tomanek wrote:
... illetve valószínűleg az utolsót fogom majd elkezdeni a napokban:
John Wyndham: A Triffidek napja

Nem volt olyan extra, de eléggé olvastatta magát, tetszett.

Harry Harrison: Rozsdamentes acélpatkány
Nagyon könnyen, gyorsan végigolvasható könyv volt, rövid kikapcsolódásnak pont jó és elég is volt.

Clifford D. Simak: A város
A jupiteres mondát fantáziadúsnak találtam benne a nyolcból, de a többi (pl a beszélő kutyák, mosómedvék és hangyák társadalmával és hasonlókkal foglalkozóak) már néha gyengébb lábakon állt(ak), legalábbis kisebb érdeklődéssel olvastam azokat, úgyhogy vissza is tértem a számomra megbízhatóbbnak tartott terepre, ezzel:

Arthur C. Clarke: Mesék a Földről
Néha-néha már azt hinném, hogy szinte minden olyan könyvet olvastam Clarke-tól, ami tetszene nekem, aztán elég néhány elhajlás, vagy minőségcsökkenés az olvasmányaim terén és egy-egy újabb találat az írótól, hogy újból rájöjjek arra, hogy világbajnok volt az öreg, eddig nagyon tetszenek az írásai benne. Talán a legjobb reális sci-fiket írta, ha lehet ilyen hülye szóösszetételt írni (bár miért ne lehetne, hogyha pl a távközlési műholdak ötlete is tőle származott?)
Utána esélyes lehet, hogy Greg Egan novellái fognak jönni az alábbi öt Cherubion-kötetből (illetve az utóbbi négyből, mivel az előbbiben levőket elolvastam néhány napja), bár az alattuk levő könyvvel is egyre jobban szemezek az ágyam mellett a földön, a galériás szivacson és az asztalon heverő, embertelen méretű sci-fi halomban:

Csillaghajók, Ópium keringő, Ezüstláng, A jég birodalma, Hullócsillag
Trenka Csaba Gábor: Egyenlítői Magyar Afrika