i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 17:26, 18-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1660 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 83  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 11:39, 10-05-2008 
partiarc

megacrash wrote:
Gutti wrote:
köszi
campus cimlapján lesz, ez most jó lett sztem is
hát jah, nem igazán portré.
nem lesz időm lőni külön a pályázatra:(
melo nonstop
mostis

gratulalok hozza, es nagyon szivesen elolvasnam reszletekbe menoen hogyan keszult a kep (vilagitas, milyen hatteret hasznaltal, milyen elemeket), hadd tanuljunk :)

annyit kritizalnek rajta, hogy a photoshoppolt arnyek nagyon leugrik a keprol, egyreszt ugy tunik a karikak perspektivaja nem stimmel, plusz tul eles

azt is megkockaztatom, hogy jobban mukodne a kep ha az otkarika lenne maga az arnyek, ezzel egyutt nagyobb, jobban elmosodva, hiszen ugy is felismerheto. sokat dobna az osszhatason, meg egy nagyon minimalis eletlenseget dobnek a hatso falra es a kuszobre

annyit meg hozza, hogy a falon mogotte/alatta latszik ket arnyak ami kicsit ugy nezki mint ha ket asztal lab lenne, es a bore a formanak tul sotet es pirosas beutesu.

amugy grat. ;)

(\_/) copy the bunny
(0.o) into your sign
'(__)' help him achieve world domination

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:17, 10-05-2008 
original nuttah

Ez már ugyan a studionkban készült, de nem lámpákkal.
Egyetlen spot lámpát használtam, ami közvetlenül a fal mellett a plafonból világított.
A srác egy fotelben ült, háttér külön lefotózása után nem volt vészes retusálni.
Az árnyékot tekintve kipróbáltunk több variációt, inverzben is. Ez lett végül a "nyerő", de hozzá kell tennem, hogy lehetett volna több időt rászánni, lapzárta volt, mi meg hullák.
A színek szerintem rendben vannak, ez cmyk-ban van a nyomda miatt.
Kontraszt és a sötétség pedig a kép atmoszférájának megfelelő.

Még majd játszom vele valószínűleg.
Köszi mindenkinek!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:59, 10-05-2008 
partiarc

szörfös csajok: http://www.flickr.com/photos/13481129@N03/sets/72157603825858892/

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:58, 10-05-2008 
zee german

TylerDurden wrote:

jaj.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:51, 10-05-2008 
ujonc

Sziasztok!

Jó pár éve nem olvastam a fórumot, csak nosztalgiázni néztem be újra :wink: , de tetszik a topik, a képek még inkább, úgyhogy ha lehet, szívesen csatlakoznék a kis háziversenyetekhez. Jól értem, hogy a Flickr-re kell először feltölteni a fotót?

Üdv

Flora

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:20, 10-05-2008 
impulsecreator.hu

Igen, azok a képek vesznek részt a contestben, amelyeket a határidő előtt postolnak megadott témában a PhotoSunday Group-ba. Mivel a határidő holnap van, ezért íme a szokásos hosszabbítás... tehát az új deadline: Május 18.

(ha esetleg valami nem tiszta, nyugodtan lapozz vissza néhányat, és választ kapsz minden kérdésedre :wink: )

Image

IPC Twitter | IPC Facebook

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:13, 11-05-2008 
zee german

http://megacrash.wordpress.com/2008/05/ ... ey-felett/

delutani program, timelapse

sajna a flickertol meg nem tudtam megszabadulni, de van ra valami plugin

most probalom a nikon camera control pro-t beuzemelni ami ha felismerne a gepem kurvajo kis program lenne timelapsekhez meg hasonlokhoz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:20, 12-05-2008 
pulzar

sikerült megint összevesznem a flickerrel és a yahooval, úgyhogy utóljára beregeltem utolso_nev címszó alatt és csatlakozom a group-hoz...

végülis lőttem portrét emberről is, de nem lett az igaz, aradok a kutyaportré műfajnál :)

más:

Image

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:21, 12-05-2008 
pokemon

spinant wrote:
nagy kalap szar ez az oldal, safarival el se érem, tűzrókával néha bejön
csak gratulálni tudok egy full flash oldalhoz, teljesen funkciótlan az egész

Az aznapi zavar csak átmeneti volt, most már rendesen nézhető.
Amúgy külön kuriózum, hogy az összes, a pályázaton résztvevő ország fotósainak munkáit is meg lehet nézni, akár úgy is, hogy megadhatod, mien témában, illetve mien kulcsszavak mellett jelenítsen meg képeket.

A képem: http://ta.canon-europe.com/?pg=gallery& ... a3478d37a8

Sajnos nagyban elég gányul néz ki, de már nem volt erőm/kedvem leszedni és újrarakni.
Azt a képet, amit zen munkájának tudtam be, sajnos nem tudom linkelni (a képem elérhetőségét e-mailben kaptam meg)

Amúgy közben rájöttem, hogy nem az alkotó, hanem a kép neve a zen :oops: :) ....sebaj, ha van elég türelmetek, a tájkép mappában megtaláljátok. Dícséretes , hogy a kép analóg géppel készült. (vörös beütésű, alul fehér, és egy stéget(is) ábrázol.

A fhotosunday-re pedig ezt szánom:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:41, 12-05-2008 
souljah

--Disztroj-- wrote:
spinant wrote:
nagy kalap szar ez az oldal, safarival el se érem, tűzrókával néha bejön
csak gratulálni tudok egy full flash oldalhoz, teljesen funkciótlan az egész
Dícséretes , hogy a kép analóg géppel készült. (vörös beütésű, alul fehér, és egy stéget(is) ábrázol.

alap, hogy egy filmes gép jobb képet csinál, soha egyetlen egy digitális rendszer nem fogja tudni visszaadni azt a hatást

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:14, 12-05-2008 
zee german

spinant wrote:
alap, hogy egy filmes gép jobb képet csinál, soha egyetlen egy digitális rendszer nem fogja tudni visszaadni azt a hatást

na azert erre nem vennek merget, a filmiparban is durvan fejlodik a technika, par ev es mar roncsolni kell az anyagot hogy ugy nezzen ki mintha film lenne. nagyon ajanlom robert rodriguez barmelyik filmjet, a csavo mar hosszu evek ota csak digitalis anyagra dolgozik, es erdemes figyelmesen megnezni a planet terrort amit a legujabb panavision digit kameraval forgattak, soha nem mondod meg rola hogy nem film. eleve, a film karakteret pont a hibai adjak, meg a valoban nagyobb dinamikai tartomanya. ha a digit anyagod jol be van vilagitva es jol ki van exponalva, karakteres szinkorrekcioval meg nemi roncsolassal fog olyan jol kinezni mintha film lenne. az pl, hogy a digitalis kepek termeszetellenesen elesnek tunnek, pont azert van, mert az agyad a filmhez szokott hozza, es azt tartja normalisnak. holott objektiven nezve egy 2k-s digit anyagnak sokkal jobb a minosege, elesebb, reszletgazdagabb mint egy sok analog transzferen atnyomott film.

az uj (mozgokep) kameraknak mar eleve nagyobb a felbontasa amit 35mmbol a legjobb szkennelessel is ki lehet hozni, egyedul az atfogasa nem olyan nagy mint ha filmre forognanak, viszont evrol evre egyre komolyabb a teljesitmeny. a regi csucstechnika cinealtaktol a vipereken keresztul az uj arri meg red kamerak tesztkepei olyan fejlodest mutatnak hogy tuti, par even belul mindent megkapunk a digitalis gepektol es meg tobbet.

a problema tiz eve az, hogy hatalmas technikai ugrast kell a digit gepeknek vegrehajtani hogy elfogadjak oket uj sztenderdnek, de mostanaban szepen beerik minosegben a filmes cuccokat, ot-hat ev mulva pedig mar ki is mennek a divatbol.

amugymeg nagyjabol mindegy mit hasznalsz, mindennel lehet jo kepeket loni, a filmnek van kurvasok elonye (reszemrol csak a nagy atfogas), de az hotziher hogy en nem fogok mar semmit filmre loni vagy forgatni hacsak nem muszaj.

megvan persze a romantikaja a filmnek, nekem pl. mindahanyszor kurva romantikus volt ulni a labor elott es tovig ragni a kormomet mert valami elbaszodott vagy a kameran vagy a nyersanyagon, aztan ejszakakat eltolteni javitgatni oket a szamitogepen:)
wysiwyg

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:29, 12-05-2008 
metalhead

tehát akkor lehet szabadon értelmezni a portrét? mert eddig mindenki ezt tette :)

http://twitter.com/torpotroh
http://twitter.com/mc_blend
http://www.facebook.com/mcblend

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:45, 12-05-2008 
'ombree

én maradtam a klasszikus portrénál

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:58, 12-05-2008 
souljah

megacrash wrote:
spinant wrote:

na azert erre nem vennek merget, a filmiparban is durvan fejlodik a technika, par ev es mar roncsolni kell az anyagot hogy ugy nezzen ki mintha film lenne. nagyon ajanlom robert rodriguez barmelyik filmjet, a csavo mar hosszu evek ota csak digitalis anyagra dolgozik, es erdemes figyelmesen megnezni a planet terrort amit a legujabb panavision digit kameraval forgattak, soha nem mondod meg rola hogy nem film. eleve, a film karakteret pont a hibai adjak, meg a valoban nagyobb dinamikai tartomanya. ha a digit anyagod jol be van vilagitva es jol ki van exponalva, karakteres szinkorrekcioval meg nemi roncsolassal fog olyan jol kinezni mintha film lenne. az pl, hogy a digitalis kepek termeszetellenesen elesnek tunnek, pont azert van, mert az agyad a filmhez szokott hozza, es azt tartja normalisnak. holott objektiven nezve egy 2k-s digit anyagnak sokkal jobb a minosege, elesebb, reszletgazdagabb mint egy sok analog transzferen atnyomott film.

az uj (mozgokep) kameraknak mar eleve nagyobb a felbontasa amit 35mmbol a legjobb szkennelessel is ki lehet hozni, egyedul az atfogasa nem olyan nagy mint ha filmre forognanak, viszont evrol evre egyre komolyabb a teljesitmeny. a regi csucstechnika cinealtaktol a vipereken keresztul az uj arri meg red kamerak tesztkepei olyan fejlodest mutatnak hogy tuti, par even belul mindent megkapunk a digitalis gepektol es meg tobbet.

a problema tiz eve az, hogy hatalmas technikai ugrast kell a digit gepeknek vegrehajtani hogy elfogadjak oket uj sztenderdnek, de mostanaban szepen beerik minosegben a filmes cuccokat, ot-hat ev mulva pedig mar ki is mennek a divatbol.

amugymeg nagyjabol mindegy mit hasznalsz, mindennel lehet jo kepeket loni, a filmnek van kurvasok elonye (reszemrol csak a nagy atfogas), de az hotziher hogy en nem fogok mar semmit filmre loni vagy forgatni hacsak nem muszaj.

megvan persze a romantikaja a filmnek, nekem pl. mindahanyszor kurva romantikus volt ulni a labor elott es tovig ragni a kormomet mert valami elbaszodott vagy a kameran vagy a nyersanyagon, aztan ejszakakat eltolteni javitgatni oket a szamitogepen:)
wysiwyg

na ezért írtam hogy "hatás", de akkor a romantika szót kellett volna használnom :)
egyébként elkanyarodtál a mozgókép meg az átfogás felé, én is pont most botlottam bele ezekbe a 39mpixeles hasselblad cuccokba
Image
elég meleg, fél méteres printben tűéles :o
igazad van mindenben, de nekem még mindig jobban tetszenek a zenit-emmel meg az exa-mmal készült családi képek, mint bármelyik digittel fotózott cucc

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:14, 12-05-2008 
pulzar

pontosan mikor zárul ma a képleadás?

csak mert lehet, hogy akkor mégsem kutyázok ha még van 1-2 óra :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:18, 12-05-2008 
original nuttah

uj deadline van, majus 18!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:26, 12-05-2008 
pulzar

linda wrote:

köszi, úgylászik nem olvasok elég figyelmesen :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:24, 13-05-2008 
metalhead

galvatron wrote:
linda wrote:

köszi, úgylászik nem olvasok elég figyelmesen :)

büntetésből neked egy fradi-ute mérkőzést követő utcai idillben kell portrét készítened :)

http://twitter.com/torpotroh
http://twitter.com/mc_blend
http://www.facebook.com/mcblend

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05:21, 13-05-2008 
zee german

spinant wrote:
na ezért írtam hogy "hatás", de akkor a romantika szót kellett volna használnom :)
egyébként elkanyarodtál a mozgókép meg az átfogás felé, én is pont most botlottam bele ezekbe a 39mpixeles hasselblad cuccokba
Image
elég meleg, fél méteres printben tűéles :o
igazad van mindenben, de nekem még mindig jobban tetszenek a zenit-emmel meg az exa-mmal készült családi képek, mint bármelyik digittel fotózott cucc

abszolut, allandoan itt kotok ki mert meg mindig az erdelkel legjobban:)

de amugyis sztem az atfogas sokkal fontosabb mint a felbontas, attol lesz igazan reszletgazdag, nem a megapixelektol (bar a hasselbladot neztem en is, brutalis, meg az mar kozepformatum)

most amugy pont egy print anyagon dolgozom, masfel-ket meteres plakatok, a fotok 1ds-el lettek love, eleg szarul (2.8-on, 30-as zarido, kb. a feluk teljesen hasznalhatatlan), majd beszamolok hogy neznek ki nyomtatasban

a nyomda szerint amugy a 12mpixeles kepet 100dpi-n kb. egy meteresre lehet buntetlenul kinyomtatni

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08:22, 13-05-2008 
pulzar

viccbül:

Image

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1660 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 83  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]