni egesz egyszeru az alomasrol. az egyik villamos vonalat kell kovetni, es aztan be egy kis utcaba. na ez az utolso lepes nem ment egybol, kerengtem kicsit. a bulik amugy 11kor nyitnak, nem 10kor, neadj 9kor, es hamarabb is van veguk, el vagyunk kenyeztetve itthon. egy kicsit varnom kellett, addig flyer mazsola. bent eppen hogy volt par ember, megceloztam a pultot, volt am csodalkozas. ejfel elott csak szallingoztak az emberek, de aztan hirtelen tele lett a hely. ami szamomra fura volt, hogy ezek a szardinias doboz kozepen szeretnek sort inni. nem a barpultnal, az tul egyszeru lenne. kiscsaj 3 sorrel a kezeben, a feje folott tartva oket nyomakszik at a tomegen, lotyog mindenhova, fejere, ruhajara, masra is. aztan ugyanez, massal, 6os sorostalcaval, es meg sokan masok. igy aztan a tancparkett egy osszefuggo nyalka lett, komoly tancolas kizarva, csuszott, mint a franc. ez volt az egyeduli negativum egyebkent. meg par tenymorzsa: az energiaital automatabol jon, es nem jo semmire (ez osszel utrechtben, a tivoliban is igy volt). a wcnel nyalokavasar.
erdekes volt, hogy ilyen egymastol viszonylag tavol allo zenek szoltak egy bulin belul (mindscape, aphrodite, bad company, limewax), de nem volt gond, szepen ivelt folfele a hangulat, aztan limewax ledaralt mindenkit.
hazafele kiderult, hogy arrafele nem kukat, hanem biciklit borogatnak a duhajok. ami vegulis ertheto, hiszen sokkal tobb a bringa. ami meg fura volt, hogy az allomasig lattam vagy negy eldobott esernyot az utcan, vajon mi lehetett? (apropo esernyo: csut este puf koncert utan a zp-ben bambulok, elottem egy srac meg egy csaj beszelget. egyszer csak, jon egy no, es a csukott esernyojevel elkezdi csepelni a srac fejet, de ugy, hogy a lenditeskor engem is majdnem megkinalt. es igy finoman terelgeti kifele a kolkot. nemtom egy aggodo anyuka v noverke v ki volt, de tobbeknek elkerekedett a csipaja) a buli 5-ig tartott, a vonatok meg viszonylag keson indulnak, 6 utan, az enyem 6:50kor, ezert volt nemi unalom az allomason, de a pekseg mar nyitva volt, igy toltottem a szenhidrat kvval.
a vonatkozlekedes egyebkent meses. koppra jon minden, surun jarnak a vonatok, nincs zsufoltsag, tisztak a kocsik.
hint: ha vki hollandiaba menne (bar gondolom, az eur zona mas orszagaira is all), ne vigyen szazast, csak kisebb cimleteket, mert egy csomo helyen nem fogadjak el, mivel nepszeruen hamisitjak.
jo ejszakat gyerekek!