i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 07:15, 14-07-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 280  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 15:21, 18-10-2004 
metalhead

mentalien wrote:
szerinted nem látja a közönség, hogy az a cd az előadótól vagy a fájlcserélgetős progikból származik? szerintem azért ennyire felvilágosult a nagy átlag, de lehet, hogy én képzelek sokat

hogy lehet megkülönböztetni hangzásról?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:24, 18-10-2004 
solarcube

ib wrote:
reza wrote:
rossz producer, rossz dj rossz közönséget nevel...

hogyan lehet minosegi kontrollt bevezetni egy alulrol szervezodo kozossegben? nyilvan nem alapithatunk dnb zsurit - az oszk vizsganal is nagyobb blama lenne.

tehat alulrol kell indulnia ezeknek a folyamatoknak is, ami a topicindito hozzaszolasbol a helyi cselekvesre osztonzo megjegyzeshez kapcsolhato. minden djnek at kell gondolnia a sajat felelosseget. es minden "atlagfelhasznalonak", aki erettnek erzi erre magat, meg kell probalnia szukebb kozosseget pozitiv iranyba befolyasolni. ha veghez lehet egyaltalan vinni ilyesmit. (es meddig lehet ugy elmenni, hogy ne folosleges izlesvitaba torkolljon a dolog?)

de mit kezd a dj, amikor azt latja, hogy az adott buli kozonsegenek "megmentesere", megnevelesere nem a mai ejszaka lesz a jo alkalom? (es akkor valoszinuleg a kovetkezo se...) belemegy a szerepbe, azt mondja, hogy "leszarom, akkor zuzzunk"? igen, valoszinuleg ezt fogja mondani. (en is mondtam mar ilyet, es en csak egy nagyon kis pont vagyok.) lehet hibaztatni? en nem tennem, hiszen alapvetoen a kozonsegert van ott...

ordogi kor?

sajnos ez az. de vajon hogy lehet rá venni a "kezdőket" (tisztelet a kivételnek) az igényességre? hogy magyarázhatjuk meg nekik, hogy pl. egy dillinja/amit nem 1 hét alatt lett a csucson?! sokan azt hiszik, hogy leülnek egy reason vagy 2 technics elé és 1 honap utan tudnak annyit, hogy máris nagyközönség állhatnak. és az a durva, hogy nem csak azt hiszik, hanem csinálják is sokszor... amig ezek az emberek egyre többen és többen lesznek annál többen fognak elfordulni a szcénától azok közül akik ott voltak ennek az egésznek már a születésénél, és ezek az emberek egyre kevésbé (vagy egyáltalán nem) akarják majd nevelni az uj közönséget... erre csak rápakol a kismillió uj szervezőcsapat, de ezt már sztem kibeszéltük más topicokban. én az vagyok aki nem tudja, csak várja a megoldást...

(\___/)
(='.'= )
(")_(")

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:30, 18-10-2004 
impulsecreator.hu

Wacky wrote:
mentalien wrote:
szerinted nem látja a közönség, hogy az a cd az előadótól vagy a fájlcserélgetős progikból származik? szerintem azért ennyire felvilágosult a nagy átlag, de lehet, hogy én képzelek sokat

arra próbáltam célozni, hogy pl ha bratwa egy új commixot játszik, akkor elhiszem, hogy nem slsk-ról szedte, de mondjuk egy falusi-xy esetében már kételkednék

Profile  

Post subject: Re: hol tart ma a szcena?
PostPosted: 15:30, 18-10-2004 

ib wrote:
miert zuhannak az eladasok? az mp3 a hibas? csak az?

talan ezt tudom a legjobban megfogni a feltett kerdesek kozul.
talan ezt se..

azt hiszem most sem kifejezetten a hordozo (az mp3, aac, wma, ogg, stb..) a hibas, inkabb ott a baj, hogy a kiadok, producerek nem jol ismerik fel az uj technologia jelentoseget, lehetosegeit.
kitesznek az oldalukra (ha van) 15 masodperces sample-t a legujabb szamukbol, es megveregetik a vallukat, hogy ok mar hasznaljak az mp3-at, es hogy az milyen jo, mert ok mar a jovobe latnak.
aztan miutan a zenejuket nem veszik a boltban, akkor panaszkodnak, hogy megint a filecserelok a hibasak, az itunes-t szidjak, es mindenhol elmondjak, hogy nekik az mp3 miatt uszik el a penzuk.

kozben meg dehogy.

nehanyan biztos tudjak, nekem alma dobog a szivem helyen, es ugyse fogom szidni az itunes-t, mert igy latom:

- az otthoni felhasznalo ugy dont, hogy kell neki zene, kulturalt korulmenyek kozt korbe tud nezni a neten, kivalaszthatja a szamot, vagy albumot, es a cd aranal joval olcsobban megveheti. legalisan, azaz a szerzoi jogdijakat megfizetve!

- mivel olcsobban beszerezheto az eloado zeneje, tobben is veszik meg (mar amennyiben erre erdemes), azaz tobb penzt keres vele.

nem elhanyagolhato az sem, hogy valoszinuleg egyszerubb es gyorsabb az elkeszult zenet a neten keresztul felpattintani, es csak a szerzodesre figyelni, mint utanajarni, hogy hogy nyomjak a cdt, milyen lesz a borito, kiken keresztul jut el mondjuk amerikaba, vagy mas egzotikus helyekre, stb.
gondolom mondanom sem kell, hogy a felsorolt dolgokat a vasarlo fizeti meg egy 5-8ezer forintos cd-nel.. es senkinek se legyenek illuzioi, ez az 5-8ezer forint nem kerul boritekba, es nem kuldik el egybol a szam keszitoinek.
a gyorsasag pedig ott terul meg, hogy a home user ugyanugy egybol hozzaferhet a zenehez, mint a warez korszakban, de most mar le tudja tolteni maganak legalisan is, nem egy szar minosegu radios szettbol kiollozva.

szerencsetlen home user viszont jelenleg ket veglet kozt donthet, megveszi a cdt, amin 9 szar track melett ott az elmult ev nagy slagere, kifizet 5-8ezer forintot.
vagy, hazamegy, letolti 20 perc alatt az albumot, szelektal, kidobja a 9 szar tracket, es megtartja az egy jot - es ezt mar akkor, amikor meg nem is jatszak az itthoni bulikban a lemezt. aztan a kislanyoknak meg imponal, hogy tudja enekelni az uj edrusht.

mit fog valasztani szerencsetlen home user?

kirohanas vege. szoval szerintem egyszeruen ki kene hasznalniuk az uj lehetosegeket. ha mar ennyire eloremutatonak tekintheto a dnb (ami persze nezopont kerdese), mint zenei mufaj, akkor probaljon meg mas teruleteken is produkalni valamit!

--

a fenti irasom termeszetesen az otthoni vasarlokra ertendo. dj-nel, professzionalis juzernel az mp3, vagy barmi mas nem szint. aki lopott mp3-bol irt cdrol nagykozonsegnek jatszik, az igenytelen.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:32, 18-10-2004 
chi recordings

Nem csak saját zenét játszhatok cdrol... vagyis nem fogja senki tudni, hogy en havertol kaptam vagy letoltottem... ugyanigy nem tudhatod Kiss Bela-rol, hogy esetleg Dillinja haverja-e :) vagy esetleg megvette a bakelitet, aztan begrebbelte es cd-re irta, de sorolhatnam meg a buktatokat... ez az elitizmus csak egy erolkodes ami ideig-oraig eletben tarthat egy gepezetet, de aztan majd szepen kileheli lelket :)

Egy dolog fog szamitani, milyen szettet jatszol. Elvileg ez nem is lenne baj nem? Foleg abban az esetben, ha az emberek nem mindig a konnyen emesztheto fele orientalodnanak...

ja es felreertesek elkerulese vegett csak legalis zeneket jatszok :) nem a letoltesesDJket eltetem, csak latszik, hogy az emberek jo reszenek fontosabb a szemelyes elismeres begyujtese, mint a szerzo fele mutatott respect.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:33, 18-10-2004 
metalhead

mentalien wrote:
Wacky wrote:
mentalien wrote:

arra próbáltam célozni, hogy pl ha bratwa egy új commixot játszik, akkor elhiszem, hogy nem slsk-ról szedte, de mondjuk egy falusi-xy esetében már kételkednék

így már értem, igazad van

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:34, 18-10-2004 
solarcube

Kevin wrote:
Egy dolog fog szamitani, milyen szettet jatszol.

csak ha a producerek éhen halnak akkor nemlesz mit :roll:

(\___/)
(='.'= )
(")_(")

Profile  

PostPosted: 15:35, 18-10-2004 
partiarc

ib wrote:
- miert zuhannak az eladasok? az mp3 a hibas? csak az?

Az eladások a közhiedelemmel ellentétben nem zuhannak. A majoroknál bizonyos műfajokban igen, de számtalan indie kiadó van, amelyik él és virul.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:36, 18-10-2004 
souljah

ib wrote:
de mit kezd a dj, amikor azt latja, hogy az adott buli kozonsegenek "megmentesere", megnevelesere nem a mai ejszaka lesz a jo alkalom? (es akkor valoszinuleg a kovetkezo se...) belemegy a szerepbe, azt mondja, hogy "leszarom, akkor zuzzunk"? igen, valoszinuleg ezt fogja mondani. (en is mondtam mar ilyet, es en csak egy nagyon kis pont vagyok.) lehet hibaztatni? en nem tennem, hiszen alapvetoen a kozonsegert van ott...
igen a közönségért vagy ott, de azért meg van a djnek az a nagy elõnye, h az emberek azt hallják, amit játszik.. :D simán megteheti, h elkalandozik ilyen-olyan amúgy sokszor kevésbé favorizált irányokba is a szettje alatt - lásd a cyantific buli s ha elég ügyesen teszi mindezt, még táncolni si fognak..
amúgy meg néha nem árt egy kis ritkítás a tánctéren.. :fog:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:41, 18-10-2004 
original nuttah

Kevin wrote:
Egy dolog fog szamitani, milyen szettet jatszol. Elvileg ez nem is lenne baj nem? Foleg abban az esetben, ha az emberek nem mindig a konnyen emesztheto fele orientalodnanak...

ja es felreertesek elkerulese vegett csak legalis zeneket jatszok :) nem a letoltesesDJket eltetem, csak latszik, hogy az emberek jo reszenek fontosabb a szemelyes elismeres begyujtese, mint a szerzo fele mutatott respect.

Pont ezért kéne fölülről gátat szabni ezeknek az mp3 djknek,mert ha azt látja közönség,hogy jó ide az mp3,a következő gondolata úgyis az lesz,hogy ezt én meg letudom tölteni,aztán jön az atomix és máris kész a következő garnitura 'dj'.Olyat kell játszani és úgy,hogy az egyedivé tegye a djt,hogy ne érezzem azt,ezt én is meg tudom csinálni.

ImageImage

Profile  

PostPosted: 16:22, 18-10-2004 
impulsecreator.hu

matulageci wrote:
Az eladások a közhiedelemmel ellentétben nem zuhannak. A majoroknál bizonyos műfajokban igen, de számtalan indie kiadó van, amelyik él és virul.

akkor a Dillinja interju (mint a "casus belli") egy vonatkozo reszlete:

>> 6000 units though… I never knew sales were so low… everyone always tells you, ‘it’s all good!’

"It isn’t, I used to do between 10 and 15 (thousand) a tune, that’s come down to 7-8 for a big tune. I could do something really big and cheesy and do maybe 10 but I don’t wanna. It’s not good because people who used to do 4 are only doing 1, and they can’t do anything with that…" <<

mashonnan tudom, h a Ram 20-25 ezres eladasok helyett ma 10 alatt produkal. es lehetne meg hozni a peldakat. vajon osszessegeben is csokkennek az eladasok, vagy csak szetoszlik a tobb kiado kozott? en az elobbire tippelek, es persze szigoruan a dnb-t vizsgalom.

van ebben a stilusban egy eros "technofil" iranyvonal, szal ha sok ember hallgatja, akik fogekonyak az uj technologiakra, akkor ne csodalkozzunk, ha sokan fogjak is hasznalni ezeket. es termeszetesen igaza van annak, aki azt mondja, hogy az mp3 csak egy formatum, egy hordozo - nyilvan nem lehet mindent "rakenni"

ugy latszik vannak itt tenyezok, amik erosen beleszolnak a szcena mai allapotaba - eppen az itt a kerdes, hogy mennyien ismerik egyaltalan fel ezeket. es hogy mennyire van a tisztaban a kozonseg a topic cimeben feltett kerdessel? tisztaban kell-e egyaltalan lennie vele? mekkora es ki az a reteg, akitol elvarhatjuk, hogy tisztaban legyen vele...?

worrior.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:30, 18-10-2004 
droid

ez az azért furcsa, hogy csökkennek az eladások, mert közben meg egyre több dj van! ki érti ezt? :D

Profile  

PostPosted: 16:33, 18-10-2004 
original nuttah

ib wrote:
ugy latszik vannak itt tenyezok, amik erosen beleszolnak a szcena mai allapotaba - eppen az itt a kerdes, hogy mennyien ismerik egyaltalan fel ezeket. es hogy mennyire van a tisztaban a kozonseg a topic cimeben feltett kerdessel? tisztaban kell-e egyaltalan lennie vele? mekkora es ki az a reteg, akitol elvarhatjuk, hogy tisztaban legyen vele...?

Mi ez?Pusztán szórakoztató ipar vagy egy fajta modern művészet,aminek van egy fejlődési folyamata?

ImageImage

Profile  

PostPosted: 16:34, 18-10-2004 
partiarc

ib wrote:
matulageci wrote:

akkor a Dillinja interju (mint a "casus belli") egy vonatkozo reszlete:

>> 6000 units though… I never knew sales were so low… everyone always tells you, ‘it’s all good!’

"It isn’t, I used to do between 10 and 15 (thousand) a tune, that’s come down to 7-8 for a big tune. I could do something really big and cheesy and do maybe 10 but I don’t wanna. It’s not good because people who used to do 4 are only doing 1, and they can’t do anything with that…" <<

mashonnan tudom, h a Ram 20-25 ezres eladasok helyett ma 10 alatt produkal. es lehetne meg hozni a peldakat. vajon osszessegeben is csokkennek az eladasok, vagy csak szetoszlik a tobb kiado kozott? en az elobbire tippelek, es persze szigoruan a dnb-t vizsgalom.

van ebben a stilusban egy eros "technofil" iranyvonal, szal ha sok ember hallgatja, akik fogekonyak az uj technologiakra, akkor ne csodalkozzunk, ha sokan fogjak is hasznalni ezeket. es termeszetesen igaza van annak, aki azt mondja, hogy az mp3 csak egy formatum, egy hordozo - nyilvan nem lehet mindent "rakenni"

OK, elhiszem, hogy a dnb-n belül csökkennek az eladások. Ennek magyarázatára adódna egy frappáns és tömör magyarázast,d e inkább kihagyom, a flame megspórolása végett :)

Profile  

PostPosted: 16:38, 18-10-2004 
original nuttah

serif wrote:
azt hiszem most sem kifejezetten a hordozo (az mp3, aac, wma, ogg, stb..) a hibas, inkabb ott a baj, hogy a kiadok, producerek nem jol ismerik fel az uj technologia jelentoseget, lehetosegeit.
szoval szerintem egyszeruen ki kene hasznalniuk az uj lehetosegeket. ha mar ennyire eloremutatonak tekintheto a dnb (ami persze nezopont kerdese), mint zenei mufaj, akkor probaljon meg mas teruleteken is produkalni valamit!

ez szó szerint az én véleményem is. a technológia egyszerűen átlépett a régi sémák szerint építkező zeneipar felett, s most mindenki egyenlőségjelet tesz az mp3 és az illegális zene közé. pedig az online beszerezhető zene mindenképpen kihasít magának egy jó nagy szeletet az eladásokból, csak jelenlegi formájában még nem (mindig) kell fizetni érte. de ez sem lesz örökké így, ezáltal szerintem a mostani állapot nyugodtan tekinthető akár átmenetinek is, s az eladási mutatók is szebben fognak mutatni, ha kiegészülnek mindenhol a netes számokkal...

meg egy másik kis apróság: azt se felejtsétek el, hogy közben felnőtt egy újabb generáció, akiknek egy cd vagy egy bakelit teljesen felesleges hülyeség, hisz még a borítót is le lehet szedni a letöltött zene mellé, akkor meg minek. az ő szempontjukat is teljesen meg lehet érteni, jó lenne, ha végre a zeneipar is felismerné ezt, hogy vagy teljesen átformálja az "anyagi valójában" beszerezhető zenehordozó termékek által nyújtott szolgáltatásokat, vagy fő profiljában áttérhet lassan az online terjesztésre...

amúgy meg jó lenne arról is szót ejteni, hogy zeneileg merre halad az irányzat: én úgy veszem észre, hogy kezd erőteljesen szétszakadni a dnb társadalom, egy-egy producer simán megtagadja a másik munkásságát, a mostanság izmosodó alstílusok gyakran ellenérzéseket váltanak ki olyanokból, akik a dnb valamely más ágát preferálják, s erre ráhúzzák a "jó irányba tereljük a közönséget" jelzőt... mi az a jó irány? kicsit részrehajlónak érzem néha azon emberek hozzáállását, akiknek sokan adnak a szavára, és akiknek nyitottnak kellene lenniük az újításokra... (ez persze teljesen egyéni vélemény, könnyen meglehet, hogy rosszul látom...)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:42, 18-10-2004 
son of nitrous

csúszunk z ízlésvita felé

Profile  

PostPosted: 16:45, 18-10-2004 
metalhead

el wrote:
ez szó szerint az én véleményem is. a technológia egyszerűen átlépett a régi sémák szerint építkező zeneipar felett, s most mindenki egyenlőségjelet tesz az mp3 és az illegális zene közé. pedig az online beszerezhető zene mindenképpen kihasít magának egy jó nagy szeletet az eladásokból, csak jelenlegi formájában még nem (mindig) kell fizetni érte. de ez sem lesz örökké így, ezáltal szerintem a mostani állapot nyugodtan tekinthető akár átmenetinek is, s az eladási mutatók is szebben fognak mutatni, ha kiegészülnek mindenhol a netes számokkal...

az a baj, hogy az emberek valahol kevesbe tisztelik a "szellemi" termekeket. amit nem ugy lopsz el, hogy bemesz a boltba, letorod a csipogot es kiviszed az nem kelt lelkiismeretfurdalast sztem senkiben.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:46, 18-10-2004 
souljah

mp3 mixekkel ide vagy oda, a profizmus úgyis kitünik a profi. és amíg profi lesz? néha piszkos lessz a keze. nem hiszem, hogy mindenki nagyban kezdi el. aki meg nem jó az lemorzsólid. hiába beszélünk arról kik meg miféle dj-k a jók. ezt csak is a gözönség dönti el.

Profile  

PostPosted: 16:49, 18-10-2004 
bladerunnaz

el wrote:
serif wrote:
szoval szerintem egyszeruen ki kene hasznalniuk az uj lehetosegeket. ha mar ennyire eloremutatonak tekintheto a dnb (ami persze nezopont kerdese), mint zenei mufaj, akkor probaljon meg mas teruleteken is produkalni valamit!

"technologia atlepett a regi semak felett"
errol az jut eszembe, hogy mikor bejott a cd, akkor elkezdtek nyomni, hogy dobd ki a lemezeidet, elavult szar
aztan rajottek, hogy a cd kozel sem szol olyan telten, szepen annak ellenere sem, hogy nem serceg az ezredik hallgatas utan sem es elkezdodott a bakelit reneszansza
egy baratom most volt kint londonban egy audiovizual technikai kiallitason es ott mar a cdj helyett a dvd djt mutattak be, amelyhez hozzakotottek egy vizualprogramot is, igy most mar a vjket is ki lehet iktatni.
csak kerdes, hogy ki akarjuk-e iktatni oket...
nem beszelve arrol, hogy ket dvdnyi mp3al lenyom egy dj 2 nemhogy egy bulit, de otot

a masik:
kerdezd meg mondjuk icr-t mennyire szepen mutat az mp3 rilizenek eladasi mutatoja, aztan varsz meg ezzel a kijelentessel egy picit

de szerintem igazabol nem is a technologia es a hanghordozo ennek a topiknak az igazi kerdese

nyitottsagrol meg annyit, hogy a hetvegen megalltak az emberek egy digital zenetol egy allitolagosan dnb buliban
direkt nem irom le, hogy hol tortent es hogy honnan tudom

izlesvita:
valamilyen szinten ugyis elo fog kerulni az izles, enelkul nehez zenei dolgokrol beszelni
neha azt szoktam mondani, hogy ott basztak el, amikor kijott a reason. ez persze igy nem igaz, de teny, hogy manapsag nagyon konnyu zenet csinalni es kezd atcsapni tomegtermelesbe a zeneiras

but what you really know about deez breakz?

www.budapestbassmusic.hu
www.bladerunnaz.hu
www.facebook.com/bladerunnaz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:51, 18-10-2004 
metalhead

freq nast errol a bizonyos pio dvd lejatszorol nyomta gluglun. brutaliss :shock: 8)

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 280  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]