i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 10:34, 14-07-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 280  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 15:06, 19-10-2004 
chi recordings

thx, de mielott megszolnak, DrumAndBass-rol van szo... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:08, 19-10-2004 
Misspent Music

en egy kicsit mar iranyba vinnem el a temat, visszaterve az eladasokra, labelekre, eloadokra. nem hiszem, hogy megfejtessel tudnek eloallni, csak probalok felvillantani par dolgot, hatha ezekbol is lehet kovetkezteteseket levonni, hatha ez is lehet egy megkozelitesi irany.
a megjelenesi listak alapjan vazolt kep: szuroprobaszeruen atneztem az elmult negy ev juno-s listait es nem mondhatnam hogy tendeciozusan, szamottevoen emelkednenek a heti megjelenesek szamai, vagy csak kis mertekben: heti atlag 20-30 lemez (igaz ujabban van ugy h 40 korul is) persze ez az idoszakosan valtozik (uborkaszezonok), de a novekedes egyertelmu - ami a megjeleneseket es a kiadok szamat jelenti. mas kerdes, hogy a labelek milyen hanyada rendelkezik allando, megbizhato vasarlobazissal, igy rendszeres kiadvanyokkal (es nem csak fel evente ad ki 1-1 12"-est)
szerintem az, hogy a nagyobb kiadok eladasi csokkennek, a tobbi kisebb kiadoval parhuzamosan nem jelent egyenlo eloszlast. eszre kell vegyuk, hogy hiaba terjedt el vilagszerte a dnb, minden angliaban es londonban kozpontosul, az ottani dj-k es producerek hatarozzak meg a hangzast (jo, jo sokan betortek 'kivulrol', de ezek a stilusok - es kepviseloi - azota beleolvadtak az elitbe) - es meginkabb a terjesztok. ezek szama nem nagyon nott, es en nem igazan tudok olyan dnb kiadorol, akinek a worldwide distroja nem angol lenne.. es ez abszolut meghatarozza mely kiadok es mely producerek "jelenhetnek meg" a piacon. ezeknek a labeleknek a megoszlasa is erdekes lehet (megfigyelheto egyfajta cserelodes, vandorlas - nem beszelve a megszunesekrol). adatokat nem tudok sajnos (ebben lehet van itt mas, aki jobban erdekelt) de gondolom meg mindig az srd a vezeto: zomevel itt talalhato az osszes olyan nagyobbnak szamito kiado aki meghatarozott _rendszeresseggel_ jelentkezik kiadvannyal (koztuk olyan nagy multu cimkek, mint a ram, formation, moving shadow, infrared, emotif, metalheadz, tov, hospital, v; vagy a tovabbi, a zenei iranyt szinten "meghatarzok": bbeat kaos, bad co labelek, photek, technique). mellette az st holdings mar a labelek felsorolasaval is kicsit mas iranyt kepvisel, talan mas kozonseget is celoz meg: soulr, defunked, 31rec, inneractive, commsuicide, space, bbs, stb. a nu urban-tol - ugy veszem eszre - sokan elmentek, bazisat - nehany kivetellel - a jump up cimkek adjak (ganja, congo natty, urban takeover, ilyesmi). a brillo-ek relativ uj loadja ismet egy uj teruletet fog at, kozeppontban a timeless csoporttal, plusz par "tekno" labellel (c4c, habit, random, cyanide, hostile). ezen kivul meg a devilfish emlitheto meg, ami edrush-ek dolgait gondozza. (anelkul, hogy ebbe belemennenk, az alpha magic csodje sokak szerint jot tett, az erosebb megmarad a gyengebb elesik alapon a kiadok vagy talalnak uj platformot vagy kenytelenek kicsit mashogy gondolkodni)
na mindebbol csak annyit, hogy kb ennyire hatarozzak meg ma a szcenat a terjesztok es mind kevesbe az egyes kiadok illetve producerei, dj-i.
magam is tobb alkalommal szembesultem azzak, hogy vannak olyan kiadok, ahol azt mondjak, hiaba tetszik nekik egy egy szam, egyszeruen nem adhatjak ki, mert a terjeszto nem vallalna, mert nem terulne meg neki, a piac pedig ezt diktalja.
kerdes: ki diktal?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:58, 19-10-2004 
allnightbreakz

futureform wrote:
amit en hianycikknek erzek az az igenyes hazai lineuppal operalo rendszeres klubest

amilyenbol londonban 70ezer van

nalunk van a rewind ami persze jo, mukodik is
de miert nincs a sok szep szittya magyar dj/producernek sajat klubestje 500ft/300 emberert

persze lehet h faszsag
de azer az skc is van olyan meno mint a rascal n klone :twisted:

fridays @ citadella az ien volt nem?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:00, 19-10-2004 
bladerunnaz

lacahhh wrote:

be is fuccsolt

but what you really know about deez breakz?

www.budapestbassmusic.hu
www.bladerunnaz.hu
www.facebook.com/bladerunnaz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:02, 19-10-2004 
metalhead

klubest jó ötlet, esetleg rewind helyett vmi elfogadhatóbbat..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:03, 19-10-2004 
souljah

ki diktál? erre a válasz roppant egyszerûnek tûnik, jóllehet csak halovány sejtelmeim vannak. Az iskolai lecke alapján akinél a pénz van az diktál, vagyis a terjesztõ - s ez végeredményben közvetlenül így is van..De közvetve nagyon sok múlik a zene marketingjén is - Melyik A listás dj játsza az adott zenét, egyáltalán játszák-e nagyobb bulikon, rádiómûsorban, bekerül-e a top10es listákba etc. Sztem ezért még ha kevésbé tánctér orientált is egy zene,akkoris képes lehet jó eladásokat produkálni feltéve h megismertetik a közönséggel, s vice versa..
na de ez csak utópia, valójában ki dönti el?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:05, 19-10-2004 
allnightbreakz

valdi wrote:
lacahhh wrote:

be is fuccsolt

en voltam fent parszor :)
lehet hogy ott a helyszinnel volt a gond

mondjuk en siman eltudnek kepzelni
1 dnb klubbot minden heten mas
fellepokkel

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:08, 19-10-2004 
metalhead

pAraZoRmaL wrote:
ki diktál? erre a válasz roppant egyszerűnek tűnik, jóllehet csak halovány sejtelmeim vannak. Az iskolai lecke alapján akinél a pénz van az diktál, vagyis a terjesztő - s ez végeredményben közvetlenül így is van..De közvetve nagyon sok múlik a zene marketingjén is - Melyik A listás dj játsza az adott zenét, egyáltalán játszák-e nagyobb bulikon, rádióműsorban, bekerül-e a top10es listákba etc. Sztem ezért még ha kevésbé tánctér orientált is egy zene,akkoris képes lehet jó eladásokat produkálni feltéve h megismertetik a közönséggel, s vice versa..
na de ez csak utópia, valójában ki dönti el?

sok múlik azon, hogy milyen labelen jön ki a zene, mert ha mondjuk van egy nem túl tánctér orientált, de kijön az inperspective-en, akkor biztos nem 1 darabot adnak el a vinylből

amúgy meg ha kiadják és berippelik, úgyis letölti szinte mindenki, nem kell neki hatalmas promóció..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:10, 19-10-2004 
pokemon

lacahhh wrote:
futureform wrote:
amit en hianycikknek erzek az az igenyes hazai lineuppal operalo rendszeres klubest

de miert nincs a sok szep szittya magyar dj/producernek sajat klubestje 500ft/300 emberert

persze lehet h faszsag
de azer az skc is van olyan meno mint a rascal n klone :twisted:

jol irtad: volt

es altalaban elegge csaladias volt a hangulat (ezt most ugy ertem, hogy nagyon kevesen voltunk), talan csak 1-2 esetben voltak tobben

pedig tenyleg jo kis probalkozasok voltak, tematikus bulikkal, vendegekkel. amit elvarnek egy klubtol. :sirko:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:12, 19-10-2004 
bladerunnaz

Wacky wrote:

sok múlik azon, hogy milyen labelen jön ki a zene, mert ha mondjuk van egy nem túl tánctér orientált, de kijön az inperspective-en, akkor biztos nem 1 darabot adnak el a vinylből

amúgy meg ha kiadják és berippelik, úgyis letölti szinte mindenki, nem kell neki hatalmas promóció..

szerintem azert ez eleg hulye erveles mar bocs
nem gondolhatod komolyan, hogy egy kiado a sour ripperekre bizza a promocios munkat

az inperspective meg pont az a kiadó, amelyik egyfolytában megjelenési gondokkal küzd

www.budapestbassmusic.hu
www.bladerunnaz.hu

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:17, 19-10-2004 
metalhead

valdi wrote:
Wacky wrote:

szerintem azert ez eleg hulye erveles mar bocs
nem gondolhatod komolyan, hogy egy kiado a sour ripperekre bizza a promocios munkat

az inperspective meg pont az a kiadó, amelyik egyfolytában megjelenési gondokkal küzd

szerintem teljesen célrevezető ez a forma
persze nem ez a fő, de benne van a pakliban mindenképp

az nyilvánvaló, h nem annyit fognak eladni, mint pl a bbk, vagy ram vagy akármi.. de ha az a cimke a nevét adja egy zenéhez, akkor biztosan van egy réteg aki megveszi

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:21, 19-10-2004 
bladerunnaz

Wacky wrote:
szerintem teljesen célrevezető ez a forma
persze nem ez a fő, de benne van a pakliban mindenképp

az nyilvánvaló, h nem annyit fognak eladni, mint pl a bbk, vagy ram vagy akármi.. de ha az a cimke a nevét adja egy zenéhez, akkor biztosan van egy réteg aki megveszi

az meg eleg gaz, ha valaki label alapjan vasarol zenet.

www.budapestbassmusic.hu
www.bladerunnaz.hu

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:24, 19-10-2004 
allnightbreakz

sztem suor rippek nagyon hasznosak tudnak lenni
legalabbis nekem...
jominosegu teljes szamok, megjelenes infoval stb stb..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:27, 19-10-2004 
bladerunnaz

lacahhh wrote:
legalabbis nekem...

ja
meg amikor osszecsereltek az anorganik szamot es a remixet

de most mindettol fuggetlenul, eleg rohelyes lenne ha erre alapozna barmelyik disztributor, hogy "majd a ripperek elvegzik a promocios munkat helyetunk"

ellenben ha mar inperspective - biztos, hogy sokat segitett a kiadonak, hogy kitettek a technicalitys mixeket a sitera.

www.budapestbassmusic.hu
www.bladerunnaz.hu

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:28, 19-10-2004 
metalhead

lacahhh wrote:
legalabbis nekem...

erröl beszélek én is, egy reklámforma, ami illegális, de akkoris megismeri sok ember ezáltal..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:30, 19-10-2004 
allnightbreakz

Wacky wrote:
lacahhh wrote:
legalabbis nekem...

erröl beszélek én is, egy reklámforma, ami illegális, de akkoris megismeri sok ember ezáltal..

ha nem is reklam forma, mert nagyjabol mindenki tudja
hogy meik producertol mire szamithat,
de nyugodtabban hallgathatod, mint
a lemezboltban, ahol mindig all mogotted valaki :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:41, 19-10-2004 
souljah

w_mute wrote:
ib wrote:

fairman wrote:
nagyon igaz. a kozonseg is megoszlik, es tokeletesen tetten erheto, hogy milyen 'vonalak' menten.

igen, mara egyertelmuve valt a kozonseg fragmentacioja, egy-egy bulin sokszor teljesen mas embereket latni. eppen ezert nagyon nehez megallapitani azt is, hogy pontosan mekkora ma a hazai szinter, es az aktiv budapesti partilatogato kozonseg. lehet, hogy erdemes lenne felvazolni a megoszlasnak ezen vonalait. persze csak akkor, ha a szokasos "sokanvannakakisgyerekek" szinten tovabb tudunk jutni. szoval min mulik, hogy hova mennek az emberek? fellepo? szervezo? helyszin? jegyar? mi a hatasos promocio? mik a kozonseg egyes retegeihez vezeto promocio utjai?

szerintem van egy kicsit idősebb közönség, akik ma már elsősorban a drumfunk/liquid/dub vonalat preferálják, ők egyértelműen fellépő alapján szelektálnak, és kevésbé szeretik a nagyobb rave-eket, inkább a 'club-feeling' jön be nekik;
és van egy (nagyrészt) fiatalabb generáció, akik inkább Rascal & Klone/Dieselboyra mennek, ők hajlandóak nagyon messzire is elmenni egy buliért, szeretik a nagy tömeget és a 'súlyosabb', sötétebb hangzást, valamint nem szeretik Dj Lee-t.

de ugyanakkor vannak nagyobb események, amikre mind2 közönség szívesen ellátogat, pl. egy Andy C+Storm, vagy egy MDZ buli, és szerintem Hive-ra is egyaránt el fognak menni idősebbek és fiatalabbak egyaránt.

Én is inkább a kisebb bulikat preferálom, szeretem Lee-t és voltam rascal és klone-on. Na most akkor kicsi vagy nagy vagyok? :wink:

futureform wrote:

'G' wrote:
Epp tegnap jutott eszembe, hogy pl. a Tactile crew-nak miert nincs egy heti rendszeressegu klubestje? Sztem meg siman elferne a pesti ejszakaban... es ok "sokan" is vannak, szal el is tudnak vinni a bullereket hetrol-hetre. Szvsz, persze!

Igen igen ezzel egyetértek én is. bár azt nem tudnám megígérni h túl sűrűn ottlennék, de amikor van rá lehetőségem biztosan
Milyen furcsa, pont az elmúlt néhány napban jutott eszembe nekem is ez a Tactile crew est. :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:49, 19-10-2004 
pokemon

máty_ wrote:

'G' wrote:
Epp tegnap jutott eszembe, hogy pl. a Tactile crew-nak miert nincs egy heti rendszeressegu klubestje? Sztem meg siman elferne a pesti ejszakaban... es ok "sokan" is vannak, szal el is tudnak vinni a bullereket hetrol-hetre. Szvsz, persze!

Igen igen ezzel egyetértek én is. bár azt nem tudnám megígérni h túl sűrűn ottlennék, de amikor van rá lehetőségem biztosan
Milyen furcsa, pont az elmúlt néhány napban jutott eszembe nekem is ez a Tactile crew est. :wink:

egyebkent volt Tactile-klub probalkozas is.
Egy alkalmat elt meg a Technicumban... (szvsz nem is volt jo az a hely ehhez)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:54, 19-10-2004 
allnightbreakz

keszeg wrote:
máty_ wrote:

'G' wrote:

egyebkent volt Tactile-klub probalkozas is.
Egy alkalmat elt meg a Technicumban... (szvsz nem is volt jo az a hely ehhez)

igen volt ien.
a legnagyobb problema sztem, hogy nincs megfelelo hely
bulik szamara.
bar ez a buli meretetol is fugg

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:56, 19-10-2004 
souljah

egyszerûen ha megerõltetem magam akkor sem tudnék egy jó buli helyszínt mondani..nincs bp-en érdekes módon.. hol a szellõzés hiánya zavaer, hol az h nem lehet kulturált formában ejtõzni x dolog van még, s leginkább az zavar, h annak ellenére, h egy drum and bass bulin talán persze lehet h csak számomra, de a legfontosabb a hangtechnika lenne, ezen spórol mindenki, s nincs igazán jó high-end hangrendszer sehol sem ahol 'életre kelnének a zenék'.. nekem leginkább ez fáj..

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 280  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]